Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
sansun

#4276 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by sansun »

Ovako dobio je 15% glasova zavedenih, slijepih i pohlepnih Bošnjaka sa dna kace.
Eto, baš nam vi, ontološki idolopoklonici Lagumdžije i Komšića, trebate um prosvijetliti. Hoćete građansku državu? Dobit ćete je isto kao što je i Haris dobio onu od 100%.
A kada je zavodljivost u pitanju,tačno da nas je Fahro obećanjima o ekonomskom prosperitetu zavodio, i to je bolje nego da sam od onih koji se zadovoljavaju scenama iz bitke na sutjesci. To vaše idolopoklonstvo jednom nepismenom Komšiću će nas dovesti do toga da i od federacije napravim onakvo ustrojenje koje u BiH trenutno imamo.

Ponavljam, Vi, koji vjerujete bajkama o građanskoj BiH ( koliko god se i meni to sviđalo), kao da niste vidjeli kako su završili oni koji su vjerovali i zagovarali 100% BiH, samo što u ovom slučaju nećete samo vi ispaštati već svi mi.
Nezbilj

#4277 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Nezbilj »

sansun wrote:
Ovako dobio je 15% glasova zavedenih, slijepih i pohlepnih Bošnjaka sa dna kace.
Eto, baš nam vi, ontološki idolopoklonici Lagumdžije i Komšića, trebate um prosvijetliti. Hoćete građansku državu? Dobit ćete je isto kao što je i Haris dobio onu od 100%.
A kada je zavodljivost u pitanju,tačno da nas je Fahro obećanjima o ekonomskom prosperitetu zavodio, i to je bolje nego da sam od onih koji se zadovoljavaju scenama iz bitke na sutjesci. To vaše idolopoklonstvo jednom nepismenom Komšiću će nas dovesti do toga da i od federacije napravim onakvo ustrojenje koje u BiH trenutno imamo.

Ponavljam, Vi, koji vjerujete bajkama o građanskoj BiH ( koliko god se i meni to sviđalo), kao da niste vidjeli kako su završili oni koji su vjerovali i zagovarali 100% BiH, samo što u ovom slučaju nećete samo vi ispaštati već svi mi.
Moraš priznati da je za zavedenost pričom o izgradnji 14 traka od aerodroma do centra potrebno malo više od zaslijepljenosi, naivnosti i pohlepe. Ne znam kakav tačno um može pasti na tu priču ali eto demokratija je takva da ste i vi imali pravo izaći na izbore. OK trebaće malo vremena da se neki od vas osvjeste i shvate u kakvu su zabludu upali ali mislim da ima nade i da vas ne treba otpisati već svakom ko se javno odrekne Fahre omogućiti resocijalizaciju i normalan život u ovoj zemlji. :-D
sansun

#4278 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by sansun »

Nezbilj wrote:
sansun wrote:

Moraš priznati da je za zavedenost pričom o izgradnji 14 traka od aerodroma do centra potrebno malo više od zaslijepljenosi, naivnosti i pohlepe. Ne znam kakav tačno um može pasti na tu priču ali eto demokratija je takva da ste i vi imali pravo izaći na izbore. OK trebaće malo vremena da se neki od vas osvjeste i shvate u kakvu su zabludu upali ali mislim da ima nade i da vas ne treba otpisati već svakom ko se javno odrekne Fahre omogućiti resocijalizaciju i normalan život u ovoj zemlji. :-D
Naravno da je nekome, ko je na sokacima odrastao, nepojmljivo kako izgleda cesta sa više traka i izgleda da vam nikada i ne će biti pojmljivo. A kada o demokratiji već govoriš, o kakvoj demokratiji da nas uči neko ko u kući i dalje brkine slike okačenim drži? Nadam se da ćete već jednom shvatiti kako se upravo preko kapitalizma dobija socijalizam a ne kroz namećanje kamufliranog staljinizma u obliku bosanskohercegovačkog SDP-a.
and

#4279 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by and »

sansun
Naravno da je nekome, ko je na sokacima odrastao, nepojmljivo kako izgleda cesta sa više traka i izgleda da vam nikada i ne će biti pojmljivo. A kada o demokratiji već govoriš, o kakvoj demokratiji da nas uči neko ko u kući i dalje brkine slike okačenim drži? Nadam se da ćete već jednom shvatiti kako se upravo preko kapitalizma dobija socijalizam a ne kroz namećanje kamufliranog staljinizma u obliku bosanskohercegovačkog SDP-a.
i mene baš interesuje kuda bi išlo tih 14 traka.
daleko je taj "kapitalizam",od pravog kapitalizma.to bi više ličilo na feudalizam.u kapitalizmu su jaki sindikati i tamo nema izrabljivanja radnika za male pare.
sansun

