Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
kmirsad

#42826 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

nemampojma0 wrote:Da se nadovezem na kolegu @kmirsad, dok jedni sanjaju ovakve ili onakve drzave, NS grabi lovu gdje god stigne. Koliko je Selim Beslagic do Kuke dobio za danasnju blokadu? Jel dijeli lovu s centralom ili je pravilo da ko klepi u svom kantonu ne dijeli s drugima?
A mozda i grijesim, mozda se radi samo o principijelnosti koalicije NS-SDP-PDA :D
Smiješno ti ovo nemašpojma. Pokušati Selima i NS umiješati u ovaj unutar stranački sukob SDA i prebjega iz SDP je poprilično podlo.Koju vezu vidiš izmešu njih i Gutića i Gazibegovića...Ne treba biti pametan i Kukić, pa znati da ovo nije imalo šanse da uspije...
kluz franjo

#42827 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Da se nadovezem na kolegu @kmirsad, dok jedni sanjaju ovakve ili onakve drzave, NS grabi lovu gdje god stigne. Koliko je Selim Beslagic do Kuke dobio za danasnju blokadu? Jel dijeli lovu s centralom ili je pravilo da ko klepi u svom kantonu ne dijeli s drugima?
A mozda i grijesim, mozda se radi samo o principijelnosti koalicije NS-SDP-PDA :D
Nemam pojma.
Možda Željko zna tarife, a možda i griješim.
Ne znam, nemam pojma...
kmirsad

#42828 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

kluz franjo wrote:
Da se nadovezem na kolegu @kmirsad, dok jedni sanjaju ovakve ili onakve drzave, NS grabi lovu gdje god stigne. Koliko je Selim Beslagic do Kuke dobio za danasnju blokadu? Jel dijeli lovu s centralom ili je pravilo da ko klepi u svom kantonu ne dijeli s drugima?
Nemam pojma.
Ne znam, nemam pojma...
:lol: :lol: :lol: :lol:
Bešlagić: ‘Nisam zamjena Begi Gutiću’

[quote]˝Saznao sam da Bego Gutić ne podržava ovo što jeste i ja nisam želio preuzeti njegovu ulogu. Mislim da bi to bilo nekorektno i ne baš politički mudro. Ja nisam želio dati podršku, da budem 15-ti, kao zamjena Begi Gutiću. To je sad stvar SDA šta će uraditi sa Begom. Da li će on uspjeti u svom ili neće. Neka to oni sami riješe unutar stranke˝, rekao je za TIP predsjednik Kluba poslanika Naše stranke u Skupštini TK Selim Bešlagić.

[/quote]
nemampojma0

#42829 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nemampojma0 »

kmirsad wrote:
nemampojma0 wrote:Da se nadovezem na kolegu @kmirsad, dok jedni sanjaju ovakve ili onakve drzave, NS grabi lovu gdje god stigne. Koliko je Selim Beslagic do Kuke dobio za danasnju blokadu? Jel dijeli lovu s centralom ili je pravilo da ko klepi u svom kantonu ne dijeli s drugima?
Smiješno ti ovo nemašpojma. Pokušati Selima i NS umiješati u ovaj unutar stranački sukob SDA i prebjega iz SDP je poprilično podlo.Koju vezu vidiš izmešu njih i Gutića i Gazibegovića...Ne treba biti pametan i Kukić, pa znati da ovo nije imalo šanse da uspije...
Nista nije smijesno, ostanak PDA vlade posebno nije smijesan. Bice uskoro ovo sto nije danas, pa ce Selim i Siljo da dijele muku opozicije :wink:
nemampojma0

#42830 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nemampojma0 »

kluz franjo wrote:
Nemam pojma.
Ne znam, nemam pojma...
Nadolazite polako, uvidjate i sami da velike rijeci i obecanja nisu dovoljni. Ovaj sto "ne zna" je mudriji od mnogih, trebate uciti od njega. :wink:
Banksy

#42831 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

kluz franjo wrote: Možda Željko zna tarife, a možda i griješim.
Ne znam, nemam pojma...

