iPhone - All about
Moderator: Benq
-
Muuky
#4276 Re: iPhone - All about
kad udjem na Facebook preko iPhone , zašto mi ne piše kad ostavim status ili nesto drugo " via iPhone " ?
- Curve
#4277 Re: iPhone - All about
zato sto je to facebook izbacio, od avgusta ti ne pise vise via iphone, vec stoji via mobileMuuky wrote:kad udjem na Facebook preko iPhone , zašto mi ne piše kad ostavim status ili nesto drugo " via iPhone " ?
- swirl
#4278 Re: iPhone - All about
Curve wrote:zato sto je to facebook izbacio, od avgusta ti ne pise vise via iphone, vec stoji via mobileMuuky wrote:kad udjem na Facebook preko iPhone , zašto mi ne piše kad ostavim status ili nesto drugo " via iPhone " ?
Nema vise foliranja sa Iphone
- ja_cura_
#4279 Re: iPhone - All about
zdravo!
imam jedno pitanje, vezano sa iphone 4. porijeklo je iz inostranstva, treba da stavim bh broj ali tu odmah nastupaju problemi. ja cu ih dole poredati, pa ako moze neko da odgovori u sto vise "laickom" tonu, bilo bi super
hvala!
1. u iphone ulazi micro sim kartica. da li mogu u sarajevu nabaviti isto malu sa vec postojecim bh brojem (imam ga vec 10 godina, pa ne bih da ga mijenjam)?
2. iphone je otkljucan, ali da li moram na jos nesto paziti pri ubacivanju nove kartice?
hvala vam!
imam jedno pitanje, vezano sa iphone 4. porijeklo je iz inostranstva, treba da stavim bh broj ali tu odmah nastupaju problemi. ja cu ih dole poredati, pa ako moze neko da odgovori u sto vise "laickom" tonu, bilo bi super
1. u iphone ulazi micro sim kartica. da li mogu u sarajevu nabaviti isto malu sa vec postojecim bh brojem (imam ga vec 10 godina, pa ne bih da ga mijenjam)?
2. iphone je otkljucan, ali da li moram na jos nesto paziti pri ubacivanju nove kartice?
hvala vam!
-
Duge
#4280 Re: iPhone - All about
Koliko znam besplatno rezu karticu u poslovnicama BH Telecomaja_cura_ wrote:zdravo!
imam jedno pitanje, vezano sa iphone 4. porijeklo je iz inostranstva, treba da stavim bh broj ali tu odmah nastupaju problemi. ja cu ih dole poredati, pa ako moze neko da odgovori u sto vise "laickom" tonu, bilo bi superhvala!
hvala vam!
Ako je otkljucan nista ne moras paziti
- Curve
#4281 Re: iPhone - All about
kako je vec odgovoreno al et da ponovim:ja_cura_ wrote:zdravo!
imam jedno pitanje, vezano sa iphone 4. porijeklo je iz inostranstva, treba da stavim bh broj ali tu odmah nastupaju problemi. ja cu ih dole poredati, pa ako moze neko da odgovori u sto vise "laickom" tonu, bilo bi superhvala!
hvala vam!
1. ne moras mijenjat broj, vec tu svoju karticu odnesi na salter bh telecoma (ili koji mob shop) gdje ce ti tu karticu skratit da odgovara za iphone 4
2. ako je otkuljacan, tj fabricki otkljucan onda nemas brige ni za update il sta vec, ubaci nasu karticu i uzivaj
- Curve
#4282 Re: iPhone - All about
ejjj ppl.. moze malo detaljnije objasnjenje o viber aplikaciji..
koliko sam skontao moram ja imat instaliran i ta osoba koju hocu zvat, trebas biti prikacen na wi-fi ili gprs i sad je princim ko kad zovem nekog ali samo kliknem na viber, jel ? hmm jel free ta aplikacija ili je trial, sha vec.. onda jel nebitno koji je broj, znaci mozel austrija, engleska itd.
