NOVE CIJENE GORIVA
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
NediM17
#4276 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Digao mi se pritisak, naravno da jeste, dize mi se pritisak od svih ljudi koji pricaju o materiji o kojoj nemaju pojma, i nije nicim izazvan, izazvao si me ti sa svojim fake videima i kenjanju o plin.
Jest, upravu si, kod nas su uglavnom trulje, i uz toliki broj trulja i neatestovanih i nepropisno ugradjenih instalacija opet ne cuh da je plin nekome eksplodirao, a kamo li ga ubio. Mislim da to dosta govori.
A tom loli iz Rogatice sto je Jetta izgorila, jebo majku, je li automatski morao biti zbog plina? Prije par godina vozim se autoputem, i u zaustavnoj traci Peugoet 407 HDi, kasnije vidim auto stoji izgoren. Je li se i on zapalio zbog plina?
Jest, upravu si, kod nas su uglavnom trulje, i uz toliki broj trulja i neatestovanih i nepropisno ugradjenih instalacija opet ne cuh da je plin nekome eksplodirao, a kamo li ga ubio. Mislim da to dosta govori.
A tom loli iz Rogatice sto je Jetta izgorila, jebo majku, je li automatski morao biti zbog plina? Prije par godina vozim se autoputem, i u zaustavnoj traci Peugoet 407 HDi, kasnije vidim auto stoji izgoren. Je li se i on zapalio zbog plina?
-
NediM17
#4277 Re: NOVE CIJENE GORIVA
O'zone, jasno se vidi da je eksplodirala kuca, i ne isplati se raspravlajti sa zatucanim Bosnjama.NediM17 wrote:Taj video je zesci fake, ali ne mozes ti Bosnji dokazati.
Jest brate, plin puca i ko god ga ima vreba ga opasnost od eksplozije i pogibije. Upravo iz tih razloga Italija godisnje svojim gradjanima izdvoji oko 110 miliona eura kao podsticaj za ugradnju plina, valjda im je u interesu da imaju sto vise auto-bombi po gradovima.
Pogledaj vrata kuce.
Pogledaj opet vrata kuce, napuhala su se.
Pogledaj Hyundai i mjesto sa kojeg dolazi eksplozija i hajde se sad poklopi po usima.
- Drvosjeca iz Dejcica
#4278 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Dobro šefe, ako je tako ja ću i na svog dizela ugraditi plin.NediM17 wrote:Digao mi se pritisak, naravno da jeste, dize mi se pritisak od svih ljudi koji pricaju o materiji o kojoj nemaju pojma, i nije nicim izazvan, izazvao si me ti sa svojim fake videima i kenjanju o plin.
- O'zone
- Globalni moderator
#4279 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Ja se ne raspravljam. Svako fura svoju furkuNediM17 wrote:
O'zone, jasno se vidi da je eksplodirala kuca, i ne isplati se raspravlajti sa zatucanim Bosnjama.
Jučer na Petrolu sipam nakon 200 pređenih kilometara gradske vožnje 16,2 litra plina 13 KM
Meni dosta.
-
NediM17
#4280 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Neces jos dugo, eksplodiraces ti kad-tad.O'zone wrote:Ja se ne raspravljam. Svako fura svoju furkuNediM17 wrote:
O'zone, jasno se vidi da je eksplodirala kuca, i ne isplati se raspravlajti sa zatucanim Bosnjama.![]()
Jučer na Petrolu sipam nakon 200 pređenih kilometara gradske vožnje 16,2 litra plina 13 KM![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Meni dosta.
@Drvosjeca
http://www.zavoli.com/en/prodotti/compo ... diesel-cng
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4281 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Milion je razloga pozara na autu....ne mora imati veze sa vrstom goriva koje se sipa u vozilo.NediM17 wrote:Digao mi se pritisak, naravno da jeste, dize mi se pritisak od svih ljudi koji pricaju o materiji o kojoj nemaju pojma, i nije nicim izazvan, izazvao si me ti sa svojim fake videima i kenjanju o plin.
Nije automatski da mora biti zbog plina, ali evo covjek napisa da je lose uradjeno bilo i zapalio se.
Nije isto kad dodje vozilo fabricki sa plinom i kad rade nasi ''majstori''. Ima i onih koji to dobro znaju raditi, samo sumnjam da stanuju na nasim prostorima.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#4282 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Najveca opasnost kod plinskih boca i tankova u kojim se nalazi lpg,jeste njihovo izlaganje visokim temperaturama direktno,tj. vatri,kad raste pritisak u njima,a nakon toga dolazi do explozije. To zna potrajati,ovisno o temperaturi.
- O'zone
- Globalni moderator
#4283 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Kontam šta bi se desilo kad bi barel opet otišao na recimo 100 dolara?
Ovi za svako poskupljenje od cca 5 dolara dižu cijenu goriva 5 Kpf. Otišlo bi gorivo i na 3 KM a možda i više.
Ovi za svako poskupljenje od cca 5 dolara dižu cijenu goriva 5 Kpf. Otišlo bi gorivo i na 3 KM a možda i više.
-
NediM17
#4284 Re: NOVE CIJENE GORIVA
@Tomahawk11
Pa je li covjek fino napisa da je curio benzin?
@konektovan
Evo ga jos jedan koji prica o materiji o kojoj nema pojma, i opet mi se digao pritisak, i kosa na glavi.
Halo bolan ne bio, plinska boca ima odusak, usljed sirenja gasa na visokim temepraturama, visak gasa odlazi kroz odusak u havu, vani, ne dolazi do eksplozije boce!!!
