LIBIJA

Post Reply
Cyrax

#4276 Re: LIBIJA

Post by Cyrax »

sumirprimus

#4277 Re: LIBIJA

Post by sumirprimus »

jedna radosna vijest za sve one koji podrzavaju pukovnika.pukovnik nije mrtav,pukovnik je ziv...

...the martyr humiliated and presented as Muammar Al-Gaddafi, in videos and photographs that have been shown around the world, has been identified as the real person actually called Ali Majid Al Andalus who was an inhabitant of Sirte in Libya and was famous for his resemblance to the brother Leader of the El Fateh Revolution. ..

:skoljka:
sumirprimus

#4278 Re: LIBIJA

Post by sumirprimus »

buksna wrote:
sumirprimus wrote:jedna radosna vijest za sve one koji podrzavaju pukovnika.pukovnik nije mrtav,pukovnik je ziv...

...the martyr humiliated and presented as Muammar Al-Gaddafi, in videos and photographs that have been shown around the world, has been identified as the real person actually called Ali Majid Al Andalus who was an inhabitant of Sirte in Libya and was famous for his resemblance to the brother Leader of the El Fateh Revolution. ..

:skoljka:
kamo sreće... al ne vjerujem...
:shock: :shock:
samo sam se salio,doduse oni se salili nisu... :D
Dry your tears and continue the fight: the one you were shown was not Muammar Al-Gaddafi by mathaba...
quasar

#4279 Re: LIBIJA

Post by quasar »

Najviše je bilo Nigerijaca koji su u Tripoliju radili poslove koje Libijci nisu htjeli kao što je pranje automobila, rad na farmama ili građevina.
Je li stereotip da Libijci nece da rade, ili ih je Gadafi stvarno razmazio? I to cemo saznati u buducnosti.
sumirprimus

#4280 Re: LIBIJA

Post by sumirprimus »

quasar wrote:
Najviše je bilo Nigerijaca koji su u Tripoliju radili poslove koje Libijci nisu htjeli kao što je pranje automobila, rad na farmama ili građevina.
Je li stereotip da Libijci nece da rade, ili ih je Gadafi stvarno razmazio? I to cemo saznati u buducnosti.
vrijeme ce pokazati,ili ipak nece... :D
sala mala... :D

ma dje ce bit da citava nacija nece da radi,to je meni cisto stereotipiziranje,isto ko svi su arapi teroristi :roll:
kontas,nadam se sta ocu reci...:)
quasar

#4281 Re: LIBIJA

Post by quasar »

sumirprimus wrote:
quasar wrote:
vrijeme ce pokazati,ili ipak nece... :D
sala mala... :D

ma dje ce bit da citava nacija nece da radi,to je meni cisto stereotipiziranje,isto ko svi su arapi teroristi :roll:
kontas,nadam se sta ocu reci...:)
Nije daleko od pameti ako im je moglo biti. Nasi ljudi koji su dole radili, jednako govore za domicilno stanovnistvo. Ti su htjeli biti samo vozaci ili kuriri, a krampa ili slicno jok. Za te poslove su nasi morali angazirati crne afrikance.
5okraka

#4282 Re: LIBIJA

Post by 5okraka »

Nema vise besplatnog skolovanja, zdravstvenog osiguranja, i cega sve jos ni sam ne znam. Cekamo da nam narod ''slobodne'' Libije za nekih godinu dana kaze kako im se svidja demokratija.

Kako im se svidja sloboda govora, kad ih niko ne slusa. Kako im se svidja redaljka, jer do sada ih je samo jedan s' vremena na vrijeme....a sad ce imati na hiljade poglavica kao i mi. Sad kad im trebalo da rade po 30-40 godina da plate kucu, i tako te sitnice :-)

Budimo iskreni, ovo je nista drugo no porobljavanje, i kradja prirodnih bogatstava drugih drzava od strane vecih sila. Isto kad ti recimo najjaci lik u skoli uzme sendvic, a ti pognes glavu i sutis...
ladyada

#4283 Re: LIBIJA

Post by ladyada »

http://www.stern.de/lifestyle/leute/ska ... 44680.html

:sad: model koji je 4 godine bio u vezi sa mutasimom , izjavila je da nije tako kako mediji pisu o gadafiju i vec se razmatra da joj se ukine ugovor ..........
aldinjo

#4284 Re: LIBIJA

Post by aldinjo »

zilog wrote:
Motokultivator wrote:
Sasvim mi je razumljivo da Srbija i Srbi brane Gadafija i zale za njim. Odrzavao ih je u zivotu u jeku najzescih sankcija '92.-'95. Kupovao oruzje i municiju kojeg je 30% zavrsavalo u BiH (prikazivano kao izvoz i rezervni dijelovi za Libiju).
Prije revolucije je 10x vise sa Srbijom radio nego sa BiH. Znaju da sada nece moci nista vise dobiti.

