Ljudina
TENIS
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- BiH-x
#4276 Re: TENIS
http://www.sarajevo-x.com/sport/tenis/l ... /111202133
Ljudina
Podsjetimo se da je igrao humanitarni mec sa Ivanisevicem u Sarajevu 2007 godine.
Ljudina
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4277 Re: TENIS
Ljubicic je u pravu. Zasto da igra mec u gradu iz kojeg je otjeran?!
-
xDenisx
#4278 Re: TENIS
To vam je Ivan...nigdje zlobe, nigdje mrznje, samo principijelnost i zdrav razum
Inace je "polutanac", majka je Bosnjakinja (a i zena mislim, zove se Aida) a otac Hrvat 
-
Mustang1
#4279 Re: TENIS
"Vamos Deeeeeeeeeeeeelpooo!"
Koji su fanatici ovi Argentinci .. A ja mislio mi ludi

Koji su fanatici ovi Argentinci .. A ja mislio mi ludi
- shake69
#4280 Re: TENIS
Bravo, Delpo. Koje uzivanje gledati njegove razorne 'fletove'. To su udarci koji izbijaju reket iz ruke. Valjda ostane na ovom nivou a u nedjelju ce biti praznik tenisa, bez obzira na ishod parova. Vamos, Argentina! p.s. ima li gdje plavo-bijele zastave u smajlicima! 
- irvinx1
#4281 Re: TENIS
Dobar je Ljubo, kao covjek i kao teniser. Ne sumnjam da ce sa Novakom odigrati neki egzibicioni mec u Beogradu narednih godina.
Ako danas Delpo pobjedi, a Argentina uzme dublove, imaju finih sanse za ukupni trijumf. ipak, predvidjam Spaniju 3 2.
Ako danas Delpo pobjedi, a Argentina uzme dublove, imaju finih sanse za ukupni trijumf. ipak, predvidjam Spaniju 3 2.
- irvinx1
#4282 Re: TENIS
E moj Delpotro, tesko ces ti do jos kojeg GS-a. Dakle, Spanija novi prvak.
Cestitke Ferreru, on mi je peti ili sesti omiljeni teniser.
- shake69
#4283 Re: TENIS
Ferrer odigrao mozda ponajbolja dva seta u zivotu, posebno kraj cetvrtog i peti. Zasluzeno, iako sam Delpotrov navijac. Steta, ovako iscrpljen i slomljen Juan Martin nece moci ni izaci mozda protiv Rafe.irvinx1 wrote:E moj Delpotro, tesko ces ti do jos kojeg GS-a. Dakle, Spanija novi prvak.
- ultima_palabra
#4285 Re: TENIS
Ferrer navodno puši kutiju cigareta dnevno i trči po 20 minuta na traci prije svakog meča 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#4286 Re: TENIS
da ne pusi, bio bi nambr uan 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4287 Re: TENIS
Ferrer
Pravi je Spartanac
Pravi je Spartanac
- ultima_palabra
#4288 Re: TENIS
2-1... parovi su postali slabost za Špance. Nevjerovatno da Costa nije stavio Granollersa u igru
Anyway, prilika za Rafu da osvoji odlučujući poen prvi put u karijeri
-
Mustang1
#4289 Re: TENIS
Ne znam sta bi se trebalo desiti da Argentina pobjedi
Delpo bi trebao odigrati mec karijete zivota historije njegove zemlje da uzme Nadala 
- shake69
#4290 Re: TENIS
Sto i ti Palabrash znas izvaliti!Pa, igrao je Granollers, pa su dobili po usima od brace Bryan! I ti bi, kao je li teniski strucnjak, bezmalo bosanski Armenulic, turio tog lika ispred Lopeza!? Mama draga!ultima_palabra wrote:2-1... parovi su postali slabost za Špance. Nevjerovatno da Costa nije stavio Granollersa u igru![]()
- ultima_palabra
#4291 Re: TENIS
