Sada testiram i skida mi 3,8 MB/s. Nesto ti je ili do torenta ili ih nazovi.Chmoljo wrote:brzina na torentu mi ne ide preko 0.5 mbit... jesam jedini?
Logosoft
Moderator: Benq
-
TwistedX
#4276 Re: Logosoft ALL ABOUT
-
dragonz
#4277 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ima li ko problema sa obračunom telefona.
HD Music novi kanal ali turbo folk
HD Music novi kanal ali turbo folk
- Qler
#4278 Re: Logosoft ALL ABOUT
Raja hoce veselo
Ja vidio HD Music, kad ni HD ni Music
Mozda je jedino pjevao neki Musić 
-
Sakazulu
#4279 Re: Logosoft ALL ABOUT
Kad sam vidio da imamo novi HD kanal zinuh od sreće.... kad ono krkanluk... i nakon 4 sec je već bio zaključan kao i ostali kanali sa istom prizvukom. Sramota za izbor novog kanala!
- afannedim
#4280 Re: Logosoft ALL ABOUT
dobar kanal
, zato se po cijeli dan vrti VH1 CLASIC i meni extra, neko voli i onakav kanal
SRETAN DAN NEZAVISNOSTI

- Maharadza
#4281 Re: Logosoft ALL ABOUT
Oplakah!Qler wrote:Raja hoce veseloJa vidio HD Music, kad ni HD ni Music
Mozda je jedino pjevao neki Musić
-
Sakazulu
#4282 Re: Logosoft ALL ABOUT
Haha čak ni na lol sajtu ne piše ništa o kanalu... za sad! Vjerovatno smišljaju kako da to upakuju kao genijalan potez haha
-
skile
#4283 Re: Logosoft ALL ABOUT
Često pratim ovaj topic i davno sam pročitao na jednom od ovih postova da je moguće "snimiti/pogledati emisiju koja je već prošla", ako me razumijete. Bilo je moguće izvesti preko presnimavanja, ali se ne sječam tačno kako ide postupak. To je kao propust koji su neki korisnici koristili, interesuje me da li je to još moguće izvesti, jer bih volio pogledati jedan dio utakmice koja je bila danas na rasporedu. Nisam stigao da snimim.
- karanana
#4284 Re: Logosoft ALL ABOUT
Upravo zbog slicne stvari i dodjoh sada ovdje. Naime, jedan film mi je pri kraju a i htio sam da vidim novu prevaru lutrije na izvlacenju lota. Ali instant rec snimalica ne radi i rec dugme ne reaguje. Tako da je sada moguce snimiti jedino preko naloga samo emisije koje jos nisu zapocele. A ona opcija je bila pravo dobra, ne znam koji je klinac ukinuta.skile wrote:Često pratim ovaj topic i davno sam pročitao na jednom od ovih postova da je moguće "snimiti/pogledati emisiju koja je već prošla", ako me razumijete. Bilo je moguće izvesti preko presnimavanja, ali se ne sječam tačno kako ide postupak. To je kao propust koji su neki korisnici koristili, interesuje me da li je to još moguće izvesti, jer bih volio pogledati jedan dio utakmice koja je bila danas na rasporedu. Nisam stigao da snimim.
Ali, u sustini opcija ti je da das nalog za snimanje neke emisije u buducnosti. Onda kad se emisija snimi mozes se vratiti da gledas nesto prije te emisije. Ali prije je bilo bolje. Kliknes rec na par sekundi, ugasis i odmah reproduciras sta hoces. Vako moras duze cekati da se snimi.
Last edited by karanana on 03/03/2013 00:10, edited 1 time in total.
-
Sakazulu
#4285 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ma super je ova fora, ali ako je to već LOL omogućio onda što su zapetljali? Zar ne bi bilo lakše da samo klikneš od - do da nešto reemituješ i to je to!Lud i ponosan wrote:
Takodje, nije u pitanju nikakav "bug" ili propust, vec jedna odlicna opcija koju Super TV omogucava. Dakle, nije potrebno nikakvo snimanje sadrzaja i nalozi, vec samo odradite prethodnu proceduru i pogledate sto ste propustili.
