SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
- Henry Chinaski
#4276 Re: sinocnja eksplizija u sarajevu negdje oko vilsonovog
Pogledaš malo bolje kad ono, puca ti k...c što granična policija štrajkuje...
- BHF_Manijak
#4277 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Cekaj ba, ako kazu da su ga pazili i to, da to nije onda onaj frajer sto stalno se voza po tramvajima, najcesce se nalazi kod vozaca, sto stalno vrti glavom lijevo-desno???Religious Fantastic wrote:da li je ovdje riječ možda o nepobedivom Benji D?!kokuz_sa wrote:Vozač GRAS-a pretukao mentalno zaostalog mladića
Danas je na terminalu sarajevskog naselja Ilidža oko 18 sati vozač GRAS-a napao i pretukao mentalno zaostalog mladića!
FOTO: Ilustracija Veličina slova:AAA
Incident se dogodio ispred Sara centra na Ilidži kada je vozač GRAS-a udario i oborio mladića! Nastavio ga je udarati i vikao "Ustani, ustani brže!" dok je bespomoćni mladić ležao!
Nakon što je pretukao mentalno zaostalog mladića, vozač ga je podigao te odvukao prema tramvajskom stajalištu vičući "Meni ćeš psovati i odmahivati glavom!" Nekoliko svjedoka je pozvalo policiju te prišlo stajalištu kako bi vidjeli šta će uraditi nesretnom mladiću!
Mentalno zaostalog mladića su opkolili vozači i revizori te sačekali dolazak policije. Vozač koji je pretukao mladića je nešto prije dolaska policije napustio mjesto dešavanja. Jedan od revizora je napad pokušao opravdati komenterišući: "Dva-tri dana napada cure i dobacuje. Napada vozače, a evo danas odvali retrovizor. Mi smo ga hranili neko vrijeme i pazili ali eto šta sad?!"
Uviđaj su izvršili pripadnici MUP-a Ilidža. Mladić je ispitan na licu mjesta i pušten! Treba napomenuti da policajci nisu uzimali iskaze prisutnih svjedoka, dok službenici GRASA nisu željeli dalje komentaristi.
Code: Select all
http://www.sutra.ba/novost/60922/Vozac-GRAS-a-pretukao-mentalno-zaostalog-mladica
- mrtva kokoš
#4278 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
moguce da je to taj, dva tri puta sam se zadesio u tramvaju kad maltretira cure...
prvi put nisam ni obracao nesto posebno paznju, klepi neku curu po glavi, ona mu uzvrati zamalo se ne pobise, kontam znaju se, ona mu poce prijetiti u fazonu vidjet ces ti, ali je brzo izasla...
tad sam ga i ja upratio...
drugi put isto tako, cura neka na meti, ovu poce pljuvati i nogom udarati
pun tramvaj niko nista
ja onako pridjem curi, stanem ispred nje, kazem mu nemoj da je udaras, sta ti radi cura
nije mi rijeci rekao, samo me onako gleda i vrti glavom...
kad neke zenturace pocese, pustite ga , bolestan je bla bla
kontam u sebi ocigledno da je bolestan a ako je bolestan, treba da se lijeci, smjesti u neku od ustanova u zavisnosti od vrste dusevnog oboljenja jer je ocigledno to njegova tuzna svakodnevnica..
policija je napravila gresku, trebala ga je odmah odvesti na kcus ili pbj ovako cemo cekati opet da nekoga pocne daviti i udarati u tramvaju ili na ulici ili da njega pocnu udarati kao danas, pa da se nesto poduzme
ocigledno da oni koji se brinu o njemu to ne rade na adekvatan nacin 
prvi put nisam ni obracao nesto posebno paznju, klepi neku curu po glavi, ona mu uzvrati zamalo se ne pobise, kontam znaju se, ona mu poce prijetiti u fazonu vidjet ces ti, ali je brzo izasla...
tad sam ga i ja upratio...
drugi put isto tako, cura neka na meti, ovu poce pljuvati i nogom udarati
pun tramvaj niko nista
kad neke zenturace pocese, pustite ga , bolestan je bla bla
kontam u sebi ocigledno da je bolestan a ako je bolestan, treba da se lijeci, smjesti u neku od ustanova u zavisnosti od vrste dusevnog oboljenja jer je ocigledno to njegova tuzna svakodnevnica..
