Demokratska fronta Željko Komšić

Styling

#42751 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

bunk wrote: 28/01/2020 13:56
Styling wrote: 28/01/2020 13:43
512MB wrote: 28/01/2020 13:23
Shvati već jednom da nešto kao "automatsko članstvo" ne postoji, niti jedna zemlja članica dosad nije automatski postala član. Postoje procedure, njih se treba držat i to je to.

Dosad urađeno:
=> NATO pozvao BiH u MAP
=> BiH poslala prvi godišnji ANP
=> sa tim aktivirala MAP (hvala predsjedniku Dodiku)

Sad slijedi:
=> BiH treba sprovesti zadane reforme
=> kad NATO bude mislio da su reforme dovoljno sprovedene šalje poziv da BiH oficijelno postane član NATO (invitation to join)
=> BiH mora donijet konačnu odluku da li želi prihvatiti poziv, uglavnom se radi referendumom, ali za BiH je dovoljno odluka u parlamentu (hvala predsjedniku Dodiku)

To su procedure, tu nema ništa novo. Ne razumijem vašu uzbuđenost 🤷‍♂️
Ja u klin, ti u plocu. Znam ja da automatsko clanstvo ne postoji, ne moras ponavljati. Ono sto ti ne razumijes je da je do septembra postojao konsenzus za clanstvo u NATO svih politickih snaga u BiH i da bi se na eventualni poziv u NATO jednoglasno pozitivno odgovorilo. Ne bi bio potreban ni referendum jer bi se takva odluka i parlamentu donijela jednoglasno. Od septembra se pravila igre mijenjaju, pa sada nakon poziva mora sve ponovo na usaglasavanje i odlucivanje. Je li sada malo jasnije sta sam htjela reci?
Jel majketi zelis da kazes da smo danas dalje od punopravnog clanstva u NATO savezu nego prije godinu dana?
Ne znam, Senade. Sta ti mislis?
pemanapemani

#42752 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

Jesmo li danas bliže NATO, nego što smo bili 2009.?
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#42753 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

činjenica da se sda toliko ne hvali anpom i da su ga u ovih par mjeseci nekoliko puta pomenuli, govori da to toliko nije ni bitno i da je anp obična proceduralna stvar, oko koje je dodik, bespotrebno napravio pometnju, a radni nekih ličnih interesa, koje je na koncu i dobio.

da je to toliko bitan i jak iskorak ka članstvu u nato, sigurni budimo da to sda ne bi prepustila nikome.
refffko

#42754 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by refffko »

Lijepo rodjendansko vece Rusmira Mesihovica Sanke u Ljubljani, uz prisustvo Komsica, Samera i drugih DF-ovaca...
Nadam se da nisu isli na racun drzave.
Last edited by refffko on 28/01/2020 14:05, edited 1 time in total.
bunk

#42755 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

Styling wrote: 28/01/2020 13:58
Styling wrote: 28/01/2020 13:43

Ja u klin, ti u plocu. Znam ja da automatsko clanstvo ne postoji, ne moras ponavljati. Ono sto ti ne razumijes je da je do septembra postojao konsenzus za clanstvo u NATO svih politickih snaga u BiH i da bi se na eventualni poziv u NATO jednoglasno pozitivno odgovorilo. Ne bi bio potreban ni referendum jer bi se takva odluka i parlamentu donijela jednoglasno. Od septembra se pravila igre mijenjaju, pa sada nakon poziva mora sve ponovo na usaglasavanje i odlucivanje. Je li sada malo jasnije sta sam htjela reci?
Jel majketi zelis da kazes da smo danas dalje od punopravnog clanstva u NATO savezu nego prije godinu dana?
Ja citam,gledam i slusam sta Ambasada SAD kaze.
Ako oni kazu valja onda svako ko tvrdi drugacije igra za ruse . Simple as that.
shbc

#42756 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shbc »

Kad je ambasada SAD-a rekla da smo poslali ANP? Da smo aktivirali MAP?
plonker

#42757 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by plonker »

bunk wrote: 28/01/2020 14:03
Styling wrote: 28/01/2020 13:58
Ja citam,gledam i slusam sta Ambasada SAD kaze.
Ako oni kazu valja onda svako ko tvrdi drugacije igra za ruse . Simple as that.
Aaaaaaaaaaaa-ha eto ti sad Senade
Čovjek ti je uprostio kako samo jedan Amerikanac može da uprosti ili što bi rekli "Simple as that", sve ostalo su "fake news" što bi rekao njegov preCednik.
Buuuuuaaaaaaaa eto Rusa
Završio bih sa stihovima:
"Moj Senade, moj Senade šta nam ovo rade"
Hajd´ vozdra cijenjeno pučanstvo
Ah da
Da ne zaboravim, zadnji neka ugasi svjetlo
pemanapemani

