SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

noviclan

#42776 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

Pa evo ovi gore napisase ali cim to vozi q5 sigurno ce biti neka uvjetna kazna
530i

#42777 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 530i »

Nisam znao da imamo ovoliko uviđajnih sudija na podforumu, pa se odmah zna ko je i kriv.
muha_sa

#42778 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

530i wrote: 31/01/2021 19:17 Nisam znao da imamo ovoliko uviđajnih sudija na podforumu, pa se odmah zna ko je i kriv.
Tolike godine na forumu a ne znaš da smo najbolji treneri, fudbaleri, košarkaši, politicari, bizMismeni...........
nastavi niz :lol:
zla_kraljica

#42779 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zla_kraljica »

noviclan wrote: 31/01/2021 19:07
zla_kraljica wrote: 31/01/2021 19:01 S obzirom da je pocetnica koja je skrivila saobracajnu nesrecu sa smrtnim ishodom ponistiti joj vozacku i zabraniti polaganje i upravljanje vozilom minimum 10god.
Dzaba joj te zabrane valja u cuzu pa u guzu
Daj Boze da ona ista dobija. A ako je i osude to ce biti mizerna kazna, jer kao da gledam da ce uzeti kao olaksavajucu okolnost sto je mlada i vjerovatno nije ranije imala saobracajnih prekrsaja.
simbabimba

#42780 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by simbabimba »

Ljudi koji su bili u koloni kazu da je audijem preticala autobus (na punoj) ispred autobusa nije uspjela da se ubaci jer je bila kolona, iz zavoja naletili ljudi u opelu i frontalni sudar.

Ova tragedija cijeli dan kad pomislim da ne moze biti veca, nekom novom informacijom to postane, navodno je zena bila u drugom stanju, a kasnije jos i rekose da iza njih ostalo ukupno 6 djece sirocadi :( :( :(

takodjer ne ocekujem da ova mala fasuje adekvatnu kaznu, mada sad tesko mogu da procijenim koja bi to bila. nekome bi bila najgora kazna zivjeti sa toliko dusa na savjesti...horor
zla_kraljica

#42781 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zla_kraljica »

simbabimba wrote: 31/01/2021 23:25 Ljudi koji su bili u koloni kazu da je audijem preticala autobus (na punoj) ispred autobusa nije uspjela da se ubaci jer je bila kolona, iz zavoja naletili ljudi u opelu i frontalni sudar.

Ova tragedija cijeli dan kad pomislim da ne moze biti veca, nekom novom informacijom to postane, navodno je zena bila u drugom stanju, a kasnije jos i rekose da iza njih ostalo ukupno 6 djece sirocadi :( :( :(

takodjer ne ocekujem da ova mala fasuje adekvatnu kaznu, mada sad tesko mogu da procijenim koja bi to bila. nekome bi bila najgora kazna zivjeti sa toliko dusa na savjesti...horor
Da, poginula Jasmina je bila u 5 mjesecu trudnoce. Pored dvoje djece koje je bilo s njima u autu imali su jos djece,najmladjem je cini mi se negdje oko 3 godine.
zla_kraljica

#42782 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zla_kraljica »

zla_kraljica wrote: 31/01/2021 23:48
simbabimba wrote: 31/01/2021 23:25 Ljudi koji su bili u koloni kazu da je audijem preticala autobus (na punoj) ispred autobusa nije uspjela da se ubaci jer je bila kolona, iz zavoja naletili ljudi u opelu i frontalni sudar.

