Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Tomahawk11
Globalni moderator

#42751 Re: Edin Džeko

Post by Tomahawk11 »

Moraju bar bod uzeti u Madridu. I to je najmanje do Edina, mora sredina i zadnja linija puno bolje.
noiserr

#42752 Re: Edin Džeko

Post by noiserr »

Roma je savrsen tim za njega. Redovno igra Ligu Sampiona a citav tim se oko njega gradi. Jos kad bi mogao ovojiti Scudetto sa Romom bio bi svetinja. Roma je tim koji cijeni svoje legende. Vidis da su i doveli Kolarova na Dzekinu preporuku.

Timovi tipa Bayern, Real Madrid, Barcelona bi trazili mladjeg igraca sada. A sto se tice ostalih timova to je sve tu u istom rangu sa Romom. Jedino gdje bi mozdao dobro dosao je Machester United.. jer njega Mourinho gotivi ali nevjerujem da bi Edin ikad otisao da igra za Citijevog rivala.

Kad mi neko kaze Everton bi trebao dovesti Dzeku.. pa Roma je 10 puta bolji tim od Evertona.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#42753 Re: Edin Džeko

Post by mali_milojica »

Samo ako je lud otici ce iz Rome.
Neka igra tamo dok moze hodati i dokle ga budu trpili.
Blizu mu SA gdje su roditelji,DU gdje ima vilu,blizu ST.
Vrijeme super,Italija moda,vino,hrana. Zivis u Rimu jbt,tesko da moze bolje.
Tamo kad te zavole onda si i legenda,kralj,sah,Tito,sve u jednom.
vernes81

#42754 Re: Edin Džeko

Post by vernes81 »

Tomahawk11 wrote:
ovo_malo_duse wrote:
Tomahawk11 wrote:Vugda - ''Gol ide na dušu Kurtoe'' :mrgreen:
Nije je kurton ni vidio kud je lopta prosla. Ako pazljivije pogledas gif. kasne ruke jedno pola sekunde.
Jasno je to meni, ali Vugda je poseban slučaj.
Al kad rece za rominog golmana Berger :D
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#42755 Re: Edin Džeko

Post by liaar »

Kakve kretnje ima čovjek tijelom, znači lik od 2 metra ko mačka u peterac ulazi, zaboravljen, sam na lopti
BarbaDue

#42756 Re: Edin Džeko

Post by BarbaDue »

noiserr wrote:
Kad mi neko kaze Everton bi trebao dovesti Dzeku.. pa Roma je 10 puta bolji tim od Evertona.
Samo kad se sjetim koliko su ga pojedini ovdje karali što je odabrao Romu.
Edin H.

#42757 Re: Edin Džeko

Post by Edin H. »

Tomahawk11 wrote:
mO k3 wrote: Sa kim smo u grupi na SP?
Ah hebovas ja zaboravio da mi ne idemo na SP jer je doticni zakazao :) , ali repka nije vazna :mrgreen:
Netačno.
Ovo je zločin protiv čovječnosti što pišeš.
Moke ima veoma visoke kriterije koji zahtjevaju kontinuitet. :D
Bosanski_kralj

#42759 Re: Edin Džeko

Post by Bosanski_kralj »

Kao što sam nekad davno rekao, Džekina najveća mana je to što je iz Bosne.
Artest

#42760 Re: Edin Džeko

Post by Artest »

Dzeko moze igrati i u Kataru, kad bi se plasirali i on bio zdrav. Ali ce mu vjerovatno puno prije dopizdit; mozda vec na pola narednog ciklusa, ako kola krenu nizbrdo, a recimo Osim Jr. vrsio funkciju selektora. Kaze da cita sve komentare i da ga pogadjaju neopravdane kritike; sto je vrlo lose, pa i nepromisljeno. Ako nista, trebao je slagat i reci da mu puca kurac za komentarima frustrirane, nepismene halaše. Ljudi koji su ga htjeli linčovat u Austriji, jer nije na 100% u prijateljskoj utakmici, su i dalje tu, samo pritajeni. A posto ce biologija kad tad odradit svoje, doci ce i njihovo vrijeme. Svanuce im kad otjeraju igraca kojeg vjerovatno necemo ponovo dozivit; barem sto se tice napada.
Last edited by Artest on 20/10/2017 18:40, edited 1 time in total.
mali_balon

#42761 Re: Edin Džeko

Post by mali_balon »

Ma neka ga u Romi do 2020 onda u kinu za nekih 100 miliona ojra jedno 4 godine i vratit se kuci otvorit buregdzinicu i uzivati u plodovima rada
Logovan

