Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Suti i trpi

#4276 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

Bosnolog wrote:Izjave Hece i drugih su njihove to ne zelim komentarisati niti imam sto sa njihovim izjavama,.....Tema je bila druga,.....
Svi ste vi radikali ISTI. Kada treba napadati Dodika, Tadica, Krsmanovica, Bajica... Tu ste u prvim redovima. Kada treba regovati na izjave Hece, Ajanovica ili kriminal Nasera Orica, tada se ne zeli komentarisati ili se stvar prebaci na Sud BiH. Kada treba reagovati na islamofobiju, tada si u prvim redovima, kada treba reagovati na komentar da je 'Sveti Sava ludak', tada pises kako to nije tvoja stvar (nisi smogo snage ni da osudis tu izjavu). Dakle, ti si jedan nacionalisticki ostrascen covjek, ispunjen mnostvom predrasuda, paranojom, kompleksima, jednostranim razmisljanjima i dvostrukim standardima. Ja te opet postujem, jer se makar suzdrzavas od sovinizma (vjerovatno se jako naprezes). Dok je tako, za mene si prihvatljiv. Samo bi na tvoje komentare stavio broj '18', jer je neki vid roditeljske paznje itekako potreban, nije dobro da se djeca truju nacionalistickim otpadom.
veljaca

#4277 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by veljaca »

Suti i trpi wrote:Bosnolog

Ako ti nisi Mirnes, onda si vjerovatno njegov savjetnik :mrgreen: . Nesto kao Damir Arnaut 'nasem' Harisu :mrgreen: .

Moram priznati da vam se nacin izrazavanja dosta podudara :mrgreen: .

Sto se tice Ajanovica, meni je bio simpatican, ali je dosta pretjero sa javnim istupima u posljednje vrijeme... Spominjanje one djece koju su zvjerski streljali skorpioni mu nije trebalo, to je i za njega previse bijedno. Na dosta bijedan nacin skrece paznju na sebe i prikuplja politicke poene.
:? :? :? :?

Zar je zabranjeno i ne treba spominjati i govoriti ISTINU ..... O moj Boze .... Sta sve neces ovdje procitati od pojedinaca .... E, svasta ...
burek_in_space

#4278 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by burek_in_space »

veljaca wrote:[

Zar je zabranjeno i ne treba spominjati i govoriti ISTINU ..... O moj Boze .... Sta sve neces ovdje procitati od pojedinaca .... E, svasta ...
U kontekstu u kojem je Mirnes to uradio, bilo je degutantno.
Suti i trpi

#4279 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

veljaca wrote:

Ako ti nisi Mirnes, onda si vjerovatno njegov savjetnik :mrgreen: . Nesto kao Damir Arnaut 'nasem' Harisu :mrgreen: .

Sto se tice Ajanovica, meni je bio simpatican, ali je dosta pretjero sa javnim istupima u posljednje vrijeme... Spominjanje one djece koju su zvjerski streljali skorpioni mu nije trebalo, to je i za njega previse bijedno. Na dosta bijedan nacin skrece paznju na sebe i prikuplja politicke poene.

U kojem kontekstu se spomenuo taj monstuozni zlocin :shock: :( :shock: :( !??

Prije nego se javno pomenu ta djeca, treba pomisliti na njihovu porodicu koja ce to slusati... Prikupljanje jeftini politickih poena na njihovoj zrtvi i na bolu njihovi porodica je krajnje bijedan cin.
rahmanjin

#4280 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by rahmanjin »

Bosnolog wrote:
felipe kajetano wrote:
Bosnolog wrote:to je kao da biras pice izmedu Pepsija i Coca Cole,....
RoĆko, Pepsi i Coca Cola su dva razlicita napitka , opet pogresna percepcija :D

Enjoy :D

p.k.

izvinjenje za off topic :)

Cijem da se sinoc dobro mezilo i cugala brlja u Doboju,izgleda da je bio cijeli vozdov stab i da je glavni Popo bio Mile mikrofon a asistent Kacavenda,Zato si ti onako juce bio veseo dok si pisao postove,.......Sekularnost vlasti kao i saradnja sa SPC na visokom nivou,jes da ide vise ide na pravoslavnu Dzemahiriju,Imas malo vise slikovitijeg materijala???...... :mrgreen:
Osveštan novoizgrađeni spomen-hram u Doboju
Datum: 21.09.2010 22:00

Image
Autor: Sanja Čakarević

DOBOJ - Njegovo preosveštenstvo vladika zvorničko-tuzlanski Vasilije osveštao je juče novoizgrađeni Saborni spomen-hram Rođenja presvete Bogorodice u Doboju.

Spomen-hram posvećen je svim srpskim žrtvama sa dobojsko-ozrenskog područja iz Drugog svjetskog rata i posljednjeg odbrambeno-otadžbinskog rata.

Vladika Vasilije služio je potom svetu arhijerejsku liturgiju, uz sasluženje mitropolita mikelenskog Jakovosa, episkopa osječko-poljskog Lukijana i episkopa moravičkog Antonija, kao i sveštenika dobojskog pravoslavnog namjesništva.

Za kumove hrama izabrani su premijer RS Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz RS Nebojša Radmanović, predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić, ministar civilnih poslova BiH Sredoje Nović, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH Milorad Živković i poslanik SNSD-a u NSRS Uroš Gostić, koji su ukupno priložili 120.000 KM.

Kum krsta je Danica Cvijanović iz Doboja sa prilogom od 6.000 KM, a kum ikonostasa Radovan Radovanović iz Koprivne kod Modriče, koji je priložio 4.000 KM.

Imena kumova hrama, kao i imena kumova krsta i ikonostasa biće uklesana na ploču koja će biti postavljena na hramu Rođenja presvete Bogorodice.

- Doboj zaslužuje da ima ovaj hram i zato nismo oklijevali da pomognemo. Željeli smo da budemo kumovi kako bismo podstakli završetak ovog hrama, koji treba da služi budućim generacijama, da nas okuplja, manifestuje naše jedinstvo, jača našu vjeru u Srpsku pravoslavnu crkvu, u Srpsku i srpski narod - rekao je Dodik.

On je dodao da je ovaj hram veoma značajan jer se Doboj nalazi u centru Srpske, što će doprinijeti da stanovništvo ostane na ovom području.

Gradnja hrama započela je 2001. godine, a njegovu izgradnju finansirali su lokalna zajednica, Vlada RS, kao i vjernici dobojske parohije.

Protojerej Duško Nedić, starješina hrama, rekao je da je saborni hram građen u slavu rođenja presvete Bogorodice, te u čast svih koji su stradali u Drugom svjetskom ratu i u posljednjem ratu.

