karanana wrote:kad cujem marvel ili onaj drugi hoce mi nesto biti, to sam vec vise puta ovde ponovio. ali na zalost bombarduju nas desetinama ovakvih filmova godisnje, izmisljaju plotove i karaktere i disney ih shtanca ko na traci. a sto i ne bi kad donosi milijarde. ne znam, kako se covjek zakaci na ovo? da li citanjem stripova, ili pocne sa gledanjem ovih filmova. jebo majku izlaze haman sedmicno, vise ne mozes ni pohvatati.
a black panther je cisto da se malo izmjesa i zadovolji rasna ravnoteza i da se odradi affirmative action (ako se to tako zove) i da se mobilizira crni puk da ide u kino i onanise nad superherojom njihove boje. ali, sta ces.....ja da se pitam zabranio bih te filmove, ali koja je to lova, to je nemoguce.
Ja sam prvenstveno fan stirpova, pa onda filmova.
I nekako, kao optimisticni huge comic fan, uvijek ocekujem neki dobar film uraden po stripovskom predlosku. Naravno takvih je mali broj (ne govorim ovdje samo od Marvel, DC univerzumu), ali uvijek rado odgledam u nadi da je neko našao savršeni spoj to dvoje - stripa i filma.
NAravno, stripovi koji su meni najbolji i najdrazi nece nikada biti ekranizirani cak ni sa prilagodenim scenarijem za siru publiku, jer su "nesnimljivi".
Mada je Watchmen bio fin pokusaj.
I da, moraqm se složiti da je hiperprodukcija sve i stripova i filmova generalno.