:lol:
kluz franjo

#42832 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

U stranci onih što "nemaju pojma" je onaj što "ne zna" mudrac!
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#42833 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dr.gog »

pemanapemani wrote:Idite i širite vaše ideje u Banja Luku i Široki Brijeg, kad ih oni prihvate sa Bošnjacima nećete imati problema.

Izdajice, idu u Banja Luku i ljube se sa četnicima. Šta vi imate raditi u Banja Luci, ako niste prikriveni četnici?

Nemate kandidata za gradonačelnika Banja Luke, nemate općinskog zastupnika, nemate odbor u Banja Luci... Lako Vam je Bošnjacima prosipati multikulti priču, idite u manji entitet i zapadnu Hercegovinu.

Forto se zagrlio sa Radojčićem i opalio selfi. Izdajice, prodali se četnicima za večeru, šta vi imate raditi u Banja Luci. Ne treba kontaktirati sa njima dok ne priznaju genocid, agresiju i najgnusnije zločine. SDA će kroz koaliciju sa SNSD Dodika držati na kanafi, vi se tu ne petljajte, ako niste izdajice i (po)četnici.

Gdje ste u BL i Čitluku, lako vam je naivnim merhametli Bošnjacima prodavati muda pod bubrege.

Ko vam je dao pravo da kao vlada Kantona Sarajevo ostvarujete kontakte sa Banja Lukom?

Dijagnoza? Ne znam. :-) :-)
Na prvu kontam da čitam Faktor, Stav i Saff :D .

Nego, uz dužno poštovanje, sa tim konstrukcijama se završava kao drugorazredni bot na tzv. "komentarima članka" ovoga portala, uz minimalnu pažnju, također, drugorazrednih smjenskih urednika. I da, sve što ti navodiš kao grijeh, ja vidim kao pozitivno. Šta ćeš meni prigovoriti? . 4 godine, rova, geler, i smatram da je jedino mrtav četnik i ustaša dobar četnik i ustaša. Jesam li lud? Nisam. Jel te zajebavam? .Ne. Razlog? Zato što imam dijete, i mnogo rana u familiji. I naravno , heretički, koliko god četalj gadan bio, jebi ga, iz moje je zemlje. A posao politike je da odrađuje i gadne i nepopularne stvari. Zato ne kontam SDA harangu na Fortu, i posebno Peđu. Posebno Peđu, jer jedva čekam priliku da ošacujem onog patriotu koji ga otrese o pod, da mu se naj**m sunca :D

Pozdrav, i ne zamjeri na drugačijerm promišljanju.
horkesh

#42834 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by horkesh »

dr.gog wrote:
pemanapemani wrote:Idite i širite vaše ideje u Banja Luku i Široki Brijeg, kad ih oni prihvate sa Bošnjacima nećete imati problema.

Izdajice, idu u Banja Luku i ljube se sa četnicima. Šta vi imate raditi u Banja Luci, ako niste prikriveni četnici?

Nemate kandidata za gradonačelnika Banja Luke, nemate općinskog zastupnika, nemate odbor u Banja Luci... Lako Vam je Bošnjacima prosipati multikulti priču, idite u manji entitet i zapadnu Hercegovinu.

Forto se zagrlio sa Radojčićem i opalio selfi. Izdajice, prodali se četnicima za večeru, šta vi imate raditi u Banja Luci. Ne treba kontaktirati sa njima dok ne priznaju genocid, agresiju i najgnusnije zločine. SDA će kroz koaliciju sa SNSD Dodika držati na kanafi, vi se tu ne petljajte, ako niste izdajice i (po)četnici.

Gdje ste u BL i Čitluku, lako vam je naivnim merhametli Bošnjacima prodavati muda pod bubrege.

Ko vam je dao pravo da kao vlada Kantona Sarajevo ostvarujete kontakte sa Banja Lukom?

Dijagnoza? Ne znam. :-) :-)
Na prvu kontam da čitam Faktor, Stav i Saff :D .