#4280 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by sansun »

i mene baš interesuje kuda bi išlo tih 14 traka.
Ni sam ne znam, ali mi to mnogo vjerovatnije zvuči nego da mi neko kaže kako će od Federacije Zapadnu Njemačku napraviti.
Nezbilj

#4281 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Nezbilj »

sansun wrote:
Haj ba ne provaljuj se. Prvo ja sam odrasao u centru na gradskom asfaltu tako da barem znam prepoznati seosku varalicu. Samo plitkoumni skorojevići mogu obećavati megalomaniju tamo gdje apsolutno nije potrebna. Ovom gradu a naročito ovoj zemlji treba puno drugih stvari prije 14 jebanih traka tamo gdje već imamo 6. U zemlji gladnih. Znaš Fahrin pokloniče. Isto kao što nam nije bila potrebna ni zgrada od 40 spratova za koju je ucjenama i podmičivanjem dobio kredit od Razvojne banke koja se puni iz naših pareskih para. Za tih 20 miliona se moglo podjeliti stotine prioritetnijih kredita u proizvodnju koja će izvoziti i zapošljavati ljude a ne koristiti kao falusni simbol jednog iskompleksiranog provincijskog kepeca. Njegovo umjeće u lažima manipulisanju ucjenama kojim je stekao sve što ima nikome normalnom ne može biti referensa jednog državnika. Kroz svoje manipulantske novine pokazao je svu svoju beskrupuloznost i sklonost diktaturi a svojim građevinskim projektima svoju korumpiranost i patološku opsjednutost vlašću. I takvom ste vi htijeli dati vlast u ruke. Šta reći. Pomozite mi da vam približim veličinu vašeg grijeha.
sansun

#4282 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by sansun »

Haj ba ne provaljuj se. Prvo ja sam odrasao u centru na gradskom asfaltu tako da barem znam prepoznati seosku varalicu. Samo plitkoumni skorojevići mogu obećavati megalomaniju tamo gdje apsolutno nije potrebna
Ne vjerujem da Sarajevo ima više ulaznih traka i od Fahrinog Gusinja čak, stoga vjeruj mi da čovjek zna o čemu govori.
Ovom gradu a naročito ovoj zemlji treba puno drugih stvari prije 14 jebanih traka tamo gdje već imamo 6
Ma koji megaloman i tih 6 napravi, seljačina prevarantska.
Isto kao što nam nije bila potrebna ni zgrada od 40 spratova za koju je ucjenama i podmičivanjem dobio kredit od Razvojne banke koja se puni iz naših pareskih para
Prvi put čujem da neko može banku podmititi, svašta,.. Pa čekaj, ako ih je ucjenivao, zašto ih je onda trebao još i podmititi? Očigledno da niej znao šta će više sa parama :-D
Za tih 20 miliona se moglo podjeliti stotine prioritetnijih kredita u proizvodnju koja će izvoziti i zapošljavati ljude a ne koristiti kao falusni simbol jednog iskompleksiranog provincijskog kepeca.
Taj novac su toj "seljačini" na kraju opet sarajlije, ili šire kazano, mi Bosanci podarili, stoga se ne ljuti na njega već na one čijim se porijeklom kitiš.

Njegovo umjeće u lažima manipulisanju ucjenama kojim je stekao sve što ima nikome normalnom ne može biti referensa jednog državnika.

U parvu si, ali tako će nam biti dok se bolji ne pojavi.
Kroz svoje manipulantske novine pokazao je svu svoju beskrupuloznost i sklonost diktaturi a svojim građevinskim projektima svoju korumpiranost i patološku opsjednutost vlašću.
Beskrupulozan jeste, i diktaturi je sklon, pa i opsjednut vlašću, što u ovakvoj anarhiji itekako može pozitivno biti, ali to opet ne znači da nužno mora biti i korumpiran jer bi po tim tvojim kriterijima onda Josip Broz bio najkorumpiranija i pokvarenija osoba koja je ikada ovim prostorima hodala.