#42758 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

Nisam znao da nam je kolega @bunk simpatizer Parade ponosa i gay friendly insan. (Ambasada SAD je srčano podržala održavanje PP, a naš kolega sluša i gleda šta kaže ambasada, te se sukladno tome i ponaša). :D

Stvarno sam iznenađen.
512MB

#42759 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by 512MB »

shbc wrote: 28/01/2020 14:13 Kad je ambasada SAD-a rekla da smo poslali ANP? Da smo aktivirali MAP?
Ja ne znam koji je vama kurac, ANP je dokument u kojem država kandidat najavi reforme koje će sprovesti. ANP se ne usvaja nego se samo primi k znanju. Šta se tu ima usvajat? Država kandidat obeća ove reforme ćemo sljedeće godine sprovest. NATO kaže super, vidimo se na godinu. MAP program je put od prvog ANPa do konačnog članstva.

Ne kontam kakvo ceremonijalno usvajanje i prihvatanje ANPa vi seb zamišljate...
bunk

#42760 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

Druze plonker,naravno,samo gledaj kako Kosovo radi ,i uci.
Slusaj uncle Sama ,mrsni ruse i uzivaj..
This time next year :mrgreen:
pezzar

#42761 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pezzar »

Samo da pitam, je li moguće da neko raspravlja o NATO-u i sličnim stvarima, a piše zacjementiran? Ne bježi se iz ove zemlje zbog zemlje, nego zbog ljudi.
Bloo
Globalna šefica

#42762 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Bloo »

pezzar wrote: 28/01/2020 14:28 Samo da pitam, je li moguće da neko raspravlja o NATO-u i sličnim stvarima, a piše zacjementiran? Ne bježi se iz ove zemlje zbog zemlje, nego zbog ljudi.
Halali mu. Ima fobiju od ekavice.
shbc

#42763 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shbc »

512MB wrote: 28/01/2020 14:23
shbc wrote: 28/01/2020 14:13 Kad je ambasada SAD-a rekla da smo poslali ANP? Da smo aktivirali MAP?
Ja ne znam koji je vama kurac, ANP je dokument u kojem država kandidat najavi reforme koje će sprovesti. ANP se ne usvaja nego se samo primi k znanju. Šta se tu ima usvajat? Država kandidat obeća ove reforme ćemo sljedeće godine sprovest. NATO kaže super, vidimo se na godinu. MAP program je put od prvog ANPa do konačnog članstva.

Ne kontam kakvo ceremonijalno usvajanje i prihvatanje ANPa vi seb zamišljate...
Sto to ne pitas bunka? On je taj koji tvrdi ove stvari, kao i da cemo u naredne 3 godine uci u NATO.

A i uostalom, kakve veze bilo sta sto si napisao ima veze sa mnom i mojim postom?
ultima_palabra

#42764 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

malakh wrote: 28/01/2020 14:01 činjenica da se sda toliko ne hvali anpom i da su ga u ovih par mjeseci nekoliko puta pomenuli, govori da to toliko nije ni bitno i da je anp obična proceduralna stvar, oko koje je dodik, bespotrebno napravio pometnju, a radni nekih ličnih interesa, koje je na koncu i dobio.

da je to toliko bitan i jak iskorak ka članstvu u nato, sigurni budimo da to sda ne bi prepustila nikome.
Sto ce reci da su pristalice DFa (ovo malo sto ih je ostalo) gluplji i od glasackog tijela SDA, i da ce popusiti i pricu koju ovi ne bi.
512MB

#42765 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by 512MB »

pezzar wrote: 28/01/2020 14:28 Samo da pitam, je li moguće da neko raspravlja o NATO-u i sličnim stvarima, a piše zacjementiran? Ne bježi se iz ove zemlje zbog zemlje, nego zbog ljudi.
Ja se nadam da ovaj moj gramatički faux pas nije previše uvrijedio tvoje osjećaje kao čitaoca, te svakako upućujem duboko izvinjenje kao i obećanje da se neće ponovit :)
Last edited by 512MB on 28/01/2020 14:51, edited 2 times in total.
bunk

#42766 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

Makedonija vjerovatno do jula punopravni clan,ostajemo mi ,Bosna i Hercegovina.
Ili da vjerujemo rusofilima i njihovim mokrim snovima o sparivanju s majcicom u srcu Atlantskog saveza a dok je baka najmanje 4000 km daleko na srecu svih nas koji zelimo mir i zapadnu civilizaciju.
Novak20

#42767 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

malakh wrote: 28/01/2020 14:01 činjenica da se sda toliko ne hvali anpom i da su ga u ovih par mjeseci nekoliko puta pomenuli, govori da to toliko nije ni bitno i da je anp obična proceduralna stvar, oko koje je dodik, bespotrebno napravio pometnju, a radni nekih ličnih interesa, koje je na koncu i dobio.

