vucic svjesno ignorise cinjenicu da je kosovo nezavisna drzava, kao takva priznata od strane 2/3 svjetskih zemalja, a ne juzna srpska pokrajina i da su granice vec skrojene.Kikibombona wrote: Imas video rekakcije Vucica na izjavu Zvizdica.
Novinarka kaze da je Zvizdic izjavio kako je protiv prekrajanja granica. A Vucic ce: to znaci da Zvizdic podrzava teritorijalni integritet i cjelovitost Srbije. Veoma sam zadovoljan ako je Zvizdic to rekao. BiH nije priznala Kosovo. Pa je onda provocirao albanske novinare rijecima: vidite Albanci, Zvizdic se zalaze za ocuvanje Kosova unutar granica Srbije, ne samo ja...
Onda ce novinarnka: nije tako, Zvizdic je mislio na prekrajanje granica Kosova... Na to ce Vucic: dakle, Zvizdic misli da treba prekrajati granice Srbije a ne treba BiH.
Ponovo novinarka: nije mislio tako. A Vucic ce: mogao je misliti dvije stvari, da ne treba prekrajati granice, sa cime se mi slazemo, a BiH zvanicno podrzava Srbiju i protivi se nezavisnosti Kosova. Ili je mislio da treba prekrajati granice Srbije i nikoga vise. Cudan neki princip ako je tako mislio.
...
Poenta cijele price je da se BiH u ovom slucaju mora drzati po strani. Nase misljenje uopste nije bitno, mozemo jedino sebi nastetiti. Ugledati se na Spaniju ili Kipar koji se drze po strani. Svaka drzava koja ima unutrasnje konflikte se ne petlja u ovakve stvari. Pa Srbija ne zeli priznati Abhaziju, Osetiju i Krim, iako su ruski saveznici. Ne mozes se zalagati za cjelovitost Srbije a negirati cjelovitost Ukrajine.![]()
![]()
SDA seljacici nikako ne kontaju politiku. Njihovi pogledi na svijet su ograniceni na vlastito selo i pljacku vlastitog naroda. Politika se ne vodi emocijama, inatom i prkosom. Amerika je silna, ima luksuz da vodi emotivnu politiku, ali ne radi tako. Male drzave moraju biti mudre da bi prezivjele velike globalne turbulencije. Za BiH je najbolje da se ne petlja u kosovsku pricu. Samo nam stetu moze nanijeti.
dabome, oni se mogu dogovoriti da ih mijenjanju ali kao dvije nezavisne drzave.
bih se ne petlja ni sta u vezi nasih komsija i susjeda.
ali se i komsije i susjedi itekako petljaju u odnose u bih...
pa ako vec forsiras princip nepetljanja onda ga adresiraj na pravu adresu