Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
TwistedX

#4276 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by TwistedX »

Chmoljo wrote:brzina na torentu mi ne ide preko 0.5 mbit... jesam jedini?
Sada testiram i skida mi 3,8 MB/s. Nesto ti je ili do torenta ili ih nazovi.
dragonz

#4277 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by dragonz »

Ima li ko problema sa obračunom telefona.

HD Music novi kanal ali turbo folk :(
Qler

#4278 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

Raja hoce veselo :) Ja vidio HD Music, kad ni HD ni Music :) Mozda je jedino pjevao neki Musić :)
Sakazulu

#4279 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Kad sam vidio da imamo novi HD kanal zinuh od sreće.... kad ono krkanluk... i nakon 4 sec je već bio zaključan kao i ostali kanali sa istom prizvukom. Sramota za izbor novog kanala!
afannedim

#4280 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

dobar kanal :lol: :lol: , zato se po cijeli dan vrti VH1 CLASIC i meni extra, neko voli i onakav kanal

:bih: :bih: :bih: :bih: SRETAN DAN NEZAVISNOSTI :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Maharadza

#4281 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Maharadza »

Qler wrote:Raja hoce veselo :) Ja vidio HD Music, kad ni HD ni Music :) Mozda je jedino pjevao neki Musić :)
Oplakah! :lol:
Sakazulu

#4282 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Haha čak ni na lol sajtu ne piše ništa o kanalu... za sad! Vjerovatno smišljaju kako da to upakuju kao genijalan potez haha
skile

#4283 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by skile »

Često pratim ovaj topic i davno sam pročitao na jednom od ovih postova da je moguće "snimiti/pogledati emisiju koja je već prošla", ako me razumijete. Bilo je moguće izvesti preko presnimavanja, ali se ne sječam tačno kako ide postupak. To je kao propust koji su neki korisnici koristili, interesuje me da li je to još moguće izvesti, jer bih volio pogledati jedan dio utakmice koja je bila danas na rasporedu. Nisam stigao da snimim.
karanana

#4284 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

skile wrote:Često pratim ovaj topic i davno sam pročitao na jednom od ovih postova da je moguće "snimiti/pogledati emisiju koja je već prošla", ako me razumijete. Bilo je moguće izvesti preko presnimavanja, ali se ne sječam tačno kako ide postupak. To je kao propust koji su neki korisnici koristili, interesuje me da li je to još moguće izvesti, jer bih volio pogledati jedan dio utakmice koja je bila danas na rasporedu. Nisam stigao da snimim.
Upravo zbog slicne stvari i dodjoh sada ovdje. Naime, jedan film mi je pri kraju a i htio sam da vidim novu prevaru lutrije na izvlacenju lota. Ali instant rec snimalica ne radi i rec dugme ne reaguje. Tako da je sada moguce snimiti jedino preko naloga samo emisije koje jos nisu zapocele. A ona opcija je bila pravo dobra, ne znam koji je klinac ukinuta.
Ali, u sustini opcija ti je da das nalog za snimanje neke emisije u buducnosti. Onda kad se emisija snimi mozes se vratiti da gledas nesto prije te emisije. Ali prije je bilo bolje. Kliknes rec na par sekundi, ugasis i odmah reproduciras sta hoces. Vako moras duze cekati da se snimi.
Last edited by karanana on 03/03/2013 00:10, edited 1 time in total.
Sakazulu

#4285 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Lud i ponosan wrote:
Takodje, nije u pitanju nikakav "bug" ili propust, vec jedna odlicna opcija koju Super TV omogucava. Dakle, nije potrebno nikakvo snimanje sadrzaja i nalozi, vec samo odradite prethodnu proceduru i pogledate sto ste propustili.

