Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
baxul
#42851 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
eno i digitalizacija prođe
-
The BEN10
#42852 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hoće li i ovo šćene poslušno uz nogu kad skonta da nema MMF tranše!?
http://www.klix.ba/vijesti/bih/ivanic-b ... /160706134
http://www.klix.ba/vijesti/bih/ivanic-b ... /160706134
On smatra da se problem sa nazivom "bosanskog jezika" može riješti tako što će u svim diplomama u BiH pisati "maternji jezik".
-
Novak20
#42853 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Evo i mog prijedlogaThe BEN10 wrote:Hoće li i ovo šćene poslušno uz nogu kad skonta da nema MMF tranše!?
http://www.klix.ba/vijesti/bih/ivanic-b ... /160706134On smatra da se problem sa nazivom "bosanskog jezika" može riješti tako što će u svim diplomama u BiH pisati "maternji jezik".
- Danguba
#42854 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovo je jedina istina, sve drugo je kmecanje i spinovanje.Овај аранжман са ММФ-ом је конципиран као подршка Реформској агенди која је договорена са Европском унијом, па онда произилази и да је Агенда стављена на чекање. Оваква одлука ММФ-а изазваће финансијску нестабилност на свим нивоима БиХ.
Sta ce vam pare ako necete prema EU?
Sreca da je rodilo voce pa gljive a i psenica nije podbacila. Za regrese ce morati zasukati rukave.
- muha_sa
#42855 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
radostan dan wrote:Jedini domaci politicar kojem Brisel ne moze reći - ,,gledaš nas u oči i lažeš"...
-
The BEN10
#42856 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa dobro, nema para neće se ni reforme provoditi. Šta je sad tako kritično?Danguba wrote:Ovo je jedina istina, sve drugo je kmecanje i spinovanje.Овај аранжман са ММФ-ом је конципиран као подршка Реформској агенди која је договорена са Европском унијом, па онда произилази и да је Агенда стављена на чекање. Оваква одлука ММФ-а изазваће финансијску нестабилност на свим нивоима БиХ.
Sta ce vam pare ako necete prema EU?
- LBVIEW
#42857 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A ja predlazem da se prvo srpski preimenuje u maternji,ono cisto da pokazete dobru volju,principijelnost i sl,pa cemo nakon tiga pricati.Novak20 wrote:Evo i mog prijedlogaThe BEN10 wrote:Hoće li i ovo šćene poslušno uz nogu kad skonta da nema MMF tranše!?
http://www.klix.ba/vijesti/bih/ivanic-b ... /160706134On smatra da se problem sa nazivom "bosanskog jezika" može riješti tako što će u svim diplomama u BiH pisati "maternji jezik".. Mada se "maternji" jezik ne odnosi na učenje jezika i pismenost nego na ono što naučimo sa 2-4 godine.
-
The BEN10
#42858 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Baj di vej...
http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... ima/377809

http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... ima/377809
Sinidikat najavljuje vruću jesen ako se ne izmire dugovanja prosvjetnim i kulturnim radnicima
-
Novak20
#42859 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
LBVIEW wrote:A ja predlazem da se prvo srpski preimenuje u maternji,ono cisto da pokazete dobru volju,principijelnost i sl,pa cemo nakon tiga pricati.Novak20 wrote:
Evo i mog prijedloga. Mada se "maternji" jezik ne odnosi na učenje jezika i pismenost nego na ono što naučimo sa 2-4 godine.
- Danguba
#42860 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
naivni steNovak20 wrote:LBVIEW wrote:
A ja predlazem da se prvo srpski preimenuje u maternji,ono cisto da pokazete dobru volju,principijelnost i sl,pa cemo nakon tiga pricati.Baš tako.
- Danguba
#42861 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pusta ih Vucko kontrolisano...jos samo Legiju da oslobodi(cuo sam da prelazi u manje cuvani zatvor-vjerovatno da lakse moze pobjeci)...