vidim da ima i za android i za iphone, mogul npr. ja sa iphona zvat viber na androidu ?
helem ako moze malo detaljnije o njoj, ko koristi thx.
koliko sam skontao moram ja imat instaliran i ta osoba koju hocu zvat, trebas biti prikacen na wi-fi ili gprs i sad je princim ko kad zovem nekog ali samo kliknem na viber, jel ? hmm jel free ta aplikacija ili je trial, sha vec.. onda jel nebitno koji je broj, znaci mozel austrija, engleska itd.
vidim da ima i za android i za iphone, mogul npr. ja sa iphona zvat viber na androidu ?
-
agent_001
#4283 Re: iPhone - All about
Mora biti na oba telefona snimljena aplikacija, mora biti wifi (neznam za gprs) na oba uređaja, nadjes bilo koji broj na svijetu zoveš, šalješ poruke guzovaće 
- swirl
#4284 Re: iPhone - All about
Moras ti imati instaliran, i osoba koju zoves. Nije trial, a aplikacija je free. Mozes zvati koga god hoces, ko koristi Iphone ili android, trebas imati internet konekciju da bi zvao, svejedno koju. Kada instaliras viber, mozes slati poruke i telefonirati, program ti sam izlista ko vec od tvojih kontakta koristi viber, tako da se tu ne moras muciti. Eto. Interesuje li te jos nesto?Curve wrote:ejjj ppl.. moze malo detaljnije objasnjenje o viber aplikaciji..
- Curve
#4285 Re: iPhone - All about
thx.. nisam znao da i poruke se moze, ajd dok snimim aplikaciju pa javim ako mi jos sta ne bude jasnoswirl wrote:Moras ti imati instaliran, i osoba koju zoves. Nije trial, a aplikacija je free. Mozes zvati koga god hoces, ko koristi Iphone ili android, trebas imati internet konekciju da bi zvao, svejedno koju. Kada instaliras viber, mozes slati poruke i telefonirati, program ti sam izlista ko vec od tvojih kontakta koristi viber, tako da se tu ne moras muciti. Eto. Interesuje li te jos nesto?Curve wrote:ejjj ppl.. moze malo detaljnije objasnjenje o viber aplikaciji..
- swirl
#4286 Re: iPhone - All about
Ma toliko je jednostavno koristenje tog programa, da ce ti sve biti jasno jednom kad ga instaliras.
- Curve
#4287 Re: iPhone - All about
ma vjerujem, neg samo reko princim kako je to, da ne bude ono kontam preko viber a ja "obicno" nazovem englesku, pa racun ode u 100 pm heheheswirl wrote:Ma toliko je jednostavno koristenje tog programa, da ce ti sve biti jasno jednom kad ga instaliras.
- swirl
#4288 Re: iPhone - All about
Ne moze ti se to desiti, jer ako ne moze da uspostavi viber poziv, pita te hoces li umjesto free call da uspostavis regular callCurve wrote:ma vjerujem, neg samo reko princim kako je to, da ne bude ono kontam preko viber a ja "obicno" nazovem englesku, pa racun ode u 100 pm heheheswirl wrote:Ma toliko je jednostavno koristenje tog programa, da ce ti sve biti jasno jednom kad ga instaliras.
- Curve
#4289 Re: iPhone - All about
e to to, hahah znaci na to su mislili, garant bilo jos smotanih poput mene pa bi slucajno nazvali pravi broj pa racun odeeee u ... eheehswirl wrote:Ne moze ti se to desiti, jer ako ne moze da uspostavi viber poziv, pita te hoces li umjesto free call da uspostavis regular callCurve wrote:ma vjerujem, neg samo reko princim kako je to, da ne bude ono kontam preko viber a ja "obicno" nazovem englesku, pa racun ode u 100 pm heheheswirl wrote:Ma toliko je jednostavno koristenje tog programa, da ce ti sve biti jasno jednom kad ga instaliras.