I takvom ste vi htijeli dati vlast u ruke. Šta reći. Pomozite mi da vam približim veličinu vašeg grijeha.
Nek je vi dadoste nekome ko nije vlašću opsjednut, ko nije diktaturi sklon i ko nije korumpiran jer je i za one istrage koje se protiv njega vode opet Fahro kriv, taj jebeni svemogući i sveznajući Fahro. JA vama taj grijeh neću oprostiti jer ste mi svaku nadu u bolju budućnost ubili.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4283 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Chmoljo »

sansun wrote:
Nek je vi dadoste nekome ko nije vlašću opsjednut, ko nije diktaturi sklon i ko nije korumpiran jer je i za one istrage koje se protiv njega vode opet Fahro kriv, taj jebeni svemogući i sveznajući Fahro. JA vama taj grijeh neću oprostiti jer ste mi svaku nadu u bolju budućnost ubili.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

jesmo u tvoju. nismo zato u 4 miliona drugih :D
veiz

#4284 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by veiz »

S obzirom da je imao najaču medijsku kampanju (Anaz.NžerazrednuTV alfa,nižerazredmu TV OBN i još neke dodikove medije) i da je bio uvjeren da je u bošnjaka broj jedan mislim da je jadno prošo.
U Sarajevskom kantonu je dobro prošao (zahvaljujući ILIDŽI) a znate i zašto,u Goraždu isto tako (sirotini malo daj puno obećaj i eto skalamerije)

Nego jel otvorena ova tema Fahrin formalni izlazak iz beznađa.
spreca

#4285 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by spreca »

veiz wrote:S obzirom da je imao najaču medijsku kampanju (Anaz.NžerazrednuTV alfa,nižerazredmu TV OBN i još neke dodikove medije) i da je bio uvjeren da je u bošnjaka broj jedan mislim da je jadno prošo.
U Sarajevskom kantonu je dobro prošao (zahvaljujući ILIDŽI) a znate i zašto,u Goraždu isto tako (sirotini malo daj puno obećaj i eto skalamerije)

pa nemoj tako bolan vidis da je covjek jos u komi :D a ti bi da ga jos jednom opicis po glavi :lol: :lol: :lol: ..i ne samo njega ,racunaj i na njegove mnogo ucviljene fanove :lol: :lol: :lol:
sarajevomojgrad

#4286 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by sarajevomojgrad »

Chmoljo wrote:
sansun wrote:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

jesmo u tvoju. nismo zato u 4 miliona drugih :D

tako je...vodi fahru kuci...
kakav je to demokrata pokazuje svakodnevnim masakriranjem ljudi po svom dnevnom avazu...sto j e stvarno preslo u neki vid patetike sto odrazava mentalnu nehigijenu samog vlasnika Avaza ...fuj fuj...
opet ponavljam i nadam se da ce se ova nova vlast obracunati sa kriminalom koji se nakupio ovih godina..od Brankovica/Bicakcica preko Fahre do ostale mafije
ultima_palabra

#4287 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ultima_palabra »

Nezbilj wrote:Haj ba ne provaljuj se. Prvo ja sam odrasao u centru na gradskom asfaltu tako da barem znam prepoznati seosku varalicu. Samo plitkoumni skorojevići mogu obećavati megalomaniju tamo gdje apsolutno nije potrebna. Ovom gradu a naročito ovoj zemlji treba puno drugih stvari prije 14 jebanih traka tamo gdje već imamo 6. U zemlji gladnih. Znaš Fahrin pokloniče. Isto kao što nam nije bila potrebna ni zgrada od 40 spratova za koju je ucjenama i podmičivanjem dobio kredit od Razvojne banke koja se puni iz naših pareskih para. Za tih 20 miliona se moglo podjeliti stotine prioritetnijih kredita u proizvodnju koja će izvoziti i zapošljavati ljude a ne koristiti kao falusni simbol jednog iskompleksiranog provincijskog kepeca. Njegovo umjeće u lažima manipulisanju ucjenama kojim je stekao sve što ima nikome normalnom ne može biti referensa jednog državnika. Kroz svoje manipulantske novine pokazao je svu svoju beskrupuloznost i sklonost diktaturi a svojim građevinskim projektima svoju korumpiranost i patološku opsjednutost vlašću. I takvom ste vi htijeli dati vlast u ruke. Šta reći. Pomozite mi da vam približim veličinu vašeg grijeha.
:thumbup: Uspon i pad Fahrudina Radončića će biti samo jedna lekcija u demokratskom odrastanju Bosne i Hercegovine. I Srbija je imala Karića, Hrvatska Keruma, pa moramo i mi proći taj put...
sansun

