TENIS

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
BiH-x

#4276 Re: TENIS

Post by BiH-x »

http://www.sarajevo-x.com/sport/tenis/l ... /111202133

Ljudina :thumbup: Podsjetimo se da je igrao humanitarni mec sa Ivanisevicem u Sarajevu 2007 godine.
Tomahawk11
Globalni moderator

#4277 Re: TENIS

Post by Tomahawk11 »

Ljubicic je u pravu. Zasto da igra mec u gradu iz kojeg je otjeran?!
xDenisx

#4278 Re: TENIS

Post by xDenisx »

To vam je Ivan...nigdje zlobe, nigdje mrznje, samo principijelnost i zdrav razum :thumbup: Inace je "polutanac", majka je Bosnjakinja (a i zena mislim, zove se Aida) a otac Hrvat :bih:
Mustang1

#4279 Re: TENIS

Post by Mustang1 »

"Vamos Deeeeeeeeeeeeelpooo!" :D
Koji su fanatici ovi Argentinci .. A ja mislio mi ludi :D :lol:
shake69

#4280 Re: TENIS

Post by shake69 »

Bravo, Delpo. Koje uzivanje gledati njegove razorne 'fletove'. To su udarci koji izbijaju reket iz ruke. Valjda ostane na ovom nivou a u nedjelju ce biti praznik tenisa, bez obzira na ishod parova. Vamos, Argentina! p.s. ima li gdje plavo-bijele zastave u smajlicima! :-D
irvinx1

#4281 Re: TENIS

Post by irvinx1 »

Dobar je Ljubo, kao covjek i kao teniser. Ne sumnjam da ce sa Novakom odigrati neki egzibicioni mec u Beogradu narednih godina. :)

Ako danas Delpo pobjedi, a Argentina uzme dublove, imaju finih sanse za ukupni trijumf. ipak, predvidjam Spaniju 3 2.
irvinx1

#4282 Re: TENIS

Post by irvinx1 »

E moj Delpotro, tesko ces ti do jos kojeg GS-a. Dakle, Spanija novi prvak.
Cestitke Ferreru, on mi je peti ili sesti omiljeni teniser.
shake69

#4283 Re: TENIS

Post by shake69 »

irvinx1 wrote:E moj Delpotro, tesko ces ti do jos kojeg GS-a. Dakle, Spanija novi prvak.
Cestitke Ferreru, on mi je peti ili sesti omiljeni teniser.
Ferrer odigrao mozda ponajbolja dva seta u zivotu, posebno kraj cetvrtog i peti. Zasluzeno, iako sam Delpotrov navijac. Steta, ovako iscrpljen i slomljen Juan Martin nece moci ni izaci mozda protiv Rafe.
ultima_palabra

#4284 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Image
Image
ultima_palabra

#4285 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Ferrer navodno puši kutiju cigareta dnevno i trči po 20 minuta na traci prije svakog meča 8-)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4286 Re: TENIS

Post by Velkoski »

da ne pusi, bio bi nambr uan :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#4287 Re: TENIS

Post by Tomahawk11 »

Ferrer :thumbup:
Pravi je Spartanac :D
ultima_palabra

#4288 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

2-1... parovi su postali slabost za Špance. Nevjerovatno da Costa nije stavio Granollersa u igru :roll:

Anyway, prilika za Rafu da osvoji odlučujući poen prvi put u karijeri :thumbup:
Mustang1

#4289 Re: TENIS

Post by Mustang1 »

Ne znam sta bi se trebalo desiti da Argentina pobjedi :D Delpo bi trebao odigrati mec karijete zivota historije njegove zemlje da uzme Nadala :D
shake69

#4290 Re: TENIS

Post by shake69 »

ultima_palabra wrote:2-1... parovi su postali slabost za Špance. Nevjerovatno da Costa nije stavio Granollersa u igru :roll:

Sto i ti Palabrash znas izvaliti!Pa, igrao je Granollers, pa su dobili po usima od brace Bryan! I ti bi, kao je li teniski strucnjak, bezmalo bosanski Armenulic, turio tog lika ispred Lopeza!? Mama draga! :-)
ultima_palabra