#42762 Re: Edin Džeko

Post by Logovan »

mali_balon wrote:Ma neka ga u Romi do 2020 onda u kinu za nekih 100 miliona ojra jedno 4 godine i vratit se kuci otvorit buregdzinicu i uzivati u plodovima rada
Čitav život zarađuješ velike pare i onda na kraju otvoriš bugerdžinicu. :lol: :mrgreen:
mali_balon

#42763 Re: Edin Džeko

Post by mali_balon »

Logovan wrote:
mali_balon wrote:Ma neka ga u Romi do 2020 onda u kinu za nekih 100 miliona ojra jedno 4 godine i vratit se kuci otvorit buregdzinicu i uzivati u plodovima rada
Čitav život zarađuješ velike pare i onda na kraju otvoriš bugerdžinicu. :lol: :mrgreen:
Eto onda slasticarnu
Tito_i_Partija

#42764 Re: Edin Džeko

Post by Tito_i_Partija »

mali_balon wrote:
Logovan wrote:
Eto onda slasticarnu
I to je previse seljacki. Kladionica ili nista. :oops:
BarbaDue

#42765 Re: Edin Džeko

Post by BarbaDue »

Logovan wrote:
Možda je mislio na veliki tržišni centar pun buregdžinica i ćevabdžinica :mrgreen:
Logovan

#42766 Re: Edin Džeko

Post by Logovan »

BarbaDue wrote: Možda je mislio na veliki tržišni centar pun buregdžinica i ćevabdžinica :mrgreen:
To bi i moglo. :lol: :lol:
BarbaDue

#42767 Re: Edin Džeko

Post by BarbaDue »

I to po mogućnosti negdje na Bašćaršiji :mrgreen:

Sorry za off
Mali_Vuk

#42768 Re: Edin Džeko

Post by Mali_Vuk »

BarbaDue wrote:
noiserr wrote:
Samo kad se sjetim koliko su ga pojedini ovdje karali što je odabrao Romu.
A još da vidiš šta su pisali navijači Evertona tamo po njihovom Klixu o Edinovom mogućem dolasku u Everton. Doduše nisu svi, ali jeste dosta njih. Kao nisu sigurni da je Džeko kvalitet za njihov tim :lol: To ono na početku sezone kad su mislili da sa Runijem imaju tim za titule :D
pirmin

#42769 Re: Edin Džeko

Post by pirmin »

kafanski_covjek wrote: Image
Tacno se vidi kako kaze Kolarovu gdje da ga trazi.
Isto ja kad se dozivam sa kolegom koji je na drugom kraju firme a ostali wtf-gledaju. :D
palermo

#42770 Re: Edin Džeko

Post by palermo »

Artest wrote:Dzeko moze igrati i u Kataru, kad bi se plasirali i on bio zdrav. Ali ce mu vjerovatno puno prije dopizdit; mozda vec na pola narednog ciklusa, ako kola krenu nizbrdo, a recimo Osim Jr. vrsio funkciju selektora. Kaze da cita sve komentare i da ga pogadjaju neopravdane kritike; sto je vrlo lose, pa i nepromisljeno. Ako nista, trebao je slagat i reci da mu puca kurac za komentarima frustrirane, nepismene halaše. Ljudi koji su ga htjeli linčovat u Austriji, jer nije na 100% u prijateljskoj utakmici, su i dalje tu, samo pritajeni. A posto ce biologija kad tad odradit svoje, doci ce i njihovo vrijeme. Svanuce im kad otjeraju igraca kojeg vjerovatno necemo ponovo dozivit; barem sto se tice napada.
sve pet :thumbup:

osim zadnjeg dijela zadnje rečenice,ne samo napada.....
jeza u ledja

#42771 Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

palermo wrote:
Artest wrote:Dzeko moze igrati i u Kataru, kad bi se plasirali i on bio zdrav. Ali ce mu vjerovatno puno prije dopizdit; mozda vec na pola narednog ciklusa, ako kola krenu nizbrdo, a recimo Osim Jr. vrsio funkciju selektora. Kaze da cita sve komentare i da ga pogadjaju neopravdane kritike; sto je vrlo lose, pa i nepromisljeno. Ako nista, trebao je slagat i reci da mu puca kurac za komentarima frustrirane, nepismene halaše. Ljudi koji su ga htjeli linčovat u Austriji, jer nije na 100% u prijateljskoj utakmici, su i dalje tu, samo pritajeni. A posto ce biologija kad tad odradit svoje, doci ce i njihovo vrijeme. Svanuce im kad otjeraju igraca kojeg vjerovatno necemo ponovo dozivit; barem sto se tice napada.
sve pet :thumbup:

osim zadnjeg dijela zadnje rečenice,ne samo napada.....
mozda ti neces. ja vala hocu :D

hajde ba ne baksuzirajte tolko :roll:
tr_ba

#42772 Re: Edin Džeko

Post by tr_ba »