Šešelj,
"Ne idemo u Potočare, idemo u Bratunac"
Šešelj je izjavio i odbacio mogućnost da delegacija te stranke ode u Potočare na komemoraciju 11. jula, ali je najavio dolazak delegacije SRS u Bratunac s tim da, kako je rekao, još nije odlučeno da li će je on predvoditi.
"Sigurno je da će delegacija stranke doći. Što se tiče mog dolaska, još ćemo odlučiti o tome, jer mi je službeno zabranjen ulazak u BiH odlukom bivšeg visokog predstavnika Karlosa Vestendorpa. Medjutim, mi ćemo uskoro da prekršimo tu zabranu", rekao je Šešelj za portal Slobodna Bosna.
Lider srpskih radikala je rekao da će "na nekom mestu i u odredjeno vreme" ipak preći graničnu liniju i da će se pojaviti u RS.
"Ali o tome nikako nećemo unapred obaveštavati. Sigurno ću da udjem u RS, a kad se tamo pojavim izbiće veliki politički skandal. Onda će teško biti da me za kratko vreme izbace", rekao je Šešelj, ne želeći da otkriva više detalja.
On je ujedno negirao medijske spekulacije da bi 11. jula mogao da dodje na komemorativni skup u Potočarima.
"Mi idemo u Bratunac da odamo počast ubijenim Srbima. Ne pada nam na pamet da idemo u Potočare", rekao je Šešelj.
- spreca
#42862 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Oni bi da zakuhaju
- Danguba
#42863 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
spreca wrote:Oni bi da zakuhaju
ne grijesi se...oni su faktor mira.
- It_is_a_Leclerc
#42864 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Gospodin Ivanic i Dodik ce na tezi nacin nauciti da i nad kadijom ima kadija.
Kad uvedes ucjenu kao model politickog djelovanja, onda moras prihvatiti mogucnost da ucjenjujes, ali i budes ucijenjen.
Kad uvedes ucjenu kao model politickog djelovanja, onda moras prihvatiti mogucnost da ucjenjujes, ali i budes ucijenjen.
-
155_mm
#42865 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
mene vise brine dijaspora po pitanju zakuhavanja.Danguba wrote:spreca wrote:Oni bi da zakuhaju![]()
dodju na ljeto i za saku ojrica poguze sve sto valja u oba entiteta i pobjegnu. vece opasnosti za mir u regionu trenutno nema.
-
155_mm
#42866 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
pa i hoce. doci ce do masovnog crkavanja krava. bar je tako majkicka najavila.pepeljara wrote:Kaze sad na vijestima:
Najveci problem neisplacivanje MMF kredita BIH predstavljat ce poljoprivredi BIH
hahahahahahaha
hahahahahahahahahahahahhahahahahaha
hahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahaha
Ne smiju ni reci kome ce najvishe problem predstavljat
- spreca
#42867 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
155_mm wrote:mene vise brine dijaspora po pitanju zakuhavanja.Danguba wrote:spreca wrote:Oni bi da zakuhaju![]()
dodju na ljeto i za saku ojrica poguze sve sto valja u oba entiteta i pobjegnu. vece opasnosti za mir u regionu trenutno nema.
- 512MB
#42868 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ko sjedi u vijecu ministara od djikana?ultima_palabra wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/11-juli- ... /160707069
Kako je ovo prošlo?
- arzuhal
#42869 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa htio je samo da istakne i potcrta uobičajenu, fundamentalnu i urođenu pokvarenost i zlobnost Bošnjaka, i njegovih vođa i cijelog naroda kao takvog, neovisno o nekom usputnom slučaju kao što je ovaj...Nemoj mu zamjerit...mO k3 wrote:Ako neznas o čemu je rijec , zašto komentarises??mirzaaa33 wrote:Majkićka je u pravu sa ako ništa sa ovim.. bošnjačka politika i narod se više raduje kad komšiji crkne krava nego bilo čemu. Ne znam o čemu je riječ u vezi para pa ne bih da komentarišem je li konkretno tu u pravu.
- arzuhal
#42870 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Viče Željka u vezi s pismom namjere MMF-u:
"Ostaje jedino nejasno zašto su vođeni pregovori i zašto su i njih dvojica učestvovali u usaglašavanju Pisma namjere ako ga ne žele potpisati, pogotovo znajući da su ga potpisali ministri finansija i federale vlade i Savjeta ministara (...)"