- U planu je da završimo uređenje porte, da se asfaltira, postavi rasvjeta, da se izgrade pomoćni objekti, prodavnica svijeća, kao i veliki objekat gdje će se okupljati narod poslije svete liturgije - kaže protojerej Nedić.
Čudotvorna ikona

Mitropolit Jakovos iz Grčke donio čudotvornu ikonu svete Bogorodice Mitilinske, te mošti svetog Rafaila, koji će u sabornom hramu biti do 25. septembra, do kada će vjernici moći da im se poklone, odnosno cjelivaju čudotvornu ikonu. http://www.glassrpske.com/vijest/3/drus ... oboju.html
Kako si ti jednostran i ostrascen to je nevjerovatno. Pa jeli reis Harisu rekao da pravi ustav, Haris je bio na Bajram namazu u B.Luci nedavno, a prije toga nije vidio dzamije u B.Luci, jeli na sva zvona objavljeno da je Fahro dao za rijaset nekoliko stotina hiljada maraka, al to nema veze to su nasi i oni ne koriste vjeru u politicke svrhe, al anamo oni prave pravoslavnu dzamahiriju. Drago mi je sto si objektivan.
Adriatic

#4281 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Adriatic »

Pedja Kojovic wrote:bosnolog

Iako sam o ovome vec detaljno pisao na prethodnim stranicama ovog foruma, ali vam je mozda promaklo...
Ali evo, jos jednom, za vasu informaciju...
Zdravko Krsmanovic cak nije ni urucio nagradu Voji Maksimovicu, na koju veto nije stavio potpredsjednik skupstine opstine Foca, pripadnik Bosnjackog naroda.(Taj detalj nije spomenut u medijima)
Zdravko se rukovao sa Maksimovicem i sa jos 12 dobitnika raznih opstinskih nagrada naknadno u ceremoniji kojoj je obavezan prisustvovati kao nacelnik opstine.
Uradio je dakle ne ono sto on licno misli i osjeca nego ono sto zakon kaze da nacelnik treba da radi.
Ja bih sve drzavne sluzbenike prisilio da svoj posao rade iskljucivo po tom principu.

p.k.
Peđa, znaš li ti uopšte ko je Maksimović?
Jedino te neznanje može opravdati za ovakav post.
Naći se makar u blizini tog monstruma je neoprostiv grijeh, a kamoli ostalo.
I briga me šta je radio "bošnjački predstavnik", ovdje je riječ o vama kao o "novim snagama" koje će nas izvesti na "pravi put"
buzzer

#4282 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by buzzer »

Adriatic wrote:

Iako sam o ovome vec detaljno pisao na prethodnim stranicama ovog foruma, ali vam je mozda promaklo...
Zdravko Krsmanovic cak nije ni urucio nagradu Voji Maksimovicu, na koju veto nije stavio potpredsjednik skupstine opstine Foca, pripadnik Bosnjackog naroda.(Taj detalj nije spomenut u medijima)
Zdravko se rukovao sa Maksimovicem i sa jos 12 dobitnika raznih opstinskih nagrada naknadno u ceremoniji kojoj je obavezan prisustvovati kao nacelnik opstine.
Uradio je dakle ne ono sto on licno misli i osjeca nego ono sto zakon kaze da nacelnik treba da radi.
Ja bih sve drzavne sluzbenike prisilio da svoj posao rade iskljucivo po tom principu.

p.k.
I briga me šta je radio "bošnjački predstavnik", ovdje je riječ o vama kao o "novim snagama" koje će nas izvesti na "pravi put"
nece "nove snage", nego stare. one cija nosilica liste nosi i orden republike srpske sa istim onim tekstom sto je sa mihajloviceve kokarde porucivao "za krst casni i slobodu zlatnu".
Image
seln

#4283 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

buzzer wrote:
Adriatic wrote:

p.k.
nece "nove snage", nego stare. one cija nosilica liste nosi i orden republike srpske sa istim onim tekstom sto je sa mihajloviceve kokarde porucivao "za krst casni i slobodu zlatnu".
Image
Argumenti su ti bas onako...k'o tvoji.
Bosnolog

#4284 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bosnolog »

Suti i trpi wrote:
Bosnolog wrote:Izjave Hece i drugih su njihove to ne zelim komentarisati niti imam sto sa njihovim izjavama,.....Tema je bila druga,.....
Svi ste vi radikali ISTI. Kada treba napadati Dodika, Tadica, Krsmanovica, Bajica... Tu ste u prvim redovima. Kada treba regovati na izjave Hece, Ajanovica ili kriminal Nasera Orica, tada se ne zeli komentarisati ili se stvar prebaci na Sud BiH. Kada treba reagovati na islamofobiju, tada si u prvim redovima, kada treba reagovati na komentar da je 'Sveti Sava ludak', tada pises kako to nije tvoja stvar (nisi smogo snage ni da osudis tu izjavu). Dakle, ti si jedan nacionalisticki ostrascen covjek, ispunjen mnostvom predrasuda, paranojom, kompleksima, jednostranim razmisljanjima i dvostrukim standardima. Ja te opet postujem, jer se makar suzdrzavas od sovinizma (vjerovatno se jako naprezes). Dok je tako, za mene si prihvatljiv. Samo bi na tvoje komentare stavio broj '18', jer je neki vid roditeljske paznje itekako potreban, nije dobro da se djeca truju nacionalistickim otpadom.

Koji si ti spin demagog kada se nema rijeci za opravdati podrska ili ogradivanje od izjava i postupaka Krsmanovica kao i izbjegavanja direktnog odgovora u vezi prihvatanja naslijeda Karadzicevstine od strane vase stranke onda se ne biraju nacini da se diskreditiju forumasi.....Bolan ja sam uvijek smatrao da treba stavljati na sud javnosti sve izjave i ponasanje javnih politickih licnoasti koji su logicno meta analiza i kritika javnosti jer je je to po prirodi javnog posla koji obavljaju.Problem je sto je kod vas praksa davanja polovicnih i nedorecenih izjava i stavova pravdanje zakamfliranim pricama konstrukcijom zavjere i urote napadajuci druge kao oprvdanje svojih izjava i postupaka i jos sebi dajes za pravo u nedostatku odgovora da etiketiras ljude kao izraz tvojih frustracija.

Vezano za izjavu nekod od forumasa sa kojim nemam nista ti ih pokusavas meni pripisati i optuziti mene za njih te davati kvalifikacije i etiketiranja poput "ostrasceni nacionalista" i svi ste vi radikali isti, cime samo sebe vise diskreditujes.Vezano za Ajanoviceve izjave eto budu sretan sto ce ga CIK kazniti ali se kosmopolita Bajic koji ne smije otici na javnu tribinu u svoj grad, nije sjetio da prijavi tog istog Dodika koji u Srebrenici i drugim gradovima svakodnevno sije fasizam.Izjave Hece o kojim nisam upoznat kakve su a ako su neumjesne i diskriminirajuce svakako osudujem kao i sve druge bez obzira o kome se radilo jer nemam razloga stajati iza necega sto jenemoralno i neprihvatljivo a ako ima elemnata krivicne odgovornost neka se suoci svako ko se ogrijesi o zakon i druge.Kriminal Orica je njegov problem i problem tuzilastva koji se treba njime baviti,za mene je sramno i ponizno sto je sebi dozvolio i time na neki nacin osakatio s moralne strane svoj doprinos u odbrani Srebrenice.

