Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

johnnykola

#42851 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

medvjed23 wrote:
Nije sad preplitak Fredi.
za moj pojam jeste, najbolja plitka komedija svih vremena i jedan od najboljih filmova ikad.. mozak na pašu i uživaš..
Pa šta bi oreporučio
pada mi na pamet burn after reading
Ipak su to braća Koen, dabogda plitko. E, znam! New Kids Turbo, holandski mislim. Ispaša mozga totališka!
medvjed23

#42852 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by medvjed23 »

pa ja, baš zbog koena nije skroz plitko, već ima nešto malo fabule i dubljeg humora.. kao :D

a što se drugih naslova tiče, ne znam.. ti si kompetentniji.. :D siguran sam da možeš naredati par odgovarajućih naslova..
medvjed23

#42853 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by medvjed23 »

samo, obrati i ti pažnjuu na ono "ne" u njenom postu.. ne traži ona sasvim plitke stvari..
johnnykola

#42854 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Ona je u gršci, Neka gleda nebule. Evo može Sing Street, to je sasma ok komedijica.
kakavdanakneiskustvu

#42855 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by kakavdanakneiskustvu »

omar little wrote:dajte mi nesto nezahtjevno ali ne bas totalno tupasto za gledat, pod teskom prehladom sam, ne mogu citati i ne mogu pratiti ozbiljnije stvari. tenksic.

memento :mrgreen:
omar little

#42856 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by omar little »

hvala na trudu ali odlucih se za barca chelza. poslije cu naci neki film.
Tito_i_Partija

#42858 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

omar little wrote:hvala na trudu ali odlucih se za barca chelza. poslije cu naci neki film.
Trazila si nesto nezahtjevno, otkud bas da se odlucis na tekmu? K'o fan Barcelone imas preveliku emotivnu investiciju da ti to bude nezahtjevno. :-D
kakavdanakneiskustvu

#42859 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

malo off topica,koristite li vi u svakodnevnom govoru jednu od cesto koristenih uzrecica u americkim filmovima i serijama ,ne tako brzo,ja ne znam nikog ko to ikad tako govori?
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 20/02/2018 23:05, edited 1 time in total.
karanana

#42860 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

koja je uzrecica u pitanju? ne tako brzo? sto ti ovo pade na pamet iz vedra neba? i to bas ova uzrecica koja i nije nesto posebno popularna.

ovaj staljin, ima li ga na kodiju?
kakavdanakneiskustvu

#42861 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

karanana wrote:koja je uzrecica u pitanju? ne tako brzo? sto ti ovo pade na pamet iz vedra neba? i to bas ova uzrecica koja i nije nesto posebno popularna.

ovaj staljin, ima li ga na kodiju?

jbg,ja to pocesto u serijama vidim

ima
omar little

#42862 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by omar little »

komikbukstripasi, sta je ovaj black panther? o cemu se radi tu? ko je heroj, ko nije? bokte, dva dana sam mislila da je film o stranci, reko opa bato to, kad ono strip heroji :roll:
johnnykola

#42864 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

HRT2 petnaest minuta iza ponoći.

Drama. Jedan Nijemac dolazi nakon rata u Monte Carlo, odsjeda u skupom hotelu i potom odlazi u otmjenu kockarnicu. Ondje upozna predivnu ženu s kojom potom provede noć. Godine 1936. taj se čovjek zvao Salomon Sorowitsch (K. Markovics). Kao vrhunski krivotvoritelj, živio je na visokoj nozi u Berlinu, sve dok ga nacističke vlasti nisu uhvatile i strpale u koncentracijski logor. Vođen prirodnim nagonom za preživljavanjem, snalažljivi Sorowitsch uspijeva ostati živ u nemogućim situacijama, stavljajući nacistima na raspolaganje svoju nevjerojatnu vještinu krivotvorenja svega i svačega.