Nije mi jasno da se mi lozimo na price sa PTC, PTPC, PINK i ostalih SANU medija.
Neka sada gospodin Milovan Drecun ode u Tripoli i snimi reportažu o istom.Svaka 2-3 rečenica El-kaida,jadan i smješan! :roll:
simpozijum delirijum

#4285 Re: LIBIJA

Post by simpozijum delirijum »

5okraka wrote:Nema vise besplatnog skolovanja, zdravstvenog osiguranja, i cega sve jos ni sam ne znam. Cekamo da nam narod ''slobodne'' Libije za nekih godinu dana kaze kako im se svidja demokratija.

Kako im se svidja sloboda govora, kad ih niko ne slusa. Kako im se svidja redaljka, jer do sada ih je samo jedan s' vremena na vrijeme....a sad ce imati na hiljade poglavica kao i mi. Sad kad im trebalo da rade po 30-40 godina da plate kucu, i tako te sitnice :-)

Budimo iskreni, ovo je nista drugo no porobljavanje, i kradja prirodnih bogatstava drugih drzava od strane vecih sila. Isto kad ti recimo najjaci lik u skoli uzme sendvic, a ti pognes glavu i sutis...
ovo nije propaganda vec strasan zlocin NATO , sve dokumentovano , unistenje grada Sirta samo NATO projektila preko 400 ( u prosjeku avio-bombe i rakete su oko 200 - 250 kila , pa do tone mase)
uz te takozvane pobunjenike koji su dodatno zasuli grad tenkovskom paljbom i artiljerijom , te masovne pljacke poslije visemjescne opsade od 100 000 ljudi u gradu se niti ne zna koliko je prezivjelo
ako je to "oslobodjene"? e onda fakat ne znam !
i Ban Valid je dozivio slicnu sudbinu
i nije jedini zlocin tih placenika pod okriljem NATO , veliki rasizam takodjer , na hiljade crnih Afrikanaca je takodjer izgubilo glavu u Libiji i imamo Al-Kaidu kako je nazivaju i proglasise serijatski zakon u Libiji i vec se poceli klati izmedju sebe zbog podjele plijena
"divna demokratija " im je stigla
http://www.globalresearch.ca/index.php? ... &aid=27353
zakonpera

#4286 Re: LIBIJA

Post by zakonpera »

jeza u ledja wrote:
oridjidji wrote:
Kao prvo zajednicka im je crta antiamericki sistem vlasti, drugo prebogati su resursima, trece upravo se Amerika i njeni saveznici trznuli da ove zemlje pokore iz kvazi-politickih razloga prosipajuci svijetu lazi o tome kako su upravo oni opasnost za svijet. Afganistan su napali zbog WTC-a i Al Kaide cijeg su lidera bacili u more (smjesno) ubivsi ga u Pakistanu, Irak su napali zbog nikad postojeceg oruzja za masovno unistenje (isto ko fol otislo ka Siriji ) i Sadamove navodne podrske istoj toj Al Kaidi koje ima svugdje, a nigdje, u Libiji svrgnut Gadafi potpomognut Nato-om, zna se i zbog cega? Zbog nafte i kako tu nema veze između Iraka, Afganistana i Libije. Cak se spominjalo da je NATO pomagao i jednoj grupi pobunjenika koji su se dovodile u vezu sa Al-Kaidom (kakvi dvostruki arsini) kako bi srusili Gadafija (koliko su ovi navodi tacni samo bog dragi zna).
1) Libija je mnogo bogatija zemlja od dvije navedene.
2) Libija nije okupirana stranim trupama.
3) Afganistan nije prebogat resursima, naprotiv.
oridjidji wrote: Vidjecemo koliko ce moci Libija sama finansirati svoj dug prema NATO savezu za pomoc pri rusenju Gadafija. Za tim za obnovu zemlje koju ce sigurno povjeriti stranim firmama i kakve ce sve prilike biti u Libijskom plemenski podijeljenom drustvu nakon pada cvrste Gadafijeve ruke. Hoce li biti jos kakvih sukoba i td. Mozda se na kraju isparcaju kao Sudan zbog toga sto ce svako u Libiji traziti svoje pravo na eksplataciju njihove nafte i sto ce gledati da zastite svoje interese. Mislis li da nece kineske i ruske kompanije imati sukobe interesa sa zapadom u Libiji i da nece namjerno proizvoditi krize kako bi se i oni ugurali u dupe pobunjenicima jer su vec odavno imali dobar odnos sa Gadafijem i Libijom. Mislim da isti nece tek tako odustati od toga da stite svoje interese u Libiji.
O kakvom dugu govoris? Takav dug ne postoji.
Jos jednom, vrijedi izgleda ponavljati sto puta. Ista stvar se govorila za Irak (u kojem je 9 godina boravilo 1800000 americkih trupa) pa je Irak "otplatio dug" tako sto je Kinezima dao vece ugovore nego Amerima.
Dugovi ne postoje, postoje samo vojna i ekonomska saradnja. Naravno da ce Libijci pripaziti zapadne firme nakon ovoga, ali oni na tako nesto nisu obvezani nicim.
Vidim da imas potpuno pogresnu percepciju zbivanja u ovom surovom kapitalizmu. za 1% gospodara zivota i smrti danasnjice ne postoji suverenitet drzava. Ti medjudrzavni "sukobi" su samo igra za tako lakovjerne. Nema tu zapadni ili istocnih firmi kako ti kazes. Kapital je jedan i oni dobro mjesaju karte bilo gdje u svijetu. Pa vidis kako su i Rusija i Kina jednoglasni bili oko bombardovanja a uz to su imale prioritetnu saradnju sa Libijskim vlastima, veliku vecinu masinerije i mehanizacije koje su prakticno unistene bombardovanjem i ubacivanjem terorista da siju nered po zemlji..zasto nisu ulozili veto?
lexmarka