Ima jedan drugi problem sto mnogi isfrustrirani nezadovoljni zbog oslobadajuce presude Orica u Hagu zele i dalje njegovu glavu po svaku cijenu,....Njegov poslijeratni reketaski kriminal nije nista manje zlo od drugih reketasa za sto je krivo pravosude i stoga smatram da je to posao pavosuda i policijskih organa.......
Bosnolog

#4285 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bosnolog »

rahmanjin wrote:
Kako si ti jednostran i ostrascen to je nevjerovatno. Pa jeli reis Harisu rekao da pravi ustav, Haris je bio na Bajram namazu u B.Luci nedavno, a prije toga nije vidio dzamije u B.Luci, jeli na sva zvona objavljeno da je Fahro dao za rijaset nekoliko stotina hiljada maraka, al to nema veze to su nasi i oni ne koriste vjeru u politicke svrhe, al anamo oni prave pravoslavnu dzamahiriju. Drago mi je sto si objektivan.
Ti si samo nastavio sefovim stopama tercovnja,vjerske slobode i prava su univerzalna i niko ne osporava javnim licnostima da se bogu mole i da posjecuju vjerske ustanove i institucije,.....ti jadno pokusavas da operes Dodika kojem je Kacavenda duhovna i vjerska vertikala koji je premijer vlade u aparthejdu gdje su javne skole pretvorene u SPC manastire i gdje su javn eistitucije zapisane kacavendom i zakicene krsnim slavama.Dodik od sebe pravi veceg svestenika od samog Kacavende,.....kakve veze imaju privatne donacije privatnih lica i vlasnika kompanija njihov novac je njihova stvar kome ce ga dati i kako potrositi.Ja imam vise problema sa zloupotrebama donacija narodnog novca koje gospoda vlastodrsci daju u vjerske institucije sto je po meni nakaradno jer je to zloupotreba vlasti i javnog rada gdje se poreski novac mora koristiti za javne projekte i radove od opste drustveno korisno prihvatljivih projekata za sve gradane a ne vjerskih institucija,...

Vjerske zajednice neka brinu o izvoru i nacinu finansiranja gradnje i odrzavanja istih.To se mora kao prvo prekinuti jer se ocito zeli na konto tih donacija dobijati izborni glasovi svojih vjerskih etnija.Vlast moze osloboditi dijela troskova urbanistickih saglasnosti igradeviskih dozvola kao i inspekcija prilikom gradnje te osloboditi vjerske institucije PDV-a na gradevinski materijal za potrebe gradnje istih i odrzavanja ali davati novac i narusavati principe sekularnosti je neprihvatljivo,.......Vezano za izjavu Cerica o ustavu je najobicnija stupidnost od strane istog,a sam znas da je to nemoguce napraviti,time je sam sebe Ceric nepotrebno izblamirao.Sam znas kakva je procedura u vezi ustava i ko ga odabrava,svim vjerskih sluzbenicima treba dati do zanja da kada je u pitanju ustav mogu javno iznositi stavove ali u njemu mog ucestvovati nista vise od prosjecnog i najibicnijeg gradanina BiH......
Suti i trpi

#4286 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

Bosnolog

Ne znam zasto se zalis, kada si ti poznat po diskreditaciji forumasa, pri cemu se sluzis najobicnijim podvalama i izmisljotinama. Ali dobro, necemo se raspravljati oko toga...

Posto nisam primjetio da si osudio Ajanovicevu izjavu, postavio bih ti dva pitanja...
Da li smatras da je Bajic isti (ili gori) ko Karadzic?
Da li je sraman cin pominanje djece koju su streljali 'skorpioni' u onakvom (jeftino politikantskom) kontekstu?
Bosnolog

#4287 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bosnolog »

Ne znam zasto se zalis, kada si ti poznat po diskreditaciji forumasa, pri cemu se sluzis najobicnijim podvalama i izmisljotinama. Ali dobro, necemo se raspravljati oko toga...

Posto nisam primjetio da si osudio Ajanovicevu izjavu, postavio bih ti dva pitanja...
Da li smatras da je Bajic isti (ili gori) ko Karadzic?
Da li je sraman cin pominanje djece koju su streljali 'skorpioni' u onakvom (jeftino politikantskom) kontekstu?
Ne zalim se ja zbog toga sto ti mislis vec spinovanja i izbjegavanja odgovora na mnoga pitanja,.....

MIslim da Bajic ne moze biti niti se porediti sa Karadzicem u kontekstu onog sto je Karadzic uradio kao i vremenskom razdoblju koja su razlicita,...u tim konteskstu smatram da je poredenje bilo neumjesno,ali su Bajiceva demograska prorocanstva i prebrojavanja koja Karadzc koristi u Hagu kao i sve nacionalisticke stranke bio povod takvom emotivnog i nekontrolisanog reagovanaj Ajanovica.On je ponovio i kod Senada da je protiv bilo kakvog etnickog prebrojavanja i plasenja jednih drugima po tom osnovu zbog tragedije rat koji je bio etnovjerski motivisan i manipulisan,sa tim veoma osjetljivim stvarima gdje emocije cesto nadvladaju razum.....

Ja Bajicu i njegovj stranci vise zamjeram sto on smatra i prihvata legitimnost Karadzcevog naslijeda i dbrane istog sto ga po tom pitanju ideoloski svrstava kao borca za odbranu i ocuvanje Karadzicevih tekovina a time cinom i na istu ideilosku stranu,.....Ti kako got hoces svati ovo ali on je to sam demonstratirao i pokazao svojom stranackom platformom i kampanjom,...Vezano za demografsko proricanje duducnosti BiH mislim da mu se to vratiilo kao bumerang neocekivano,mada nije imao namjeru da se koristi u svrhe kako se to njemu obilo o glavu,....

Obzirom da je Bajic mlad i okruzen neiskusnim ljudima pretpostavljam da je zelio time prije svega da alarmira BH Srbe da im je blijeda buducnost posljdicama demograske kataklizme ciji parametri pokazuju indeks odlivom i iseljavanjem iz BiH s namjerom da uspori i ublazi taj procenat on im je zelio poruciti da prihvatanjem BiH kao svoje domovine u punom i stvarnom kapacitetu vidi bolju i svijetliju buducnost za svoj narod u BiH,.....Medutim on im nije porucio da odbace Karadzcevu ostavstinu sa kojom Dodik prkosi u Srebenici i svakodnevno negira BiH jer je upravo ta politika koja im stvara prividnu zastitu sto se pokazalo i pokazuje potpuno neistinito a tako ce biti i u buducnosti a samim time vece frustracije,propadanja jer je neodrzivost iste pokazala pogubne rezultate koji ce biti samo gori u buducnosti sa Dodikom i onim sto radi,.....

