BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
ala7

#4276 Re: MojaTV BHtelecom

Post by ala7 »

smasma wrote:Takodjer imas mojuTV ?
Imam, mojaTV full..
Image
TaKuViTo

#4277 Re: MojaTV BHtelecom

Post by TaKuViTo »

ja sam sa moja tv dobio wireless ruter ZTE i radi mi vise uređaja bežično + jedan preko kabla bez problema :) naravno po default ti dodje da radi u bridge modu i onda moze samo jedan uređaj. meni je serviser to postimao i sada radi sve kako treba :) :thumbup: :thumbup:
neo7

#4278 Re: MojaTV BHtelecom

Post by neo7 »

Ne znam da li ti modem novi ima wireless .. Ako nema jedino rjesenje ti je da kupis wireless router .. Npr. meni su donijeli TP link adsl2+ wireless router , modem je u pppoe(ruter) nacinu rada ukljucen wireless tako da spajam jedan racunar kablom drugi wireless.. simultane konekcije su davno ukinute..
Jaran, koji nema nikakve veze u Telecomo koristi dvije konekcije u isto vrijeme....da ne bi bilo zabune i dodatnih komentara on ih koristi u isto vrijeme u dva razlicita grada... Kako je to moguce, nemamo pojma :lol:

PS: koristi paket od 25KM.

EDIT: Nije podnosio nikakav zahtjev i slicno :)
Last edited by neo7 on 28/09/2011 23:34, edited 1 time in total.
ala7

#4279 Re: MojaTV BHtelecom

Post by ala7 »

neo7 wrote:
Ne znam da li ti modem novi ima wireless .. Ako nema jedino rjesenje ti je da kupis wireless router .. Npr. meni su donijeli TP link adsl2+ wireless router , modem je u pppoe(ruter) nacinu rada ukljucen wireless tako da spajam jedan racunar kablom drugi wireless.. simultane konekcije su davno ukinute..
Jaran, koji nema nikakve veze u Telecomo koristi dvije konekcije u isto vrijeme....da ne bi bilo zabune i dodatnih komentara on ih koristi u isto vrijeme u dva razlicita grada... Kako je to moguce, nemamo pojma :lol:

PS: koristi paket od 25KM.
Criss Angel je to.. :)
Vjerovatno su mu odobrili simultane konekcije.. ;-)
Rosebud_

#4280 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Rosebud_ »

Pozdrav

Nisam mogla naci temu opcenito za BHTelecom, pa evo da ovdje pitam. Jutros sam u posti vidjela neku njihovu ponudu telefona, pa me zanima sta kad za recimo neku Nokiu napisu 1KM jednokratno. Nije valjda da taj telefon kosta 1KM?

I jos me zanima isplatil se kupit njihov telefon pa ga poslije, kako se to vec kaze, osposobit za rad sa nekom drugom karticom?

Halalite sto sam se ovako "ubacila" s pitanjem :D

edit: Da napomenem da, makar na tom papiru, nije pisalo da mora bit neka tarifa tipa 15plus ili slicno.
ala7

#4281 Re: MojaTV BHtelecom

Post by ala7 »

Rosebud_ wrote:Pozdrav

Nisam mogla naci temu opcenito za BHTelecom, pa evo da ovdje pitam. Jutros sam u posti vidjela neku njihovu ponudu telefona, pa me zanima sta kad za recimo neku Nokiu napisu 1KM jednokratno. Nije valjda da taj telefon kosta 1KM?

I jos me zanima isplatil se kupit njihov telefon pa ga poslije, kako se to vec kaze, osposobit za rad sa nekom drugom karticom?

Halalite sto sam se ovako "ubacila" s pitanjem :D

edit: Da napomenem da, makar na tom papiru, nije pisalo da mora bit neka tarifa tipa 15plus ili slicno.
Znam da su laptopi i telefoni bili na akciji 1KM za korisnike mojaTV..
Potpisom ugovora na 12 mjeseci koristenja mojaTV usluge imao sam pravo da uzmem bezicni telefon za 1KM sto sam i uradio (bez obzira bio taj bezicni telefon po normalnom cjenovniku 60,110 ili 150KM).. Za laptop se potpisuje na 24 mjeseca a za mobitele vjerovatno isto, 24 mjeseca..
Uglavnom moras biti korisnik neke usluge bhtelecoma najmanje 3 mjeseca i potpisom ugovora na odredjeno vrijeme stices pravo na kupovinu mobilnog telefona za 1KM(nisam siguran lahko mozes provjeriti pozivom na 1444)
pozdrav
_________________________________________________________________________________________

