Kvalifikacije za SP 2014
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Muhamed Đakmić
#4276 Re: Kvalifikacije za SP 2014
A ko je to u njihovoj reprezentaciji nedokazan, a tim istim mjerilima u našoj dokazan?
-
palermo
#4277 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Pa ja bih volio da navijam za komšije i susjede, bio bi to znak da su neke stvari legle na mjesto. Bio sam prisutan jednom u danskoj kad je igrala Norveška, i stvarno su svi, ali baš svi navijali za Norvešku.I lijepo je to bilo vidjeti
Rekoh, volio bih da mogu, ali kao da možeš da biraš.
Doduše, dese se pojedinačni slučajevi (ali to su izuzetci) kada i navijam za komšije ili susjede.Mislim,mogao bih ja da su u pitanju samo sportisti navijati za njih, ima tu i kod jednih i drugih baš finih likova, ali jebavat ga, pročitaš novine i pogledaš tv i onda je baš teško. A da ne govorimo forumima i sličnim stvarima....
Čini mi se da odosmo od teme, ali šta fali, samo da se ova trema i čekanje nekako samnji....
Rekoh, volio bih da mogu, ali kao da možeš da biraš.
Doduše, dese se pojedinačni slučajevi (ali to su izuzetci) kada i navijam za komšije ili susjede.Mislim,mogao bih ja da su u pitanju samo sportisti navijati za njih, ima tu i kod jednih i drugih baš finih likova, ali jebavat ga, pročitaš novine i pogledaš tv i onda je baš teško. A da ne govorimo forumima i sličnim stvarima....
Čini mi se da odosmo od teme, ali šta fali, samo da se ova trema i čekanje nekako samnji....
- fortaleza
#4278 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Belgija je trenutno jača i od BiH i od Hrvatske, mogu komotno sastaviti dvije vrhunske postave.
Dalje, što se tiče navijanja za susjedske zemlje većini je više manje svejedno, pa i drago kad pobjede susjedi/komšije. Ovi što vole da susjedu crkne krava se nekako više ističu, mada mislim da ih je manje.
Dalje, što se tiče navijanja za susjedske zemlje većini je više manje svejedno, pa i drago kad pobjede susjedi/komšije. Ovi što vole da susjedu crkne krava se nekako više ističu, mada mislim da ih je manje.
Kao što sam naveo jednostavno se više ističu takvi, mediji i forumi donekle stvaraju nerealnu sliku.palermo wrote:ima tu i kod jednih i drugih baš finih likova, ali jebavat ga, pročitaš novine i pogledaš tv i onda je baš teško. A da ne govorimo forumima i sličnim stvarima....
-
cindrlimindrli
#4279 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Belgija nije jaca od BiH.
- Lakat Jebić
#4280 Re: Kvalifikacije za SP 2014
samo talijani, najveca fudbalska gospoda
kad vec o alternativama pricamo
kad vec o alternativama pricamo
-
odsutraopetultra
#4281 Re: Kvalifikacije za SP 2014
U Petak na FACE-u tri tekme, Hrvatska - Belgija pa Grčka - Slovačka i Portugal - Izrael 
- Brkooo
#4282 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Hrvatska uzima Belgiju , Slovaci Grčku, a Portugal Izrael... 
- fortaleza
#4283 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Što da ti kažem, prvi su u svojoj grupi i po imenima su među najboljima u svijetu, nisam rekao da ne bi imali šanse.cindrlimindrli wrote:Belgija nije jaca od BiH.
Vidjet ćemo u petak koliko su jaki.
-
mistek
#4284 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Belgija spada u top u Evropi u ovom trenutku. Bilo bi previše reći da je među 5 najboljih reprezentacija, ali među 10 jeste sasvim sigurno.
Istovremeno, teško da se za nas može reći da smo u 10 najboljih, Možemo mi, ovdje, koji reprezentaciju gledamo sa drugog aspekta. treba skinuti pokoji skalp jakim reprezentacijama (onaj kontra Grka je recimo ok kako-tako, pa držati kontinuitet, pa da se to može reći).