Vezano za Ajanovica,mislim da se radi od maldom,iskenom i dobronamjernm covjeku kojeg emocije cesto ponesu i ne zna kada treba stati na loptu i uzeti pauzu,.....Iznosenje i pozivanje na tragediju Bosnjaka Srebrenice te zlocinaco kukavicko strijeljanje Skorpiona maloljetne dijece je zelio iskazati u kontekstu osporavanja prava javnog govora i bunta prema TV BiH koja mu je iskljucivala mikrofon i uskracivala pravo govora o istinitoj proslosti a sto se poklopila u vrijeme i konteksta rasprave sa Bajicevom prijavom CIK-u sto je po meni cin kukavicluka,jer je time Bajic dodatno produbio ranije zapoceti jaz izmedu njih dvojice.Ajanovic je bio bijesan na Bajica zbog tog tuzibabskog cina i zato je uzeo sudbinu strijeljanja onih nesretnika kao cin bunta i poruku da se ne smije zabranjvati govoriti o istini tragediji proslosti sto je Bajic i drugi prugacije shvatili i prihvatili,......

Ovo je moje zapazanje kao nekog ko je to gledao sa strane,....mada smatram da je i Senadov nacin vodenja emisije bio neprofesionalan jer je trebao emisiju kanalisati da opravda svrhu svoju svrhu a to je da gledaoci i glasaci cuju programsku platformu stranaka a ne nastavak prethodno zapocete svade na drugoj TV emisiji,....

Mislim da su obadvije stranke gubitnici i toga su trebali biti svijesni prije emisije pa cak su se trebali cuti prije emisije,sjesti i popiti skupa kafu i reci javnosti da su se pomirili i da im je zajednicki cilj rusenje sa vlasti dvodecenisjikih etnokleptomana,......
rahmanjin

#4288 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by rahmanjin »

Bosnolog wrote:
rahmanjin wrote:
Ti si samo nastavio sefovim stopama tercovnja,vjerske slobode i prava su univerzalna i niko ne osporava javnim licnostima da se bogu mole i da posjecuju vjerske ustanove i institucije,.....ti jadno pokusavas da operes Dodika kojem je Kacavenda duhovna i vjerska vertikala koji je premijer vlade u aparthejdu gdje su javne skole pretvorene u SPC manastire i gdje su javn eistitucije zapisane kacavendom i zakicene krsnim slavama.Dodik od sebe pravi veceg svestenika od samog Kacavende,.....kakve veze imaju privatne donacije privatnih lica i vlasnika kompanija njihov novac je njihova stvar kome ce ga dati i kako potrositi.Ja imam vise problema sa zloupotrebama donacija narodnog novca koje gospoda vlastodrsci daju u vjerske institucije sto je po meni nakaradno jer je to zloupotreba vlasti i javnog rada gdje se poreski novac mora koristiti za javne projekte i radove od opste drustveno korisno prihvatljivih projekata za sve gradane a ne vjerskih institucija,...

Vjerske zajednice neka brinu o izvoru i nacinu finansiranja gradnje i odrzavanja istih.To se mora kao prvo prekinuti jer se ocito zeli na konto tih donacija dobijati izborni glasovi svojih vjerskih etnija.Vlast moze osloboditi dijela troskova urbanistickih saglasnosti igradeviskih dozvola kao i inspekcija prilikom gradnje te osloboditi vjerske institucije PDV-a na gradevinski materijal za potrebe gradnje istih i odrzavanja ali davati novac i narusavati principe sekularnosti je neprihvatljivo,.......Vezano za izjavu Cerica o ustavu je najobicnija stupidnost od strane istog,a sam znas da je to nemoguce napraviti,time je sam sebe Ceric nepotrebno izblamirao.Sam znas kakva je procedura u vezi ustava i ko ga odabrava,svim vjerskih sluzbenicima treba dati do zanja da kada je u pitanju ustav mogu javno iznositi stavove ali u njemu mog ucestvovati nista vise od prosjecnog i najibicnijeg gradanina BiH......
Problem u RS je sto ne moze nista da bude a da nije srpsko: srpski zrak, srpska trava, srpske sume, srpska voda, srpsko...Problem u RS je sto imas krsne slave za vecinu institucija, sto ne mozes otvoriti javni wc a da ne bude vjerskih licnosti.To je tako i to se mora promjeniti.
E vidi jednu stvar, ja sam Sarajlija i ja zivim ovdje i vidim sta se desava. Ja tebi pricam o petljanju politike i vjere kod Bosnjaka, odnosno zloupotrebe vjere u politicke svrhe. E to kad ti kazem ti meni pricas o PDV, o finansiranju vjerskih zajednica, o proceduri izmjene ustava,relativiziras izjave. Nemas snage da bilo sta osudis, da kazes ne moze tako, nego price nije to bas tako.
Petit_Beurre

#4289 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Petit_Beurre »

** No links ** TV/ NAKON DUELA SA MIRNESOM AJANOVIĆEM: Cijela Tuzla uz Bojana Bajića!
Srijeda | 22.09.2010.

Bojana Bajića, predsjednika Naše stranke, građani Tuzle danas su dočekali sa riječima podrške i izvinjenja zbog medijskih istupa njihovog sugrađanina Mirnesa Ajanovića. "Kao što svaki Srbin nije zločinac, tako ni svaki Tuzlak nema stav poput Ajanovića", prokomentarisao je Bajić za ** No links ** TV... FOTO I VIDEO priča sa lica mjesta!

Susret sa građanima Tuzle/ Foto: Alen Alić

Kao što je najavio sinoć nakon medijskog duela sa Mirnesom Ajanovićem, predsjednik Naše stranke, Bojan Bajić, danas je, tačno u 12 sati, posjetio Tuzlu. Doček su mu priredili brojni Tuzlaci, koji u ovom multietničkom gradu glasaju za kulturu dijaloga, toleranciju i međusobno uvažavanje, dok su prolaznici potpisivanjem peticije izražavali podršku Bajiću i njegovim javnim političkim stavovima.

Cilj Bajićeve posjete bio je da još jednom potvrdi da građani Tuzle ne podržavaju jezik mržnje koji koriste pojedini stranački predstavnici, poput predsjednika Bosanske stranke Mirnesa Ajanovića koji je, gostujući prije nekoliko dana u emisiji "Odgovorite ljudima" Federalne televizije, predsjednika Naše stranke nazvao "gorim od Radovana Karadžića".

