BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
sencobih

#42801 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

r_faruk

#42802 Re: BHTelecom All About

Post by r_faruk »

Nema on garantovano 5Mbps, nego up to 5Mbps.
ama znam to, nego znas li odgovor na moje pitanje... zato i pise 3-5 Mb/s... nisam ni pitao jel pet ili nije......... kontam ne moram valjda pojasnjavati sta nisam pitao...
klej1

#42803 Re: BHTelecom All About

Post by klej1 »

.
supercali

#42804 Re: BHTelecom All About

Post by supercali »

klej1 wrote:[img]file:///C:/Users/lenovo/Desktop/bht.pdf[/img]
Nem9j nas zajebavati
klej1

#42805 Re: BHTelecom All About

Post by klej1 »

ne mogu postaviti sliku, uglavnom pise ovako:

odluka:

usvaja se reklamacija broj.....

izvrsit ce se storniranje 1/2 naknade za dati paket usluge mojatv., zaduzenja za iznajmljivanje drugog stb-a i pripadajuceg pdv-a, za period 18.02.2016. do 29.02.2016 godine.

i ono da imam pravo na zalbu u roku 15 dana od danas.

u medjuvremenu mi je kolega pojasnio da bi, prema napisanom, racun trebao biti umanjen u kompletu (mojatv net i drzgi stb). nadam se da je on to dobro skontao, mada mene buni ovaj zarez, namjesto slova i u tekstu.

u osnovi, niti su naveli tacan period trajanja problema (trajao je duplo duze) i uopste se zalba nije odnosila na drugi, nego prvi stb.

zamolio bih da mi @mirza ili @ing daju svoje pojasnjenje, umanjuje li se kompletan racun ili samo naknada za drugi stb? ja vise nemam ni snage, ni volje zvati i ici na salter.
mirza_15

#42806 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Posto je to odgovor na zalbu ja ti mogu napisati samo kako sam ja razumio. Ja to razumijem da ce se umanjiti kompletan racun. Znaci i cijena usluge i cijena drugog stb-a. Znaci kompletan racun.
nastavnikhe

#42807 Re: BHTelecom All About

Post by nastavnikhe »

Da li neko ima iskustva sa BH Telekom VDSL modemom Iskratel Innbox V50-U? Kakva je jačina WiFi signala,stabilnost u radu i sl.?
Laertes

#42808 Re: BHTelecom All About

Post by Laertes »

nastavnikhe wrote:Da li neko ima iskustva sa BH Telekom VDSL modemom Iskratel Innbox V50-U? Kakva je jačina WiFi signala,stabilnost u radu i sl.?
WiFi i nije nesto, kao sto sam pisao vec, na balkonu (cca. 3 m od modema) je vec slabiji. Sve ostalo se cini ok.
macmoodan

#42809 Re: BHTelecom All About

Post by macmoodan »

MOSALJOZE wrote:Odem u poslovnicu,ponište zahtjev da primam račun na mail,posalju novi,dodjem kuci nema,nazovem 1444 ponisti,posalje opet nista :-)

Stigao golub pismonoša :mrgreen:
Provjeri spam folder
MOSALJOZE

#42810 Re: BHTelecom All About

Post by MOSALJOZE »

macmoodan wrote:
MOSALJOZE wrote:Odem u poslovnicu,ponište zahtjev da primam račun na mail,posalju novi,dodjem kuci nema,nazovem 1444 ponisti,posalje opet nista :-)

Stigao golub pismonoša :mrgreen:
Provjeri spam folder
Stiglo :arrow:
mirza_15

#42811 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

nastavnikhe wrote:Da li neko ima iskustva sa BH Telekom VDSL modemom Iskratel Innbox V50-U? Kakva je jačina WiFi signala,stabilnost u radu i sl.?
Dobar modem. Wi-fi moze da zavisi od vise faktora tako da necije iskustvo ne mora da bude pravilo.
Laertes

#42812 Re: BHTelecom All About

Post by Laertes »

mirza_15 wrote:
Dobar modem. Wi-fi moze da zavisi od vise faktora tako da necije iskustvo ne mora da bude pravilo.
Ja samo svoje iskustvo podijelio.
mirza_15

#42813 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Samo kazem da je bilo i drugacijih iskustava podjeljenih na ovoj temi. Ne sporim da je tvoje takvo. Generalno ti niko, pogotovo na tim kucnim routerima, ne moze garantovati neku pokrivenost i domet. Postoje bolji routeri, ali oni kostaju. BH Telecom ima ponudu za poslovne korisnike gdje nudi profesionalnu wi-fi uslugu, ali to kosta malo vise.
Laertes

#42814 Re: BHTelecom All About

Post by Laertes »

mirza_15 wrote:Samo kazem da je bilo i drugacijih iskustava podjeljenih na ovoj temi. Ne sporim da je tvoje takvo. Generalno ti niko, pogotovo na tim kucnim routerima, ne moze garantovati neku pokrivenost i domet. Postoje bolji routeri, ali oni kostaju. BH Telecom ima ponudu za poslovne korisnike gdje nudi profesionalnu wi-fi uslugu, ali to kosta malo vise.
Ma ne zalim se, meni ste vi sasvim ok.
mirza_15