policija je napravila gresku, trebala ga je odmah odvesti na kcus ili pbj ovako cemo cekati opet da nekoga pocne daviti i udarati u tramvaju ili na ulici ili da njega pocnu udarati kao danas, pa da se nesto poduzme
-
quarterback
#4279 Re: sinocnja eksplizija u sarajevu negdje oko vilsonovog
tacno...Henry Chinaski wrote:Pogledaš malo bolje kad ono, puca ti k...c što granična policija štrajkuje...
-
tare...
#4280 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
ko zna sta se desilo na bistriku nocas ? covjek lezi na trotoarum, policija okolo trakom okruzila.
- Zox
#4281 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Aha, uvijek je ovako. Ovi MOJI uljudno i kulturno pitaju i najljubaznije se okrenu da odu. Ali, iz nekog razloga, kad su vec poodmakli i kad vise nema belaja, onaj drugi krene da se kurci i da mase sakama i nogama (sta god to znacilo). Slazem se da smo u banani zato sto niko ne poklopi sesnaestogodisnjake kad se pocnu kurciti.cappy_tempo wrote:
nismo se razumjeli, ovi moji mahalci pitalo fino koliko je bazen da se kupaju i kad su dobili odgovor da ne moze okrenuli se da idu i onda sin gazde se uzeo kurciti,prijetio i poceo prvi da mase sakama i nogama
-
kenzo
#4282 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ubistvo u sarajevskom naselju Bistrik, jedna osoba uhapšena
U Operativnom centru MUP-a KS potvrdili su nam informaciju kako je poslije ponoći u sarajevskom naselju Bistrik ubijena jedna osoba ubijena, te da je jedna osoba uhapšena.
Kako saznajemo, radi se o starijoj osobi. Nezvanično, ubijeni je naišao pored granapa ispred kojeg je nekoliko osoba maltretiralo drugu osobu.
Na molbu ubijenog da ga puste na miru, jedan od napadača je izvukao nož i izbo slučajnog prolaznika koji je nedugo nakon toga i preminuo.
Sve ovo desilo se na raskrsnici ulica Bakarevića i Bistrik.
Uskoro više informacija...
U Operativnom centru MUP-a KS potvrdili su nam informaciju kako je poslije ponoći u sarajevskom naselju Bistrik ubijena jedna osoba ubijena, te da je jedna osoba uhapšena.
Kako saznajemo, radi se o starijoj osobi. Nezvanično, ubijeni je naišao pored granapa ispred kojeg je nekoliko osoba maltretiralo drugu osobu.
Na molbu ubijenog da ga puste na miru, jedan od napadača je izvukao nož i izbo slučajnog prolaznika koji je nedugo nakon toga i preminuo.
-
Melami
#4283 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Evo vijesti i na klixu. Odma pohvatati napadace i po 20 godina svima, njima nema popravka. Ubili izgleeda neduzna covjeka.tare... wrote:ko zna sta se desilo na bistriku nocas ? covjek lezi na trotoarum, policija okolo trakom okruzila.
- zateznistub
#4284 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ako i kad ga uhvate:kenzo wrote:Ubistvo u sarajevskom naselju Bistrik, jedna osoba uhapšena
Suđenje po kratkom postupku i spržiti na el. stolici
- Bullet Tooth Tony
#4285 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
evo pala mrtva glava .... da vidimo sta ce sad tuzilastvo da uradi ....
- zateznistub
#4286 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
jedno veliko nista. dobice par godina i izaci vrlo brzoBullet Tooth Tony wrote:evo pala mrtva glava .... da vidimo sta ce sad tuzilastvo da uradi ....
-
Gray
#4287 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Baš me zanima ko su ubice, jesu li to opet neki koji su već poodavno trebali biti u zatvoru. Treba porodica svih osoba koje su ubijene/povrijeđene od takvih likova tužiti državu za povredu prava na život, barem na taj način pokušati napraviti pritisak na sudove i/ili zakonodavca da se nešto promijeni.