Što je još bitnije možda, Belgijanci u veznom redu, napadu, i na golmanu imaju prosjek manje od 22 godine, na uzorku od 15-20 igrača.
Od 26 igrača, 19 igra u ligama petice, i to mahom u najjačim klubovima. I ovih ostalih 7 igra u Zenitu, Portu, PSV, te 3 iz domaćeg prvenstva.
Istovremeno, teško da se za nas može reći da smo u 10 najboljih, Možemo mi, ovdje, koji reprezentaciju gledamo sa drugog aspekta. treba skinuti pokoji skalp jakim reprezentacijama (onaj kontra Grka je recimo ok kako-tako, pa držati kontinuitet, pa da se to može reći).
Što je još bitnije možda, Belgijanci u veznom redu, napadu, i na golmanu imaju prosjek manje od 22 godine, na uzorku od 15-20 igrača.
Od 26 igrača, 19 igra u ligama petice, i to mahom u najjačim klubovima. I ovih ostalih 7 igra u Zenitu, Portu, PSV, te 3 iz domaćeg prvenstva.
-
cindrlimindrli
#4285 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Pa i BiH je prva u svojoj grupi. Sto se tice petka ja ne vjerujem da ce pobijediti nikad goru hrvatsku.fortaleza wrote:Što da ti kažem, prvi su u svojoj grupi i po imenima su među najboljima u svijetu, nisam rekao da ne bi imali šanse.cindrlimindrli wrote:Belgija nije jaca od BiH.
-
palermo
#4286 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Pa i ja mislim da je Belgija jača od BiH, ali isto tako mislim da se njihova snaga precjenjuje. Mnogo klasnih igrača ali ne vidim baš pravog lidera (ne vjejrujem da je to Kompany).fortaleza wrote:Što da ti kažem, prvi su u svojoj grupi i po imenima su među najboljima u svijetu, nisam rekao da ne bi imali šanse.cindrlimindrli wrote:Belgija nije jaca od BiH.
Last edited by palermo on 09/10/2013 20:08, edited 1 time in total.
- Brkooo
#4287 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Kompany ne igra u petak protiv Hrvatske 
- Muhamed Đakmić
#4288 Re: Kvalifikacije za SP 2014
A ko je nama lider, Spahić? Što to ne bi Kompany bio lider?
- MOSALJOZE
#4289 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ma jača je Belgija u to nema sumnje.
- rage_guy
#4290 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ko je njima prvi golman? Mignolet il Courtois? Vidim da imaju slican broj nastupa. Pretpostavljam da je Mignolet prvi golman.
- Lakat Jebić
#4291 Re: Kvalifikacije za SP 2014
ja mislim da je kurtoa
-
cindrlimindrli
#4292 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Dok to ne dokazu na terenu ostaje onaj zadnji rezultat, prema tome.MOSALJOZE wrote:Ma jača je Belgija u to nema sumnje.
Spahic je tu da utjera reda i mir kad se za to ukaze potrebaMuhamed Đakmić wrote:A ko je nama lider, Spahić?
-
palermo
#4293 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Pa mogao bi biti, ali nešto ne vjerujem da je.Muhamed Đakmić wrote:A ko je nama lider, Spahić? Što to ne bi Kompany bio lider?
A kod nas, kao što cindrimindrili reče, van terena Spaha, na terenu Džeko....mislim kod nas su prilično jasno postavljene stvari.
Time naravno ne kažem das mo mi bolji od Belgije, jedino mislim da se u ovom trenutku precjenjuje njihvoa snaga.
Al ne odbijam mogućnost da me demantuju.
- MOSALJOZE
#4294 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Još Dzeko pure da pojede da bude vodja,Spaha i na terenu i van njega,jer logično je da kao u svakoj ekipi pa tako i u našoj kapiten bude vodja.
Last edited by MOSALJOZE on 09/10/2013 21:52, edited 1 time in total.