#42815 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

:thumbup:
ing-ecc

#42816 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Laertes wrote:
WiFi i nije nesto, kao sto sam pisao vec, na balkonu (cca. 3 m od modema) je vec slabiji. Sve ostalo se cini ok.
Innbox dobar ko dobar dan. :D Al uz odredjene (pogresne) postavke moze biti problema. :(
Najcesci problem sa WiFi je fixno izabran kanal sto je nepovoljno ako u okolini ima i drugih uredjaja koji emituju wifi. Desava se da vise uredjaja radi na istoj frekvenciji (kanalu) i automatski 'ubijaju' :lol: jedan drugog pa se snaga signala smanjuje. Rjesenje: prebaciti na automatsko biranje kanala. :thumbup:
Na ovaj nacin ce Innbox birati bolji kanal i 'bjezati' od istih kanala. Posalji user na PM ako zelis da 'cackam'. 8-)
Laertes

#42817 Re: BHTelecom All About

Post by Laertes »

ing-ecc wrote:
Laertes wrote:
Innbox dobar ko dobar dan. :D Al uz odredjene (pogresne) postavke moze biti problema. :(
Najcesci problem sa WiFi je fixno izabran kanal sto je nepovoljno ako u okolini ima i drugih uredjaja koji emituju wifi. Desava se da vise uredjaja radi na istoj frekvenciji (kanalu) i automatski 'ubijaju' :lol: jedan drugog pa se snaga signala smanjuje. Rjesenje: prebaciti na automatsko biranje kanala. :thumbup:
Na ovaj nacin ce Innbox birati bolji kanal i 'bjezati' od istih kanala. Posalji user na PM ako zelis da 'cackam'. 8-)
Hvala ti, ne bih zasad čačkao. Iskoristiću te kad mi bude šta drugo trebalo :D
klej1

#42818 Re: BHTelecom All About

Post by klej1 »

mirza_15 wrote:Posto je to odgovor na zalbu ja ti mogu napisati samo kako sam ja razumio. Ja to razumijem da ce se umanjiti kompletan racun. Znaci i cijena usluge i cijena drugog stb-a. Znaci kompletan racun.
hvala @mirza.
AmirBaa

#42819 Re: BHTelecom All About

Post by AmirBaa »

sta ovo arene na moja web tv ne rade ? Pa jebo ih njihova usluga, kad ih jedino gledam ne rade :-) :-) :-)
edit: nijedan kanal ne radi
zippoo87

#42820 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

sencobih wrote:https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M578c928151b.html

Evo ga sretni dobitnik :thumbup: :bih:
bogami respektabilna cifra ,150k korisnika,nije to malo...
ja cekam ovo povecanje brzine niterneta,5 Mbps me sastrugalo :D
Dr_Help
BHTelecom podrška

#42821 Re: BHTelecom All About

Post by Dr_Help »

ing-ecc wrote:
Laertes wrote:
Slažem se sa gore napisanim , samo bih dodao da VDSL Innbox modem ima problem sa modulacijama , ako npr korisnik ima VDSL2 i u jednom trenutku sa porta dođe Adsl2+ ili neka slabija modulacija , dešava se da modem izgubi komplet postavke . Pa se mora ponovno konfigurisati tj manuelno ugasiti (ADVANCE SETUP-DSL-ostaviti samo datu modulaciju). Također mogu reći iz iskustva da taj Innbox je mnogo stabilniji i bolji . Ako se postavi na veču udaljenost a da preko njega radi ADSL2+ modulacija , dešava se da obori SNR npr ako je na ZTE modemu na određenoj udaljenosti 13 SNR ( npr preko 900m ) postavljanje Innbox modema dobijamo snr od oko 6,7 znaci sa njim ako se stavlja na obicni ADSL2+ port dolazi do smanjenja SNR-a ali u globalu prezadovoljan sam modemom i preporucio bih svakome ovaj modem :) ukratko moje iskustvo
zippoo87

#42822 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

kada smo kod modema/routera,kod mene je ZTE H108L i sto se tice dometa,katastrofa je
u kuci je ok.ali van kuce 3 metra i nema signala

prije sam imao neki jeftini TP link (nov 50 KM bio) i sa njim sam vani stremao moja tv web bez problema a sa ovim ne mogu google uganjati a kamoli da stremam nesto :D
steta sto ga je grom sprzio,inace bi njega i sada nabacio na ovaj i uzivao u signalu i vani
ima li telekom u ponudi neke kvalitetnije ili cu morati kupiti opet dodatno neki za wifi
i moze li neko preporuciti neki dobar a jeftin router,koji moze dobaciti barem 15ak metara u precniku od njega a da nije cijena pljacka ?
Warashii

#42824 Re: BHTelecom All About

Post by Warashii »

Glupost je velika BHTelecoma da ja u paketu midi30 potrosim 24.40KM ( sa PDV-om ) + rata 32,00KM za telefon a moram da platim racun u iznosu od 75.70KM.
Meni nije prihvatljivo i po isteku ugovora pracam se na postpaid nakon nekoliko godina koristenja ovih paketa.
Ove stvari su jednostavno precjenjene i ne vrijedi usluga niti jednog operatera ni upola koliko ispostavljaju racune.
ing-ecc

#42825 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Warashii wrote:Glupost je velika BHTelecoma da ja u paketu midi30 potrosim 24.40KM ( sa PDV-om ) + rata 32,00KM za telefon a moram da platim racun u iznosu od 75.70KM.
Meni nije prihvatljivo i po isteku ugovora pracam se na postpaid nakon nekoliko godina koristenja ovih paketa.
Ove stvari su jednostavno precjenjene i ne vrijedi usluga niti jednog operatera ni upola koliko ispostavljaju racune.
A od cega su ostali iznosi? Kako je narastao racun na 75?
Locked