ma to je onaj sto je par puta na NTV IGMAN prikazivan u ciklusu nezavisnog filma / novi tokovi....al da me j ne mogu se sjetit nazivanKrkan wrote:Noviji je film, gledao sam ga al ne mogu se sjetiti imena nikako.
Par scena se sjećam , negdje na početku filma kao mladi par s djetetom se doselio u neki kvart i imaju komšije jevreje, ugl lik je bio s tom kapicom , i tu se oni nešto gledali u nekom parku gdje su im se djeca igrala i ovaj jevrej pozove ove nove kući na večeru. Kad su novi došli gledali su neka djela od ovog što ih je pozvao , neki umjetnik šta li već. Međutim tu kreće priča bluda i razvratabilo je svega, thresomea etc ima scena negdje oko bazena gdje se taj što ih je pozvao skida pred ovim gostujućim parom , pa ovaj ne može vjerovati koliki mu je ,pa ga pođoše tješit
Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
- markioni
- Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar
#42751 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
- markioni
#42752 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
The Square odlican...odusevili su me pojedini kadrovi ..kraj je mogao zeru bolje odradzen al nema veze. hladno i u sridu. preporuka definitivno.
jedan mi se osvrt sa imdba posebno urezao heh ..par dijelova:
If you are on the fence about watching The Square, here are a few things to keep in mind. First of all, you don't just watch The Square, you experience The Square.
My girlfriend was crying on the way home after watching this, not because it is heartbreaking but because she had trouble processing what she just had experienced.
http://www.imdb.com/title/tt4995790/

jedan mi se osvrt sa imdba posebno urezao heh ..par dijelova:
If you are on the fence about watching The Square, here are a few things to keep in mind. First of all, you don't just watch The Square, you experience The Square.
My girlfriend was crying on the way home after watching this, not because it is heartbreaking but because she had trouble processing what she just had experienced.
http://www.imdb.com/title/tt4995790/

- vicious
#42753 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
The OvernightnKrkan wrote:Noviji je film, gledao sam ga al ne mogu se sjetiti imena nikako.
Par scena se sjećam , negdje na početku filma kao mladi par s djetetom se doselio u neki kvart i imaju komšije jevreje, ugl lik je bio s tom kapicom , i tu se oni nešto gledali u nekom parku gdje su im se djeca igrala i ovaj jevrej pozove ove nove kući na večeru. Kad su novi došli gledali su neka djela od ovog što ih je pozvao , neki umjetnik šta li već. Međutim tu kreće priča bluda i razvratabilo je svega, thresomea etc ima scena negdje oko bazena gdje se taj što ih je pozvao skida pred ovim gostujućim parom , pa ovaj ne može vjerovati koliki mu je ,pa ga pođoše tješit
https://www.imdb.com/title/tt3844362/
- Tito_i_Partija
#42754 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
I ti haman imas kamaru vremena na raspolaganju. Malo Dortmund, malo filmovi, malo serije.vicious wrote:The OvernightnKrkan wrote:Noviji je film, gledao sam ga al ne mogu se sjetiti imena nikako.
https://www.imdb.com/title/tt3844362/

- nKrkan
#42755 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Svaka čast momčino!
- vicious
#42756 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
A FKS? A zena, djeca, kuca poso - poso kuca...?Tito_i_Partija wrote:I ti haman imas kamaru vremena na raspolaganju. Malo Dortmund, malo filmovi, malo serije.vicious wrote:The OvernightnKrkan wrote:Noviji je film, gledao sam ga al ne mogu se sjetiti imena nikako.
https://www.imdb.com/title/tt3844362/![]()
Zato spavam u prosjeku 5 sati!
- ExNihilo
#42757 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Spavam i ja u prosjeku 5 sati, a nemam ni žene, ni djece, nit gledam Dortmunda. 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#42758 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
ExNihilo wrote:Spavam i ja u prosjeku 5 sati, a nemam ni žene, ni djece, nit gledam Dortmunda.
-
deyan
#42759 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Berlin Syndrome
http://www.imdb.com/title/tt3335606/

Cate Shortland je svoj potencijal nagovestila 2012, tako da me ovo uopste ne iznenadjuje.
Odgovarajuci ritam, odgovarajuca kamera i opaka tenzija koja ide uz sve to (prosto, malicioznost se sve vreme oseca u zraku).
Sve pet i pored toga sto mi je kraj nekako ne znam sta.

