Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post Reply
reunion

#4276 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by reunion »

sherbett. Tvoj post odiše narcisoidnim samozadovoljstvom i potpunim nepoznavanjem činjenica.
reunion

#4277 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by reunion »

Zašto? To ću ti odgovoriti kada na ovom forumu bude najmanje 5 puta više Srba od mizernih 3% (vidi "testni popis").
možda ne znaš dovoljno o meni
Uopšte me ne interesuješ, ni pod razno.
radostan dan

#4278 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

vidi, tema jeste za analiziranje sa različitih aspekata...ali volju za priču između nas ubija par stručnjaka za sve i svašta, to je čudo jedno kako se oni razumiju u fudbalsku taktiku, vanjsku politiku, bakin kolač i božiju česticu.
uglavnom, pročitao sam tvoj post, ok je...ali me buni zašto misliš da svi srbi, ili državljani srbije a koji su srbi, imaju isti stav po pitanju kosova.
evo, vjerujem da ja i reunion nemamo isti stav po pitanju kosova...mislim da je jedino što se slažemo da nema priznavanja (u mojoj verziji doduše - na ovakav način i pod ovakvim uslovima, a vezani su što za nelegitimnost akcije - un, blala, nepoštivanje međunarodnih ugovora i dogovora - rezolucija 1244 bla,bla, nepoštivanje međunarodnog prava i ostalo bla, bla, čime vidim dobro barataš, pa se nadam da razumiješ moj stav).
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4279 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by PipiDugaDevetka »

radostan dan wrote:vidi, tema jeste za analiziranje sa različitih aspekata...ali volju za priču između nas ubija par stručnjaka za sve i svašta, to je čudo jedno kako se oni razumiju u fudbalsku taktiku, vanjsku politiku, bakin kolač i božiju česticu.
uglavnom, pročitao sam tvoj post, ok je...ali me buni zašto misliš da svi srbi, ili državljani srbije a koji su srbi, imaju isti stav po pitanju kosova.
evo, vjerujem da ja i reunion nemamo isti stav po pitanju kosova...mislim da je jedino što se slažemo da nema priznavanja (u mojoj verziji doduše - na ovakav način i pod ovakvim uslovima, a vezani su što za nelegitimnost akcije - un, blala, nepoštivanje međunarodnih ugovora i dogovora - rezolucija 1244 bla,bla, nepoštivanje međunarodnog prava i ostalo bla, bla, čime vidim dobro barataš, pa se nadam da razumiješ moj stav).
Izgubili rat, pa odmah potom izgubiše i dio teritorije. Vrlo jednostavno.
cindrlimindrli

#4280 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by cindrlimindrli »

sherbett wrote:Ja bi se teško nosila sa time da je moje, kao što se teško nosim sa time da se po našoj čaršiji čuje albanski jezik.
Kakav kvalitetan sovinisticki proljev. Zamisli boga ti, otkud ljudima pravo da pricaju na svom jeziku? Fuj!!!
CSKA

#4281 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by CSKA »

Vise puta sam rekao,i dalje to mislim da bi Kosovo dobilo nezavisnost ko god da je bio u Beogradu na vlasti devedesetih,pa i sam Ceda Jovanovic da je bio.Albanci su odavno imali za cilj nezavisnot,nije se ta idela rodila ni 81,ni 91,ni 98...Ko je kriv za to ? Pa srbi naravno.Pogresna politika od 1912,pa sve do 1998 je dovela do ovoga.Sada je samo pitanje koliko ce dalje Srbija da potone zbog pitanja Kosova.
radostan dan

#4282 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

4 šerbet

ne, vidi, moje viđenje je da se kosovo nije moglo zadržati nikakvom politikom, ni politikom s. miloševića, niti bilo kojom drugom u tom datom trenutku.

i ne samo to, mišljenja sam da se kosovo nije moglo zadržati ni u bivšoj sfrj, bila to politika mike špiljaka, stambolića, milke planinc ili bilo koga.

načela si jedno pitanje, u stvari si počela da pišeš nešto što sam želio milion puta ovdje da napišem, ali jednostavno ne želim da se po mojim postovima i osjećanjima pišaju polupismeni likovi.