-
iSwagga
#4290 Re: iPhone - All about
Did you know? - The bandwidth rate during a Viber call is approximately 240 KB per minute up and down, 14 MB per hour up and down.
- Curve
#4291 Re: iPhone - All about
znaci wi-fiiSwagga wrote:Did you know? - The bandwidth rate during a Viber call is approximately 240 KB per minute up and down, 14 MB per hour up and down.
- swirl
#4292 Re: iPhone - All about
Meni moze i na 3GCurve wrote:znaci wi-fiiSwagga wrote:Did you know? - The bandwidth rate during a Viber call is approximately 240 KB per minute up and down, 14 MB per hour up and down.
- Curve
#4293 Re: iPhone - All about
ok to da moze na 3G, ali za 1h 14 mb, ode racun u 100 lijepihswirl wrote:Meni moze i na 3GCurve wrote:znaci wi-fiiSwagga wrote:Did you know? - The bandwidth rate during a Viber call is approximately 240 KB per minute up and down, 14 MB per hour up and down.
- ja_cura_
#4294 Re: iPhone - All about
@Duge i @Curve
hvala na brzom odgovoru,
koliko su mi rekli, iphone ce biti fabricki otkljucan, ali tek kad se stavi nova kartica, pa ce mi to uraditi "familija" cim dodje ovamo i donese iphone, a ja pripremim nasu karticu.
hvala jos jednom!
hvala na brzom odgovoru,
koliko su mi rekli, iphone ce biti fabricki otkljucan, ali tek kad se stavi nova kartica, pa ce mi to uraditi "familija" cim dodje ovamo i donese iphone, a ja pripremim nasu karticu.
hvala jos jednom!
-
agent_001
#4295 Re: iPhone - All about
kad ti isjeku karticu, sto mozes uraditi u bilo kojoj prodavnici mobitela, ja sam na skenderiji npr, zadrži onaj ostatak jer se opet moze uklopit i da karticu, iz nekog razloga ako zatreba, mozes staviti u ove obicnije telefone sa obicnim sim-om.
- Curve
#4296 Re: iPhone - All about
instalirao viber, isprobao nasao jarana da je online, interesantno, lajkam
samo slab mi imenih, 10ak ih samo koristi
-
Kindzadza
#4297 Re: iPhone - All about
Nemam pojmaAMD wrote:Kako si reporogramirao iphone?
Ne razumem tacno sta mislis sa tim "id-om"?EUROBIH wrote:nije ti gevey stradao
da je riknuo gevey,kako bi onda mogao primati pozive i poruke?![]()
![]()
![]()
![]()
pogledaj u postavkama ide li id tvoje sim kartice-jer ga ne smiješ ograničiti-zabraniti.............
Kao sto sam vec opisao... Regularno koristim internet saobracaj, primam i saljem poruke, primam pozive. Jedini problem je, kada hocu da nazovem, dolazi mi: "neuspeli poziv!". Znaci, samo ne mogu zvati.
- swirl
#4298 Re: iPhone - All about
Ma i kod mene jedno 10ak koristi, ali je dobar folCurve wrote:instalirao viber, isprobao nasao jarana da je online, interesantno, lajkam![]()
![]()
-
iSwagga
#4299 Re: iPhone - All about
izasao untethered jailbreak za ios 5.0.1!! (osim za iphone 4s i ipad2)
http://blog.iphone-dev.org/post/1485783 ... d-holidays
ili nadjite u cydia-i 'corona' i instalirajte.. happy untethered jailbreaking
http://blog.iphone-dev.org/post/1485783 ... d-holidays
ili nadjite u cydia-i 'corona' i instalirajte.. happy untethered jailbreaking
-
shin
#4300 Re: iPhone - All about
Moze li se ovo nabaciti na iphone 4 retail verzija, koji nema uradjen JB?