Bio je to povod da se u sinoćnjem izdanju emisije "Face to face" Senada Hadžifejzovića predsjednici ovih stranaka ponovo suoče, što je, između ostalog, rezultiralo Bajićevom tvrdnjom da "jezik mržnje zasigurno postaje stvar prošlosti i da ovaj narod konačno mora prihvatiti civilizirani dijalog".

- Izvinjavamo se u ime Tuzle, bile smo bijesne dok smo gledale Ajanovićev istup - rekle su Bajiću okupljene građanke Tuzle.

Zbog izjave Mirnesa Ajanovića, Naša stranka je protiv predsjednika BOSS-a podnijela prijavu Centralnoj izbornoj komisiji.
Erzsebet

#4290 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Erzsebet »

Bosnolog wrote:Ne zalim se ja zbog toga sto ti mislis vec spinovanja i izbjegavanja odgovora na mnoga pitanja,.....

MIslim da Bajic ne moze biti niti se porediti sa Karadzicem u kontekstu onog sto je Karadzic uradio kao i vremenskom razdoblju koja su razlicita,...u tim konteskstu smatram da je poredenje bilo neumjesno,ali su Bajiceva demograska prorocanstva i prebrojavanja koja Karadzc koristi u Hagu kao i sve nacionalisticke stranke bio povod takvom emotivnog i nekontrolisanog reagovanaj Ajanovica.On je ponovio i kod Senada da je protiv bilo kakvog etnickog prebrojavanja i plasenja jednih drugima po tom osnovu zbog tragedije rat koji je bio etnovjerski motivisan i manipulisan,sa tim veoma osjetljivim stvarima gdje emocije cesto nadvladaju razum.....

Ja Bajicu i njegovj stranci vise zamjeram sto on smatra i prihvata legitimnost Karadzcevog naslijeda i dbrane istog sto ga po tom pitanju ideoloski svrstava kao borca za odbranu i ocuvanje Karadzicevih tekovina a time cinom i na istu ideilosku stranu,.....Ti kako got hoces svati ovo ali on je to sam demonstratirao i pokazao svojom stranackom platformom i kampanjom,...Vezano za demografsko proricanje duducnosti BiH mislim da mu se to vratiilo kao bumerang neocekivano,mada nije imao namjeru da se koristi u svrhe kako se to njemu obilo o glavu,....

Obzirom da je Bajic mlad i okruzen neiskusnim ljudima pretpostavljam da je zelio time prije svega da alarmira BH Srbe da im je blijeda buducnost posljdicama demograske kataklizme ciji parametri pokazuju indeks odlivom i iseljavanjem iz BiH s namjerom da uspori i ublazi taj procenat on im je zelio poruciti da prihvatanjem BiH kao svoje domovine u punom i stvarnom kapacitetu vidi bolju i svijetliju buducnost za svoj narod u BiH,.....Medutim on im nije porucio da odbace Karadzcevu ostavstinu sa kojom Dodik prkosi u Srebenici i svakodnevno negira BiH jer je upravo ta politika koja im stvara prividnu zastitu sto se pokazalo i pokazuje potpuno neistinito a tako ce biti i u buducnosti a samim time vece frustracije,propadanja jer je neodrzivost iste pokazala pogubne rezultate koji ce biti samo gori u buducnosti sa Dodikom i onim sto radi,.....

Vezano za Ajanovica,mislim da se radi od maldom,iskenom i dobronamjernm covjeku kojeg emocije cesto ponesu i ne zna kada treba stati na loptu i uzeti pauzu,.....Iznosenje i pozivanje na tragediju Bosnjaka Srebrenice te zlocinaco kukavicko strijeljanje Skorpiona maloljetne dijece je zelio iskazati u kontekstu osporavanja prava javnog govora i bunta prema TV BiH koja mu je iskljucivala mikrofon i uskracivala pravo govora o istinitoj proslosti a sto se poklopila u vrijeme i konteksta rasprave sa Bajicevom prijavom CIK-u sto je po meni cin kukavicluka,jer je time Bajic dodatno produbio ranije zapoceti jaz izmedu njih dvojice.Ajanovic je bio bijesan na Bajica zbog tog tuzibabskog cina i zato je uzeo sudbinu strijeljanja onih nesretnika kao cin bunta i poruku da se ne smije zabranjvati govoriti o istini tragediji proslosti sto je Bajic i drugi prugacije shvatili i prihvatili,......

Ovo je moje zapazanje kao nekog ko je to gledao sa strane,....mada smatram da je i Senadov nacin vodenja emisije bio neprofesionalan jer je trebao emisiju kanalisati da opravda svrhu svoju svrhu a to je da gledaoci i glasaci cuju programsku platformu stranaka a ne nastavak prethodno zapocete svade na drugoj TV emisiji,....

Mislim da su obadvije stranke gubitnici i toga su trebali biti svijesni prije emisije pa cak su se trebali cuti prije emisije,sjesti i popiti skupa kafu i reci javnosti da su se pomirili i da im je zajednicki cilj rusenje sa vlasti dvodecenisjikih etnokleptomana,......
Nevjerovatno kakvih se gluposti načitah. Dobro bi bilo da malo s naučne strane pročitaš Bojanov tekst o "prebrojavanju naroda u BiH", pa ćeš vidjeti da je demografski potpuno tačan. On upravo u tom tekstu poziva Srbe i Hrvate da se okrenu svojoj domovini, Bosni i Hercegovini, i zaista ne vidim tu ništa loše.

Što se tiče genocidne tvorevine, jarane bujrum, pušku u ruke i ukini je, jer ti je to jedini način u narednih 15-20-30 godina. Bojan je čovjek koji ne zagovara rat, da li RS postoji ili ne, manje je bitno od onoga koliko bi ljudi u tom ratu poginulo. Ja sam izgubio člana uže porodice i vjeruj mi da mi se živo jebe za Bosnu i Hercegovinu otad, više bih volio da smo ostali u zajednici sa Srbijom i Crnom Gorom (i Makedonijom možda), nego ovo sranje od države. Kasnije bi možda bilo lakše / normalnije odvojiti se, ako bi već došlo dotle, ali ići grlom u jagode, kao što nas je Alija natjerao je bio kretenizam svojstven samo političkim i vojnim amaterima i pijunima Dobrice Ćosića, što su ustvari oni i bili. Meni je više pun klinac priče o ukidanju RS-a, s tom pričom ćemo dospjeti nigdje, kao što nas je ustvari Haris i doveo - nigdje.