Šta si se ba ti meni nakostolomio?shake69 wrote:Sto i ti Palabrash znas izvaliti!Pa, igrao je Granollers, pa su dobili po usima od brace Bryan! I ti bi, kao je li teniski strucnjak, bezmalo bosanski Armenulic, turio tog lika ispred Lopeza!? Mama draga!ultima_palabra wrote:2-1... parovi su postali slabost za Špance. Nevjerovatno da Costa nije stavio Granollersa u igru![]()
Ako već pitaš, stavio bih Granollersa umjesto Verdasca... a sa njim su uzeli set najboljem svjetskom paru. Dok su Verdasco i Lopez osvojili 3 gema protiv Tsonge i Llodre, i 10tak protiv Nalbandiana i Schwanka. Usput imaju skor od 3-17 u zadnjih 20 mečeva zajedno
Stručnjak
- shake69
#4292 Re: TENIS
Okani se, bolan fraza. Fakat odvalis nekad 'k'o Maksim po diviziji'. Malo vise postovanja i za tudja misljenja ne bi ti skodilo!ultima_palabra wrote:Šta si se ba ti meni nakostolomio?shake69 wrote:Sto i ti Palabrash znas izvaliti!Pa, igrao je Granollers, pa su dobili po usima od brace Bryan! I ti bi, kao je li teniski strucnjak, bezmalo bosanski Armenulic, turio tog lika ispred Lopeza!? Mama draga!ultima_palabra wrote:2-1... parovi su postali slabost za Špance. Nevjerovatno da Costa nije stavio Granollersa u igru![]()
Anyway, prilika za Rafu da osvoji odlučujući poen prvi put u karijeri![]()
Ako već pitaš, stavio bih Granollersa umjesto Verdasca... a sa njim su uzeli set najboljem svjetskom paru. Dok su Verdasco i Lopez osvojili 3 gema protiv Tsonge i Llodre, i 10tak protiv Nalbandiana i Schwanka. Usput imaju skor od 3-17 u zadnjih 20 mečeva zajedno![]()
Stručnjak
- ultima_palabra
#4293 Re: TENIS
Niđe veze... ja diskutujem normalno i navedem argumente za svoje mišljenje. Ti si taj koji govori ljudima da "izvaljuju" bez ikakvog objašnjenja... dovoljno govori i to da si se morao kloniratishake69 wrote:Okani se, bolan fraza. Fakat odvalis nekad 'k'o Maksim po diviziji'. Malo vise postovanja i za tudja misljenja ne bi ti skodilo!
Šta reći za nekoga ko misli da je Federer bolji nego prije 5 godina i da je Lopez/Verdasco najbolji par koji Španija ima
- irvinx1
#4294 Re: TENIS
Ali Roger sam kaze da je bolji
Salu na stranu, sadasnji Roger 2004. zaista ne bi izgubio ni jedan mec. Sa tog aspekta jeste bolji.
A sto se parova tice, ja mislim da uparivanje Nadala u kombinaciju sa Lopezom bi bilo izvrsno. Samo bi stetilo po singl.
Ne pratim ovaj duel Delpoa i Nadala, pa ako mogu neki utisci po zavrsetku...zahvaljujem.
Salu na stranu, sadasnji Roger 2004. zaista ne bi izgubio ni jedan mec. Sa tog aspekta jeste bolji.
A sto se parova tice, ja mislim da uparivanje Nadala u kombinaciju sa Lopezom bi bilo izvrsno. Samo bi stetilo po singl.
Ne pratim ovaj duel Delpoa i Nadala, pa ako mogu neki utisci po zavrsetku...zahvaljujem.
- necko_hz
#4295 Re: TENIS
Sadašnji Roger bi 2004 na onako brzim podlogama gubio dosta mečeva, jer sve teže i teže izlazi na kraj sa udaračima koje je nekad lagano pobijeđivao !
Sada jeste zreliji, pametniji, možda i kompletniji teniser, ali ne igra bolje nego što je igrao u svom prajmu , a ko je pomno pratio 2004-2007 dobro zna kako je to izgledalo !