#4288 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by sansun »

S obzirom da je imao najaču medijsku kampanju (Anaz.NžerazrednuTV alfa,nižerazredmu TV OBN i još neke dodikove medije) i da je bio uvjeren da je u bošnjaka broj jedan mislim da je jadno prošo.
Kontradiktoran si momčino, pa kao te medije možeš u isto vrijeme smatrati nižerazrednim i najačim? Nisu ni jedno ni drugo, jer da su ovo prvo, tada bi sigurno zahvaljujući istima osvojio više glasova nego crveni a da su ovo drugo, tada nebi skoro ništa osvojio....
Pa za koga je ta sirotinja trebala onda glasati? Za one koji su ih učinili takvim kakvim jesu?

I zahvaljujući kome je onda u Starom Gradu ili Novom Sarajevu pobijedio? Ili Tuzli čak ( tu Komšića ne ubrajam u Bošnjake)?
HAVANA

#4289 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by HAVANA »

Nezbilj wrote:
sansun wrote:
Haj ba ne provaljuj se. Prvo ja sam odrasao u centru na gradskom asfaltu tako da barem znam prepoznati seosku varalicu. Samo plitkoumni skorojevići mogu obećavati megalomaniju tamo gdje apsolutno nije potrebna. Ovom gradu a naročito ovoj zemlji treba puno drugih stvari prije 14 jebanih traka tamo gdje već imamo 6. U zemlji gladnih. Znaš Fahrin pokloniče. Isto kao što nam nije bila potrebna ni zgrada od 40 spratova za koju je ucjenama i podmičivanjem dobio kredit od Razvojne banke koja se puni iz naših pareskih para. Za tih 20 miliona se moglo podjeliti stotine prioritetnijih kredita u proizvodnju koja će izvoziti i zapošljavati ljude a ne koristiti kao falusni simbol jednog iskompleksiranog provincijskog kepeca. Njegovo umjeće u lažima manipulisanju ucjenama kojim je stekao sve što ima nikome normalnom ne može biti referensa jednog državnika. Kroz svoje manipulantske novine pokazao je svu svoju beskrupuloznost i sklonost diktaturi a svojim građevinskim projektima svoju korumpiranost i patološku opsjednutost vlašću. I takvom ste vi htijeli dati vlast u ruke. Šta reći. Pomozite mi da vam približim veličinu vašeg grijeha.

Image
Rottweiler

#4290 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Rottweiler »

Fahrudin Radoncic = Fikret Abdic :D
Samo ovaj put autonomija djeluje na sirem prostoru BiH
sistematski pregled

#4291 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by sistematski pregled »

veiz wrote:S obzirom da je imao najaču medijsku kampanju (Anaz.NžerazrednuTV alfa,nižerazredmu TV OBN i još neke dodikove medije) i da je bio uvjeren da je u bošnjaka broj jedan mislim da je jadno prošo.

Ne bih rekao da je ovaj tajkun samo zbog Ilidže dobro prošao. Za KS sa Ilidže je dobio 5293 glasa. Kada to odbiješ od ukupne cifre opet je napravio dobar rezultat u drugim općinama. Iznenađujuće i neshvatljivo ali dobar rezultat je postigao.
luckylaka

#4292 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by luckylaka »

sistematski pregled wrote:

Ne bih rekao da je ovaj tajkun samo zbog Ilidže dobro prošao. Za KS sa Ilidže je dobio 5293 glasa. Kada to odbiješ od ukupne cifre opet je napravio dobar rezultat u drugim općinama. Iznenađujuće i neshvatljivo ali dobar rezultat je postigao.
Znas zasto je dobro prosao.Jer je imao najacu medijsku kampanju sa najnizeradnijim medijima i jos i dodikove medije samo se jos ne zna koje.Ipak je jadno prosao,sta je 150.000-200.000 glasica.Bas neznatno .I ne primjet se da je ucestvovao na izborima.Al neki jedu li se jedu i to bas oni sa asfalta.I na kraju iako nisam glasao ko to meni moze zabraniti da podrzavam Fahru.Dakle.Buducnost BiH je Fahro. :thumbup: Toliko sposobnosti a tako malo mozga.Legenda je.
sansun