#4291 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

shake69 wrote:
ultima_palabra wrote:2-1... parovi su postali slabost za Špance. Nevjerovatno da Costa nije stavio Granollersa u igru :roll:

Sto i ti Palabrash znas izvaliti!Pa, igrao je Granollers, pa su dobili po usima od brace Bryan! I ti bi, kao je li teniski strucnjak, bezmalo bosanski Armenulic, turio tog lika ispred Lopeza!? Mama draga! :-)
Šta si se ba ti meni nakostolomio? :-)

Ako već pitaš, stavio bih Granollersa umjesto Verdasca... a sa njim su uzeli set najboljem svjetskom paru. Dok su Verdasco i Lopez osvojili 3 gema protiv Tsonge i Llodre, i 10tak protiv Nalbandiana i Schwanka. Usput imaju skor od 3-17 u zadnjih 20 mečeva zajedno :roll:

Stručnjak :!:
shake69

#4292 Re: TENIS

Post by shake69 »

ultima_palabra wrote:
shake69 wrote:

Šta si se ba ti meni nakostolomio? :-)

Ako već pitaš, stavio bih Granollersa umjesto Verdasca... a sa njim su uzeli set najboljem svjetskom paru. Dok su Verdasco i Lopez osvojili 3 gema protiv Tsonge i Llodre, i 10tak protiv Nalbandiana i Schwanka. Usput imaju skor od 3-17 u zadnjih 20 mečeva zajedno :roll:

Stručnjak :!:
Okani se, bolan fraza. Fakat odvalis nekad 'k'o Maksim po diviziji'. Malo vise postovanja i za tudja misljenja ne bi ti skodilo!
ultima_palabra

#4293 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

shake69 wrote:Okani se, bolan fraza. Fakat odvalis nekad 'k'o Maksim po diviziji'. Malo vise postovanja i za tudja misljenja ne bi ti skodilo!
Niđe veze... ja diskutujem normalno i navedem argumente za svoje mišljenje. Ti si taj koji govori ljudima da "izvaljuju" bez ikakvog objašnjenja... dovoljno govori i to da si se morao klonirati ;-)

Šta reći za nekoga ko misli da je Federer bolji nego prije 5 godina i da je Lopez/Verdasco najbolji par koji Španija ima :roll:
irvinx1

#4294 Re: TENIS

Post by irvinx1 »

Ali Roger sam kaze da je bolji :D

Salu na stranu, sadasnji Roger 2004. zaista ne bi izgubio ni jedan mec. Sa tog aspekta jeste bolji.
A sto se parova tice, ja mislim da uparivanje Nadala u kombinaciju sa Lopezom bi bilo izvrsno. Samo bi stetilo po singl.

Ne pratim ovaj duel Delpoa i Nadala, pa ako mogu neki utisci po zavrsetku...zahvaljujem.
necko_hz

#4295 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Sadašnji Roger bi 2004 na onako brzim podlogama gubio dosta mečeva, jer sve teže i teže izlazi na kraj sa udaračima koje je nekad lagano pobijeđivao !
Sada jeste zreliji, pametniji, možda i kompletniji teniser, ali ne igra bolje nego što je igrao u svom prajmu , a ko je pomno pratio 2004-2007 dobro zna kako je to izgledalo ! ;-)
irvinx1

#4296 Re: TENIS

Post by irvinx1 »

To je do kretanja. Roddick je sada kompletniji teniser nego sto je bio, pa i bolji... Rogerov sadasnja tehnika je bolja od one 2004.
Konstantnost, forma, i jos neke stvari su vremensko-starosne kategorije.
Roger je te godine dobio Lejtona, Marata i Endija na GS, izgubivsi od Kurtena na French Openu. Od ove trojice je jedino Roddick udarac... Kuerten bi se lose proveo these days. :D

Jedini nacin na koji bi Roger gubio dosta meceva na tim podlogama je kad bi ovi sadasnji teniseri igrali te 2004.
necko_hz

#4297 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Roddick kompletniji jeste, ali ne bih rekao da je bolji. Činjenica jeste da je svoj najbolji tenis igrao 2009. godine, ali ovo sada je nula ! Pa prije je bar imao forhend koji ga je izvlačio, sada nema ni to !

