Smartphone diskusije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
dugonja

#4276 Re: Smartphone diskusije

Post by dugonja »

Idemedosumom wrote::odustajem:
naravno da ćeš se predat
iPhone X displej 5,8"
14,3 x 7,1 cm
s7 displej 5,1"
14,3 x 7 cm
Idemedosumom

#4277 Re: Smartphone diskusije

Post by Idemedosumom »

Dobar si momak, popij kafu
Mega Man X

#4278 Re: Smartphone diskusije

Post by Mega Man X »

Lijepa je i ova Lumia samo što Windows Phone koristi. Neka 'fala. :mrgreen:
dugonja

#4279 Re: Smartphone diskusije

Post by dugonja »

SVAKI SNAPDRAGON 845 U POČETKU IDE SAMSUNGU. GALAXY S9 TAKES IT ALL!

Već se pisalo o tome kako je Samsung kupio skoro sve nadolazeće Snapdragon 845 čipove za svoju Galaxy S9 liniju. Sada nam stižu nove informacije kako je je ovaj div uspio zakupiti čitavu inicijalnu pošiljku ovih čipova, te da će Galaxy S9 i S9+ biti vremenski daleko ispred drugih kada je u pitanju ovaj qualcommov čipset.

Svaki Snapdragon 845 u početku ide Samsungu

Znamo da Samsung u svojim perjanicama koristi Snapdragon i Exynos čipove ali ovaj prvi je mnogo zvučniji marketinški, te ovom proizvođaču značajniji na velikim tržištima poput američkog pa i ne čudi da kompanija i sljedeće godine želi osigurati taktičku ponajprije marketinšku prednost u odnosu na konkurenciju. Nije ovo prvi put da imamo ovakvu situaciju, ista stvar se dogodila i ove godine kada je Galaxy S8 linija pokupila sve Snapdragon 835 i time je LG bio prisiljen da u G6 koristi stari Snapdragon 821. U praksi ovo znači da će Samsung imati skoro dva mjeseca lufta prije nego što netko od konkurencije krene prodavati telefon sa ovim čipsetom.
Iz istog izvora stiže informacija da će Galaxy S9 i S9+ stići mjesec danas ranije vjerojatno u sklopu MWC-a krajem 2. mjeseca. Ovo znači da bi ih na policama mogli ugledati sredinom 3. mjeseca što je odlična stvar za sve ljubitelje tehnologije. Naravno izvori su neslužbeni pa sve ovo treba uzeti sa dozom opreza.
http://www.balkangadgets.com/svaki-snap ... es-it-all/
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4280 Re: Smartphone diskusije

Post by konektovan »

Danas mi pukne displej, ovo je vec drugi put na sony xperia Z, ima li neko da poklanja telefon, moze i xiaomi?! :mrgreen:
skafiskafsnjak

#4281 Re: Smartphone diskusije

Post by skafiskafsnjak »

Konektovan, imam ja neko smece, cini mi se mi5. Dat cu ti da ti posluzi dok ne kupis neki Samsung
Quaresma

#4282 Re: Smartphone diskusije

Post by Quaresma »

ja cu mu dati Oukitel K10000S sa 10.000mAh baterijom pa nek bira šta će
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4283 Re: Smartphone diskusije

Post by konektovan »

Quaresma wrote:ja cu mu dati Oukitel K10000S sa 10.000mAh baterijom pa nek bira šta će

Ova baKterija bi mogla prevagnuti. :mrgreen:

@Dileja
Ja sam misljenha da je sony ipak stepenicu vise u odnosu na xiaomi, uz duzno postovanje. Nemoj me sad smoriti nekim brojkama o prodaji itd....Hvala.

@skafiskafsnjak
Uzeo boh taj xisomu samo ako mu je zvucnik ok???!!! :mrgreen:
skafiskafsnjak

#4284 Re: Smartphone diskusije

Post by skafiskafsnjak »

konektovan wrote:
Quaresma wrote:ja cu mu dati Oukitel K10000S sa 10.000mAh baterijom pa nek bira šta će

Ova baKterija bi mogla prevagnuti. :mrgreen:

@Dileja
Ja sam misljenha da je sony ipak stepenicu vise u odnosu na xiaomi, uz duzno postovanje. Nemoj me sad smoriti nekim brojkama o prodaji itd....Hvala.

