Hvala.dalmatinka wrote: ↑26/08/2020 21:06 Ovo izgleda izvrsno. Koliki je rok trajanja ovih sokova? Mislim, znam da nestanu puuuno prije toga, ali koliko bi inače mogli trajati?![]()
Mjesecima. Nije da su ikad doživjeli tu starost.
Moderator: anex
Hvala.dalmatinka wrote: ↑26/08/2020 21:06 Ovo izgleda izvrsno. Koliki je rok trajanja ovih sokova? Mislim, znam da nestanu puuuno prije toga, ali koliko bi inače mogli trajati?![]()
Kazan. Baci ključ.
moras cisto da radis , sve da ti bude cisto pgotovo tegle , flase i poslije pasterizacija ...
Izvinjavam se !sumirprimus wrote: ↑27/08/2020 13:11helou nisam ja mala zajebancija.![]()

Par tegli ovih vecih, uglavnom ga kiselim u glavicamasumirprimus wrote: ↑27/08/2020 13:40 rendani kiseli kupus u paprikama auuu brale
kiselis li ga rendanog solo?
pa covjece, ozenil se ti?Sanabija wrote: ↑27/08/2020 13:41Par tegli ovih vecih, uglavnom ga kiselim u glavicamasumirprimus wrote: ↑27/08/2020 13:40 rendani kiseli kupus u paprikama auuu brale
kiselis li ga rendanog solo?
da nisi musterijasumirprimus wrote: ↑27/08/2020 13:45pa covjece, ozenil se ti?Sanabija wrote: ↑27/08/2020 13:41Par tegli ovih vecih, uglavnom ga kiselim u glavicamasumirprimus wrote: ↑27/08/2020 13:40 rendani kiseli kupus u paprikama auuu brale
kiselis li ga rendanog solo?![]()
![]()
Možeš li, molim te, postaviti recept za ovaj sok?banjaluka078 wrote: ↑26/08/2020 17:20 Dok on peca, ja pravim sok od kruške. Najveća prednost imanja dvorišta, bašta i patuljasto voće.
![]()
Nema kupiti, nažalost. Skupljam.sumirprimus wrote: ↑27/08/2020 10:48 imam jedno pitanje vidim sve su ti flasice vitaminka. jel to ima kupit prazne flase,ili su stare koristene?sa ovim sirim grlima/cepovima?
Sve "otprilike": kruške isjekla, zalila vodom (po želji, ako ćeš rjeđi ili gušći...mada, možeš staviti vode da tek pokrije kruške, pa dodati više u drugoj fazi), neka kuha dovoljno da postanu mekane. Onda prebaciš u blender u više tura i izblendano vraćaš u šerpu - ili, još bolje, štapnim mikserom miješaš u šerpi, po želji dodaš šećer i malo limunovog soka, sipaš još tople vode i pustiš da prokuha tek toliko da se sve sjedini, do 5 minuta. Nemam neku mjeru, jer ne kupujem kruške, nakupim i naberem u dvorištu, pa kako prispijeva, što ne možemo pojesti ili ne može stajati, ide u sok.