Sada jeste zreliji, pametniji, možda i kompletniji teniser, ali ne igra bolje nego što je igrao u svom prajmu , a ko je pomno pratio 2004-2007 dobro zna kako je to izgledalo !
- irvinx1
#4296 Re: TENIS
To je do kretanja. Roddick je sada kompletniji teniser nego sto je bio, pa i bolji... Rogerov sadasnja tehnika je bolja od one 2004.
Konstantnost, forma, i jos neke stvari su vremensko-starosne kategorije.
Roger je te godine dobio Lejtona, Marata i Endija na GS, izgubivsi od Kurtena na French Openu. Od ove trojice je jedino Roddick udarac... Kuerten bi se lose proveo these days.
Jedini nacin na koji bi Roger gubio dosta meceva na tim podlogama je kad bi ovi sadasnji teniseri igrali te 2004.
Konstantnost, forma, i jos neke stvari su vremensko-starosne kategorije.
Roger je te godine dobio Lejtona, Marata i Endija na GS, izgubivsi od Kurtena na French Openu. Od ove trojice je jedino Roddick udarac... Kuerten bi se lose proveo these days.
Jedini nacin na koji bi Roger gubio dosta meceva na tim podlogama je kad bi ovi sadasnji teniseri igrali te 2004.
- necko_hz
#4297 Re: TENIS
Roddick kompletniji jeste, ali ne bih rekao da je bolji. Činjenica jeste da je svoj najbolji tenis igrao 2009. godine, ali ovo sada je nula ! Pa prije je bar imao forhend koji ga je izvlačio, sada nema ni to !
Ne govorim samo za 2004. već za te godine kada je dominirao i bio na vrhuncu !
Imao je bolje kretanje, koncentraciju, udarci su mu bili konstantniji, veća motivacija + podloge koje su odgovarale njegovom stilu igre, a također i igrači !
Ove sezone pretrpio je poraze od igrača koje je tada "gazio" kad i kako je htio (Tsonga, Berdych, Melzer, Gasquet)
Svakako da je danas tehnički potkovaniji teniser, a za to su jednim dijelom zaslužne i usporene podloge koje su ga natjerale da oblikuje svoju igru prema onome što tenis u određenom vremenskom periodu traži, ali da igra isto ili bolje nego u godinama kada je harao, ne igra i to je neoboriva činjenica !
Ne govorim samo za 2004. već za te godine kada je dominirao i bio na vrhuncu !
Imao je bolje kretanje, koncentraciju, udarci su mu bili konstantniji, veća motivacija + podloge koje su odgovarale njegovom stilu igre, a također i igrači !
Ove sezone pretrpio je poraze od igrača koje je tada "gazio" kad i kako je htio (Tsonga, Berdych, Melzer, Gasquet)
Svakako da je danas tehnički potkovaniji teniser, a za to su jednim dijelom zaslužne i usporene podloge koje su ga natjerale da oblikuje svoju igru prema onome što tenis u određenom vremenskom periodu traži, ali da igra isto ili bolje nego u godinama kada je harao, ne igra i to je neoboriva činjenica !
- irvinx1
#4298 Re: TENIS
Ali Roddick je svoj najbolji Wimbledon odigrao nakon unaprijedjenja bekhenda.
Federerovi ovogodinji porazi su posljedica nekonstantnosti i kretanja. U tom pogledu svakako da nije bolji, ali treba imati na umu da protiv njih i nije imao najbolju igru, a oni su odigrali jako dobro. Tvrdim da je Rogerovo "sadasnje najbolje" bolje od "prijasnjeg najboljeg".
A sto se tice podloga djelim misljenje. Steta sto je brzih podloga "sve manje".
Federerovi ovogodinji porazi su posljedica nekonstantnosti i kretanja. U tom pogledu svakako da nije bolji, ali treba imati na umu da protiv njih i nije imao najbolju igru, a oni su odigrali jako dobro. Tvrdim da je Rogerovo "sadasnje najbolje" bolje od "prijasnjeg najboljeg".
A sto se tice podloga djelim misljenje. Steta sto je brzih podloga "sve manje".