O Mirnesu neću trošiti riječi, osim da je - politički infantilac. Sve ostalo je suvišno, to je jedna obična budaletina željna vlasti, fotelje i para, koja lupeta gluposti bez ikakvog smisla. Na CD-u je još bio i patetičan.
NKVD

#4291 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by NKVD »

Nažalost, na teritoriji pod kontrolom SDP-a nikada nećemo naići na ovakav prilog:

** No links ** tačka ba pa klik na cijela Tuzla uz BB.... (jebiga, ne može link)

Da je još malo muda i pameti pa da se i Jasmin I ovdje priključio Bojanu (na njegov poziv ili dobrovoljno) to bi bio pun pogodak. Al', ajd stisni majčin sine...
seln

#4292 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

NKVD wrote:Nažalost, na teritoriji pod kontrolom SDP-a nikada nećemo naići na ovakav prilog:

** No links ** tačka ba pa klik na cijela Tuzla uz BB.... (jebiga, ne može link)

Da je još malo muda i pameti pa da se i Jasmin I ovdje priključio Bojanu (na njegov poziv ili dobrovoljno) to bi bio pun pogodak. Al', ajd stisni majčin sine...
Ne laprdaj, ziv bio...
Jasta, uplasio se Jasmin Bojana i njegovih 2%...zato nije dosao da pruzi podrsku kampanji NS-a.
Ako je se tu radilo samo o Bajicu, sta ce svi oni aktivisti nS, koji su dijelili promotivni materijal?
Je li trebao i Jasmin dijeliti flyere NS-a?
NKVD

#4293 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by NKVD »

seln wrote: Ne laprdaj, ziv bio...
Jasta, uplasio se Jasmin Bojana i njegovih 2%...zato nije dosao da pruzi podrsku kampanji NS-a.
Ako je se tu radilo samo o Bajicu, sta ce svi oni aktivisti nS, koji su dijelili promotivni materijal?
Je li trebao i Jasmin dijeliti flyere NS-a?

Vidim, ustao si raspoložen! Ako, ako... 'Vamo laprdanje, tamo balavac - nivo komunikacije zavidan, sve pršti od argumenata. A tek da mu vidiš glave?!

Elem, kada sam govorio o mudima, mislio sam na obojicu. Ovdje su izašli ljudi da se ograde od primitivizma i iskažu svoje neslaganje sa onim debilom. To je mnogo više od stranačkih, predizbornih prepucavanja. Nešto kao podrška Q festivalu ili uopšte ljudskim pravima (Dobrovoljačka, Brčanska malta, predsjedništvo...).

Među onim ljudima što su na Bojanov poziv došli, ili se tamo zatekli pa zastali, vjerovatno ima i dosta Jasminovih glasača. A propagadni materijal NS-a uz Bojana? Uh, stvarno, to je za svaku osudu, kako se mogao tako okoristiti trenutkom?

Pri tome, da se Jasmin pojavio, ojačao bi i svoju poziciju (što mu ja od srca želim) te sigurno pokupio i glasove nekih neodlučnih. Uostalom, ako ikada budeš imao priliku pitati Jasmina o NS-u vidjećeš kako je malo onih "pet deka" u kojima se razilaze. I šta znači blizina/daljina Zlatka.

Da pitaš bilo koga iz NS-a da li ljudima preporučuju apstinenciju ili glasanje za naci bagru nasuprot glasanju za SDP, vjeruj mi ovo drugo je neupitna opcija. Kakva li je situacija u obratnom smjeru? Možda bolje za SBB nego za NS?

A, tebe, izgleda, neka bezmudost tišti. Iskreno se nadam da to nema baš prevelike veze sa Zaltkovom "odlučnošću" da se istinski uhvati u koštac sa onima pritiv kojih je retorički tako briljantan?! Uključujući i Fahra ali i "mangupe" u svojim redovima.

edit - od...
saibaba

#4294 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by saibaba »

Interesuje me stav nase stranke o statusu republike srpske u okviru BiH

konkretno da li republika srpska treba :

- Da zadrzi postojece nadleznosti ..

- Da sto vise nadleznosti prenese na drzavu, sto bi u prespektivi vodilo ka ukidanju ..

- Da jos vise jaca, sto bi u prespektivi vodilo do nezavisnosti od BiH ...

Sta je konkretno zvanicni stav nase stranke ? ako ste se uopste u stranci dogovorili po ovom pitanju ...
seln

#4295 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

NKVD wrote:
Među onim ljudima što su na Bojanov poziv došli, ili se tamo zatekli pa zastali, vjerovatno ima i dosta Jasminovih glasača. A propagadni materijal NS-a uz Bojana? Uh, stvarno, to je za svaku osudu, kako se mogao tako okoristiti trenutkom?
Ma ja, tako principijelan insan..."ustanite protiv primitivizma...i kad ste vec na nogama, glasajte za mene"
Pri tome, da se Jasmin pojavio, ojačao bi i svoju poziciju (što mu ja od srca želim) te sigurno pokupio i glasove nekih neodlučnih. Uostalom, ako ikada budeš imao priliku pitati Jasmina o NS-u vidjećeš kako je malo onih "pet deka" u kojima se razilaze. I šta znači blizina/daljina Zlatka.
Trebao je obuci i majicu NS...posto nije imao, nije se ni pojavio.
I nema on sta jacati svoju poziciju, ne kandiduje na ovim izborima.
Da pitaš bilo koga iz NS-a da li ljudima preporučuju apstinenciju ili glasanje za naci bagru nasuprot glasanju za SDP, vjeruj mi ovo drugo je neupitna opcija. Kakva li je situacija u obratnom smjeru? Možda bolje za SBB nego za NS?
SDP ili SDA? teska dilema.
Ne laskajte sebi, mali moji vasestrancici...isto tako sam siguran da bi vecina SDP biraca izmedju SDA i NS glasala za vas. sta si koji q umisljate, da ste jedini normalni?
A, tebe, izgleda, neka bezmudost tišti.
Tebi stalno muda u ustima.
Iskreno se nadam da to nema baš prevelike veze sa Zaltkovom "odlučnošću" da se istinski uhvati u koštac sa onima pritiv kojih je retorički tako briljantan?! Uključujući i Fahra ali i "mangupe" u svojim redovima.
Posto si Zlatku vjerovatno prostorno blizi od mene, a vjerovatno ga, za razliku od mene, i poznajes...
kupis 10 deka kahve, odes do njega i upitas ga.
Ne znam koji je vama vasestrancicima, pa vam je svako ko ne glasa za vas staljinista i obozavalac Zlatka...ali me se i ne tice. Vasi kompleksi, vasa 2%.
samo gost

#4296 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by samo gost »

Postavljaču teme, po četvrti put, ista pitanja:

samo gost wrote:Moje pitanje glasi: kakve stvarne veze ovaj objavljeni program
'za sprečavanje korupcije i rasipništva u Republici Srpskoj' ima sa
istinskim i dobro promišljenim antikorupcionim mjerama? Iako se počinje
konstatacijom da je ovo 'najkorumpiranija zemlja u Evropi', ja ne vidim
da je ovim programom lociran problem na tačno određenim mjestima (npr.
univerziteti ili općenito obrazovni sistem, zdravstvo, državna
administracija, sudstvo/pravosuđe, policija, ili gdje već u stranci
mislite da ima najviše korupcije), pa da su onda osmišljene i planirane
odgovarajuće mjere za koje ćete se, ako uđete u vlast, zalagati. Ovako,
ovo liči na jedan predizborni bućkuriš koji je nazvan kako je nazvan
samo da bi se imalo nešto što se zove 'antikorupcioni program'.

