iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Muuky

#4276 Re: iPhone - All about

Post by Muuky »

kad udjem na Facebook preko iPhone , zašto mi ne piše kad ostavim status ili nesto drugo " via iPhone " ?
Curve

#4277 Re: iPhone - All about

Post by Curve »

Muuky wrote:kad udjem na Facebook preko iPhone , zašto mi ne piše kad ostavim status ili nesto drugo " via iPhone " ?
zato sto je to facebook izbacio, od avgusta ti ne pise vise via iphone, vec stoji via mobile
swirl

#4278 Re: iPhone - All about

Post by swirl »

Curve wrote:
Muuky wrote:kad udjem na Facebook preko iPhone , zašto mi ne piše kad ostavim status ili nesto drugo " via iPhone " ?
zato sto je to facebook izbacio, od avgusta ti ne pise vise via iphone, vec stoji via mobile

Nema vise foliranja sa Iphone :D :D
ja_cura_

#4279 Re: iPhone - All about

Post by ja_cura_ »

zdravo!

imam jedno pitanje, vezano sa iphone 4. porijeklo je iz inostranstva, treba da stavim bh broj ali tu odmah nastupaju problemi. ja cu ih dole poredati, pa ako moze neko da odgovori u sto vise "laickom" tonu, bilo bi super :-) hvala!

1. u iphone ulazi micro sim kartica. da li mogu u sarajevu nabaviti isto malu sa vec postojecim bh brojem (imam ga vec 10 godina, pa ne bih da ga mijenjam)?

2. iphone je otkljucan, ali da li moram na jos nesto paziti pri ubacivanju nove kartice?

hvala vam!
Duge

#4280 Re: iPhone - All about

Post by Duge »

ja_cura_ wrote:zdravo!

imam jedno pitanje, vezano sa iphone 4. porijeklo je iz inostranstva, treba da stavim bh broj ali tu odmah nastupaju problemi. ja cu ih dole poredati, pa ako moze neko da odgovori u sto vise "laickom" tonu, bilo bi super :-) hvala!

1. u iphone ulazi micro sim kartica. da li mogu u sarajevu nabaviti isto malu sa vec postojecim bh brojem (imam ga vec 10 godina, pa ne bih da ga mijenjam)?

2. iphone je otkljucan, ali da li moram na jos nesto paziti pri ubacivanju nove kartice?

hvala vam!
Koliko znam besplatno rezu karticu u poslovnicama BH Telecoma

Ako je otkljucan nista ne moras paziti :)
Curve

#4281 Re: iPhone - All about

Post by Curve »

ja_cura_ wrote:zdravo!

hvala vam!
kako je vec odgovoreno al et da ponovim:
1. ne moras mijenjat broj, vec tu svoju karticu odnesi na salter bh telecoma (ili koji mob shop) gdje ce ti tu karticu skratit da odgovara za iphone 4
2. ako je otkuljacan, tj fabricki otkljucan onda nemas brige ni za update il sta vec, ubaci nasu karticu i uzivaj
Curve

#4282 Re: iPhone - All about

Post by Curve »

ejjj ppl.. moze malo detaljnije objasnjenje o viber aplikaciji..

koliko sam skontao moram ja imat instaliran i ta osoba koju hocu zvat, trebas biti prikacen na wi-fi ili gprs i sad je princim ko kad zovem nekog ali samo kliknem na viber, jel ? hmm jel free ta aplikacija ili je trial, sha vec.. onda jel nebitno koji je broj, znaci mozel austrija, engleska itd.
vidim da ima i za android i za iphone, mogul npr. ja sa iphona zvat viber na androidu ?

helem ako moze malo detaljnije o njoj, ko koristi thx.
agent_001

#4283 Re: iPhone - All about

Post by agent_001 »

Mora biti na oba telefona snimljena aplikacija, mora biti wifi (neznam za gprs) na oba uređaja, nadjes bilo koji broj na svijetu zoveš, šalješ poruke guzovaće :)
swirl

#4284 Re: iPhone - All about

Post by swirl »

Curve wrote:ejjj ppl.. moze malo detaljnije objasnjenje o viber aplikaciji..

koliko sam skontao moram ja imat instaliran i ta osoba koju hocu zvat, trebas biti prikacen na wi-fi ili gprs i sad je princim ko kad zovem nekog ali samo kliknem na viber, jel ? hmm jel free ta aplikacija ili je trial, sha vec.. onda jel nebitno koji je broj, znaci mozel austrija, engleska itd.
vidim da ima i za android i za iphone, mogul npr. ja sa iphona zvat viber na androidu ?

Moras ti imati instaliran, i osoba koju zoves. Nije trial, a aplikacija je free. Mozes zvati koga god hoces, ko koristi Iphone ili android, trebas imati internet konekciju da bi zvao, svejedno koju. Kada instaliras viber, mozes slati poruke i telefonirati, program ti sam izlista ko vec od tvojih kontakta koristi viber, tako da se tu ne moras muciti. Eto. Interesuje li te jos nesto?
Curve

#4285 Re: iPhone - All about

Post by Curve »

swirl wrote:
Curve wrote:ejjj ppl.. moze malo detaljnije objasnjenje o viber aplikaciji..