Da, poginula Jasmina je bila u 5 mjesecu trudnoce. Pored dvoje djece koje je bilo s njima u autu imali su jos djece,najmladjem je cini mi se negdje oko 3 godine (mozda malo manje)
Dimu1927

#42783 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dimu1927 »

530i wrote: 31/01/2021 19:17 Nisam znao da imamo ovoliko uviđajnih sudija na podforumu, pa se odmah zna ko je i kriv.
Naravno, a jedini kriterij je cijena auta. Cim je auto skuplji automatski je taj kriv. Jbg lijece se kompleksi i frustracije prema bilo kome ko ima vise. Pricam opcenito, ne konkretno za ovaj slucaj, da se ogradim odmah.
noviclan

#42784 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

Dimu1927 wrote: 01/02/2021 00:45
Naravno, a jedini kriterij je cijena auta. Cim je auto skuplji automatski je taj kriv. Jbg lijece se kompleksi i frustracije prema bilo kome ko ima vise. Pricam opcenito, ne konkretno za ovaj slucaj, da se ogradim odmah.

U vecini slucajeva jesu jer imaju "masine" bjesnjaju itd, nikada mi nece biti jasno kako je vucko sa 30km/h upao touaregom u minsko polje i totalka na autu
mali_balon

#42785 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

Dimu1927 wrote: 31/01/2021 18:30
mali_balon wrote: 31/01/2021 18:26
Zato se ja priljepim iza kamiona ili veceg vozila ispred i lagano dionicom od konjica do mostara
bravo, i obavezno vozi 2 metra iza kamiona pa da onaj ko iza vas naidje i hoce da pretice (legitimno na isprekidanoj) mora i tebe i kamion odjednom :-D
Haj ne laprdaj......malo bolje procitaj pa ces skontati....posto si ograniceni pametnjakovic da ti nacrtam......mislio sam na ljepljenje da pratim, ne preticem, samim tim odrzavam distancu tj siguran razmak.....jer ako se bukvalo zaljepis ne samo da ne vidis sta je ispred kamiona nego si u sljepom uglu tj vozac kamiona te ne vidi iza sebe.....svako pametan da ispadne a juce polozilo
simbabimba

#42786 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by simbabimba »

Da, poginula Jasmina je bila u 5 mjesecu trudnoce. Pored dvoje djece koje je bilo s njima u autu imali su jos djece,najmladjem je cini mi se negdje oko 3 godine.
:( :( :( :( :( :( samo se nadam da ima neko u porodici ko ce preuzeti djecu, da ne zavrse u sistemu ne daj Boze :( :( :(
Alfons Kauders

#42787 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

Hapsi gamad milicijo i ne štedi pendrek! Sve koji su štitili Dženanove ubice treba objesiti u po grada, kao upozorenje ostalim.
Po nalogu tužioca Tužilaštva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na dvije lokacije na području Kantona Sarajevo vrše pretrese radi prikupljanja dokaza. Pretresi se vrše u okviru predmeta za organizirani kriminal i ometanje istrage o stradanju Dženana Memića u februaru 2016. godine.

Aktivnosti se vrše u okviru predmeta na kojem Tužilaštvo BiH radi dulji vremenski period, a odnosi se na krivična djela organiziranog kriminala, a u vezi s ometanjem istrage i prikrivanjem dokaza o stradanju Dženana Memića u februaru 2016. godine.

Jedna od osoba čiji se prostori pretresaju je službena osoba u institucijama Kantona Sarajevo.
suspect_zero

#42788 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by suspect_zero »

https://faktor.ba/vijest/sipa-uhapsila- ... mic/113573

Da hoće konačno dočekati pravdu.
mali_balon

#42789 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

E sad fino tadasnju tuziteljicu tj sadasnju sudincu takodje u prdekanu.....
Alfons Kauders

#42790 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

mali_balon wrote: 01/02/2021 09:51 E sad fino tadasnju tuziteljicu tj sadasnju sudincu takodje u prdekanu.....
Za nju su ljudi po netu pisali da je primila određenu svotu (neću o tačnoj cifri), od jedne viđenije osobe, čak su navodili i lokaciju (stan njoj bliske osobe na Ciglanama)

Pošto ljudi koji su to pisali nisu u zatvoru i nikad se protiv njih nije poveo proces radi iznošenja te informacije, moguće je da tu ima dosta istine. Samo da sutra dotična ne osvane u Dubrovniku ili Rijeci, kao jedna kolegica koju nećemo imenovati.
zla_kraljica