#4293 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by sansun »

kakav je to demokrata pokazuje svakodnevnim masakriranjem ljudi po svom dnevnom avazu...sto j e stvarno preslo u neki vid patetike sto odrazava mentalnu nehigijenu samog vlasnika Avaza ...fuj fuj...
opet ponavljam i nadam se da ce se ova nova vlast obracunati sa kriminalom koji se nakupio ovih godina..od Brankovica/Bicakcica preko Fahre do ostale mafije
Naravno da će se obračunati, ukoliko oni prvi ne završe iza rešetaka. A što se mentalne higijene tiče, o tome mi ne treba govoriti neko ko sebi svakog svetog ponedjeljka mozak sa "60 min" ispira.
I Srbija je imala Karića, Hrvatska Keruma, pa moramo i mi proći taj put...
Samo što BiH nikada neće imati kapacitet za jednog Đinđića ili Josipovića, Komšić je krajnji domet i on je meritum svega postao. A sada sebi postavite pitanje, da li bi u Srbiji jedan Komšić i onog Karića čak uspio pobijediti?
Rottweiler

#4294 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Rottweiler »

sansun wrote:
Naravno da će se obračunati, ukoliko oni prvi ne završe iza rešetaka. A što se mentalne higijene tiče, o tome mi ne treba govoriti neko ko sebi svakog svetog ponedjeljka mozak sa "60 min" ispira.
Samo što BiH nikada neće imati kapacitet za jednog Đinđića ili Josipovića, Komšić je krajnji domet i on je meritum svega postao. A sada sebi postavite pitanje, da li bi u Srbiji jedan Komšić i onog Karića čak uspio pobijediti?
Pa da Komsic ima uredjenu drzavu u kojoj se zna ko pije a ko placa, vjeruj mi da vbi uspio, cak mozda i vise.
Ali u ovoj komediji nazvanoj drzava tesko da bilo ko moze nesto znacajnije uraditi.
extraordinary

#4295 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by extraordinary »

Ja lijepo postavio pitanje Fahrinim pristalicama koje su to nove snage u njihovoj stranci, niko mi nije odgovorio.
Nezbilj

#4296 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Nezbilj »

luckylaka wrote:
Znas zasto je dobro prosao.Jer je imao najacu medijsku kampanju sa najnizeradnijim medijima i jos i dodikove medije samo se jos ne zna koje.Ipak je jadno prosao,sta je 150.000-200.000 glasica.Bas neznatno .I ne primjet se da je ucestvovao na izborima.Al neki jedu li se jedu i to bas oni sa asfalta.I na kraju iako nisam glasao ko to meni moze zabraniti da podrzavam Fahru.Dakle.Buducnost BiH je Fahro. :thumbup: Toliko sposobnosti a tako malo mozga.Legenda je.
Pa eto skontaj gdje ima najviše Sandžaklija tu je Fahro najviše i dobio podrške. BPS je na račun ovoga krahirao tako da očigledno možemo govoriti i o posebnoj političkoj orjentaciji sandžačkih Bošnjaka u BiH obzirom da večinom glasaju za kandidate iz svojih redova. Ovome još dodaj radikalne desničarske i klerikalne disidente iz SDA koje je Tihić rastjerao poslije kongresa a reis preusmjerio na Fahru i eto ti stotinjak hiljada glasova. Dodaj još malo naprijed pomenutih lakovjernih, potkupljenih i zavedenih eto ti izbornog rezultata SBBa. Međutim očigledno da je večina Bošnjaka podržala umjerenu nenacionalističku opciju SDPa što je naš odgovor na Dodika i radikalizam. Nemamo se mi sa asfalta šta jesti jer Fahro je ispao iz igre i sumnjam da će se više uopšte vraćati. Otvorio je sve karte i zaigrao na sve ili ništa i dobio ništa. Ko i dalje podržava čovjeka koji bi da je dobio vlast postao bošnjački Dodik naravno ima na to pravo ali Bošnjaci su u ključnom trenutku kada su radikalne ideje imali najveće šase za uspjeh još jednom pokazali svoj demokraski i ljevičarski kapacitet. Svi diktatori na kraju odvedu svoj narod u propast. To je notorna istorijska činjenica i zato nam ne treba Dodik da bi se borili protiv Dodika.
Nacionalniid_BOSANCI