BTW, baš mi je jutros palo na pamet, ta je bilo sa onim momkom kojeg je Benjamin D udario autom na tranzitu? Je li preživio?
BTW, baš mi je jutros palo na pamet, ta je bilo sa onim momkom kojeg je Benjamin D udario autom na tranzitu? Je li preživio?
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#4288 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ako je Tužilaštvo primilo plate, t.j. ako više ne štrajkuju, biće SVE OK. Ubicama kazne, pa na slobodu da sačekaju u redu za služenje....Bullet Tooth Tony wrote:evo pala mrtva glava .... da vidimo sta ce sad tuzilastvo da uradi ....
-
edwardo
#4289 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
TACNO! KAD I AKO IH UHVATE BICE U PRITVORU 30DANA, PA NA SLOBODU DO SUDJENJA.... JA SAMO KAZEM, NED'O BOG DA SE NEKOM OD MOJIH CLANOVA PORODICE DESI SLICNO OVOME... JA BI' BIO K'O KADIA... STO TUZI I SUDI!Religious Fantastic wrote:Bullet Tooth Tony wrote:evo pala mrtva glava .... da vidimo sta ce sad tuzilastvo da uradi ....
Uzeti izjavu i pustiti ga da se brani sa slobode zbog "ugrozbe" ljudskih prava počinioca. Još ako dolazi iz porodice lošeg materijalnog stanja i ako se već uspio razmnožavati...eissss...pa eto olakšavajućih okolnosti za uslovne kazne
-
shuriken'
#4290 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
može li neko ponoviti koja je procedura za oružni list i nabavku pištolja?
čuo sam da ima dobra streljana na Zetri gdje se može fino uvježbati gađanje
pa ne možemo jebote živit s nekim socijalističkim merhametlukom u doba kapitalističke sigurnosti i pravde
pa ne možemo jebote živit s nekim socijalističkim merhametlukom u doba kapitalističke sigurnosti i pravde
- Mendoza
#4291 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
ovo je stvarno postalo grozno...slazem se apsolutno vezano za kasarne,krajnje je vrijeme da se rijesi njihov status jer su mislim ima 2-3 godine proglasene kao neperspektivni objekti za vojsku...stvarno uzas...tonemo konstantno...
- smak
#4292 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Raspored wrote:Ukoliko ovo čita neko iz političkih stranki molim vas uputite slijedeće prijedloge u parlamentarnu i vladinu proceduru, sigurno će te dobiti značajne političke poene i riještiti djelimično pitanje nasilja na ulicama:
1. U skladu sa političkim sporazumom o državnoj imovini od 9.3.2012. godine tražite da se kasarne Safet Zajko i Enver Šehović uknjiže kao vlasništvo Federacije i uz minimalne popravke od njih naprave zatvori.
2. Razgovarajte sa Ministarstvom odbrane BiH da se još jedna kasarna u solidnom stanju tipa "7. muslimanske brigade" konvertuje u drugo odjeljenje Zeničkog KPZ-a.
3. Izmjenama i dopunama krivičnog zakona FBiH za slučaj ubistva, teškog i lakog ranjavanja te izuzetno drskog ponašanja povećati kaze za 50% i time smanjiti mogućnost sudijama da izriču neprimjereno male kazne.
upravo ovo treba uraditi, dobra ideja!
-
hladan.preminger
#4293 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Mozes traziti:shuriken' wrote:može li neko ponoviti koja je procedura za oružni list i nabavku pištolja?
a. dozvolu za držanje (kod kuce ti moze biti oruzje i u autu da ga mozes prevoziti, npr. do streljane, samo pistolj mora biti bez sanžera/prazan i upakovan u kutiju),
b. dozvolu da drzanje i nosenje (moras imati razlog zbog kojeg ti je neophodno da se zastitis/ najbolje je ako radis neki posao sa kojeg se kasno vracas kuci ili puno putujes van grada)
Potrebni dokumenti:
1.Uvjerenje od nadležnog suda da se ne vodi krivični postupak protiv tebe.
2. Uvjerenje o prebivalištu.
3. Popunis zahtjev i platis taxu (USK 20 KM)
Malo se policija raspita o tebi, i onda ti dodje od MUP-a obavještenje da izvadis ljekarski. Nakon toga prodjes obuku, i to je to.