#4287 Re: LIBIJA

Post by lexmarka »

Anders Fog Rasmusen najavio da ratne intervencije NATO-a u Libiji zavrsavaju u ponedeljak (valjda ovaj prekosutra) i da je NATO avijacija imala 25.000 nadleta i 10.000 napada avio bombama .
Zanimljiva je njegova tvrdnja da nije bilo potvrdjenih civilnih zrtava .

Pretpostavljam da je Gadafijev dvogodisnji unuk bio do zuba naoruzan ,i da je kao takav bio legitiman vojni cilj.
simpozijum delirijum

#4288 Re: LIBIJA

Post by simpozijum delirijum »

lexmarka wrote:Anders Fog Rasmusen najavio da ratne intervencije NATO-a u Libiji zavrsavaju u ponedeljak (valjda ovaj prekosutra) i da je NATO avijacija imala 25.000 nadleta i 10.000 napada avio bombama .
Zanimljiva je njegova tvrdnja da nije bilo potvrdjenih civilnih zrtava .

Pretpostavljam da je Gadafijev dvogodisnji unuk bio do zuba naoruzan ,i da je kao takav bio legitiman vojni cilj.
jos nije gotovo oko Libije , Saif Gadafi , njegov sin je odlucio da se preda medjunarodnome sudu u Den Hagu
i kaze da ima dokumentaciju o zapadnim liderima i finansijskim transakcijama i mutnim poslovima sa njegovim ocem,
Sarkozija , Kameruna i par ostalih zapadnih krvoloka je uhvatila totalna panika :mrgreen:
pokusavaju da ga lociraju i likvidiraju kao i njegova oca i vecinu njegove familije ,mrtva usta ne govore
ali nemaju srece ovaj put , Saif se lukavo krije , mozda je vec negdje u Evropi
e to ce biti show ako Saif ziv stigne do Haga
zelim mu uspjeh , i da sto prije dostavi dokumente koje ce uzdrmati iz temelja nekoliko drzava
http://www.sott.net/articles/show/23690 ... rn-leaders
5okraka

#4289 Re: LIBIJA

Post by 5okraka »

I njega ce neko ubiti, ili nikad u javnost nece izici sa tim dokumentima. Isti ljudi koji kontrolisu Zapadne zemlje, kontrolisu i Hag.

U svijetu postoji nekolicina drzava koje su nezavisne, a sve ostalo je pod kontrolom istih ljudi !