:-)

Koji ANP ? Misliš Program reformi ?

ANP je bio pripremljen i napisan u puno ozbiljnijoj formi koja nije usvojena od strane Predsjedništva.

Nije Dodik napravio toliku pometnju radi osobnih interesa oko "obične proceduralne stvari" nego SDA i DF. Što su time htjeli dobiti SDA/DF ?

Mogući odgovori po meni su:

- Naći opravdanje za godinu dana tehničkog mandata VM i blokiranja smjene vlasti prema rezultatima izbora na nivou države.
- Uvući strance u "rješavanje" problematičnog Dodika, ovog i svih drugih političkih problema BiH.
- Konstituiranje federalne vlasti prije državne, odgađajući rješavanje traženih promjena IZ i natezanja sa HDZ/HNS.
- Da uvuku opoziciju iz KS u BH blok i sve političke opcije stope u jednu.
- Naći opravdanje za izlazak DF/SBB iz vlasti KS i obaranje vlasti KS u kojoj nije SDA.
- Da suprotno životnoj logici, inatom i blokadom uberu koji političko - domoljubni poen kod gladnog naroda.
black

#42768 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by black »

Image

naguzi ga ridjobradi
itekako

#42769 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by itekako »

black wrote: 28/01/2020 15:08 Image

naguzi ga ridjobradi
Senade, meni je to dovoljno :mrgreen:
plonker

#42770 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by plonker »

bunk wrote: 28/01/2020 14:23 Druze plonker,naravno,samo gledaj kako Kosovo radi ,i uci.
Slusaj uncle Sama ,mrsni ruse i uzivaj..
This time next year :mrgreen:
Druže bunk,
Što se tiče USA i njihovog razmišljanja i svega onog što su postigli u svojoj ne tako dugoj istoriji, smatram da je vrijedno divljenja. S druge strane ne mogu, kao odrastao čovjek, da prihvatim da je sve crno ili bijelo kako su to oni pojednostavili. USA kad je stvarana kao takva, ona je stvarana na skoro pa sterilnom teritoriju, ako zanemarimo ono malo domicilnog stanovništva. Zbog te činjenice ne može se isti metod primjenjivati i na ostalim teritorijama koje ne da nisu sterilne, nego su zatrovane svim i svačim, od nacionalizma, šovinizma i ostalih "-izama".
I još jedna činjenica vezana za USA. USA je samo dobra za samu sebe, a svi ostali su samo epizode, odnosno koriste se samo dok se ima neke koristi od njih, a kad prestane korist USA se povlači ostavljajući iza sebe samo ruševine. I veći države od BiH koje su u jednom trenutku bile u podaničkom odnosu prema USA su gorko požalile i proklele dan kad su prvi put počele razmišljati na način kako ti razmišljaš.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#42771 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

Image

ispadosHe skHutori vizionari...
refffko

#42772 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by refffko »

Al ga zavuce Bake Komsicu, Sejdi ima guzica da bridi do slijedecih izbora :izet:
Ajmo Komsicu, ako si se vratio iz Ljubljane sa Sankinog rodjendana, opet kod Hadzifejzovia i pojasni narodu ovo sto Bakir prica?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#42773 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

Dec 14, 2019
Image
sinuhe

#42774 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sinuhe »

Ne traze ni njihovi glasaci od njih da objasne godinu dana blokade formiranja vlasti. Haj sta fali.
Demokratska fronta BiH pozdravlja i zvanično dostavljanje Godišnjeg nacionalnog programa u sjedište NATO-a Briselu.

Čestitamo svim probosanskim političkim snagama koje su se zalagale za okončanje ovog procesa i deblokadu NATO puta Bosne i Hercegovine. Ipak, najveću zaslugu za ovu političku pobjedu nose građani BiH koji nisu nasjeli na manipulacije, i koji su podržali tu borbu.
http://fronta.ba/gradani-bih-zasluzni-z ... rni-zakon/
Last edited by sinuhe on 28/01/2020 15:39, edited 1 time in total.
Nespin

#42775 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 13/02/2022 19:21, edited 1 time in total.
Post Reply