Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Bloo
Globalna šefica

#42876 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Bloo »

John Cleese wrote:
omar little wrote:ol du rispekt, ali ni pod razno te ne vidim te u toj kategoriji gore. :D znaci, nema razloga da se nalazis prozvanim. :D
Pardon, ali ima...
Volim, citao sam (gledao :lol: ), citam, znam...
Samo Marvelove pulene, uglavnom, nikad nisam mogao smislit' :D
Od crteza, pa dalje...
:shock:

you are dead to me

:cry:
karanana

#42877 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

kad cujem marvel ili onaj drugi hoce mi nesto biti, to sam vec vise puta ovde ponovio. ali na zalost bombarduju nas desetinama ovakvih filmova godisnje, izmisljaju plotove i karaktere i disney ih shtanca ko na traci. a sto i ne bi kad donosi milijarde. ne znam, kako se covjek zakaci na ovo? da li citanjem stripova, ili pocne sa gledanjem ovih filmova. jebo majku izlaze haman sedmicno, vise ne mozes ni pohvatati.
a black panther je cisto da se malo izmjesa i zadovolji rasna ravnoteza i da se odradi affirmative action (ako se to tako zove) i da se mobilizira crni puk da ide u kino i onanise nad superherojom njihove boje. ali, sta ces.....ja da se pitam zabranio bih te filmove, ali koja je to lova, to je nemoguce.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#42878 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by _BataZiv_0809 »

karanana wrote:kad cujem marvel ili onaj drugi hoce mi nesto biti, to sam vec vise puta ovde ponovio. ali na zalost bombarduju nas desetinama ovakvih filmova godisnje, izmisljaju plotove i karaktere i disney ih shtanca ko na traci. a sto i ne bi kad donosi milijarde. ne znam, kako se covjek zakaci na ovo? da li citanjem stripova, ili pocne sa gledanjem ovih filmova. jebo majku izlaze haman sedmicno, vise ne mozes ni pohvatati.
a black panther je cisto da se malo izmjesa i zadovolji rasna ravnoteza i da se odradi affirmative action (ako se to tako zove) i da se mobilizira crni puk da ide u kino i onanise nad superherojom njihove boje. ali, sta ces.....ja da se pitam zabranio bih te filmove, ali koja je to lova, to je nemoguce.
Veliki sam ljubitelj stripova, ali garantujem ti da se sutra snimi film o Mister No-u ili Dilanu Dogu, da ga ne bi gledao, makar ga Skorseze rezirao....

Nije mi to to, tako da ne kontam marvelovce, al haj...
hadzinicasa

#42879 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by hadzinicasa »

_BataZiv_0809 wrote:
karanana wrote:kad cujem marvel ili onaj drugi hoce mi nesto biti, to sam vec vise puta ovde ponovio. ali na zalost bombarduju nas desetinama ovakvih filmova godisnje, izmisljaju plotove i karaktere i disney ih shtanca ko na traci. a sto i ne bi kad donosi milijarde. ne znam, kako se covjek zakaci na ovo? da li citanjem stripova, ili pocne sa gledanjem ovih filmova. jebo majku izlaze haman sedmicno, vise ne mozes ni pohvatati.
Veliki sam ljubitelj stripova, ali garantujem ti da se sutra snimi film o Mister No-u ili Dilanu Dogu, da ga ne bi gledao, makar ga Skorseze rezirao....

ja bih Hogara Strasnog gledala...
:)
Bloo
Globalna šefica

#42880 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Bloo »

Ja sam pobornik postpesimizma ...prevazisla sam pesimizam, ali nisam jos spremna za optimizam, što se tiče ekranizacije stripova
Ima svakako dobrih uradaka, ali ne treba zaboraviti da se snima za široke narodne mase da bi bilo isplativo.

@Bato - ne znam ko bi mogao kao scenarist i reziser da dobro odradi taj posao :D
Bloo
Globalna šefica

#42881 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Bloo »

Ja sam prvenstveno fan stirpova, pa onda filmova.
I nekako, kao optimisticni huge comic fan, uvijek ocekujem neki dobar film uraden po stripovskom predlosku. Naravno takvih je mali broj (ne govorim ovdje samo od Marvel, DC univerzumu), ali uvijek rado odgledam u nadi da je neko našao savršeni spoj to dvoje - stripa i filma.
NAravno, stripovi koji su meni najbolji i najdrazi nece nikada biti ekranizirani cak ni sa prilagodenim scenarijem za siru publiku, jer su "nesnimljivi".
Mada je Watchmen bio fin pokusaj.