Pozdrav
Ma super je ova fora, ali ako je to već LOL omogućio onda što su zapetljali? Zar ne bi bilo lakše da samo klikneš od - do da nešto reemituješ i to je to!
skile

#4286 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by skile »

Lud i ponosan wrote:
Prebacite na zeljeni kanal i snimite 2-3 minute sadrzaja koji se trenutno emituje. Onda udjete u meni, snimalica, OK na sadrzaj koji ste malocas snimili, reproduciraj od, te odaberete datum i vrijeme u kojem se sadrzaj koji ste propustili emitovao. Potvrdi i emisija ce krenuti. ;-)

Pozdrav
Hvala, radi :)
Asamoah Gyan

#4287 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Asamoah Gyan »

koja je stranica ovog provajdera? lol.ba ne radi, je li neka nova ili je to ta?
neki

#4288 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by neki »

Asamoah Gyan wrote:koja je stranica ovog provajdera? lol.ba ne radi, je li neka nova ili je to ta?
www.lol.ba
:-)
Asamoah Gyan

#4289 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Asamoah Gyan »

neki wrote:
Asamoah Gyan wrote:koja je stranica ovog provajdera? lol.ba ne radi, je li neka nova ili je to ta?
http://www.lol.ba
:-)
da ali ne radi, možda je privremeno nedostupna, mislio sam da možda imaju neku novu.
IcedFlame

#4290 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by IcedFlame »

Ne mozes samo upisati lol.ba, mora sa www.lol.ba

Nikad mi nije bilo jasno zasto ovo ne srede...
Asamoah Gyan

#4291 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Asamoah Gyan »

ma upišem tako ali nije u funkciji, piše tehnički problemi, valjda privremeno. nebitno htio sam pogledati pakete.
hvala vam u svakom slučaju.
edin.h

#4292 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by edin.h »

Očekujemo li neka poboljšanja i od strane Logosofta? (hint: niže cijene? ili povecanje brzine?) s obzirom da svi ostali Provideri od 01.03.2013 nude mnogo više nego što su ikad do sad...

Primjera radi, Telemach nudi za manje novca, brži internet i digitalnu TV, ne kazem kvalitetniju, ali ipak je i jeftinije ;)

Image

Image
zilog

#4293 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Logosoftovi paketi su na snazi od jesenas, a TM-ovi tek par dana, uz obavezu od 24 mjeseca.
57 kanala vise, medju kojima su kompletne Arene, glatko prevagnu razliku u cijeni i nesto "sporiji" internet. LOL ne dijeli opseg prema korisnicima, a LOL-ovi nadprovajderi su za 3 klase jaci od Telemach-ovih. Doplata za HD STB je 3 KM, a moze i TRIO u usporedbu, kada se izbije 15 KM telefonski bonus. Velicina mailboxa i web hosting su samo marketinski trik. Jos nisam cuo da neko i pita, a kamo li da se zali na to. Kada raja zatrazi to mogu korigovati.
Sakazulu

#4294 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

heh baš se i ja pitam da li neko koristi web hosting?
Asiklar

#4295 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Asiklar »

zilog wrote:Logosoftovi paketi su na snazi od jesenas, a TM-ovi tek par dana, uz obavezu od 24 mjeseca.
57 kanala vise, medju kojima su kompletne Arene, glatko prevagnu razliku u cijeni i nesto "sporiji" internet. LOL ne dijeli opseg prema korisnicima, a LOL-ovi nadprovajderi su za 3 klase jaci od Telemach-ovih. Doplata za HD STB je 3 KM, a moze i TRIO u usporedbu, kada se izbije 15 KM telefonski bonus. Velicina mailboxa i web hosting su samo marketinski trik. Jos nisam cuo da neko i pita, a kamo li da se zali na to. Kada raja zatrazi to mogu korigovati.
I jos na sve to dodaj da je LOL (i BHt) tehnicki superiorniji u odnosu na Tmach buduci da LOL koristi xDSL a tmach zastarjelu Docsis tehnologiju dijeljenog opsega :)
edin.h

#4296 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by edin.h »

zilog wrote:Logosoftovi paketi su na snazi od jesenas, a TM-ovi tek par dana, uz obavezu od 24 mjeseca.
A šta je sa korisnicima usluga kojima Arene i više kanala nisu bitni koliko brzina interneta?? u tom slučaju nema kompromisa.
Da se razumijemo ne padaju brzine tek tako ni na Telemachu iako je dijeljeni opseg, a u zadnje vrijeme na Logosoftu zna pofino usporiti internet u vecernjim satima.