Vidjecemo sutra (01.10.) da li ce poceti reemitiranje SportKlub kanala putem mojaTV usluge..
13:45 Premier League: Everton – Liverpool DIREKTNO
16:00 Premier League: Blackburn– Manchester City DIREKTNO

DomaTV bi trebala biti uvrstena u listu kanala 1.oktobra (kako sam negdje procitao) a na TeVe.ba pise "Program Doma TV trenutno se testira na IPTV platformi Moja TV te će uskoro biti dostupan i pretplatnicima ove platforme u BiH." http://teve.ba/article/4349/novi-magazin-na-doma-tv
Vjerovatno ce i SportKlub istvremeno biti uvrsten skupa sa DomaTV i ostalim najavljenim kanalima..
Ajatolah_

#4282 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Ajatolah_ »

Evo, dobih je, napokon, :D nakon četiri mjeseca od potpisivanja.
TaKuViTo

#4283 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by TaKuViTo »

Samo da se javnem povodom ovih simultanih konekcija :) ja koristim konekciju od svoga oca koji je u ze-do kantonu a ja sam u sarajevu. Toliko o ukinutim simultanim konekcijama :) :bih: :bih: :run:
Rimad

#4284 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Rimad »

Zna li ko kako namjestiti da prijevod po defaultu bude hrvatski ?
rossoner

#4285 Re: MojaTV BHtelecom

Post by rossoner »

ala7 wrote:
smasma wrote:Kako da omogucim vise simultanih konekcija? prije sam imao adsl modem obicni, i mogao sam. Zvao sam njihovu sluzbu, fina gospodjica mi objasnila da je ta opcija ukinuta :) Da li postoji neki wirelles model, il nesto? Ovaj modem novi, i onaj stari nisu isti. Kako da laptop i kompjuter budu istovremeno konektovani? :sax:

Isti problem, dolazili mi i onda se rekli vratiti kad donesu novi modem. Samo ja to nisam skontao zasto mi moraju ukidati ovaj moj stari modem kad sam uzeo samo MojaTV Phone onaj osnovni paket bez interneta a ovaj net hovu da ostavim kaze mi moramo zamijeniti modem, kao sad ce sve ici preko ovoga i kad sam mu objasnio da mi treba laptop i racunar onda on kaze ne moze preko ovoga moram doci drugi put. Valjda ce u ponedjeljak...
starii

#4286 Re: MojaTV BHtelecom

Post by starii »

renoviram stan pa hocu da razvedem kabl za moju tv pa me interesuje koji se kablkoristi, jel to obicni kabl za telefon? hvala :)
adnan_hz

#4287 Re: MojaTV BHtelecom

Post by adnan_hz »

imal sta od tih kanala ili je to ubleha???
Filter

#4288 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Filter »

starii wrote:renoviram stan pa hocu da razvedem kabl za moju tv pa me interesuje koji se kablkoristi, jel to obicni kabl za telefon? hvala :)
obicni, 4zilni.
Filter

#4289 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Filter »

adnan_hz wrote:imal sta od tih kanala ili je to ubleha???
na zapadu nista novo :(
adnan_hz

#4290 Re: MojaTV BHtelecom

Post by adnan_hz »

ne znam sta ce im samo onaj slogan kako idu prvi i daju vise kad svi drugi daju vise od njih. naravno sto se tice kanala.
Filter

#4291 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Filter »

adnan_hz wrote:ne znam sta ce im samo onaj slogan kako idu prvi i daju vise kad svi drugi daju vise od njih. naravno sto se tice kanala.
ma nek se ima sta pricati.
imaju prednosti, imaju mana. meni su tamam
zilog

#4292 Re: MojaTV BHtelecom

Post by zilog »

Evo mog posta od 11.09.2011.
zilog wrote:Jako bih se iznenadio da SK krene na MojaTV. Ova najava nije sa sluzbene BHT stranice, ali niko od "informisanih" nije demantovao. Zato se necu kladiti.
01.10.2011. bi trebao biti neki rok da se to desi, ako je istina. Ako nije, jadan BHT i sateliti, cime se sluze.
Dobro sto je neko otvorio neformalnu FB grupu da hvali MojaTV, dobro sto je TEVE.BA prenio naklapanja sa te grupe i foruma.
ALI, da "informisani" ostave dezinformaciju, samo zato sto je to u kratkorocnom interesu BHT-a - neshvatljivo. :roll:
neo7

#4293 Re: MojaTV BHtelecom

Post by neo7 »

ti programi nisu dostupni preko STB-a ali sigurno jesu preko VLC-a!
neki

#4294 Re: MojaTV BHtelecom

Post by neki »