Moras ti imati instaliran, i osoba koju zoves. Nije trial, a aplikacija je free. Mozes zvati koga god hoces, ko koristi Iphone ili android, trebas imati internet konekciju da bi zvao, svejedno koju. Kada instaliras viber, mozes slati poruke i telefonirati, program ti sam izlista ko vec od tvojih kontakta koristi viber, tako da se tu ne moras muciti. Eto. Interesuje li te jos nesto?
thx.. nisam znao da i poruke se moze, ajd dok snimim aplikaciju pa javim ako mi jos sta ne bude jasno :D
swirl

#4286 Re: iPhone - All about

Post by swirl »

Ma toliko je jednostavno koristenje tog programa, da ce ti sve biti jasno jednom kad ga instaliras.
Curve

#4287 Re: iPhone - All about

Post by Curve »

swirl wrote:Ma toliko je jednostavno koristenje tog programa, da ce ti sve biti jasno jednom kad ga instaliras.
ma vjerujem, neg samo reko princim kako je to, da ne bude ono kontam preko viber a ja "obicno" nazovem englesku, pa racun ode u 100 pm hehehe
swirl

#4288 Re: iPhone - All about

Post by swirl »

Curve wrote:
swirl wrote:Ma toliko je jednostavno koristenje tog programa, da ce ti sve biti jasno jednom kad ga instaliras.
ma vjerujem, neg samo reko princim kako je to, da ne bude ono kontam preko viber a ja "obicno" nazovem englesku, pa racun ode u 100 pm hehehe
Ne moze ti se to desiti, jer ako ne moze da uspostavi viber poziv, pita te hoces li umjesto free call da uspostavis regular call :-D
Curve

#4289 Re: iPhone - All about

Post by Curve »

swirl wrote:
Curve wrote:
Ne moze ti se to desiti, jer ako ne moze da uspostavi viber poziv, pita te hoces li umjesto free call da uspostavis regular call :-D
e to to, hahah znaci na to su mislili, garant bilo jos smotanih poput mene pa bi slucajno nazvali pravi broj pa racun odeeee u ... eheeh
iSwagga

#4290 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

Did you know? - The bandwidth rate during a Viber call is approximately 240 KB per minute up and down, 14 MB per hour up and down.
Curve

#4291 Re: iPhone - All about

Post by Curve »

iSwagga wrote:Did you know? - The bandwidth rate during a Viber call is approximately 240 KB per minute up and down, 14 MB per hour up and down.
znaci wi-fi :D
swirl

#4292 Re: iPhone - All about

Post by swirl »

Curve wrote:
iSwagga wrote:Did you know? - The bandwidth rate during a Viber call is approximately 240 KB per minute up and down, 14 MB per hour up and down.
Meni moze i na 3G
Curve

#4293 Re: iPhone - All about

Post by Curve »

swirl wrote:
Curve wrote:
Meni moze i na 3G
ok to da moze na 3G, ali za 1h 14 mb, ode racun u 100 lijepih
ja_cura_

#4294 Re: iPhone - All about

Post by ja_cura_ »

@Duge i @Curve

hvala na brzom odgovoru,

koliko su mi rekli, iphone ce biti fabricki otkljucan, ali tek kad se stavi nova kartica, pa ce mi to uraditi "familija" cim dodje ovamo i donese iphone, a ja pripremim nasu karticu. :)

hvala jos jednom!
agent_001

#4295 Re: iPhone - All about

Post by agent_001 »

kad ti isjeku karticu, sto mozes uraditi u bilo kojoj prodavnici mobitela, ja sam na skenderiji npr, zadrži onaj ostatak jer se opet moze uklopit i da karticu, iz nekog razloga ako zatreba, mozes staviti u ove obicnije telefone sa obicnim sim-om.
Curve

#4296 Re: iPhone - All about

Post by Curve »

instalirao viber, isprobao nasao jarana da je online, interesantno, lajkam :lol: :lol:
samo slab mi imenih, 10ak ih samo koristi :-)
Kindzadza

#4297 Re: iPhone - All about

Post by Kindzadza »

AMD wrote:Kako si reporogramirao iphone? :-D
Nemam pojma :-) ... Lik sto mi je prodao SIM ulozak, rekao mi je da ga je reprogamirao (izbrisao stare podatke i uneo nove, navodno).
EUROBIH wrote:nije ti gevey stradao
da je riknuo gevey,kako bi onda mogao primati pozive i poruke? :? :roll: :lol: :lol:
pogledaj u postavkama ide li id tvoje sim kartice-jer ga ne smiješ ograničiti-zabraniti.............
Ne razumem tacno sta mislis sa tim "id-om"?
Kao sto sam vec opisao... Regularno koristim internet saobracaj, primam i saljem poruke, primam pozive. Jedini problem je, kada hocu da nazovem, dolazi mi: "neuspeli poziv!". Znaci, samo ne mogu zvati.
swirl

#4298 Re: iPhone - All about

Post by swirl »

Curve wrote:instalirao viber, isprobao nasao jarana da je online, interesantno, lajkam :lol: :lol:
samo slab mi imenih, 10ak ih samo koristi :-)
Ma i kod mene jedno 10ak koristi, ali je dobar fol :D :D
iSwagga

#4299 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

izasao untethered jailbreak za ios 5.0.1!! (osim za iphone 4s i ipad2)
http://blog.iphone-dev.org/post/1485783 ... d-holidays

ili nadjite u cydia-i 'corona' i instalirajte.. happy untethered jailbreaking :)
shin

#4300 Re: iPhone - All about

Post by shin »

Moze li se ovo nabaciti na iphone 4 retail verzija, koji nema uradjen JB?
Post Reply