Austrijsko-njemačka ratna kriminalistička drama Krivotvoritelji nagrađena je 2008. godine Oscarom za najbolji film s izvanengleskog govornog područja. Potpuno zasluženo, jer riječ je o izuzetnom filmu, sjajno napisanom, nadahnuto režiranom i još bolje odigranom. Utemeljeni na memoarima Adolfa Burgera, Krivotvoritelji superiorno i slojevito izlažu svoju priču, koja će zbog svoje zanimljivosti mnoge navesti da nakon gledanja filma potraže dodatne tekstove i knjige o događajima koji su u njemu opisani. Glavnu ulogu briljantno je odigrao austrijski glumac hrvatskog podrijetla Karl Markovics, koji je debitirao kao redatelj 2011. sjajnom dramom Disati, nagrađenom na Sarajevo Film Festivalu.

Image

Film na TV-u
johnnykola

#42865 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Prva Plus 22.30.

Mala miss Amerike američka je obiteljska komedija koja razbija stereotipe. Drsko satiričan, a ipak duboko ljudski, ovaj film publici predstavlja jednu od najljupkijih disfunkcionalnih obitelji u novijoj kinematografskoj povijesti: Hoovere, čije putovanje na predpubertetski izbor ljepote rezultira ne samo teškim ozljedama, nego i smrću, transformacijom i iznenađenjem zbog nagrade i činjenice da su gubitnici u kulturi opsjednutoj pobjedom. Veliki hit na Sundanceovom filmskom festivalu, gdje je doživio ovacije, ovaj će film dotaknuti dušu svakoga tko se bar jedanput u životu divio kako zbrkane obitelji na kraju ipak uspiju.

:-D :-D :-D

Nikoga među Hooverima ne možemo nazvati sasvim uspješnim, ali to ne znači da to ne pokušavaju biti. Otac Richard (Greg Kinnear), beznadno optimističan motivacijski govornik, očajnički pokušava prodati svoj program za postizanje uspjeha u 9 koraka – bez pretjeranog uspjeha. Istodobno majku Hooverovih, Sheryl (Toni Collette), koja se „zauzima za iskrenost“, neprestano muče ekscentrične tajne njezine obitelji, osobito njezina brata (Steve Carell), suicidalna znanstvenika koji se bavi Proustom, nedavno otpuštena iz bolnice nakon što ga je ostavio njegov ljubavnik. Zatim su tu mlađi Hooveri i njihovi nevjerojatni snovi – „četverooka“, pomalo bucmasta sedmogodišnja potencijalna kraljica ljepote Olive <3<3<3 (Abigail Breslin) i Dwayne (Paul Dano), bijesni tinejdžer koji čita Nietzschea i koji se zakleo na grobnu šutnju (koju je prekinuo tek kada je stigao u zrakoplovnu akademiju). Kao šlag na torti obitelji stoji djed (Alan Arkin), vulgarni hedonist koji je izbačen iz umirovljeničkog doma jer je šmrkao heroin.

<3<3<3

Možda nisu slika savršena mentalnog zdravlja, ali kad Olive dobije poziv da sudjeluje u žestokoj konkurenciji na izboru za „Malu Miss Sunshine“ u Kaliforniji, pridružit će joj se cijela obitelj Hoover. Naguraju se u svoj zahrđali VW kombi i krenu na zapad, na trodnevno tragikomično putovanje prepuno vratolomnih iznenađenja, koje će dovesti do Oliveinog velikog debija – koje će disfunkcionalnu obitelj promijeniti tako kako to nisu mogli ni zamisliti.

Image

Pink World Cinema 23.00.

Mali garnizonski gradić, sredina 19. stoljeća. Četrdesetogodišnji Franz Woyzeck (Kinski) običan je vojnik izložen svakodnevnom ponižavanju i iskorištavanju. Obavlja različite poslove za svog zapovjednika kako bi zaradio dodatni novac kojim uzdržava ženu Marie (Mattes) i dijete. Osim verbalnog maltretiranja svog zapovjednika, izložen je i fizičkom jer služi kao pokusni kunić u medicinskim eksperimentima lokalnog ljekara.