#42791 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zla_kraljica »

Hoce li i oni dobiti amneziju od soka?
breuer

#42792 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by breuer »

Dugo me jedna vijest nije ovako odobrvljila i obradovala :thumbup:

Nadam se samo da će se slučaj raspetljati do kraja. prvo zbog porodice, a onda i zbog cijelog društva!
invincible1921

#42793 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by invincible1921 »

Meni nije jasno sta ljudima prodje kroz glavu u tim trenutcima...ok da vozis preko ogranicenja jer ti put dozvoljava mozda si se zamislio ili ne znam, ajd ok i da ne stanes na pjesacki, ajde eo zamislio se prodjes kroz crveno, zbunis se na raskrsnici uzmes prednost..al vidis punu liniju i krivinu ili jos gore duplu punu i kazes sebi E ODO OVDJE PRESTIZATI ...zaista nevjerovatno...sto je najgore bar pola vozaca u BiH ovako rwzmislja plus i ova sto je prestizala nije joj prvi put sigurno..uspjelo joj je garant 159 puta do sad...za ovakve stvari taman da si sam na cesti ti i kamion oduzimati vozacku na duuuuzi period
dorkcic

#42794 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dorkcic »

invincible1921 wrote: 01/02/2021 14:16

Meni nije jasno sta ljudima prodje kroz glavu u tim trenutcima...ok da vozis preko ogranicenja jer ti put dozvoljava mozda si se zamislio ili ne znam, ajd ok i da ne stanes na pjesacki, ajde eo zamislio se prodjes kroz crveno, zbunis se na raskrsnici uzmes prednost..al vidis punu liniju i krivinu ili jos gore duplu punu i kazes sebi E ODO OVDJE PRESTIZATI ...zaista nevjerovatno...sto je najgore bar pola vozaca u BiH ovako rwzmislja plus i ova sto je prestizala nije joj prvi put sigurno..uspjelo joj je garant 159 puta do sad...za ovakve stvari taman da si sam na cesti ti i kamion oduzimati vozacku na duuuuzi period
I opet je pitanje hoće li se opametit kad izađe iz bolnice (i zatvora ako bude ikakve pravde) sa troje ljudi na duši
Dimu1927

#42795 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dimu1927 »

noviclan wrote: 01/02/2021 07:43 U vecini slucajeva jesu jer imaju "masine" bjesnjaju itd, nikada mi nece biti jasno kako je vucko sa 30km/h upao touaregom u minsko polje i totalka na autu
Touareg je bio na ljetnim gumama zato je sletio izmedju ostalog.

A opet kazem, vrijednost auta nije nikakav kriterij, ajmo ovako recimo, prosjecna starost auta u BiH je koliko ? 15-17 godina ? Koliko udesa bude svaki dan, pa i statisticki u najvise udesa ucestvuju upravo stara auta, ali nasim ekspertima uvijek zapne za oko cim je sta skuplje da se odmah osudi. Jesu li neki dan tri momka u puntu poginula udarivsi u grtalicu ? Da su poginula u audiju nekom, samo zamisli kakvi komentari bi bili bez imalo zaljenja(bahatost divljanje tatin sin itd). Ali eto momci poginuse u starom puntu i odjednom nema nikakvih proklinjanja nema eksperata da kazu kako se desio udes nema likovanja itd.