Cate Shortland je svoj potencijal nagovestila 2012, tako da me ovo uopste ne iznenadjuje.
Odgovarajuci ritam, odgovarajuca kamera i opaka tenzija koja ide uz sve to (prosto, malicioznost se sve vreme oseca u zraku).
- Tito_i_Partija
#42760 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
_BataZiv_0809 wrote:ExNihilo wrote:Spavam i ja u prosjeku 5 sati, a nemam ni žene, ni djece, nit gledam Dortmunda.

- markioni
#42761 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
gledao sam poodavno i men se cini preporucio..prilicno kliseiziran i na momente banalan ali ima neki smek //ono nesto sto ti drzi paznju sta ja znam...deyan wrote:Berlin Syndrome
- johnnykola
#42762 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
RTS2 21.50.
Dobitnik Oscara za najbolji strani film prošle godine od jednog mi od omiljenog režisera Farhadija čije sve filmove od O Eli naovamo toplo preporučujem.
Prisiljeni da napuste svoju ruševnu kuću, Rana i Emad, iranski glumački par koji priprema uloge u predstavi Smrt trgovačkog putnika Artura Milera, iznajmljuju stan od jednog od kolege glumaca. Ne znajući da je tu prije njih boravila žena loše reputacije, sa mnogo "klijenata", oni se useljavaju.
Spletom nesretnih okolnosti, jedan od klijenata svraća u stan jedne noći i Ranu zamenjuje za bivšu stanarku. Dok se kupa, on ju napada, a posljedice tog događaja sasvim će poremetiti sretan i miran život ovog para. Dok Rana želi sve zaboraviti, Emada vodi želja za osvetom, koja kulminira kad se s napadačem nađe u četiri zida.

Film na TV-u
Dobitnik Oscara za najbolji strani film prošle godine od jednog mi od omiljenog režisera Farhadija čije sve filmove od O Eli naovamo toplo preporučujem.
Prisiljeni da napuste svoju ruševnu kuću, Rana i Emad, iranski glumački par koji priprema uloge u predstavi Smrt trgovačkog putnika Artura Milera, iznajmljuju stan od jednog od kolege glumaca. Ne znajući da je tu prije njih boravila žena loše reputacije, sa mnogo "klijenata", oni se useljavaju.
Spletom nesretnih okolnosti, jedan od klijenata svraća u stan jedne noći i Ranu zamenjuje za bivšu stanarku. Dok se kupa, on ju napada, a posljedice tog događaja sasvim će poremetiti sretan i miran život ovog para. Dok Rana želi sve zaboraviti, Emada vodi želja za osvetom, koja kulminira kad se s napadačem nađe u četiri zida.

Film na TV-u
- Bloo
- Globalna šefica
#42763 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Boze, Petra...Tito_i_Partija wrote:
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#42764 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
bez 7-8 sati ništa
a vikendom i 10-12
a vikendom i 10-12
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#42765 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Čega 7-8 sati? Gledanja filmova? Vikendom 10-12? Nolifer?
- markioni
#42766 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
maraka.Tomahawk11 wrote:Čega 7-8 sati? Gledanja filmova? Vikendom 10-12? Nolifer?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#42767 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
spavanja odroni jedni
san je potreban pa onda hrana...
ne treba se izbjegavati
ne treba se izbjegavati
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#42768 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ma pokušavao sam naći vezu sa postom, ali nisam uspioBlack swan wrote:spavanja odroni jedni
ne treba se izbjegavati
- cendlerbing
#42769 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
blooooo
dobar altered carbon
ko hljeb, prve 4 epizode

dobar altered carbon
ko hljeb, prve 4 epizode
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- Qler
#42771 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
ima li ko da na PM preporuci neki dobar site da "nabavim" filmova. Ponajvise ovih novih animiranih?
- johnnykola
#42772 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Pink World Cinema 21.00.
Problemi s mošnjama i traumatska iskustva vizavi toga. Težak, ali odličan.

