Renault Megane all about
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
dgL_
#4276 Re: Renault Megane all about
Maloprije iz grada krenem i primjetim u volanu kad motam da se cuje nesto kao da se guzva najlon traka dole u onoj plastici ispod volana... Malo sam pogledao i vidim da je labava nekakva, sarafi su francuski oni nisam imao kljuc odgovarajuci da to zategnem... To je onaj kompleks koji se pomjera kad se stima volan po visini i dubini... Volan se okrece uredno nema problema nikakvih aamo tak beki tihi zvuk kao da se nesto mota najslicnije onoj traci od fotoaparata sto su se nekad izradjivale slike... Ima li iko ideju?
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#4277 Re: Renault Megane all about
ubrzo ce ti se upalit airbag i prestat radit sirena 

-
dgL_
#4278 Re: Renault Megane all about
Mozes li mi detaljnije objasniti... Zasto, kako, popravak, cijena? Komplikovano?bitanga_sa_otesa wrote:ubrzo ce ti se upalit airbag i prestat radit sirena
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
- basicm
#4280 Re: Renault Megane all about
Hahahaha vidi mu knjige
-
dgL_
#4281 Re: Renault Megane all about
Hvalabitanga_sa_otesa wrote:
-
lavic
#4282 Re: Renault Megane all about
Zato sto je "Francuz", sto oni imaju rjesenja,.....ne d'o bog nikome.
- johntra
#4283 Re: Renault Megane all about
Kako je @dire banovan, niko da pomogne oko ovih plastikanera...
ovo je tvoj problem, imaš rješenja na netu...@bitanga ti je postavio fotku toga...
to se kod našeg naroda zove špula, odnosno špulna...mislim da popravak nije toliko skup...
evo na Renault forumu u Srbiji imaš iskustva oko toga maksuz:
https://www.renaultforumserbia.com/inde ... ic=6150.30
ovo je tvoj problem, imaš rješenja na netu...@bitanga ti je postavio fotku toga...
to se kod našeg naroda zove špula, odnosno špulna...mislim da popravak nije toliko skup...
-
dgL_
#4284 Re: Renault Megane all about
Nasao sam vidio sve... Imam opciju polovnu za 80 KM + 20 ugradnja ili da odem kod momka kojeg mi je forumas basicm preporucio da pogleda... Cuo sam se snjim i kaze da je bolje ako se flet jos nije pokidao i da ce biti lakse sve vratit kako treba... Neka plastikica ima kaze koja pukne lako i od tog trenutka krene krckanje... A kad ce se pokidat flet sve zavisi... Moze par dana moze mjesec... Ja necu voziti ovako pa cu direktno njemu u petak kad smo se dogovorili jer kod mene nema greske Airbaga, svirena radi, nema da izbacuje ono da volan nije zakljucan itd... Itd...johntra wrote:Kako je @dire banovan, niko da pomogne oko ovih plastikanera...![]()
- johntra
#4285 Re: Renault Megane all about
otiđi, pa podijeli sa rajom iskustvo....može kome valjati kasnije...
- kafanski_covjek
#4286 Re: Renault Megane all about
dgL_ wrote:Nasao sam vidio sve... Imam opciju polovnu za 80 KM + 20 ugradnja ili da odem kod momka kojeg mi je forumas basicm preporucio da pogleda... Cuo sam se snjim i kaze da je bolje ako se flet jos nije pokidao i da ce biti lakse sve vratit kako treba... Neka plastikica ima kaze koja pukne lako i od tog trenutka krene krckanje... A kad ce se pokidat flet sve zavisi... Moze par dana moze mjesec... Ja necu voziti ovako pa cu direktno njemu u petak kad smo se dogovorili jer kod mene nema greske Airbaga, svirena radi, nema da izbacuje ono da volan nije zakljucan itd... Itd...johntra wrote:Kako je @dire banovan, niko da pomogne oko ovih plastikanera...![]()
itd itd

4-ti video
-
dgL_
#4287 Re: Renault Megane all about
Javicu svakako druze... U petak cu otici mada sam nasao nekih polovnih varijanti prihvatljivih... Nije to vise skupo kao nekada... Svakako vise volim da covjek to uradi ako ce biti kvalitetno...johntra wrote:otiđi, pa podijeli sa rajom iskustvo....može kome valjati kasnije...
@kafanski covjece, pregledao sam sve te klipove tokom dana i jasno mi je sta treba uraditi i kako... Stim da kod mene nema lemljenja ako se u medjuvremenu ne pokidaju konektori na flet kablovima na krajevima... Onda ce biti puno lakse to sredit i vratit nazad...
- DoradO
#4288 Re: Renault Megane all about
pozdrav
da li neko zna mozda moze li se ovaj led sa facelift-a ugraditi na stariji model...? da li se moze mijenjati samo ovaj chromirani dio ili cijela ova plastika gdje je maglenka