Ni na jednom od tih 'neformalnih' izvora informacija nije pisao tacan datum kad ce pustiti nove kanale vec samo 'uskoro'.
Ne znam sto ste se uhvatili 1. oktobra ko pijan plota, znajuci bht, uskoro moze biti i za novu godinu
zilog

#4295 Re: MojaTV BHtelecom

Post by zilog »

neki wrote:Ni na jednom od tih 'neformalnih' izvora informacija nije pisao tacan datum kad ce pustiti nove kanale vec samo 'uskoro'.
Ne znam sto ste se uhvatili 1. oktobra ko pijan plota, znajuci bht, uskoro moze biti i za novu godinu
Da je BHT zvanicno napisao "uskoro", takvo objasnjenje bi pilo vode. Poznat je relativizam BHT izjava.

Ovo "uskoro" je doslo od neformalne FB grupe, koja nema cak ni svoju forumsku tezinu. Ono kad neko sa par hiljada postova nesto kaze, pa mu je poslije ofirno sto se provalio. Kod njih uskoro moze biti i "nikad".

Na SK forumu Support Moderator SportKlub-a kaze: da ne znaju nista o BHT-ovom pustanju SK.

Zar nije logicno da, ako je ugovor sa SK potpisan, BHT to objavi na sva zvona?. Bez obzira na trenutak kada ce pustiti.
casper_

#4296 Re: MojaTV BHtelecom

Post by casper_ »

BHt nece ni pustati sportklub . sve je to laz i obmana naivnih forumasa.
ala7

#4297 Re: MojaTV BHtelecom

Post by ala7 »

A kako ce mi neko objasniti gledanje sportklub kanala preko vlc-a (u predhodnim postovima objasnjeno) i izjavu sa saltera bhtelecom centra "ne znamo datum ali u skorije vrijeme se ocekuje sportklub kanali,hbo,muzicki.... " ?

Informacije za pocetak reemitiranja novih kanala 1.okt su neprovjerene tako da to pada u vodu.. Dok ne budem mogao gledati spomenute kanale necu vjerovat u informacije facebook grupe i teve.ba..
Bez razmisljanja sam znao ko ce se prvi javiti i demantovati sportklub u sklopu usluge mojaTV :)
starii wrote:renoviram stan pa hocu da razvedem kabl za moju tv pa me interesuje koji se kablkoristi, jel to obicni kabl za telefon? hvala :)
Po ovoj semi ide sve, sad zavisi gdje ces kako ces postaviti stb,modem.. pozdrav
Image
neo7

#4298 Re: MojaTV BHtelecom

Post by neo7 »

Objasnim veceras kada dodjem kuci! Dodam upustvo i IP adrese spoport kluba i HBO-a.

Mala napomena, sport klub steka :)
zilog

#4299 Re: MojaTV BHtelecom

Post by zilog »

ala7 wrote:A kako ce mi neko objasniti gledanje sportklub kanala preko vlc-a (u predhodnim postovima objasnjeno) i izjavu sa saltera bhtelecom centra "ne znamo datum ali u skorije vrijeme se ocekuje sportklub kanali,hbo,muzicki.... " ?

Informacije za pocetak reemitiranja novih kanala 1.okt su neprovjerene tako da to pada u vodu.. Dok ne budem mogao gledati spomenute kanale necu vjerovat u informacije facebook grupe i teve.ba..
Kakve veze ima pustanje preko VLC, kada je poznato da Bihnetovci tako pustaju pirateriju.
Za sve ostalo se zna procedura: pregovori, ugovor, RAK, lista kanala, STB.
Ako je BHT ista od ovoga zavrsio, valjda bi sami objavili, a ne krisom preko FB-a.
ala7 wrote:Bez razmisljanja sam znao ko ce se prvi javiti i demantovati sportklub u sklopu usluge mojaTV :)
Informacija/demanti, na SK forumu, je izasla jos 14.09.
lelooo

#4300 Re: MojaTV BHtelecom

Post by lelooo »

100 puta sam vidio da ovo ljudi pitaju i da opet urade naopako. Tačan odgovor je (ne samo za moju tv nego za kakvo god hoces razvlačenje kablova, osim strujnih):

KUPI UTP mrežni kabl i njega utrpaj u zidove ili pod lajsne. Ako moze stati, utrpaj jos jedan, moze valjat i od viska glava ne boli.

Razlog za ovo je sto UTP kabl naravno moze valjat ko mrezni, a moze valjat i ko telefonski, jer boze moj ima 8 zica.

A onaj 4zilni telefonski kabl valja za dvije stvari: bacit ga kroz prozor i za metar i po kabla od uticnice do telefona. I nizasta drugo.
Locked