Te drzave koje su nezavisne su vecinom prevelik zalogaj za Zapadnu masineriju (citaj samoubistvo), ili cekaju na red da im se donese ''sloboda'' kao Iraku,Libiji....
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4290 Re: LIBIJA

Post by Truba »

evo čujemo najuspješnija misija natoa u povijesti
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Halcyon

#4291 Re: LIBIJA

Post by Halcyon »

Black swan wrote:evo čujemo najuspješnija misija natoa u povijesti
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa za njih (Zapad) i jeste uspješna. :)
quasar

#4292 Re: LIBIJA

Post by quasar »

Sa malo ulozenog, veliki plijen.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4293 Re: LIBIJA

Post by Truba »

nato je posao privatna vojska korporacija
nije moglo gore...
Cyrax

#4294 Re: LIBIJA

Post by Cyrax »

Kako nece biti uspjesna oznojili se nisu a dobili tako puno. Sreca Mevludina u Libiji u izobilju pa nije morala pjesadija da radi.
vatana

#4295 Re: LIBIJA

Post by vatana »

ladyada wrote:http://www.stern.de/lifestyle/leute/ska ... 44680.html

:sad: model koji je 4 godine bio u vezi sa mutasimom , izjavila je da nije tako kako mediji pisu o gadafiju i vec se razmatra da joj se ukine ugovor ..........
Demokratija na najvisem nivou :)

Ja vam garantujem da citava zapadno-evropska janost dijeli isto misljenje kao i ova kompanija, tako da ja njih i razumijem. Ko ce kupit "internet" kod njih kad im je zastitno lice prijateljica monstruoznog, teroristickog i sta ti ja sve ne znam kakvog Gadafija i njegovih...

Zivim na zapadu pa cujem sta pricaju i kako razmisljaju. Niko, ama bas niko ne sumnja u bilo sta sto im pokazu na njihovoj TV. Raduju se ko mala djeca kad su ubili Gadafija. Kazu ubili smo ga, super, ovo ono. To oni dozivljavaju kao vlastitu pobjedu svoje vojske, na uspjeh.
vatana

#4296 Re: LIBIJA

Post by vatana »

aldinjo wrote:
zilog wrote:
Motokultivator wrote:
Sasvim mi je razumljivo da Srbija i Srbi brane Gadafija i zale za njim. Odrzavao ih je u zivotu u jeku najzescih sankcija '92.-'95. Kupovao oruzje i municiju kojeg je 30% zavrsavalo u BiH (prikazivano kao izvoz i rezervni dijelovi za Libiju).
Prije revolucije je 10x vise sa Srbijom radio nego sa BiH. Znaju da sada nece moci nista vise dobiti.

Nije mi jasno da se mi lozimo na price sa PTC, PTPC, PINK i ostalih SANU medija.
Neka sada gospodin Milovan Drecun ode u Tripoli i snimi reportažu o istom.Svaka 2-3 rečenica El-kaida,jadan i smješan! :roll:
Gledo sam ovu reportazu. Jedino normalno sto mi se ovdje cini je ono kad razgovara sa onim predstavnicima plemena i gradjanima Libije. Sve ostalo je lose uradjeno i cista je Srpska propaganda u kojoj se po 100 puta ponavljaju jedne te iste stvari i potupuno je neozbiljno napraviti ovako nesto. Milion puta ponavlja Al Kaida, pobunjenici, siluju, pljackaju... Lici mi na one TV i radio izvjestaje SRNE u ratu :)
lexmarka

#4297 Re: LIBIJA

Post by lexmarka »

E, sad se djavolji cirkus sprema za nastup u Siriji . Valja i njih 'demokratizovati ' . :D Dosta toga je već spremno i ovih dana ce svakako intezivirati medijsku pripremu .
CNN ce nam vec osmisliti nesto,angažovat će i Spilberga ako treba...Makar nekakvo bacanje beba(part II) inače protivnika Bašarovog režima ,kroz zatvorene prozore porodilsta.
Nešto mi govori i da će režimlije , za svaki slučaj, posilovati sve babice u toj bolnici ,baš kao i glavnog akušera.
Nobelovac Obama, kao i sav ' slobodni' svijet će biti zgranuti ...I rokanje može da počne .
quasar

#4298 Re: LIBIJA

Post by quasar »

Ja bih se iznenadio. Tamo nema plijena.
vatana

#4299 Re: LIBIJA

Post by vatana »

quasar wrote:Ja bih se iznenadio. Tamo nema plijena.
Ima i te kako. Pogledaj na karti gdje se Sirija nalazi ;)
lexmarka

#4300 Re: LIBIJA

Post by lexmarka »

aldinjo wrote:
zilog wrote:
Motokultivator wrote:

Pusti ti ' petoparackog Drecuna '..Nego , sta mislis kako bi americka vlast reagovala da im protestanti po Menhetnu protestuju kaljisnjikovima ?
Post Reply