Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kad odes, vidjeces o cemu pricam.
Iskustvo od 10 godina odrzavanja vozila, sta da ti pricam, gotovo da su mi familija.
Ali vidim da sad više ne želiš da ideš kod njih. hmm
Kakav im je uređaj za dijagnostiku, oriđinale ili onaj univerzalni?
Bio sam kod njih, nije tacno da ne zelim. Oni su mi rekli to sto su rekli, 4 dana najmanje treba za servisiranje, pa sam ovdje potrazio i misljenje drugih jer realno, ne raspakivaju cijeli motor.Cinjenica je, da nemam mnogo izbora, kad su majstori u pitanju, ovi neovlasteni, i onda se na kraju opet odlucim nekako za njih, a konkurencija je itekako potrebna da bi se kvalitet podigao.
Imaju originalnu dijagnostiku za PSA, nije nikakva pljaka.
Kad odes, vidjeces o cemu pricam.
Iskustvo od 10 godina odrzavanja vozila, sta da ti pricam, gotovo da su mi familija.
Ali vidim da sad više ne želiš da ideš kod njih. hmm
Kakav im je uređaj za dijagnostiku, oriđinale ili onaj univerzalni?
Bio sam kod njih, nije tacno da ne zelim. Oni su mi rekli to sto su rekli, 4 dana najmanje treba za servisiranje, pa sam ovdje potrazio i misljenje drugih jer realno, ne raspakivaju cijeli motor.Cinjenica je, da nemam mnogo izbora, kad su majstori u pitanju, ovi neovlasteni, i onda se na kraju opet odlucim nekako za njih, a konkurencija je itekako potrebna da bi se kvalitet podigao.
Imaju originalnu dijagnostiku za PSA, nije nikakva pljaka.
a Dedovic, jesi li isao kod njih?, mislim da su malo skuplji ali
U tolikom gradu ici po ovlastenim servisima sa autom koje nije u garanciji mi je bezveze (da je u pitanju obicni servis pa hajde), narocito kada ti kazu da za taj posao treba cetiri dana.
Ima sigurno more kvalitetnijih a i jeftinijih mehanicara. Ako hoces dodji meni u avliju, za cetiri dana bih ti i ja uspio promijeniti ono malo lanca.
NediM17 wrote:U tolikom gradu ici po ovlastenim servisima sa autom koje nije u garanciji mi je bezveze (da je u pitanju obicni servis pa hajde), narocito kada ti kazu da za taj posao treba cetiri dana.
Ima sigurno more kvalitetnijih a i jeftinijih mehanicara. Ako hoces dodji meni u avliju, za cetiri dana bih ti i ja uspio promijeniti ono malo lanca.
Gdje ces prljati ruke zbog citroena.
@amar1994
Nemam ama bas nikakvog licnog iskustva sa dedovicem, al' poznajem par ljudi koji su tamo servisirali i nisu bili pretjerano zadovoljni, al' ko ce vlasnicima automobila danas ugoditi.
Što se tiče brzine i kvaliteta rada tu @bitanga nema premca. Meni je pola auta zamjenio za dva dana završio bi to on i prije nego ga zezali ovi sa ravnanjem glave
206 su dobri i sa oridžidži dijagnostikom samo im treba više vremena jer uvijek im ulijeću neki sa "buraz de samo pogledaj ovo" a i neće da se zamaraju previše nego na tenane. Recim drugu za promjenu seta kvačila i plivajućeg rekli tri dana da im treba a meni nikako jasno šta je to toliko drugačije od obične zamjene seta kvačila i što se ne može završiti za maksimalno dan odnosno 8 sati..
O'zone wrote:Što se tiče brzine i kvaliteta rada tu @bitanga nema premca. Meni je pola auta zamjenio za dva dana završio bi to on i prije nego ga zezali ovi sa ravnanjem glave
206 su dobri i sa oridžidži dijagnostikom samo im treba više vremena jer uvijek im ulijeću neki sa "buraz de samo pogledaj ovo" a i neće da se zamaraju previše nego na tenane. Recim drugu za promjenu seta kvačila i plivajućeg rekli tri dana da im treba a meni nikako jasno šta je to toliko drugačije od obične zamjene seta kvačila i što se ne može završiti za maksimalno dan odnosno 8 sati..
E bas tako druze, nema reda k'o sto sam napisao, zbog ulijetanja drugih musterija sa manjim problemcicima, i onda od auta do auta, i tu se vrijeme izgubi.