- ultima_palabra
#4299 Re: TENIS
Grande Rafa
Žao mi je Delpa i cijelog argentinskog tima... pravi pozitivci. Sljedeće godine dočekuju sve jake reprezentacije kući, imaju dobre šanse ako budu zdravi.
Žao mi je Delpa i cijelog argentinskog tima... pravi pozitivci. Sljedeće godine dočekuju sve jake reprezentacije kući, imaju dobre šanse ako budu zdravi.
- necko_hz
#4300 Re: TENIS
@ irvinx 1
Svakako, ali je zbog toga izgubio forhend tako da sada imamo situaciju kada ne udara, već bukvalno gura lupticu, bez ikakve jačine i oštrine !
Nekada mu nije trebala najbolja igra da njih pobijedi, a danas se to debelo promijenilo !
Ako uzmemo sve u obzir i stavimo na vagu shvatimo da je Federer bio bolji nekad nego sada !
Tu prvenstveno mislim da je nekada bio nešto manje kompletan igrač, ali da je imao ovo gore nabrojano + brze podloge koje je u potpunosti iskoristio, jer mu je igra formirana za takvu vrstu podloga + igrače koji su mu odgovarali ! Da današnjeg Federera vratimo u to vrijeme, ne bi imao onu rutinu kakvu je imao nekad i vjerovatno bi izgubio dosta mečeva i to od upravo takvih igrača sa flat udarcima ! Zašto ? Zato što prilagođavanjem igre jednoj vrsti podloga(sporim), gubiš onaj osjećaj koji si imao na nekoj drugoh vrsti podloga (brzim) i to je glavni razlog zašto je Federer ove godine gubio od Tsonge, Berdycha, Gasqueta itd i zašto se teže snalazi sa tim igračima nego prije !
Španija opet osvoji DC !

Svakako, ali je zbog toga izgubio forhend tako da sada imamo situaciju kada ne udara, već bukvalno gura lupticu, bez ikakve jačine i oštrine !
Tačno, biologija čini svoje, ali upravo to je imao u svom prajmu, a sada nema !irvinx1 wrote:Federerovi ovogodinji porazi su posljedica nekonstantnostii kretanja.
Nekada mu nije trebala najbolja igra da njih pobijedi, a danas se to debelo promijenilo !
Mišljenja su različita, a upoređivanje Federera nekad i sad i diskutovanje da li je bolji sad ili prije je prosipanje iz šupljeg u prazno, jer je ipak tema malo kompleksnija i puno je parametara koji se moraju uzeti u obzir da bi se odgovorilo na pitanje ! Činjenica je da je danas Federer za nijansu kompletniji i tehnički potkovaniji igrač, ali da to ne igra neku bitnu ulogu ! Također je činjenica da Federer danas nema konstantnost, kretanje, motivaciju, koncentraciju kao što je imao nekad, tako da ta njegova kompletnost gubi na značaju !irvinx1 wrote:Tvrdim da je Rogerovo "sadasnje najbolje" bolje od "prijasnjeg najboljeg".
Ako uzmemo sve u obzir i stavimo na vagu shvatimo da je Federer bio bolji nekad nego sada !
Tu prvenstveno mislim da je nekada bio nešto manje kompletan igrač, ali da je imao ovo gore nabrojano + brze podloge koje je u potpunosti iskoristio, jer mu je igra formirana za takvu vrstu podloga + igrače koji su mu odgovarali ! Da današnjeg Federera vratimo u to vrijeme, ne bi imao onu rutinu kakvu je imao nekad i vjerovatno bi izgubio dosta mečeva i to od upravo takvih igrača sa flat udarcima ! Zašto ? Zato što prilagođavanjem igre jednoj vrsti podloga(sporim), gubiš onaj osjećaj koji si imao na nekoj drugoh vrsti podloga (brzim) i to je glavni razlog zašto je Federer ove godine gubio od Tsonge, Berdycha, Gasqueta itd i zašto se teže snalazi sa tim igračima nego prije !
Španija opet osvoji DC !