Nego, uz dužno poštovanje, sa tim konstrukcijama se završava kao drugorazredni bot na tzv. "komentarima članka" ovoga portala, uz minimalnu pažnju, također, drugorazrednih smjenskih urednika. I da, sve što ti navodiš kao grijeh, ja vidim kao pozitivno. Šta ćeš meni prigovoriti? . 4 godine, rova, geler, i smatram da je jedino mrtav četnik i ustaša dobar četnik i ustaša. Jesam li lud? Nisam. Jel te zajebavam? .Ne. Razlog? Zato što imam dijete, i mnogo rana u familiji. I naravno , heretički, koliko god četalj gadan bio, jebi ga, iz moje je zemlje. A posao politike je da odrađuje i gadne i nepopularne stvari. Zato ne kontam SDA harangu na Fortu, i posebno Peđu. Posebno Peđu, jer jedva čekam priliku da ošacujem onog patriotu koji ga otrese o pod, da mu se naj**m sunca :D

Pozdrav, i ne zamjeri na drugačijerm promišljanju.
:D

Post je bio sarkastičan.

Permanapemani počeo da peca k'o Hizo.
nemampojma0

#42835 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nemampojma0 »

kluz franjo wrote:U stranci onih što "nemaju pojma" je onaj što "ne zna" mudrac!
Reče "pilot" iz kombija, kombi stranke.
pemanapemani

#42836 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

@dr.gog

Samo sam na jedno mjesto stavio listu fantasticne "argumentacije" protiv NS.

Isti ljudi koji im spocitavaju kako ne idu u BL siriti svoju ideju, nego je prodaju samo u krugu tramvaja dvojke, sada im zamjeraju odlazak u BL.
Onda se desi da na pocetku stranice delegat spocitava neodlazak, a na dnu kudi odlazak u tu famoznu BL.

Pozdrav.
meme_machine

#42837 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by meme_machine »

pemanapemani wrote:@dr.gog

Samo sam na jedno mjesto stavio listu fantasticne "argumentacije" protiv NS.

Isti ljudi koji im spocitavaju kako ne idu u BL siriti svoju ideju, nego je prodaju samo u krugu tramvaja dvojke, sada im zamjeraju odlazak u BL.
Onda se desi da na pocetku stranice delegat spocitava neodlazak, a na dnu kudi odlazak u tu famoznu BL.

Pozdrav.
Imam osjecaj da se ovo odnosi na mene, pa hajmo malo razbiti ovu grubo pojednostavljenje.

Glede "odlaska", spocitava im se brzopleta izjava Forte o spremnosti na finansijsku i svaku drugu podrsku, cime se Forto svjesno asocira sa vladom Banja Luke. I svaki incident u BL koji ce imati neke nacionalne konotacije ce se djelomicno dostavljati Forti i Vladi KS. Ako vi to ne vidite, onda ja stvarno ne znam sta vise da pisemo.

Gadja se svinjetinom dzamija? Aa Forto jesi li ti ove htio subvencirati?
Cetnicke pjesme i tri prsta u centru grada? Aa Forto jesi li ti ove htio subvencirati?
Zvanicnici u BL izjave da je BL jedan od bisera Srbije? Aa Forto jesi li ti ove htio subvencirati?

Itd itd, svakih par mjeseci ce se sestorci nesto dostavljati zbog jedne Fortine izjave.

Glede "neodlaska", samo kazem ako se NS zaista zeli aktivirati u Banja Luci, pa najdirektniji i najjaci nacin je da ucestvuje na izborima. Ako je NS spremna davati novac za ovo takmicenje, a ne kapitalizirati na tome da dobije glasove, to je vrlo zabrinjavajuce. Zlokobnici bi rekli, vrana vrani oci ne kopa. Pa se NS ni u BL ne kandiduje.

Tako da, NS-ov odlazak i neodlazak su u totalno razlicitim kategorijama, pa ih je besmisleno direktno porediti.
pemanapemani

#42838 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

Treba postaviti pitanje da li mi ustvari zelimo ovakvu BL u BiH?
Moja malenkost ovakvu BL ne zeli nigdje. Opet se postavlja pitanje da li zelimo pokusati promijeniti tu BL i koje realne alate za promjenu imamo.

U ovakvoj konstalaciji snaga, jedino moralno i ispravno rjesenje je pruziti ruku i drzati je dok ne bude pljunuta ili udarena.

Dosad smo imali kofol konfrotaciju i indiferentnost prema toj BL. Mislim da je o rezultatima bespredmetno raspravljati.