Pozdrav
-
skile
#4286 Re: Logosoft ALL ABOUT
Hvala, radiLud i ponosan wrote:
Prebacite na zeljeni kanal i snimite 2-3 minute sadrzaja koji se trenutno emituje. Onda udjete u meni, snimalica, OK na sadrzaj koji ste malocas snimili, reproduciraj od, te odaberete datum i vrijeme u kojem se sadrzaj koji ste propustili emitovao. Potvrdi i emisija ce krenuti.![]()
Pozdrav
- Asamoah Gyan
#4287 Re: Logosoft ALL ABOUT
koja je stranica ovog provajdera? lol.ba ne radi, je li neka nova ili je to ta?
-
neki
#4288 Re: Logosoft ALL ABOUT
www.lol.baAsamoah Gyan wrote:koja je stranica ovog provajdera? lol.ba ne radi, je li neka nova ili je to ta?
- Asamoah Gyan
#4289 Re: Logosoft ALL ABOUT
da ali ne radi, možda je privremeno nedostupna, mislio sam da možda imaju neku novu.neki wrote:http://www.lol.baAsamoah Gyan wrote:koja je stranica ovog provajdera? lol.ba ne radi, je li neka nova ili je to ta?
-
IcedFlame
- Asamoah Gyan
#4291 Re: Logosoft ALL ABOUT
ma upišem tako ali nije u funkciji, piše tehnički problemi, valjda privremeno. nebitno htio sam pogledati pakete.
hvala vam u svakom slučaju.
hvala vam u svakom slučaju.
- edin.h
#4292 Re: Logosoft ALL ABOUT
Očekujemo li neka poboljšanja i od strane Logosofta? (hint: niže cijene? ili povecanje brzine?) s obzirom da svi ostali Provideri od 01.03.2013 nude mnogo više nego što su ikad do sad...
Primjera radi, Telemach nudi za manje novca, brži internet i digitalnu TV, ne kazem kvalitetniju, ali ipak je i jeftinije

Primjera radi, Telemach nudi za manje novca, brži internet i digitalnu TV, ne kazem kvalitetniju, ali ipak je i jeftinije

-
zilog
#4293 Re: Logosoft ALL ABOUT
Logosoftovi paketi su na snazi od jesenas, a TM-ovi tek par dana, uz obavezu od 24 mjeseca.
57 kanala vise, medju kojima su kompletne Arene, glatko prevagnu razliku u cijeni i nesto "sporiji" internet. LOL ne dijeli opseg prema korisnicima, a LOL-ovi nadprovajderi su za 3 klase jaci od Telemach-ovih. Doplata za HD STB je 3 KM, a moze i TRIO u usporedbu, kada se izbije 15 KM telefonski bonus. Velicina mailboxa i web hosting su samo marketinski trik. Jos nisam cuo da neko i pita, a kamo li da se zali na to. Kada raja zatrazi to mogu korigovati.
57 kanala vise, medju kojima su kompletne Arene, glatko prevagnu razliku u cijeni i nesto "sporiji" internet. LOL ne dijeli opseg prema korisnicima, a LOL-ovi nadprovajderi su za 3 klase jaci od Telemach-ovih. Doplata za HD STB je 3 KM, a moze i TRIO u usporedbu, kada se izbije 15 KM telefonski bonus. Velicina mailboxa i web hosting su samo marketinski trik. Jos nisam cuo da neko i pita, a kamo li da se zali na to. Kada raja zatrazi to mogu korigovati.
-
Sakazulu
#4294 Re: Logosoft ALL ABOUT
heh baš se i ja pitam da li neko koristi web hosting?
- Asiklar
#4295 Re: Logosoft ALL ABOUT
I jos na sve to dodaj da je LOL (i BHt) tehnicki superiorniji u odnosu na Tmach buduci da LOL koristi xDSL a tmach zastarjelu Docsis tehnologiju dijeljenog opsegazilog wrote:Logosoftovi paketi su na snazi od jesenas, a TM-ovi tek par dana, uz obavezu od 24 mjeseca.
- edin.h
#4296 Re: Logosoft ALL ABOUT
A šta je sa korisnicima usluga kojima Arene i više kanala nisu bitni koliko brzina interneta?? u tom slučaju nema kompromisa.zilog wrote:Logosoftovi paketi su na snazi od jesenas, a TM-ovi tek par dana, uz obavezu od 24 mjeseca.
Da se razumijemo ne padaju brzine tek tako ni na Telemachu iako je dijeljeni opseg, a u zadnje vrijeme na Logosoftu zna pofino usporiti internet u vecernjim satima.