što će srbiji kosovo, ovakvo kakvo jeste, i onakvo kakvo je bilo?
na stranu državnost, duhovnost, neka toga sad po strani...preče je ovo o čemu pišeš, razumjevanje sa onima sa kojima dijeliš istoriju, kulturu, tadiciju, jezik, mentalitet.
kosovo? jedino što mi trenutno pada na pamet je ona pjesma, ali ne znam ko pjeva -dva smo sveta različita.

seirenje, iz mnogih razloga, to su današnji stavovi spram kosova koji npr preovlađuju ovdje...
a ti isti koji seire su naprečac zaboravili šta je i ko je -kosovo- bilo,bila, u sastavu sfrj.
a znaju. i ne zaboravljaju, da su i oni sami pičkarali i psovali na nabujali separatizam pomenutih ugroženih.

itd, itd, pričaćemo na nekoj drugoj temi ili mjestu...

uglavnom, moja vizija (a ja kao neko mudo pa je bitna moja vizija :-) ), srbiji i da se vrati kosovo sutra 30.10. 2012. godine, šta će sa njim?
šta će sa dva miliona albanaca, potpuno drugog mentaliteta i istorije, i drugog jezika? koji su usput svoje težnje jasno ispoljavali i tokom sfrj, i nrj i kj i kshs.

i koje ih i sada ispoljavaju.

kosovo kao cilj i završena priča? ma dajte molim vas, pa i slijepac vidi da je to samo prelazna faza ka nečem većem, uostalom čovjek to fino poželi, par postova gore.

dakle, u mojoj viziji, srbija treba da traži mnogo manje, ali mnogo bitnije, od onoga što možeš da pročitaš u medijima.
nije uopšte vezano za sjevernu mitrovicu i preševo i sl. znam da znaš o čemu je riječ.

s poštovanjem...
(oprosti što je post zbrda zdola, tako je to kad se lomiš dal da pišeš ili ne pišeš. :mrgreen: )
reunion

#4283 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by reunion »

Pričali ne pričali, objašnjavali ne objašnjavali, radovali se ne radovali, činjenica je da ogromna većina Srba nema namjeru da "ovjeri" nezavisnost, te priznanja nema, niti će ga biti.

"Vanzemaljci", piloti, ratnici???... na freskama u Dečanima (sasvim lijevo i sasvim desno):

Image

Image
cindrlimindrli

#4284 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by cindrlimindrli »

reunion wrote:Pričali ne pričali, objašnjavali ne objašnjavali, radovali se ne radovali, činjenica je da ogromna većina Srba nema namjeru da "ovjeri" nezavisnost, te priznanja nema, niti će ga biti.
Kao sto je cinjenica da ce ogromna vecina Srba na moleban bez majice.

:)
sherbett wrote:Srbi u gračanici kipe od ljutnje i na jedne i druge, hoće ljudi da normalno žive napokon! i kad se stanje unormali, dođe 10 buseva iz BEOGRADA za vidovdan, izžive se parolama i pjesmama, pokupe u buseve i vrate u prestolnicu, a ovi onda pojedu sva njihova, da prostiš, govna.
Svaka cast, vidis da znas ko pravi probleme.
LBVIEW

#4285 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by LBVIEW »

sherbett wrote:
PipiDugaDevetka wrote: Izgubili rat, pa odmah potom izgubiše i dio teritorije. Vrlo jednostavno.
Ali o tome se i radi..tko je vodio taj rat, i zašto ga je vodio. Da li bi bio jednak ishod da su se borile samo ove dvije ključne strane u sukobu? i zašto se uplela ova treća? NATO nije imao odobrenje od Vijeća sigurnosti da intervenira, jer za intervencije "out of area" treba odobrenje VS. Ameri izmislili termin "humanitarna intervencija" si su bili u Bosni?
Znaci, po toj nekoj uvrnutoj logici, ako nisu sprijecili genocid u BiH, nisu trebali ni pogrom Abanaca na Kosovu? :-)
A da se mozda,prvenstveno Ameri, nisu naucili s kim imaju posla, i da nikakvi pregovori s onima sto ne postuju norme civilizacijskog ponasanja ne vrijede, te"propricali" jedini jezik koji doticni razumiju-jezik sile, sve krseci rezolucije VS? A sve i da se ne radi o sprjecavanju zlocina koji se fakticki desavao pred TV kamerama, kao osnovnog motiva intervencije, i da je u pitanju nesto drugo:strateski interes-vojne baze, albanski lobi, srebro u Trepci ili jos neotkrivena nalazista litijuma i sl,. srpska politika je vise nego zasluzeno, nakon godina ratova koje je pokrenula i zlocina koje planirala i izvrsila,makar i prekasno i neproporcionalno zlu koje je generirala, ipak kaznjena.
JThomas

#4286 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by JThomas »

miroljube?
CungaLunga

#4287 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by CungaLunga »

Malo starija vijest ali kad se pise o Decanima i priznanju Kosova...
Dečanski monasi priznali Kosovo

Osoblje manastira Visoki Dečani, najvažnijeg srpskog manastira na Kosovu, u četvrtak je priznalo Republiku Kosovo prijavljujući se za dokumenta državljanstva Kosova

Pet od 14 zvaničnika Manastira Dečana došli su do Kancelarije za civilne registracije u Opštini Dečani i aplicirali za dokumente Republike Kosovo, javlja Koha Ditore.