Slažem se da veličina mailboxa nije bitna, ali kolicina prostora za web hosting itekako može dobro doći, jer se isti mora placati u slucaju da neko zeli napraviti webstranicu sa malo više sadržaja, a provjerite malo koliko kosta hosting sa prostorom od 1200MB mjesecno.
Last edited by edin.h on 05/03/2013 12:33, edited 1 time in total.
Asiklar

#4297 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Asiklar »

edin.h wrote:Očekujemo li neka poboljšanja i od strane Logosofta? (hint: niže cijene? ili povecanje brzine?) s obzirom da svi ostali Provideri od 01.03.2013 nude mnogo više nego što su ikad do sad...

Primjera radi, Telemach nudi za manje novca, brži internet i digitalnu TV, ne kazem kvalitetniju, ali ipak je i jeftinije ;)

Image

Image
Dodaj na ove cijene od thmaca jos 15 KM za odrzavanje i koristenje analognog KKS.
zilog

#4298 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

edin.h wrote:
A šta je sa korisnicima usluga kojima Arene i više kanala nisu bitni koliko brzina interneta?? u tom slučaju nema kompromisa.
Da se razumijemo ne padaju brzine tek tako ni na Telemachu iako je dijeljeni opseg, a u zadnje vrijeme na Logosoftu zna pofino usporiti internet u vecernjim satima.

Slažem se da veličina mailboxa nije bitna, ali kolicina prostora za web hosting itekako može dobro doći, jer se isti mora placati u slucaju da neko zeli napraviti webstranicu sa malo više sadržaja.
Boldirano, jednostavno, nije tacno. Kada radi, LOL xDSL je 0-24 konstantan. 12 Mbps LOL-a je, u svakom slucaju, vise od 15 Mbps TM-a.

BTW, ako zaista zelis da ustedis, uzmi TRIO.

@Asiklar
15 KM je ukljuceno u MIX pakete.
Last edited by zilog on 05/03/2013 12:40, edited 1 time in total.
edin.h

#4299 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by edin.h »

Asiklar wrote:
edin.h wrote:Očekujemo li neka poboljšanja i od strane Logosofta? (hint: niže cijene? ili povecanje brzine?) s obzirom da svi ostali Provideri od 01.03.2013 nude mnogo više nego što su ikad do sad...

Image

Image
Dodaj na ove cijene od thmaca jos 15 KM za odrzavanje i koristenje analognog KKS.
Nije tačno, pogledaj ponudu na njihovom web stranici.

Kopiram: "Mjesečna naknada za održavanje KKS i praćenje analogne kablovske TV u iznosu od 15 KM uključena je u navedene cijene DUO i TRIO paketa.
Priključna taksa za sve DUO TV+TEL, DUO TV+NET i TRIO pakete iznosi 0 KM."

http://www.telemach.ba/MIX+paketi/1385/ ... keti.shtml

Poređenja radi, ponuda od HS-HKB:
KID 14
Internet FLAT RATE
Download/Upload: 14336/1536 kbps
Digitalna TV: Osnovni digitalni paket sa 130 kanala (13 HD kanala)
Web hosting 100 MB
Mjesečna pretplata 39,90 KM
edin.h

#4300 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by edin.h »

zilog wrote:
edin.h wrote:

Slažem se da veličina mailboxa nije bitna, ali kolicina prostora za web hosting itekako može dobro doći, jer se isti mora placati u slucaju da neko zeli napraviti webstranicu sa malo više sadržaja.
Boldirano, jednostavno, nije tacno. Kada radi, LOL xDSL je 0-24 konstantan. 12 Mbps LOL-a je, u svakom slucaju, vise od 15 Mbps TM-a.

BTW, ako zaista zelis da ustedis, uzmi TRIO.

@Asiklar
15 KM je ukljuceno u MIX pakete.

TRIO je dobar paket, ali mi ne predstavlja uštedu s obzirom da mi fikni tel. nije potreban.
Meni realno treba što brži internet uz digitalnu TV sa osnovnom ponudom kanala.

Po meni je realna cijena DUO+ paketa 40KM (ali sa PDV-om), a ako već žele da naplate 6,8KM više, onda sto ne ubace HD receiver i brži internet?!
Post Reply