Ako išta mrzim, onda je to odugovlačenje majstora, prvo da te uopšte primi i pogleda u čemu je problem, a da ne govorimo o tome da se zna desiti da čekaš danima na red za popravku.
Neće on to popravljati 4 dana, nego sve traje par sati, ali ti se auto kiseli dok dodje na red od tih uletača i jarana. Nakon 4 dana dodjes i vidiš da auto stoji na istom mjestu na kojem si ga ostavio kad si došao.
Ako je takav taj "206", meni se čini da ću ga zaobići.
Nedostatak adekvatne konkurencije je osnovni problem.
K'o da vozim Subaru ili Daihatsu, a ne Citroëna kojih ima na hiljade na ulicama Sarajeva.
Dzontra_Volta wrote:Ako išta mrzim, onda je to odugovlačenje majstora, prvo da te uopšte primi i pogleda u čemu je problem, a da ne govorimo o tome da se zna desiti da čekaš danima na red za popravku.
Neće on to popravljati 4 dana, nego sve traje par sati, ali ti se auto kiseli dok dodje na red od tih uletača i jarana. Nakon 4 dana dodjes i vidiš da auto stoji na istom mjestu na kojem si ga ostavio kad si došao.
Ako je takav taj "206", meni se čini da ću ga zaobići.
Nedostatak adekvatne konkurencije je osnovni problem.
K'o da vozim Subaru ili Daihatsu, a ne Citroëna kojih ima na hiljade na ulicama Sarajeva.
Druze takva je situacija, i ako imas zivce i strpljenja onda su za preporuku, a ako nisi takav, eh, ne znam sta da ti kazem. Momci imaju puno posla, i ako neka musterija odustane od njih, oni to ne primijete od cijele frtutme.
NediM17 wrote:U tolikom gradu ici po ovlastenim servisima sa autom koje nije u garanciji mi je bezveze (da je u pitanju obicni servis pa hajde), narocito kada ti kazu da za taj posao treba cetiri dana.
Gdje ces prljati ruke zbog citroena.
@amar1994
Nemam ama bas nikakvog licnog iskustva sa dedovicem, al' poznajem par ljudi koji su tamo servisirali i nisu bili pretjerano zadovoljni, al' ko ce vlasnicima automobila danas ugoditi.
ja imam iskustva, doduse samo mi podloske mijenjali, ostavio u 9,bilo gotovo u 16:00
mislim da se prave vazni,al znaju znanje
Koji termostat je 50 i gdje su ruke 30? De ne pisi gluposti zivotati... Niko ti nece uzeti vise od 10 KM za zamjenu, a imas ih vec od 12-15 KM pa do 30ak kvalitetnijih.... OmG obicni ventil 50?
nemojte se sad đaba svađati moja je greška trebala sam napisati odmah
znam da nisu dijelovi iste cijene ni ruke za moju harabatinju i novu harabatinju
hvala na odg
530i wrote:Samo nemoj baš najjeftiniji termostat, često znaju praviti probleme...10-20 maraka je sitnica za taj dio, a ima ih i po 5-6...
Potpis, mada ni cijena nije uvijek mjerilo... Znao sam uzeti najskuplji, pa traje tek koji mjesec... To ti je bas ono kakve si srece da naletis na dobar
Druze takva je situacija, i ako imas zivce i strpljenja onda su za preporuku, a ako nisi takav, eh, ne znam sta da ti kazem. Momci imaju puno posla, i ako neka musterija odustane od njih, oni to ne primijete od cijele frtutme.
A jesi li vozio ikad kod ovih PSC Mobi na Alipašinom? http://www.pscmobi.ba/
(znam da sam dosadan, ali juče mi se pojavila poruka na displeju sa grešku na motoru i ona žuta (check engine) lampica. Sutra ga vodim kod majstora koji ima oriđiđi dijagnostički uređaj, pa još ne znam koga da nazovem da se najavim)
A jesi li vozio ikad kod ovih PSC Mobi na Alipašinom? http://www.pscmobi.ba/
(znam da sam dosadan, ali juče mi se pojavila poruka na displeju sa grešku na motoru i ona žuta (check engine) lampica. Sutra ga vodim kod majstora koji ima oriđiđi dijagnostički uređaj, pa još ne znam koga da nazovem da se najavim)
Bio jednom, ima tome skoro tri godine. Promijenili mi sijalicu na zadnjoj poziciji. Cijena bila, ako me sjecanje dobro sluzi, 4.60 KM sa uslugom zamjene. Evo jos uvijek nije pregorila. To je moje jedino iskustvo s tom auto kucom. Jako ljubazni, nema sta.