Hajde da vidimo kakve ce ova strategija integracije drzave imati rezultate, a ne odmah pljuvati.

Da se razumijemo, ne bih se grlio i selfijao sa Radojcicem, ali bih definitivno razgovarao.
Kikibombona

#42839 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

kluz franjo wrote:
Nemam pojma.
Ne znam, nemam pojma...
https://m.youtube.com/watch?v=WO7ZirEBYAY
palermo

#42840 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

pemanapemani wrote:Treba postaviti pitanje da li mi ustvari zelimo ovakvu BL u BiH?
Moja malenkost ovakvu BL ne zeli nigdje. Opet se postavlja pitanje da li zelimo pokusati promijeniti tu BL i koje realne alate za promjenu imamo.

U ovakvoj konstalaciji snaga, jedino moralno i ispravno rjesenje je pruziti ruku i drzati je dok ne bude pljunuta ili udarena.

Dosad smo imali kofol konfrotaciju i indiferentnost prema toj BL. Mislim da je o rezultatima bespredmetno raspravljati.

Hajde da vidimo kakve ce ova strategija integracije drzave imati rezultate, a ne odmah pljuvati.

Da se razumijemo, ne bih se grlio i selfijao sa Radojcicem, ali bih definitivno razgovarao.
Dobar post, nema sumnje. I mislim ispravno razmišljanje.

Samo mislim da se nije reagovalo na to o čemu ti pišeš. Barem nije na ovom forumu.
Hakiz

#42841 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Doduše, vjerovatno da postoje ljudi i organizacije koje rade na istoj stvari a nisu direktno vlast pa da se sa njima sarađivalo. Ali onda bi se reklo kao što neko već spomenu "NS samo na 2 kvadratna metra."

Ovo je situacija u kojoj šta god da uradiš ili ne uradi, pogriješićeš, neko će da se buni. U tom slučaju radiš šta hoćeš ne slušajući druge.

Shvatite ovo kao marketing. Ima dvojaku ulogu:

1. Promocija ne samo NS-a, nego i novog sistema vrijednosti koji dolazi iz Sarajeva i drugih mjesta gdje bh blok ima uticaj u RS-u.

2. Sve šta će pomoći da se bilo šta iz RS-a vidi da dolazi iz BiH, treba podržati. Tako se u RS-u jača BiH.

Ja ne bih imao ništa protiv kada bi se pomoglo da vina koja pravi Tvrdoš u recimo Vine spectatoru budu promovisana kao kvalitetna bosanskohercegovačka vina.

Pa da jednog dana dobiju nagradu i da pored fotografije butelje Tvrdoš Vranca u nekom uglednom magazinu o vinima piše:

Gold medal vine Vranac, Monastery Tvrdosh, Trebinje, Bosnia and Herzegovina.

Tako bi bilo sve manje RS-a i sve više BiH.

Al' jok, našem narodu je važnije šta kratkoročno vidi nego šta će dugoročno dobiti.

Jer, koliko god da se vi ovdje bunite što se Forto slikao sa Radojičićem zaboravljate da se i Radojičić grlio i slikao sa promotorom Bosne i Hercegovine kao države građanskog koncepta, priznavateljem sudskih presuda itd, dakle zagovarateljem i kao pojedinac i kao predstavnik stranke i kao predstavnik kantonalne vlade svega onoga čegase u RS-u, a naročito u SNSD-u, gnušaju, a to je uspješnom Bosnom i Hercegovinom, Fortom.
palermo

#42842 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

Hakiz wrote:Doduše, vjerovatno da postoje ljudi i organizacije koje rade na istoj stvari a nisu direktno vlast pa da se sa njima sarađivalo. Ali onda bi se reklo kao što neko već spomenu "NS samo na 2 kvadratna metra."

Ovo je situacija u kojoj šta god da uradiš ili ne uradi, pogriješićeš, neko će da se buni. U tom slučaju radiš šta hoćeš ne slušajući druge.

Shvatite ovo kao marketing. Ima dvojaku ulogu:

1. Promocija ne samo NS-a, nego i novog sistema vrijednosti koji dolazi iz Sarajeva i drugih mjesta gdje bh blok ima uticaj u RS-u.