Ne govorim samo za 2004. već za te godine kada je dominirao i bio na vrhuncu !
Imao je bolje kretanje, koncentraciju, udarci su mu bili konstantniji, veća motivacija + podloge koje su odgovarale njegovom stilu igre, a također i igrači !
Ove sezone pretrpio je poraze od igrača koje je tada "gazio" kad i kako je htio (Tsonga, Berdych, Melzer, Gasquet)
Svakako da je danas tehnički potkovaniji teniser, a za to su jednim dijelom zaslužne i usporene podloge koje su ga natjerale da oblikuje svoju igru prema onome što tenis u određenom vremenskom periodu traži, ali da igra isto ili bolje nego u godinama kada je harao, ne igra i to je neoboriva činjenica !
irvinx1

#4298 Re: TENIS

Post by irvinx1 »

Ali Roddick je svoj najbolji Wimbledon odigrao nakon unaprijedjenja bekhenda.
Federerovi ovogodinji porazi su posljedica nekonstantnosti i kretanja. U tom pogledu svakako da nije bolji, ali treba imati na umu da protiv njih i nije imao najbolju igru, a oni su odigrali jako dobro. Tvrdim da je Rogerovo "sadasnje najbolje" bolje od "prijasnjeg najboljeg".

A sto se tice podloga djelim misljenje. Steta sto je brzih podloga "sve manje".
ultima_palabra

#4299 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Grande Rafa :thumbup:

Žao mi je Delpa i cijelog argentinskog tima... pravi pozitivci. Sljedeće godine dočekuju sve jake reprezentacije kući, imaju dobre šanse ako budu zdravi.
necko_hz

#4300 Re: TENIS

Post by necko_hz »

@ irvinx 1

Svakako, ali je zbog toga izgubio forhend tako da sada imamo situaciju kada ne udara, već bukvalno gura lupticu, bez ikakve jačine i oštrine !
irvinx1 wrote:Federerovi ovogodinji porazi su posljedica nekonstantnostii kretanja.
Tačno, biologija čini svoje, ali upravo to je imao u svom prajmu, a sada nema !

Nekada mu nije trebala najbolja igra da njih pobijedi, a danas se to debelo promijenilo !
irvinx1 wrote:Tvrdim da je Rogerovo "sadasnje najbolje" bolje od "prijasnjeg najboljeg".
Mišljenja su različita, a upoređivanje Federera nekad i sad i diskutovanje da li je bolji sad ili prije je prosipanje iz šupljeg u prazno, jer je ipak tema malo kompleksnija i puno je parametara koji se moraju uzeti u obzir da bi se odgovorilo na pitanje ! Činjenica je da je danas Federer za nijansu kompletniji i tehnički potkovaniji igrač, ali da to ne igra neku bitnu ulogu ! Također je činjenica da Federer danas nema konstantnost, kretanje, motivaciju, koncentraciju kao što je imao nekad, tako da ta njegova kompletnost gubi na značaju !
Ako uzmemo sve u obzir i stavimo na vagu shvatimo da je Federer bio bolji nekad nego sada !
Tu prvenstveno mislim da je nekada bio nešto manje kompletan igrač, ali da je imao ovo gore nabrojano + brze podloge koje je u potpunosti iskoristio, jer mu je igra formirana za takvu vrstu podloga + igrače koji su mu odgovarali ! Da današnjeg Federera vratimo u to vrijeme, ne bi imao onu rutinu kakvu je imao nekad i vjerovatno bi izgubio dosta mečeva i to od upravo takvih igrača sa flat udarcima ! Zašto ? Zato što prilagođavanjem igre jednoj vrsti podloga(sporim), gubiš onaj osjećaj koji si imao na nekoj drugoh vrsti podloga (brzim) i to je glavni razlog zašto je Federer ove godine gubio od Tsonge, Berdycha, Gasqueta itd i zašto se teže snalazi sa tim igračima nego prije !

Španija opet osvoji DC ! :roll: :D
Post Reply