@skafiskafsnjak
Uzeo boh taj xisomu samo ako mu je zvucnik ok???!!! :mrgreen:
ajd Boga ti, samo naviknes da sam sebe cujes dok pricas i sve ok.... ko da je to ne znam ti sta . Naviknes... jbg dobijes telefon za 480 , a samsung tih specifikacija kosta 1400 . Ne moze i jare i pare :D
Tesla Edison

#4285 Re: Smartphone diskusije

Post by Tesla Edison »

Na stranu dileja ali ovaj Oukitel U7 Plus koji sam nabavio danas ne čini se kao loš telefon. Za osnovne potrebe odličan ali nažalost samo za osnovne. Displej klasika, rezolucija HD, zvučnik dobar, fluidnost zadovoljavajuća kao i baterija tekođer. Smiješno je to sve porediti sa brendiranim modelima jer su za klasu bolji u istom rangu.
Prvo podrška pa sve ostalo. Oukitel, Oppo, Elephone,... rade do kad rade, kad se pokvare idu u smeće.
dugonja

#4286 Re: Smartphone diskusije

Post by dugonja »

oukitel prodaje i servisira ozbiljan prodavac, uni-expert
drug ima model u2 i puko mu displej
bez problema mu zamjenili
znači potpuna servisna podrška a kolko vidim i sa cijenama su extra povoljni, tih specifikacija i uz takvu garancijsku i servisnu podršku niko ne nudi povoljnije kineske mobitele
https://ue.ba/product.php?item=18694
čak imaju i besplatnu dostavu širom BH
Tesla Edison

#4287 Re: Smartphone diskusije

Post by Tesla Edison »

dugonja wrote:oukitel prodaje i servisira ozbiljan prodavac, uni-expert
drug ima model u2 i puko mu displej
bez problema mu zamjenili
znači potpuna servisna podrška a kolko vidim i sa cijenama su extra povoljni, tih specifikacija i uz takvu garancijsku i servisnu podršku niko ne nudi povoljnije kineske mobitele
https://ue.ba/product.php?item=18694
čak imaju i besplatnu dostavu širom BH
Da, servis je OK ali i oni priznaju da nema dijelova. Ako ti šta rikne dok traje garancija (godina) dobro i jeste jer ćeš dobiti novi a poslije ako se šta desi, možeš ga baciti.
Sarlo Akrobata

#4288 Re: Smartphone diskusije

Post by Sarlo Akrobata »

TESLA_EDISON wrote:Na stranu dileja ali ovaj Oukitel U7 Plus koji sam nabavio danas ne čini se kao loš telefon. Za osnovne potrebe odličan ali nažalost samo za osnovne. Displej klasika, rezolucija HD, zvučnik dobar, fluidnost zadovoljavajuća kao i baterija tekođer. Smiješno je to sve porediti sa brendiranim modelima jer su za klasu bolji u istom rangu.
Prvo podrška pa sve ostalo. Oukitel, Oppo, Elephone,... rade do kad rade, kad se pokvare idu u smeće.

U7 plus je oko 200KM ili? E hajd mi reci koji su to telefoni bolji u tom cjenovnom rangu? S kojim brendom ti poredis taj, pa kazes da je to smjesno porediti?
Tesla Edison

#4289 Re: Smartphone diskusije

Post by Tesla Edison »

Sarlo Akrobata wrote:
TESLA_EDISON wrote:Na stranu dileja ali ovaj Oukitel U7 Plus koji sam nabavio danas ne čini se kao loš telefon. Za osnovne potrebe odličan ali nažalost samo za osnovne. Displej klasika, rezolucija HD, zvučnik dobar, fluidnost zadovoljavajuća kao i baterija tekođer. Smiješno je to sve porediti sa brendiranim modelima jer su za klasu bolji u istom rangu.

U7 plus je oko 200KM ili? E hajd mi reci koji su to telefoni bolji u tom cjenovnom rangu? S kojim brendom ti poredis taj, pa kazes da je to smjesno porediti?
Svaki polovan Samsung J5 (2015, 2016). Samsung J3 2015 je bolji a može se nov naći. Zatim LG Spirit, Fino, Bello2, Magna (polovni i novi), Sony E4, E5, T3,... mogu se naći za 200KM i bolji su jer su brendirani i samim tim imaju bolju podršku, dijelove i software (optimizovan i bolje podržan).

Oukitel je jak na papiru ali kako god da ga okreneš to je jeftini kinez (pokušaj kopije nekih poznatih modela).

Svi ti kinezi polahko će početi da se gase kao firme. Leeco je već propao. To su kratkoročne firme bez podrške i bez ičega. A i telefoni su im jednokratni.
skafiskafsnjak

#4290 Re: Smartphone diskusije

Post by skafiskafsnjak »

Hah sta rece, a ziv osta. Sad se spremi na kontranapad dileje :lol:
agent_zero

#4291 Re: Smartphone diskusije

Post by agent_zero »

Ima li neko iskustva sa sony xperia x?
dugonja

#4292 Re: Smartphone diskusije

Post by dugonja »

Sarlo Akrobata wrote:

159 KM u Uni expert
https://ue.ba/product.php?item=19782
5.5" 1280x720 HD IPS 2.5D, MT6580A Quad-core 1.3GHz CPU, 1GB RAM, 8GB internal storage, MicroSD max. 32GB, rear camera 13MP, 5MP front camera, 3G, 2G, Wi-Fi, BT 4.0, GPS, Dual SIM, Accelerometer, Light sensor, Proximity sensor, 2000mAh battery, OS Android 6.0, Gratis: Zaštitna folija za display, gel maska i slušalice, Garancija 1 godina
Image
dugonja

#4293 Re: Smartphone diskusije

Post by dugonja »

TESLA_EDISON wrote:
Sarlo Akrobata wrote:

Svaki polovan Samsung J5 (2015, 2016). Samsung J3 2015 je bolji a može se nov naći. Zatim LG Spirit, Fino, Bello2, Magna (polovni i novi), Sony E4, E5, T3,... mogu se naći za 200KM i bolji su jer su brendirani i samim tim imaju bolju podršku, dijelove i software (optimizovan i bolje podržan).