Više detalja na: http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Cv ... BIH/377833
...i sasvim je u pravu, baš kao što je prije toga bilo sve ispregovarano i u vezi s SSP-om, pa je Vlada i Narodna skupština RS odbila potpisivanje Sporazuma. Ostaje, dakle, nejasno zašto su vođeni pregovori u vezi s SSP-om...
"Ostaje jedino nejasno zašto su vođeni pregovori i zašto su i njih dvojica učestvovali u usaglašavanju Pisma namjere ako ga ne žele potpisati, pogotovo znajući da su ga potpisali ministri finansija i federale vlade i Savjeta ministara (...)"
Više detalja na: http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Cv ... BIH/377833
...i sasvim je u pravu, baš kao što je prije toga bilo sve ispregovarano i u vezi s SSP-om, pa je Vlada i Narodna skupština RS odbila potpisivanje Sporazuma. Ostaje, dakle, nejasno zašto su vođeni pregovori u vezi s SSP-om...
-
mirzaaa33
#42871 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nisam ja prvi koji priča o tome, to se moglo čuti zadnjih 100 godina o nama a i drugim narodima u okruženju. Samo je valjda sad problem što to kaže mirza, potencijalni đikan, štaviše Bosanac i neprijatelj Bošnjaka.arzuhal wrote:Pa htio je samo da istakne i potcrta uobičajenu, fundamentalnu i urođenu pokvarenost i zlobnost Bošnjaka, i njegovih vođa i cijelog naroda kao takvog, neovisno o nekom usputnom slučaju kao što je ovaj...Nemoj mu zamjerit...mO k3 wrote:Ako neznas o čemu je rijec , zašto komentarises??mirzaaa33 wrote:Majkićka je u pravu sa ako ništa sa ovim.. bošnjačka politika i narod se više raduje kad komšiji crkne krava nego bilo čemu. Ne znam o čemu je riječ u vezi para pa ne bih da komentarišem je li konkretno tu u pravu.
- GeeTnT
#42872 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
...ili jesi ili nisi Lav tj djikan....nesto kontam da ti ipak uzmes snikers.mirzaaa33 wrote:
Nisam ja prvi koji priča o tome, to se moglo čuti zadnjih 100 godina o nama a i drugim narodima u okruženju. Samo je valjda sad problem što to kaže mirza, potencijalni đikan, štaviše Bosanac i neprijatelj Bošnjaka.
- arzuhal
#42873 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ni'e, kaže bosanska izreka, majka klela Muju (Bosanca) što se kock'o već što se vadio...mirzaaa33 wrote:
Nisam ja prvi koji priča o tome, to se moglo čuti zadnjih 100 godina o nama a i drugim narodima u okruženju. Samo je valjda sad problem što to kaže mirza, potencijalni đikan, štaviše Bosanac i neprijatelj Bošnjaka.
Nemoj da ti bude tijesno, slobodno se izražavaj kako misliš, izbaci sve iz sebe, najgore je kad se nakupi, biži...
-
zenit dozic
#42874 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nisi ti potencijalni.mirzaaa33 wrote:
Ne kontam koja vam je furka stavljat muslimanska imena u nikove i furat se da si nesto sto nisi a nakon prvog posta se skonta
Mozda zal za dobrim proslim vremenima
Cuj mirza hafiz ali kemal
- GeeTnT
#42875 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
...pa i u ratu kada su isli u akciju ili bolje receno u pljacku dodavali su sebi kojekakve muslimanske nadimke, cak su i tekbirali....neki su otisli predaleko pa su i sure naucili..imas na snimcima skorpiona ovo o cemu pisem.zenit dozic wrote:Nisi ti potencijalni.mirzaaa33 wrote:
Ne kontam koja vam je furka stavljat muslimanska imena u nikove i furat se da si nesto sto nisi a nakon prvog posta se skonta![]()
Mozda zal za dobrim proslim vremenima![]()
Cuj mirza hafiz ali kemal