2. Sve šta će pomoći da se bilo šta iz RS-a vidi da dolazi iz BiH, treba podržati. Tako se u RS-u jača BiH.

Ja ne bih imao ništa protiv kada bi se pomoglo da vina koja pravi Tvrdoš u recimo Vine spectatoru budu promovisana kao kvalitetna bosanskohercegovačka vina.

Pa da jednog dana dobiju nagradu i da pored fotografije butelje Tvrdoš Vranca u nekom uglednom magazinu o vinima piše:

Gold medal vine Vranac, Monastery Tvrdosh, Trebinje, Bosnia and Herzegovina.

Tako bi bilo sve manje RS-a i sve više BiH.

Al' jok, našem narodu je važnije šta kratkoročno vidi nego šta će dugoročno dobiti.

Jer, koliko god da se vi ovdje bunite što se Forto slikao sa Radojičićem zaboravljate da se i Radojičić grlio i slikao sa promotorom Bosne i Hercegovine kao države građanskog koncepta, priznavateljem sudskih presuda itd, dakle zagovarateljem i kao pojedinac i kao predstavnik stranke i kao predstavnik kantonalne vlade svega onoga čegase u RS-u, a naročito u SNSD-u, gnušaju, a to je uspješnom Bosnom i Hercegovinom, Fortom.
,
Zamisli da predstavnici NS-a kažu navijamo da Borac a ne Velež budu prvaci države zato što Borac ima bolje uslove za igranje, stadion u gradu,lakše je osigurati red i mir, a i u intersu države BiH je da Borac bude prvak.......bi li ti branio takvu izjavu.....
Hakiz

#42843 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Ja bih branio pokušaj da Borac igra na međunarodnim takmičenjima kao predstavnik Bosne i Hercegovine ako bi imao više šansi da pobijedi od Veleža. A igrači na dresu pored grba kluba nose grb Bosne i Hercegovine.

Pa da piše na pokalu da je recimo 2036. pobjednik Lige šampiona bio Borac, Bosna i Hercegovina.

A stvar je u sljedećem. Ako bi iz NS-a rekli bilo šta drugo osim da navijaju da najbolji klub iz BiH bude prvak države, onda neka idu dovraga.

Pa ako je Borac najbolji biće pobjednik državne lige ne entitetske, njegovi igrači će igrati za reprezentaciju države ne entiteta, pod zastavom države ne entiteta itd.

Da, neka Borac bude prvak države ako je najbolji.

Sjećaš li se emisije koju pravi Slobodna Evropa, a zove se "perspektiva". Tu srednjoškolci "sa suprotnih strana" iskreno govore šta misle o političkoj situaciji.

Pa tako jedan lik iz zapadnog Mostara reče da nikada nije bio u istočnom, strah ga je. BIlo je raznih gluposti rečeno o njemu ali momka su pozvali, preveli preko mosta, odveli na ćevapr i vratili ga živog i zdravog nazad.

Šta misliš, da li je dugoročno bolje to ili da je grupa srednjoškolskih "komandosa" sa istočne strane upratila tog lika i polomila mu kosti?
Last edited by Hakiz on 09/07/2019 00:05, edited 1 time in total.
palermo

#42844 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

Hakiz wrote:Ja bih branio pokušaj da Borac igra na međunarodnim takmičenjima kao predstavnik Bosne i Hercegovine ako bi imao više šansi da pobijedi od Veleža. A igrači na dresu pored grba kluba nose grb Bosne i Hercegovine.

Pa da piše na pokalu da je recimo 2036. pobjednik Lige šampiona bio Borac, Bosna i Hercegovina.

A stvar je u sljedećem. Ako bi iz NS-a rekli bilo šta drugo osim da navijaju da najbolji klub iz BiH bude prvak države, onda neka idu dovraga.

Pa ako je Borac najbolji biće pobjednik državne lige ne entitetske, njegovi igrači će igrati za reprezentaciju države ne entiteta, pod zastavom države ne entiteta itd.

Da, neka Borac bude prvak države ako je najbolji.
Neka bude.Naravno, ia bih čestitao.