HRT3 23.25.
Drama. U srednjim godinama Vincent izgubi posao no, kako ne bi uznemiravao ženu i djecu lošom viješću, odluči izmisliti da je dobio novi posao, preko granice, u Ženevi. "Novi posao" podrazumijeva česta poslovna putovanja pa je Vincent primoran spavati po parkovima, u autu i gdje već stigne, dok novac posuđuje od prijatelja i svojih roditelja. Gajenje iluzije da je zaposlen počne mu oduzimati sve više vremena. Iako se obruč oko njegove neistine steže, Vincent ne odustaje.
Odlična drama Radno vrijeme portret je čovjeka zarobljenog unutar nekoliko uloga koje se od njega očekuju u suvremenom svijetu: dobar otac i muž, uspješan poslovni čovjek, pristojan i rado viđen poznanik. U trenutku kada ostane bez posla Vincent nastoji svim silama održati iluziju svojih uloga te kroz film pratimo njegove psihološke promjene uslijed egzistencijalnog kraha. Ulogu Vincenta tumači do tada malo poznat Aurelien Recoing kojemu je ova uloga donijela niz pozitivnih kritika te mu otvorila vrata većim produkcijama.
Na venecijanskom filmskom festivalu redatelj Laurent Cantet dobio je nagradu Don Quixote, a na Viennalu FIPRESCI - nagradu žirija filmskih kritičara.

Film na TV-u
Problemi s mošnjama i traumatska iskustva vizavi toga. Težak, ali odličan.

HRT3 23.25.
Drama. U srednjim godinama Vincent izgubi posao no, kako ne bi uznemiravao ženu i djecu lošom viješću, odluči izmisliti da je dobio novi posao, preko granice, u Ženevi. "Novi posao" podrazumijeva česta poslovna putovanja pa je Vincent primoran spavati po parkovima, u autu i gdje već stigne, dok novac posuđuje od prijatelja i svojih roditelja. Gajenje iluzije da je zaposlen počne mu oduzimati sve više vremena. Iako se obruč oko njegove neistine steže, Vincent ne odustaje.
Odlična drama Radno vrijeme portret je čovjeka zarobljenog unutar nekoliko uloga koje se od njega očekuju u suvremenom svijetu: dobar otac i muž, uspješan poslovni čovjek, pristojan i rado viđen poznanik. U trenutku kada ostane bez posla Vincent nastoji svim silama održati iluziju svojih uloga te kroz film pratimo njegove psihološke promjene uslijed egzistencijalnog kraha. Ulogu Vincenta tumači do tada malo poznat Aurelien Recoing kojemu je ova uloga donijela niz pozitivnih kritika te mu otvorila vrata većim produkcijama.
Na venecijanskom filmskom festivalu redatelj Laurent Cantet dobio je nagradu Don Quixote, a na Viennalu FIPRESCI - nagradu žirija filmskih kritičara.

Film na TV-u
- Boateng
#42773 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
https://yts.am/Qler wrote:ima li ko da na PM preporuci neki dobar site da "nabavim" filmova. Ponajvise ovih novih animiranih?
http://www.balkandownload.org/forum/102 ... i-filmovi/
- Tomahawk11
- Globalni moderator
-
rimsa91
#42775 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Pitanje za filmofile
Radnja filma je: Zena ili djevojka je pala u komu za vrijeme Istočne Njemačke i kad se probudila već je bila ujedinjena Njemačka, film je bio prije par godina i bio je dosta nagrađivan. Europska produkcija je
Zamolio bih Vas ako znate kako se tačno zove ili link na imdb
Radnja filma je: Zena ili djevojka je pala u komu za vrijeme Istočne Njemačke i kad se probudila već je bila ujedinjena Njemačka, film je bio prije par godina i bio je dosta nagrađivan. Europska produkcija je
Zamolio bih Vas ako znate kako se tačno zove ili link na imdb