I da, moraqm se složiti da je hiperprodukcija sve i stripova i filmova generalno.
beni-bu-man

#42882 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by beni-bu-man »

Bloo wrote:Ja sam pobornik postpesimizma ...prevazisla sam pesimizam, ali nisam jos spremna za optimizam, što se tiče ekranizacije stripova
Ima svakako dobrih uradaka, ali ne treba zaboraviti da se snima za široke narodne mase da bi bilo isplativo.

@Bato - ne znam ko bi mogao kao scenarist i reziser da dobro odradi taj posao :D

tarantino 8-)
johnnykola

#42883 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Ma i to je sve karina surinami. :D :D :D
ferratilis

#42884 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by ferratilis »

Ima li ovdje ljubitelja Corto Maltesea? Francuzi su adaptirali par stripova u animirane filmove. Kvalitet je odlican, barem meni. Francuska i Belgija imaju tu neku unikatnu skolu stripa koja je bezvremenska, ali nema joj mjesta na trzistu koje samo trazi sex, krv i non-stop akciju. Tolika je zasicenost americkim stripovima i adaptacijama istih da europski ne mogu doci do izrazaja. Spielberg je radio adaptaciju Tintina, ali nije bas nesto ispalo

Neke od epizoda su na yt, neke je tesko neci, a neke skoro nemoguce, ali svaka je odlicna
johnnykola

#42885 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

ferratilis wrote:Ima li ovdje ljubitelja Corto Maltesea? Francuzi su adaptirali par stripova u animirane filmove. Kvalitet je odlican, barem meni. Francuska i Belgija imaju tu neku unikatnu skolu stripa koja je bezvremenska, ali nema joj mjesta na trzistu koje samo trazi sex, krv i non-stop akciju. Tolika je zasicenost americkim stripovima i adaptacijama istih da europski ne mogu doci do izrazaja. Spielberg je radio adaptaciju Tintina, ali nije bas nesto ispalo

Neke od epizoda su na yt, neke je tesko neci, a neke skoro nemoguce, ali svaka je odlicna
E, jedino to nešto.
Bloo
Globalna šefica

#42886 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Bloo »

Ah corto :thumbup:

Divan stil divan strip
Na te animirane sam naletila jednom, hvala na.podsjecanju ferratilis
omar little

#42887 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by omar little »

volim i ja corta.

skroz slucike sam sinoc gledala ovo.

Capajebo

#42888 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Capajebo »

medvjed23

#42891 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by medvjed23 »

_BataZiv_0809 wrote:

koliko znam, o dilanu il, bolje rečeno, u vezi sa dilanom su snimljena najmanje dva filma.. jedan je amerikaniziran i nemam pretjeranu želju da ga gledam.. a drugi, drugi je već druga priča:

https://en.wikipedia.org/wiki/Cemetery_Man

pogledati ovo i možda vala kilmera kao doka holideja i to bi činilo neki spisak stvari koje trebam napraviti prije smrti.. skromno..
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#42892 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by _BataZiv_0809 »

medvjed23 wrote:
koliko znam, o dilanu il, bolje rečeno, u vezi sa dilanom su snimljena najmanje dva filma.. jedan je amerikaniziran i nemam pretjeranu želju da ga gledam.. a drugi, drugi je već druga priča:

pogledati ovo i možda vala kilmera kao doka holideja i to bi činilo neki spisak stvari koje trebam napraviti prije smrti.. skromno..
Rupert Everett :shock:
medvjed23

#42893 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by medvjed23 »

da, grubo i stoga donekle netačno rečeno: dilan dog glumi dilana doga
karanana

#42894 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

imaju i zagor filmovi. i alan ford. naravno sve je to nisko budzetno i ne moze se bas porediti sa ovom najezdom marvela.
ExNihilo

#42895 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by ExNihilo »

medvjed23

#42896 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by medvjed23 »

to je taj američki, sa supermenom, bez brke
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#42897 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by _BataZiv_0809 »

Jos samo da vidim da je neko ekranizovao Mister Noa :run:
Bloo
Globalna šefica

#42898 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Bloo »

_BataZiv_0809 wrote:
medvjed23 wrote:

Rupert Everett :shock:
Nije valjda da nisi gledao?
Bloo
Globalna šefica

#42899 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Bloo »

ExNihilo wrote:http://www.imdb.com/title/tt1013860/?ref_=nv_sr_1

Koja je ovo abominacija bila.
Yep....
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#42900 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by _BataZiv_0809 »

Bloo wrote: Nije valjda da nisi gledao?
Nijesam i odbijam. Strip je strip. A gotivim Everetta inace.
Post Reply