Ali iz NS-a su rekli, i potvrdili, ne da je Borac najbolji klub jer to oni ne mogu reći, nego da navijaju za Borac u utakmci koju igra protiv Veleža.
Što je u krajnjoj liniji ok,imaš pravo navijati za koga hoćeš. Samo ne mogu očekivati da ih svi zbog toga vole, nit se trebaju čuditi zašto nekima to smeta.
Hakiz

#42845 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Pa, ako je Banja Luka veći protivnik BiH od Mostara, onda bolje prvo riješiti Banja Luku, zar ne?

Drugo, je li dobro prekinuti vezu HDZ-SNSD ili ne? Da RS kaže da im je kuturno i ekonomski bolje sarađivati sa Sarajevom nego sa Zapadnim Mostarom?

A čovjeka kada dobro najedeš i napiješ lakše ćeš nagovoriti.
palermo

#42846 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

Hakiz wrote:
Sjećaš li se emisije koju pravi Slobodna Evropa, a zove se "perspektiva". Tu srednjoškolci "sa suprotnih strana" iskreno govore šta misle o političkoj situaciji.

Pa tako jedan lik iz zapadnog Mostara reče da nikada nije bio u istočnom, strah ga je. BIlo je raznih gluposti rečeno o njemu ali momka su pozvali, preveli preko mosta, odveli na ćevapr i vratili ga živog i zdravog nazad.

Šta misliš, da li je dugoročno bolje to ili da je grupa srednjoškolskih "komandosa" sa istočne strane upratila tog lika i polomila mu kosti?
ovo sam tek upratio. Postoji arhiva foruma, i te teme se jako dobro sjećam, bio sam na njoj aktivan i imao suprotno mišljenje od velike većine forumaša.
Samo ne vidim kakve to veze ima sa ovim
palermo

#42847 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

Hakiz wrote:Pa, ako je Banja Luka veći protivnik BiH od Mostara, onda bolje prvo riješiti Banja Luku, zar ne?

Drugo, je li dobro prekinuti vezu HDZ-SNSD ili ne? Da RS kaže da im je kuturno i ekonomski bolje sarađivati sa Sarajevom nego sa Zapadnim Mostarom?

A čovjeka kada dobro najedeš i napiješ lakše ćeš nagovoriti.
ma ok, takvo je očito prevladavajuće mišljenje među simaptizerima Naše stranke i ja tu ništa ne mogu.
Što bi se reklo, postoje kolateralne štete i jebi ga...tak'i grah nekima pao
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#42848 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

što li će biti sa kristinom ljevak? koliko vidim svi su se usutili.

ps mogu li clanovi opcinskog vijeca biti izvrsni direktori u tvsa?
Better Man

#42849 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Better Man »

Da seene pita, Kristina bi bila direktor TV SA.Kakvih sve šovinista i fašista nije isplivalo iz svojih rupa kad je imenovana za vd. direktoricu.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#42850 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by un1ted »

Je li ko snimio zasto je Vreto (NS) bio suzdrzan po pitanju ukidanja skupstina javnih preduzeca? Pade mjera zbog jednog glasa, a i Marjanovic (NS) bio van skupstinske sale. :-) I Kerla (DF) van sale, svasta. Jedna od rijetkih mjera koja je mogla osakatiti pipke SDA na efikasan nacin. :(
Za razliku od Kerle i Marjanovića - koji su bili pa otišli, Mekić i Pecikoza su odsustvovali čitav dan.
Za razliku od DF-a - koji je kompletno bio suzdržan/odsutan, Vreto - kao jedini zastupnik NS i bez ijednog obrazloženja - ne podrži prijedlog ministrice iz NS.
Ponavljam, nisam detaljno pročitao prijedlog.
Možda je Vreto jedini razuman među njima, ali svoje argumente je prethodno morao ponuditi:
1. Vladi tj. premijeru i resornoj ministrici kao predlagačima (oboje NS)
2. Svojim kolegama iz zastupničkog kluba (opet NS)
A najkasnije u skupštinskoj diskusiji i javnosti i biračima.
Ovako... :mastakazes:
:? :? :? :? :? :? :? :?
Locked