Dzeko nije reprezentacija.
Nije veci od repezentacije,niti ce ikada biti.
Ako mu se kad nebude igralo,kao onomad u Austriji,nemora ni igrati. Ja mu bar rijeci nikada nebih rekao,a mislim ni oni sa kojima se natezao.
On jeste najbolji kojeg smo dosada imali,i mislim da ce Bosanskim rijekama dosta govana protec dok se rodi jedan njegovog kalibra,al nemojte ga dizat sada toliko,ok dao dva gola Čelziu,odigrao dobro...
Pa sta?
Pa zato milione ubire,zato sto mu je to posao.
Ovdje ljudi prozivaju po imenima svakog zivog ko je Edina spomenuo u "negativnom" kontestu.
Hvala mu.
I treba mu podici spomenik u svakom gradu BiH.
Al daj odvadite malo,kada odigra lose,odigrao je lose,i to se smije i mora reci.
Kada se oprosti u 35-oj godini zivota od reprezentacije,ljudi ce pricati ovdje kako su ga lesko i moke otjerali...
nema me tamo

#42773 Re: Edin Džeko

Post by nema me tamo »

Dzeko jeste reprezentacija, kad on ode treba ugasiti fudbal u BiH.
tr_ba

#42774 Re: Edin Džeko

Post by tr_ba »

nema me tamo wrote:Dzeko jeste reprezentacija, kad on ode treba ugasiti fudbal u BiH.
Ti da pratis fudbal,znao bi da se kod nas ta igra od sezone 99/00 ne igra vise u nasoj zemlji.
To sto se kod nas igra nemoze se nazvati fudbalom.
Prije Edina je bio Vedad,a prije Vedada Sergej,pa prije njega Hasan,itd.
Tako da ce i poslije Edina btii neki novi Edin.
A dotad uzivajmo.
Bez pretjerivanja samo...
Muhamed Đakmić

#42775 Re: Edin Džeko

Post by Muhamed Đakmić »

Ja bih iskreno bio i razočaran da se Džeko oprosti prije Svjetskog 2022. godine, naravno pod uslovom da nastavi igrati i u klubu dotad. Ne da bih mu zamjerio, nego nekako bih osjećao da nije sve kompletirano.

Mislim da je to taman, nekako baš kao Drogba koji se oprostio 2014. godine od reprezentacije Obale Slonovače. Drogba je otprilike njegov ekvivalent u reprezentativnom fudbalu.
tr_ba wrote:
Dzeko nije reprezentacija.
Nije veci od repezentacije,niti ce ikada biti.
Ako mu se kad nebude igralo,kao onomad u Austriji,nemora ni igrati. Ja mu bar rijeci nikada nebih rekao,a mislim ni oni sa kojima se natezao.
On jeste najbolji kojeg smo dosada imali,i mislim da ce Bosanskim rijekama dosta govana protec dok se rodi jedan njegovog kalibra,al nemojte ga dizat sada toliko,ok dao dva gola Čelziu,odigrao dobro...
Pa sta?
Pa zato milione ubire,zato sto mu je to posao.
Ovdje ljudi prozivaju po imenima svakog zivog ko je Edina spomenuo u "negativnom" kontestu.
Hvala mu.
I treba mu podici spomenik u svakom gradu BiH.
Al daj odvadite malo,kada odigra lose,odigrao je lose,i to se smije i mora reci.
Kada se oprosti u 35-oj godini zivota od reprezentacije,ljudi ce pricati ovdje kako su ga lesko i moke otjerali...
Jako je bitno razdvojiti kritiku od pljuvačine. Ja nikad nisam vidio, dobro, jesam ali toliko rijetko da je na nivou statističke greške, da se kaže da je Džeko odigrao loše. Obično se kaže da se nije trudio, iako je fudbal takav da su napadači uvijek ti na kojima se kola slome kad ekipa ne igra dobro, jer se od njih očekuju nerealne stvari.

Tako se i od Ibrahimovića očekivalo da trči u Barceloni koja ima 85% posjeda lopte i lopta je stalno na protivničkoj polovini. Đe da trči :D
Post Reply