@konektovan
Evo ga jos jedan koji prica o materiji o kojoj nema pojma, i opet mi se digao pritisak, i kosa na glavi.
Halo bolan ne bio, plinska boca ima odusak, usljed sirenja gasa na visokim temepraturama, visak gasa odlazi kroz odusak u havu, vani, ne dolazi do eksplozije boce!!!
- Drvosjeca iz Dejcica
#4285 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Ja odo guzit a vi elaborirajte temu pa kada se vratim napravit ćemo zaključak drugovi. 
- konektovan
#4286 Re: NOVE CIJENE GORIVA
NediM17 wrote:@Tomahawk11
@konektovan
O Nedime nedo,k'o te dir'o?!
Ja nisam naveo auto boce,ventile,oduske. Pricam o necemu,gdje imam iskustva. Vatropirac sam,pa sam imao priliku da gledam,gasim i ucim o tome. Ti pricas o savrsenom( al' takav ne postoji 100% ) gdje je gotovo ne moguce da dodje do eksplozije. Postoje i oni koje je Meho,Grujo,Oguz,Wojchieh,Fu Šeng sklep'o,bez vodjenja racuna o svim sigurnosnim sistemima,pa i onim minimalnim koji trebaju biti ispunjeni. Hócu da kazem,ako je sve po jusu,sto bi rekli stari,sanse su minimalne za nezgodu.
- ned424
#4287 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Sad odem starom da naspem pun rezervoar benzina 95 Breka Gasprom 2,11 ali guzva kao da djaba djele red bio van pumpe1
Valjda raja cula poskupljenje...
Nafta 2,05
Valjda raja cula poskupljenje...
Nafta 2,05
- supercali
#4288 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Pa je li cini mi se poginuo onaj isto jetta cini mi se kod asa auta prema gradu kad je onaj iz gradskog autobusa cini mi se gasio pozar?NediM17 wrote:Digao mi se pritisak, naravno da jeste, dize mi se pritisak od svih ljudi koji pricaju o materiji o kojoj nemaju pojma, i nije nicim izazvan, izazvao si me ti sa svojim fake videima i kenjanju o plin.
- kokuz_sa
#4289 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Mandic
2,01 D4
2,04 D5
2,01 D4
2,04 D5
- konektovan
#4290 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Tog je navodno ubio vatrogasni aparat,tj. vozaca grasa,ne jette.supercali wrote:Pa je li cini mi se poginuo onaj isto jetta cini mi se kod asa auta prema gradu kad je onaj iz gradskog autobusa cini mi se gasio pozar?NediM17 wrote:Digao mi se pritisak, naravno da jeste, dize mi se pritisak od svih ljudi koji pricaju o materiji o kojoj nemaju pojma, i nije nicim izazvan, izazvao si me ti sa svojim fake videima i kenjanju o plin.
- supercali
#4291 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Mozda je to neki drugi slucaj al ovoga se dobro sjecam da je bio crveni audi jaje ili jetta ne sjecam se tacno auta
Kad je bila polemika zasto nema pp aparat i sl krajnja desna traka na.pocetku iskljucenja se to desilo i bus stoji nize otvorenih vrata
Valjda je vizac zakocio da bi ugasio vatru na autu
Kad je bila polemika zasto nema pp aparat i sl krajnja desna traka na.pocetku iskljucenja se to desilo i bus stoji nize otvorenih vrata
- konektovan
#4292 Re: NOVE CIJENE GORIVA
.supercali wrote:Mozda je to neki drugi slucaj al ovoga se dobro sjecam da je bio crveni audi jaje ili jetta ne sjecam se tacno auta
Mislim,da mislimo na isto.
- supercali
#4293 Re: NOVE CIJENE GORIVA
ne znam jel isto al znam da je bilo kako nema pp aparat u autu i slicno e sad jel poginuo ili je tesko ozlijedjen ne sjecam se
- O'zone
- Globalni moderator
#4294 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Tip je poginupo zbog neispravnog PP aparata koji mu je dao vozač autobusasupercali wrote:Mozda je to neki drugi slucaj al ovoga se dobro sjecam da je bio crveni audi jaje ili jetta ne sjecam se tacno auta
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /100523081
- supercali
#4295 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Do mene onda znam da je bilo nesto oko busa pp aparata i tako to
- pepeljara
#4296 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Hladno danas na neskovic pumpi 27 litara = 53 km

-
NediM17
#4297 Re: NOVE CIJENE GORIVA
42l = 32KM.pepeljara wrote:Hladno danas na neskovic pumpi 27 litara = 53 km![]()
Danas tocio i dizLO na Gazpromu kod Wise, jos uvijek 1.96KM i uz prosjek od 5.5l opet mi je dosta jeftinije voziti plinasa.
- pepeljara
#4298 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Ma ja sam benzin sipao 27.64l ravno 53
)
-
zippoo87
#4299 Re: NOVE CIJENE GORIVA
ja od danas i zvanicno na plinu...ja ljepote dobiti vise litara (kg) nego para sto platis 
35 litara za 26,5 KM ...neprocjenjivo
35 litara za 26,5 KM ...neprocjenjivo
-
dgL_
#4300 Re: NOVE CIJENE GORIVA
pepeljara wrote:Hladno danas na neskovic pumpi 27 litara = 53 km![]()
ma ljepota, radim tako vec 2 mjeseca... otkako su poceli da dizu iz nicega kod nas u FBiH... osjeti se neka hladnoca kad se krenes spustat u ono Istocno Sarajevo... ali hajde bar se ne zadrzim dugo