Image

Film na TV-u
Bloo
Globalna šefica

#42866 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Bloo »

omar little wrote:komikbukstripasi, sta je ovaj black panther? o cemu se radi tu? ko je heroj, ko nije? bokte, dva dana sam mislila da je film o stranci, reko opa bato to, kad ono strip heroji :roll:
:lol: :lol: :lol: :lol:

opa bato, kad nije malcom x

ja sutra idem da gledam :D
yoda82

#42867 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by yoda82 »

Bloo wrote:
omar little wrote:komikbukstripasi, sta je ovaj black panther? o cemu se radi tu? ko je heroj, ko nije? bokte, dva dana sam mislila da je film o stranci, reko opa bato to, kad ono strip heroji :roll:

To vidjela da će biti golih, nabildanih muškaraca, pa te k'o zanima Wakanda i dešavanja u istoj :D
Bloo
Globalna šefica

#42868 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Bloo »

yoda82 wrote:
Bloo wrote:

To vidjela da će biti golih, nabildanih muškaraca, pa te k'o zanima Wakanda i dešavanja u istoj :D
Povremeno treba provjeriti da li disem u kinu :mrgreen:
yoda82

#42869 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by yoda82 »

Bloo wrote: Povremeno treba provjeriti da li disem u kinu :mrgreen:
[/quote]

gađati te kikirikijem i kokicama :lol: :lol:
omar little

#42871 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by omar little »

Bloo wrote:

berem sto mi niko od ostalih ne zeli odgovoriti, razumljivo, ali de makar ti. :D znaci, jel to sad neki svijet koji vec postoji u stripu ili su ga namastali striktno za ovaj film? ako postoji, otkad postoji, jel stari strip 20-30-40 godina? jel povezan sa tim ostalim stripovskim svjetovima kojima nas bombarduju godinama vec?

moja, u najblazu ruku receno, indiferentnost prema stripovskoj invaziji holivuda je znana :D, ali vidjela sam par slika ovoga po portalima i izgleda mi vizualno zanimljivo i lijepo. otvoreno i prozracno, sto je mozda rezultat par kadrova i kostimografije, koja je odlicna, svidja mi se, no svjedno. cinjenica da sam uopce obratila paznju na njih znaci da su izazvali vise interesa nego svi ostali skupa. :D
John Cleese

#42872 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by John Cleese »

omar little wrote:berem sto mi niko od ostalih ne zeli odgovoriti, razumljivo :D
Pardon, nije tacno da ja (za ostale ne jamcim) nisam htio odgovoriti - odgovorio bih da sam znao :D
Bloo
Globalna šefica

#42873 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Bloo »

omar little wrote:
Bloo wrote:

berem sto mi niko od ostalih ne zeli odgovoriti, razumljivo, ali de makar ti. :D znaci, jel to sad neki svijet koji vec postoji u stripu ili su ga namastali striktno za ovaj film? ako postoji, otkad postoji, jel stari strip 20-30-40 godina? jel povezan sa tim ostalim stripovskim svjetovima kojima nas bombarduju godinama vec?

moja, u najblazu ruku receno, indiferentnost prema stripovskoj invaziji holivuda je znana :D, ali vidjela sam par slika ovoga po portalima i izgleda mi vizualno zanimljivo i lijepo. otvoreno i prozracno, sto je mozda rezultat par kadrova i kostimografije, koja je odlicna, svidja mi se, no svjedno. cinjenica da sam uopce obratila paznju na njih znaci da su izazvali vise interesa nego svi ostali skupa. :D
Da, stripovski Marvelov lik koji se pojavljuje još od 60tih godina. :)
Ako si gledala Cpt America Civil war tu se pojavljuje po prvi put, barem u ovom filmskom univerzumu (ako griješim neka me neko ispravi).
Da povezan je :)
omar little

#42874 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by omar little »

John Cleese wrote:
omar little wrote:berem sto mi niko od ostalih ne zeli odgovoriti, razumljivo :D
Pardon, nije tacno da ja (za ostale ne jamcim) nisam htio odgovoriti - odgovorio bih da sam znao :D
omar little wrote:komikbukstripasi, sta je ovaj black panther? ....
ol du rispekt, ali ni pod razno te ne vidim u toj kategoriji gore. :D znaci, nema razloga da se nalazis prozvanim. :D
John Cleese

#42875 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by John Cleese »

omar little wrote:ol du rispekt, ali ni pod razno te ne vidim te u toj kategoriji gore. :D znaci, nema razloga da se nalazis prozvanim. :D
Pardon, ali ima...
Volim, citao sam (gledao :lol: ), citam, znam...
Samo Marvelove pulene, uglavnom, nikad nisam mogao smislit' :D
Od crteza, pa dalje...
Post Reply