I ovaj Q3 konkretno, pa nije milion, auto sad vrijedi mozda 25-35k. To sebi svako sa platom od 1500 KM moze kupiti ako recimo nema kredit za stan.
invincible1921

#42796 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by invincible1921 »

Dimu1927 wrote: 01/02/2021 15:17
noviclan wrote: 01/02/2021 07:43 U vecini slucajeva jesu jer imaju "masine" bjesnjaju itd, nikada mi nece biti jasno kako je vucko sa 30km/h upao touaregom u minsko polje i totalka na autu

A opet kazem, vrijednost auta nije nikakav kriterij, ajmo ovako recimo, prosjecna starost auta u BiH je koliko ? 15-17 godina ? Koliko udesa bude svaki dan, pa i statisticki u najvise udesa ucestvuju upravo stara auta, ali nasim ekspertima uvijek zapne za oko cim je sta skuplje da se odmah osudi. Jesu li neki dan tri momka u puntu poginula udarivsi u grtalicu ? Da su poginula u audiju nekom, samo zamisli kakvi komentari bi bili bez imalo zaljenja(bahatost divljanje tatin sin itd). Ali eto momci poginuse u starom puntu i odjednom nema nikakvih proklinjanja nema eksperata da kazu kako se desio udes nema likovanja itd.

I ovaj Q3 konkretno, pa nije milion, auto sad vrijedi mozda 25-35k. To sebi svako sa platom od 1500 KM moze kupiti ako recimo nema kredit za stan.
Tu nema i ne smije bit razike jer debili su za svim volanima od golfa 2 do porse cayena ...
Drugclanbiblioteke

#42797 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Drugclanbiblioteke »

Kada bi se po utvrđenu krivice dobijala kazna od 10 godina zatvora minimalno po ubijenoj osobi, sve bi bilo kristalno jasno. Bježanjem sa mjesta nesreće automatski dodati još 10 godina za sve u vozilu, pomaganje u prikrivanju dokaza isto tako.
Ko god skupi više od 500km neplaćenih kazni, pravac zatvor, a vozilo u kojem je uhvaćen u presu.

Da imamo takav zakon Načelnik Efendić, Debeli Rastoder bi sada bili u prdekani.
Sve dok imamo selektivniu primjenu zakona po principu, ko ima veću zaleđinu, i čiji babo ima više para, ovako nam je kako nam je.

Živimo u polusrednjovjekovnom društvu, u kojem se kmetovi ne bune, a vlasteli svakako ne smeta. Kad god neki pripadnik zlatne "bošnjačke" mladeži nekog pregazi, uvijek ista priča.
To je nama naša borba dala :bih:
simbabimba

#42798 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by simbabimba »

Dimu1927 wrote: 01/02/2021 15:17

Niko nije rekao da je vrijednost auta kriterij, nego je katastrofa da je djevojka od 20 godina, pocetnik, neiskusan (nikakav) vozac vozila q3 i to na takav nacin, zato je nazalost i zavrsilo takvom tragedijom. Ponavljam, ko god joj je dao to auto da vozi kriv je koliko i ona i nema zrna mozga u glavi.

Svi smo mi bili pocetnici i svi smo pravili gafove uceci, niko nije sjeo za volan i odmah znao perfektno da vozi i gradsku i vangradsku voznju i preticanje i paralelno parkiranje...ali ne daj mi Boze da mi je tata dao da u q3 te greske pravim, kontas? Ako mladi nemaju soli i mozga, valjda ima neko ko brine o njima da im kaze.

Sto imam vise godina (i otkako imam djecu) imam bolje auto ali sve sporije vozim, jer me sad iskustvo pere za volanom, i ne bih sutra djetetu da se uci voziti u tenku na tockovima. Mozda je nju taj tenk spasio da ne pogine, ali vidi sta je drugima u "normalnom" autu uradila (iz neznanja i neiskustva). Na punoj autobus preticati :shock: jer misli da to njeno auto moze. Inace likove kad vidim kako hladno preticu u okuku zapitam se da im nije kristalna kugla dosla u standardnoj opremi :run:
Naslovnica

#42799 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Kao prvo, ako ima 20 godina, ne mora značiti da je početnik.
Možda ima više kilometara nego pola foruma?
Bolje da vozi Sandera nego Q3?
Ne kontam?
8-)
simbabimba

#42800 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by simbabimba »

vidi se da ne kontas :izet:
Post Reply