Slažem se da veličina mailboxa nije bitna, ali kolicina prostora za web hosting itekako može dobro doći, jer se isti mora placati u slucaju da neko zeli napraviti webstranicu sa malo više sadržaja, a provjerite malo koliko kosta hosting sa prostorom od 1200MB mjesecno.
Last edited by edin.h on 05/03/2013 12:33, edited 1 time in total.
- Asiklar
#4297 Re: Logosoft ALL ABOUT
Dodaj na ove cijene od thmaca jos 15 KM za odrzavanje i koristenje analognog KKS.edin.h wrote:Očekujemo li neka poboljšanja i od strane Logosofta? (hint: niže cijene? ili povecanje brzine?) s obzirom da svi ostali Provideri od 01.03.2013 nude mnogo više nego što su ikad do sad...
-
zilog
#4298 Re: Logosoft ALL ABOUT
Boldirano, jednostavno, nije tacno. Kada radi, LOL xDSL je 0-24 konstantan. 12 Mbps LOL-a je, u svakom slucaju, vise od 15 Mbps TM-a.edin.h wrote:A šta je sa korisnicima usluga kojima Arene i više kanala nisu bitni koliko brzina interneta?? u tom slučaju nema kompromisa.zilog wrote:Logosoftovi paketi su na snazi od jesenas, a TM-ovi tek par dana, uz obavezu od 24 mjeseca.
Da se razumijemo ne padaju brzine tek tako ni na Telemachu iako je dijeljeni opseg, a u zadnje vrijeme na Logosoftu zna pofino usporiti internet u vecernjim satima.
Slažem se da veličina mailboxa nije bitna, ali kolicina prostora za web hosting itekako može dobro doći, jer se isti mora placati u slucaju da neko zeli napraviti webstranicu sa malo više sadržaja.
BTW, ako zaista zelis da ustedis, uzmi TRIO.
@Asiklar
15 KM je ukljuceno u MIX pakete.
Last edited by zilog on 05/03/2013 12:40, edited 1 time in total.
- edin.h
#4299 Re: Logosoft ALL ABOUT
Nije tačno, pogledaj ponudu na njihovom web stranici.Asiklar wrote:Dodaj na ove cijene od thmaca jos 15 KM za odrzavanje i koristenje analognog KKS.edin.h wrote:Očekujemo li neka poboljšanja i od strane Logosofta? (hint: niže cijene? ili povecanje brzine?) s obzirom da svi ostali Provideri od 01.03.2013 nude mnogo više nego što su ikad do sad...
Kopiram: "Mjesečna naknada za održavanje KKS i praćenje analogne kablovske TV u iznosu od 15 KM uključena je u navedene cijene DUO i TRIO paketa.
Priključna taksa za sve DUO TV+TEL, DUO TV+NET i TRIO pakete iznosi 0 KM."
http://www.telemach.ba/MIX+paketi/1385/ ... keti.shtml
Poređenja radi, ponuda od HS-HKB:
KID 14
Internet FLAT RATE
Download/Upload: 14336/1536 kbps
Digitalna TV: Osnovni digitalni paket sa 130 kanala (13 HD kanala)
Web hosting 100 MB
Mjesečna pretplata 39,90 KM
- edin.h
#4300 Re: Logosoft ALL ABOUT
zilog wrote:Boldirano, jednostavno, nije tacno. Kada radi, LOL xDSL je 0-24 konstantan. 12 Mbps LOL-a je, u svakom slucaju, vise od 15 Mbps TM-a.edin.h wrote:A šta je sa korisnicima usluga kojima Arene i više kanala nisu bitni koliko brzina interneta?? u tom slučaju nema kompromisa.zilog wrote:Logosoftovi paketi su na snazi od jesenas, a TM-ovi tek par dana, uz obavezu od 24 mjeseca.
Slažem se da veličina mailboxa nije bitna, ali kolicina prostora za web hosting itekako može dobro doći, jer se isti mora placati u slucaju da neko zeli napraviti webstranicu sa malo više sadržaja.
BTW, ako zaista zelis da ustedis, uzmi TRIO.
@Asiklar
15 KM je ukljuceno u MIX pakete.
TRIO je dobar paket, ali mi ne predstavlja uštedu s obzirom da mi fikni tel. nije potreban.
Meni realno treba što brži internet uz digitalnu TV sa osnovnom ponudom kanala.
Po meni je realna cijena DUO+ paketa 40KM (ali sa PDV-om), a ako već žele da naplate 6,8KM više, onda sto ne ubace HD receiver i brži internet?!