- Muhamed Đakmić
#4295 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Pa dobro, ali onda samo dokazujete da je Džeko loš lider, jer velike utakmice sa izuzetkom Grčke i Francuske u Parizu je odigrao loše. Hoću reći, ako Belgija nema pravog lidera, nemamo ni mi. Mada se ja ne bih složio sa tim rezonom.
I nije mi cilj da pljujem po nama, samo bih volio da se naše ambicije realno postave. Imam osjećaj da bi pojedinci pljuvali po Sušiću i igračima ako bismo recimo bili u grupi s ovom Belgijom pa zijanili, a ljudi su realno samo iza Španije i Njemačke u Evropi, a rame uz rame sa Italijom, Portugalom, pa čak i Holandijom.
I nije mi cilj da pljujem po nama, samo bih volio da se naše ambicije realno postave. Imam osjećaj da bi pojedinci pljuvali po Sušiću i igračima ako bismo recimo bili u grupi s ovom Belgijom pa zijanili, a ljudi su realno samo iza Španije i Njemačke u Evropi, a rame uz rame sa Italijom, Portugalom, pa čak i Holandijom.
-
Great Cornholio
#4296 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Selektor bi trebao da bude vođa, a igrači bi trebali da mu budu jako zahvalni ako im ukaže tu čast da igraju za reprezentaciju.MOSALJOZE wrote:Još Dzeko pure da pojede da bude vodja,Spaha i na terenu i van njega
Samo da naglasim da je Barbarez bio velika zvijezda, ali nikad se nije ni na šta bunio, igrao je čak i na poziciji stopera kad je igrao za reprezentaciju.
-
palermo
#4297 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Malo li je....a i nije samo te ako ćemo iskreno, nego nije tema....Muhamed Đakmić wrote:Pa dobro, ali onda samo dokazujete da je Džeko loš lider, jer velike utakmice sa izuzetkom Grčke i Francuske u Parizu je odigrao loše. Hoću reći, ako Belgija nema pravog lidera, nemamo ni mi. Mada se ja ne bih složio sa tim rezonom.
A slažem se sa tobom oko naše realnosti,
a štose tiče Belgija, ostajem pri stavu da se nije još dokazala da bi je stavljao u krug u koji je ti stavljaš....al eto, vidjet ćemo
- Muhamed Đakmić
#4298 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Kad kažem velike, mislim na utakmice protiv najjačih protivnika, to nije recimo utakmica u utorak protiv Litvanije 
- DoZeN
#4299 Re: Kvalifikacije za SP 2014
S time sto govorite da ne navijate za njih kada igraju sa drugim repkama,nemate pravo da napadate onda ni ljude iz Hercegovine ili RS kada navijaju za Hrvatsku odnosno Srbiju.
Jer vecina vas ne moze da prezali sto Dzeko,Mujdza,Pjanic,Begovic ne igraju (ili nece igrati na SP) pod ljiljanima.
Jer vecina vas ne moze da prezali sto Dzeko,Mujdza,Pjanic,Begovic ne igraju (ili nece igrati na SP) pod ljiljanima.
-
Great Cornholio
#4300 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ja ne vidim ništa loše u tome da oni koji žive u BiH a izjašnjavaju se kao Srbi i Hrvati navijaju za Srbiju i Hrvatsku kad reprezentacije tih država igraju sa reprezenatcija nekih drugih država. Loše je to što oni koji se izjašnjavaju kao Srbi ili Hrvati navijaju protiv reprezentacije države u kojoj žive, dobro bi bilo da navijaju i za Hrvatsku ili Srbiju, i za Bosnu i Hercegovinu.DoZeN wrote:S time sto govorite da ne navijate za njih kada igraju sa drugim repkama,nemate pravo da napadate onda ni ljude iz Hercegovine ili RS kada navijaju za Hrvatsku odnosno Srbiju.
Ali, pošto se ogroman broj ovih koji žive u BiH, a nisu Srbi ili Hrvati, raduje kad izgube reprezentacije Srbije ili Hrvatske, teško da će na taj način privoliti Srbe i Hrvate koji žive u BiH, da pored Hrvatske ili Srbije, navijaju i za reprezentaciju Bosne i Hecegovine.