Imam još pitanja, ali njih sam dodavala u citat direktno.
Program Naše stranke za sprečavanje korupcije i rasipništva u Republici Srpskoj
by Naša Stranka Banja Luka on Tuesday, September 14, 2010 at 8:38pm
Naša stranka predstavlja svoj program za sprečavanje korupcije i rasipništva kao preduslova za ekonomski napredak

SPREČAVANJE KORUPCIJE I RASIPNIŠTVA
Ovo je najkorumpiranija zemlja u Evropi u kojoj se novac poreskih obveznika krade i rasipa. To mora prestati odmah!
Mi ćemo:

1.
Prepoloviti plate poslanika u Narodnoj skupštini RS i Parlamentu BiH i
vezati ih za rast plata u privredi, a ušteđenim novcem finansirati
povećanje dodatka za tuđu njegu i pomoć

Ovo je
odlična inicijativa do zareza u rečenici. Moje pitanje se odnosi na ono
poslije zareza: zašto bi se tim ušteđenim novcem povećavao dodatak za
tuđu njegu i pomoć umjesto npr. podsticao razvoj privatne inicijative
koji bi povećavao zapošljavanje a smanjivao potrebu za socijalom?

2. Prepoloviti notarske naknade

Kakva
je ovo antikorupciona mjera? I kako ovo može utjecati na 'smanjenje
rasipništva' ako pod 'rasipništvom' podrazumijevate neopravdano i
neumjereno trošenje budžetskih sredstava?

3.
Izmjeniti zakon o javnim nabavkama i kroz izmjene ostvariti uštedu od
160 miliona KM godišnje. Tim novcem ćemo dodatno finansirati ljude koji
su u stanju stvarne socijalne potrebe - invalidi, porodice poginulih,
porodice sa više djece, samohrane majke, ljudi u kolektivnim i
alternativnim smještajima.

Kako ste došli do
navedene cifre i gdje su vam analize? Ova oblast je bila predmetom
brojnih reforminih reformi, pa šta je problem sa javnim nabavkama?
Zašto opet pare usmjeriti samo za socijalu, imate li planove da 'ljude
naučite da love ribu' ili bi im i vi, s vremena na vrijeme a najčešće u
predizborno vrijeme' samo davali po ribu?

4. Donijeti
zakon o fiskalnoj disciplini u trošenju budžetskih sredstava i
sredstava javnih preduzeća čime ćemo spriječiti rasipanje narodnog
novca na fiktivne studije, estradne zvijezde, lažne svjetske
šampionate, preskupe aute i sl. Sa tako ušteđenih 220 miliona KM u
budžetima RS finansiraćemo seosku infrastrukturu i podršku
poljoprivredi i penzionom fondu.

Kako ste došli
do cifre ušteda? Šta znači ovo 'seoska infrastruktura' i kako ćete
podržati penzioni fond ako ne raste zaposlenost?

5.
Ovlastiti Poresku upravu RS da upoređuje i kontroliše lična primanja i
imovinu. Donijeti zakon o oduzimanju nelegalne imovine i sve one koji
ne mogu dokazati porijeklo imovine preko prihoda ili naslijeđa strpati
u zatvor, imovinu prodati, a tim novcem dodatno finansirati vrtiće,
omladinu, sport i kulturu

Poreska uprava već ima
ovlaštenja. Ovo je inače vrlo loše sročeno,naročito ovo 'trpanje u
zatvor', a planirano usmjeravanje sredstava je opet tra-la-la.

6.
Donijeti zakon po kojem će tužioce,načelnike MUP-ova i predsjednike
sudova birati građani neposredno svake 3 godine i time obezbjediti
efikasnost, nepristrastnost i transparentnost rada sudova, policije i
tužilaštava.

Ma jašta, neka se svake tri godine vode i dodatni izbori, sve u cilju 'smanjenja rasipništva'.

7.
Izmjeniti zakon o državnim službenicima i uvesti norme izvršenja tako
da građani svaki dokument ili dozvolu koja im treba dobiju u roku od 5
dana od dana kada ih zatraže. Uvesti sankcije za nepoštivanje rokova za
birokratiju i rukovodioce i tako spriječiti korupciju i reketiranje u
javnim, opštinskim i entitetskim institucijama.

Kakva je ovo antikorupciona ili antirasipnička mjera? Nešto je ovdje pobrkano.
Molim
vas da mi ne odgovorite na način da me uputite na web stranicu ili sa
'zato' ili nekim novim općim 'proglasom' naše stranke, već da moja
pitanja shvatite kao pitanja 'neodlučnog birača' koji bi svakoj stranci
trebali biti najvažnija ciljna grupa. Unaprijed hvala.
@ biznis
7.
Izmjeniti zakon o državnim službenicima i uvesti norme izvršenja tako
da građani svaki dokument ili dozvolu koja im treba dobiju u roku od 5
dana od dana kada ih zatraže. Uvesti sankcije za nepoštivanje rokova za
birokratiju i rukovodioce i tako spriječiti korupciju i reketiranje u
javnim, opštinskim i entitetskim institucijama.

Kakva je ovo antikorupciona ili antirasipnička mjera? Nešto je ovdje pobrkano.
[/quote]
jesi ikad cekao/cekala potvrdu iz nekog organa vlasti a koja ti je potrebna za posao? i cekas neciji potpis tri mjeseca, dok gubis pare jer bez te potvrde ne mozes poceti sa svojim poslom...jesi ikad cuo/la za davanje para, trazenje veza, nosanje cekera da neka opcinska komisija izadje na teren i zavrsi inspekciju? jesi ikad cuo/la da se neki drzavni sluzbenik pravio lud i odbio da izda potvrdu koju treba i namjerno odugovlaci dok ne dobije plavu kovertu?
Hvala ti što si me pokušao/la "prosvijetliti". Međutim, jesi li ikada cuo/la da postoji Zakon o upravnom postupku koji propisuje rokove za postupanje po zahtjevima koji se predaju nekom upravnom organu? Jesi li ikada cuo/la da taj isti zakon propisuje da građanin kojem zahtjev ne bude riješen u propisanom roku ili neko "namejrno odugovlači dok ne dobije plavu kovertu" ima pravo žalbe višem organu zbog 'šutnje administracije'? Jesi li sreo/la puno ljudi koji su spremni koristiti zakonom propisana sredstva za ostvarivanje svojih prava ili je više onih koji su spremniji "nosati cekere"? Jesi li cuo/la da su ti kojima se traže plave koverte radije prijavili ove što to traže (traženje, ali i davanje mita je krivično djelo sa propisanim sankcijama) ili su ipak spremniji ići linijom manjeg otpora, jer ko će se zezati sa zakonom propisanim procedurama?