- johntra
#4289 Re: Renault Megane all about
Mislim da bi za ovu muziku morao mijenjati čitav prednji branik...što je sigurno lakša, ali skuplja varijanta...
-
azdralovic
#4290 Re: Renault Megane all about
sjecam se kad je Megane izasao facelift sa ledovima, imali su ponudu u servisu tada da ugrade i na stare modele po nekoj promo cijeni... nije se moralo nista posebno prepravljati pa provjeri mozda je ista situacija i sa lagunomjohntra wrote:Mislim da bi za ovu muziku morao mijenjati čitav prednji branik...što je sigurno lakša, ali skuplja varijanta...
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#4291 Re: Renault Megane all about
DoradO wrote:pozdravda li neko zna mozda moze li se ovaj led sa facelift-a ugraditi na stariji model...? da li se moze mijenjati samo ovaj chromirani dio ili cijela ova plastika gdje je maglenka
![]()
Odokativno, ovaj led bi se moga ugraditi bez problema, na ovaj dio, cini mi se da su iste dimenzije, ili me oci vatšraju?!
- DoradO
#4292 Re: Renault Megane all about
Malo je deblji ovaj sa fabrickim led-om... a ja danas otisao do dva ovlastena servisa da vidim moze li se narucit i oni me ubjedjuju da laguna 3 nema led naprijed...

- DoradO
#4293 Re: Renault Megane all about
johntra wrote:Mislim da bi za ovu muziku morao mijenjati čitav prednji branik...što je sigurno lakša, ali skuplja varijanta...
Negdje sam sinoc procitao na bg forumu da se mijenja samo ovaj plasticni dio na obje strane jer je kalup isti, al eto kod nas ne znaju kako al je jedan servis izasao u susret i poslao upit da vide kako je to izvodivo...
- Optimist
#4294 Re: Renault Megane all about
Vjerovatno se mijenja samo plasticni dio kao sto kazes, ali ti ostaje problem dovoda struje do branika te vjerovatno promjena prekidaca - rucice za paljenje svjetala.
- DoradO
#4295 Re: Renault Megane all about
Moze se naruciti... 317KM jedna strana
vala ne islplati se...
- konektovan
#4296 Re: Renault Megane all about
DoradO wrote:Moze se naruciti... 317KM jedna stranavala ne islplati se...
Preskupo
- drunken tiger
#4297 Re: Renault Megane all about
Ima li neko da mi kaže koliko košta zamjena zamajca (nije plutajući) megane 2, 1,5 dCi, 74kW, 5 brzina? Šta se sve mijenja i koliko dođe ta manifestacija? Hvala vam dobri ljudi 
- konektovan
#4298 Re: Renault Megane all about
Duplo jeftinije od plivajuceg.drunken tiger wrote:Ima li neko da mi kaže koliko košta zamjena zamajca (nije plutajući) megane 2, 1,5 dCi, 74kW, 5 brzina? Šta se sve mijenja i koliko dođe ta manifestacija? Hvala vam dobri ljudi
- drunken tiger
#4299 Re: Renault Megane all about
Što bi rekao moj drug:"Je*eš ti mene malo." Šala mala. Koliko kosta zamjena plivajućeg?konektovan wrote:Duplo jeftinije od plivajuceg.drunken tiger wrote:Ima li neko da mi kaže koli3ko košta zamjena zamajca (nije plutajući) megane 2, 1,5 dCi, 74kW, 5 brzina? Šta se sve mijenja i koliko dođe ta manifestacija? Hvala vam dobri ljudi
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#4300 Re: Renault Megane all about
Gledajuci po internetu na nekim srpskim stranicama, naletih na set valeo, oko 200 KM je, sad koliko je to tacno, pojma nemam.drunken tiger wrote:Što bi rekao moj drug:"Je*eš ti mene malo." Šala mala. Koliko kosta zamjena plivajućeg?konektovan wrote:Duplo jeftinije od plivajuceg.drunken tiger wrote:Ima li neko da mi kaže koli3ko košta zamjena zamajca (nije plutajući) megane 2, 1,5 dCi, 74kW, 5 brzina? Šta se sve mijenja i koliko dođe ta manifestacija? Hvala vam dobri ljudi
Piše za Megan, 2002 godina, 1.5 dCi,