#4297 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

Fahrudin Radoncic i njegova stranka su dobili sve glasove sandzackih Bosnjaka porijeklom iz Sandzaka a naseljenih danas u Federaciji BiH. Bosnjaka porijeklom iz Sandzaka ima u Federaciji BiH nekoliko stotina hiljada.
spreca

#4298 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by spreca »

sansun wrote:

Mozes biti kapacitet u jednonacionalnoj sredini kurac bi tvoji Heroji mogli sta napraviti u BiH ,Komsic jedan iz njih pa Bogic Bogicevic drugi ali veliko srbi za njega kazu da je balija ,jel ti sad malo jasnije

Uh izvini zaboravi Dodoljenka :lol:
nikad_vise

#4299 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

Nacionalniid_BOSANCI wrote:Fahrudin Radoncic i njegova stranka su dobili sve glasove sandzackih Bosnjaka porijeklom iz Sandzaka a naseljenih danas u Federaciji BiH. Bosnjaka porijeklom iz Sandzaka ima u Federaciji BiH nekoliko stotina hiljada.
mojne mi tih glipost zivota ti..:) to je isto da ja kazem da su SDP i komsic dobili glasove od vanzemaljaca pa ti se sad slomi i broji krvna zrnca da dokazes da nisu :D

ja ev nemam nikakve veze sa sandzakom a glasao sam za njega..i osim toga nadji mi jednu stvar koja ce reci u prilog tvojoj tezi a ja cu ti naci 50 osoba "cistih bosnjaka" koji ce ti potvrditi da su glasali a nemaju nikakve veze sa sandzakom :D

p.s.i najsmjesniji su oni sto cijelo vrijeme pljuju fahrudina zato sto je bio dio SDA i podrzavao ih..a ti isti sad bi sa SDA pravili koalicuju a njega istodobro krive zbog toga sto je bio dio SDA :lol: :lol:
a masakriranje fahrudina u 60 minuta..na FTV,kao i na TV1 emisija 2 dana pred izbore kad su skupili sve moguce fahrologe da istresu sto vise govana o doticnom..e pa ne moze tako..

p.s.i ne vidim u cemu je problem sto je sandzaklija..nekima je ok dati glas hrvatu recimo a istovremeno se slomise govoreci kako su maloumni,glupi i slicno oni koji bi podrzali sandzakliju..sandzaklije su moj narod i na racun uvlacenja ovim supcima u RS ja se necu odreci svog naroda..sta vise bosnjaci sandzaka su puno sposobniji od nas domacih kvazianaliticara..i taj narod se puno vise bori za bosnjastvo nego 90% nas domacih..taj narod je desetinama godina u srbiji i ponosno brani svoje porijeklo i nacionalnost a mi smo se ovdje vec pogubili i neznamo vise ni sta smo .
sansun

#4300 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by sansun »

Pa eto skontaj gdje ima najviše Sandžaklija tu je Fahro najviše i dobio podrške
Koliko god ti molio boga da je tako, uzalud maštaš, u Starom Gradu ili Novom Sarajevu ih možeš na prstima prebrojati.
tako da očigledno možemo govoriti i o posebnoj političkoj orjentaciji sandžačkih Bošnjaka u BiH obzirom da večinom glasaju za kandidate iz svojih redova
Kada bolje razmislim onda im to i ne zvuči loše, pogotovo nakon hajke koja se zbog Fahre u zadnje vrijeme vodi protiv njih ( posebno ovdje na forumu). Imam osjećaj, da je Fahro kojim slučajem Aliju jr. pobijedio, da bi crveno zeleni nad sopstvenim narodom genocid sproveli.

Međutim očigledno da je večina Bošnjaka podržala umjerenu nenacionalističku opciju SDPa što je naš odgovor na Dodika i radikalizam
Pa za Dodika je Lagumdžija veći radikal nego i Silajdžić. Radikal su smislu zagovaranja građanske države gdje bi na kraju Srbi završili u BiH isto kao i Hrvati.

ali Bošnjaci su u ključnom trenutku kada su radikalne ideje imali najveće šase za uspjeh još jednom pokazali svoj demokraski i ljevičarski kapacitet.
Hajd Alija ne seri majke ti...
Post Reply