Na sve ovo što postoji i ne koristi se, stranka predloži kao "antikorupcionu mjeru" da se uvedu rokovi i propišu procedure (!!!), kao da su s Marsa pali. Zato me zanima šta je ratio ove mjere i zato pitam postavljača teme.
Pedja Kojovic

#4297 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

samo gost

Ja sam vam. par stranica unazad, odgovorio na pitanja koja ste postavili.

p.k.
Pedja Kojovic

#4298 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

saibaba

Interesuje me stav nase stranke o statusu republike srpske u okviru BiH
konkretno da li republika srpska treba :

- Da zadrzi postojece nadleznosti ..

Mi se zalazemo za preraspodjelu nadleznosti po evropskom modelu i one se u odnosu na postojece stanje krecu u dva smjera - prema drzavnom i prema lokalnom. Mi smatramo, i na tome je izmedju ostalog i bazirana koalicija sa NSP-om Zdravka Krsmanovica da se sve nadleznosti koje je neophodno prenijeti sa entitetskog na drzavni nivo kako bi BiH sto prije krenula ka EU moraju prenijeti u najkracem roku. Arbitar o tome koje su to nadleznosti nismo mi nego Brisel.
S druge strane...
Potrebno je neke nadleznosti sa drzavnog i entitetskog nivoa prenijeti na lokalne organe samouprave, opstine, gradove itd, kako bi gradjani imali vise uticaja na nacin trosenja svojih poreskih para.

- Da sto vise nadleznosti prenese na drzavu, sto bi u prespektivi vodilo ka ukidanju ..

Na drzavu treba prenijeti one nadleznosti koje joj pripadaju po evropskom modelu sa ciljem da se poveca efikasnost drzave i da se gradjanima omoguci neposredna kontrola upotrebe poreskog novca. O ukidanju entiteta ili administrativnoj reorganizaciji BiH odluka se, kao i u svim drugim zemljama u svijetu, moze donijeti samo u okviru ustavom predvidjenih procedura.

- Da jos vise jaca, sto bi u prespektivi vodilo do nezavisnosti od BiH ...

Teritorijalni i drzavni integritet BiH je za nas neupitan.

Sta je konkretno zvanicni stav nase stranke ? ako ste se uopste u stranci dogovorili po ovom pitanju ...

O ovoj temi smo vec mnogo pricali. Ja sam vam ovdje pokusao telegrafski iznijeti stavove Nase stranke. Na ovoj temi ili na nasoj web stranici mozete pronaci vise informacija.

p.k.
veljaca

#4299 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by veljaca »

Suti i trpi wrote:
veljaca wrote:

U kojem kontekstu se spomenuo taj monstuozni zlocin :shock: :( :shock: :( !??

[b]Prije nego se javno pomenu ta djeca, treba pomisliti na njihovu porodicu koja ce to slusati[/b]... Prikupljanje jeftini politickih poena na njihovoj zrtvi i na bolu njihovi porodica je krajnje bijedan cin.
:? :? :? :? :?

Da li su na tu djecu ( a posljedicno i na njihove porodice ) mislili ti koji su to uradili ? .... Nije bijedno posjecati na zlodjela koja su ucinjena i nije bijedno govoriti istinu. Znam ja da bi mnogi sada olako da se to zaboravi ... Istinu nikada ne treba zaboraviti. I uvijek je treba iznositi da se ne desavaju ponovo lose stvari ....
Znam ja da si ti reagovao jer je napao "tvoga" Bajica - ali mislim da je i previse reci da je bijedno spominjati zvjersko ubijanje te djece .... Pustite sada kontekste i prigode - bitna je istina ....

Volio bih da i p.k. ako moze da svoje misljenje o ovome ....
:bih:
NKVD

#4300 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by NKVD »

seln wrote: Ne znam koji je vama vasestrancicima, pa vam je svako ko ne glasa za vas staljinista i obozavalac Zlatka...ali me se i ne tice. Vasi kompleksi, vasa 2%.
Izuzetno ti je primitivna komunikacija, puna pokušaja sitnih uvreda. Nadam se da u stvarnom životu nisi takav. No, dobro, izdrž'o je Mujo i gore.

Elem, ovaj gore citirani paragrafčić se uporno, iz teme u temu, iz posta u post, nameće kao neprikosnovena i jedina istina o odnosu pristalica NS-a i SDP-a. Što sa realnošću, naravno, nema veze.

Molim te, ako si kadar, nađi mi nekoga iz NS-a (da ne govorim o "svima", o generalizaciji kojoj si, vidim, vičan) ko tvrdi citirano. Doduše, dosta je neprecizno napisano, ali prepostavljam da si mislio na glasače SDP-a a ne "na sve koji ne glasaju za nas".

Kada bi to bilo, a glupo je i kondicionalu o tome razmišljati, onda bi recimo moja žena ili sigurno preko pola članova uže familije i prijatelja bili "staljinisti i obožavaoci Zlatka". To teško da može proći. Jesam li i ja bio, do prije par godina, staljinista? A na Fu-Muu odrastao...

Vidim i da te kompleksi tište, i to povlačiš. Ja sam, i biću, ponosan na svaki osvojeni postotak NS-a. Ali i svaki glas i uspjeh SDP-a, da ti bude jasno. Meni nikada SDP neće biti neprijatelj da mu želim zlo. Na njega trenutno gledam kao na skupinu supertalentovanih i dobrih igrača koji odbijaju da odrastu i u koje smo dosta uložili (ja lično, itekako!). Vječiti talenti koji su malo zapustili kondiciju i etiku, kvare im se zubi, pustili su škembe, ne trče, prepisuju na ispitima, varaju sudije, namještaju utakmice...

Od svega toga je puno važnije ranije spomenuta odgovornost SDP-a kao najjače lijeve partije u formiranju fronta protiv zlikovaca i etno-kleptomana. A ne pravdanje eventualnog koaliranja s njima kada je za front kasno. Ponovo, ne govori se o naših 2 ili Ibrinih 1 posto, govori se o onih 50% apstinenat koji bi se na taj brod sa zadovoljstvom ukrcali. Poslije izbora je kasno, oni ostadoše kući na dan glasanja a SDP i dalje konstruktivna opozicija.
Locked