Predao sam za drzanje i nosenje i cekam da mi jave, mada su rekli da nece biti problema za obje dozvole.
-
shuriken'
#4294 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
hvala Preminger!hladan.preminger wrote:Mozes traziti:shuriken' wrote:može li neko ponoviti koja je procedura za oružni list i nabavku pištolja?
a. dozvolu za držanje (kod kuce ti moze biti oruzje i u autu da ga mozes prevoziti, npr. do streljane, samo pistolj mora biti bez sanžera/prazan i upakovan u kutiju),
b. dozvolu da drzanje i nosenje (moras imati razlog zbog kojeg ti je neophodno da se zastitis/ najbolje je ako radis neki posao sa kojeg se kasno vracas kuci ili puno putujes van grada)
Potrebni dokumenti:
1.Uvjerenje od nadležnog suda da se ne vodi krivični postupak protiv tebe.
2. Uvjerenje o prebivalištu.
3. Popunis zahtjev i platis taxu (USK 20 KM)
Malo se policija raspita o tebi, i onda ti dodje od MUP-a obavještenje da izvadis ljekarski. Nakon toga prodjes obuku, i to je to.
Predao sam za drzanje i nosenje i cekam da mi jave, mada su rekli da nece biti problema za obje dozvole.
-
Ali_G
#4295 SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Treba da kupis i sef kod kuce gdje pistolj mora stajati.
- Baltazar_khan
#4296 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Gray wrote:Baš me zanima ko su ubice
evo do sad imaju samo inicijali
"Policijijski službenici KS su u 05.00 uhapsili dvije osobe koje se povezuju sa ubistvom muškarca. Uhapšeni su K.S. (29) rođen u Skoplju i M.M. (24) rođen u Sarajevu. Nakon hapšenja prolicija je izvršila i pretres objekata i pronašla nož za kojim je najvjerovatnije izvršeno ovo krivično djelo", saopćeno je iz MUP-a KS.
-
mahalas505
#4297 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ako je stvarno tacno ova informacija da je ovaj izboden zato sto je pokusao da rastavi nekoga, onda za ovo bi se trebalo najmanje 20 godina. Ponavaljam ako je ovo tacna informacija.
Medjutim, poznavajuci praksu naseg pravosudja, ako dobiju vise od 5 godina bice premija. Olakotna osobnosti bi mogla biti zasto ovaj nije gledao svoja posla i produzio dalje.
I treba priskociti nekome u pomoc u ovakvim situacijama?
Medjutim, poznavajuci praksu naseg pravosudja, ako dobiju vise od 5 godina bice premija. Olakotna osobnosti bi mogla biti zasto ovaj nije gledao svoja posla i produzio dalje.
I treba priskociti nekome u pomoc u ovakvim situacijama?
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#4298 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Totalna anarhija, katastrofa.
Gdje su zatvori gospodo politicari???? Sve i jedno krivicno djelo rade stalno isti ljudi, povratnici u kriminal i nasilje.
Boze sacuvaj. FUJ!!!!
Gdje su zatvori gospodo politicari???? Sve i jedno krivicno djelo rade stalno isti ljudi, povratnici u kriminal i nasilje.
Boze sacuvaj. FUJ!!!!
-
juzna_strana
#4299 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ne treba se cuditi sto se ovo desava.. Ubijedjen sam da ce za pet,sest godina biti duplo gore..
U iskrivljenom sistemu kakav je nas,sa roditeljima koji ne vode racuna o svojoj djeci boljem se ne treba nadati.
Sve je manje stida a vise bezobrazluka,manje saosjecanja a vise bahatosti,surovosti..
Volio bih da grijesim,ali..
U iskrivljenom sistemu kakav je nas,sa roditeljima koji ne vode racuna o svojoj djeci boljem se ne treba nadati.
Sve je manje stida a vise bezobrazluka,manje saosjecanja a vise bahatosti,surovosti..
Volio bih da grijesim,ali..
- zateznistub
#4300 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Sve bolje i bolje. svakoga dana u svakom pogledu...
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /120505062
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /120505062