Oukitel je jak na papiru ali kako god da ga okreneš to je jeftini kinez (pokušaj kopije nekih poznatih modela).

Svi ti kinezi polahko će početi da se gase kao firme. Leeco je već propao. To su kratkoročne firme bez podrške i bez ičega. A i telefoni su im jednokratni.
prdite ovdje o garancijama i o ovlaštenim zastupnicima razvikanih brendova
a sad dobar i polovan :-)
kinezi su sve jači i sve više osvajaju svjetsko tržište i veze ti nemaš sa kretanjima
LG mobilna divizija u gubitku, isto sa sony htc propo samo samsung i ajfon još prodaju muda pod bubrege
što bi ja dao 1400 KM za s7 kad sam dobio mob sa sd 820 koji je i u s7 za 400 KM
Lenovo z2
sa 4 GB RAMa i 64 GB interne

Image
Last edited by dugonja on 12/10/2017 09:40, edited 1 time in total.
spree

#4294 Re: Smartphone diskusije

Post by spree »

TESLA_EDISON wrote:

Nemoj mi na leeco :evil: . Mozda su propali, ali telefoni su im prejaki. Jebo podršku, svakako bacim mob cim se pokvari :oops:
skafiskafsnjak

#4295 Re: Smartphone diskusije

Post by skafiskafsnjak »

Joj kad vidim ekran kod ovog Lenovo Z2 ...isto moje pantalone oprane 1000 puta, blijedo blijedo .... :lol:
Tesla Edison

#4296 Re: Smartphone diskusije

Post by Tesla Edison »

skafiskafsnjak wrote:Joj kad vidim ekran kod ovog Lenovo Z2 ...isto moje pantalone oprane 1000 puta, blijedo blijedo .... :lol:
Ma Z2 je posebno smeće. Baterija užasna, software loš, nikakav, ovlaštenog servisa nema, pun bloatware-a i virusa. Još kad vidiš da ga Dileja hvali, to ti je odmah alarm da bježiš od tog telefona.
Mah jednom riječi "Kinez" i sve ti je jasno.

Samsung je izmislio smartphone za ova g**na u vidu Lenova, Xiaomia, Oukitela,itd.
Last edited by Tesla Edison on 12/10/2017 09:47, edited 1 time in total.
spree

#4297 Re: Smartphone diskusije

Post by spree »

Nije los z2. Mozda na slikama izgleda blijedo, ali uzivo je sasvim ok. Ja curi kupio, ona prezadovoljna. Jedino mi se ne svidja stock launcher, ali nabacis Google now i uzivas. Mada za cijenu z2 uzmes leeco le max 2 i imas najbolji telefon u odnosu ulozeno-dobiveno.
spree

#4298 Re: Smartphone diskusije

Post by spree »

Cuj ovog ismijava z2, a uzeo okitu :-) . Jos kaze z2 pravi "Kinez" :-) . E stvarno svasta ovdje procitati.
Tesla Edison

#4299 Re: Smartphone diskusije

Post by Tesla Edison »

spree wrote:Cuj ovog ismijava z2, a uzeo okitu :-) . Jos kaze z2 pravi "Kinez" :-) . E stvarno svasta ovdje procitati.
Zato što nisam opterećen telefonima. Do 200KM uzimam i za pozive i poruke odličan. Jest da štekaju sve ostale aplikacije ali neću da odudaram od drugih sa nekim običnim mobitelom. Kada bi mi trebao baš pravi smartphone, uzeo bih neki Samsung, Sony, LG i da uživam. Ovako mi ne treba pa sam uzeo smeće koje mi je prvo došlo pod ruku.
dugonja

#4300 Re: Smartphone diskusije

Post by dugonja »

spree wrote:Nije los z2. Mozda na slikama izgleda blijedo, ali uzivo je sasvim ok. Ja curi kupio, ona prezadovoljna. Jedino mi se ne svidja stock launcher, ali nabacis Google now i uzivas. Mada za cijenu z2 uzmes leeco le max 2 i imas najbolji telefon u odnosu ulozeno-dobiveno.
sa Nova launcherom svejedno ti koji je mob
isto mi ovako i na Xaomiju mi4 kao na z2

Image
Post Reply