Među onima koji su u Opštini Dečane tražili kosovska dokumenta su starešina manastira Sava Janjić i još nekoliko monaha: Luka (Dejan Širko), Isaija (Slobodan Milinković), Serapion (Saša Timšić) i Jezekilj Stakić. Njih je dočekao i pozdravio gradonačelnik Dečana Rasim Seljmanaj, koji im je poželeo dobrodošlicu i pozvao da se osećaju slobodno u njihovoj opštini i državi.

Otac Sava Janjić nije želeo da govori za medije, a kako su naveli zvaničnici Opštine Dečane zatražio je da njihovo upisivanje u dokumenta Kosova prođe bez prisustva novinara.

Portal Koha Ditore je objavio je fotografiju trojice monaha koji se upisuju u civilni registar Kosova.
http://www.e-novine.com/region/region-k ... osovo.html
detroit-mercy

#4288 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by detroit-mercy »

reunion wrote:Pričali ne pričali, objašnjavali ne objašnjavali, radovali se ne radovali, činjenica je da ogromna većina Srba nema namjeru da "ovjeri" nezavisnost, te priznanja nema, niti će ga biti.

"Vanzemaljci", piloti, ratnici???... na freskama u Dečanima (sasvim lijevo i sasvim desno):

Image

Image
Joj tebe :mrgreen: pravis se mutav :skoljka: . Pa nebeski narod bre, sta drugo moze biti :mrgreen: .
reunion

#4289 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by reunion »

detroit-mercy wrote:Joj tebe :mrgreen: pravis se mutav :skoljka: . Pa nebeski narod bre, sta drugo moze biti :mrgreen: .
No sikiriki. Zato su tu Bošnje da se Srbi prisjete na šta liče kada se "prizemje" ;-)
Last edited by Anonymous on 29/10/2012 21:31, edited 1 time in total.
Reason: banned!
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4290 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

LBVIEW wrote:
sherbett wrote:

Ali o tome se i radi..tko je vodio taj rat, i zašto ga je vodio. Da li bi bio jednak ishod da su se borile samo ove dvije ključne strane u sukobu? i zašto se uplela ova treća? NATO nije imao odobrenje od Vijeća sigurnosti da intervenira, jer za intervencije "out of area" treba odobrenje VS. Ameri izmislili termin "humanitarna intervencija" si su bili u Bosni?
Znaci, po toj nekoj uvrnutoj logici, ako nisu sprijecili genocid u BiH, nisu trebali ni pogrom Abanaca na Kosovu? :-)
A da se mozda,prvenstveno Ameri, nisu naucili s kim imaju posla, i da nikakvi pregovori s onima sto ne postuju norme civilizacijskog ponasanja ne vrijede, te"propricali" jedini jezik koji doticni razumiju-jezik sile, sve krseci rezolucije VS? A sve i da se ne radi o sprjecavanju zlocina koji se fakticki desavao pred TV kamerama, kao osnovnog motiva intervencije, i da je u pitanju nesto drugo:strateski interes-vojne baze, albanski lobi, srebro u Trepci ili jos neotkrivena nalazista litijuma i sl,. srpska politika je vise nego zasluzeno, nakon godina ratova koje je pokrenula i zlocina koje planirala i izvrsila,makar i prekasno i neproporcionalno zlu koje je generirala, ipak kaznjena.
:thumbup: :bih:
Last edited by PipiDugaDevetka on 30/10/2012 14:35, edited 1 time in total.
detroit-mercy

#4291 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by detroit-mercy »

reunion wrote:
detroit-mercy wrote:Joj tebe :mrgreen: pravis se mutav :skoljka: . Pa nebeski narod bre, sta drugo moze biti :mrgreen: .
No sikiriki. Zato su tu Bošnje da se Srbi prisjete na šta liče kada se "prizemje" ;-)
Ih da vam je :mrgreen: , ali ne moze :skoljka: nismo isti ;-)
PipiDugaDevetka

#4292 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Image
Kulturna baština svijeta-nulte kategorije!
radostan dan

#4293 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

1 -

Godine 2004, UNESCO je upisao manastir na popis mjesta svjetske baštine u Europi, navodeći njegove freske kao "najvrijednije primjere tzv. renesanse Palaeologa u bizantskom slikarstvu" i "vrijedne zabilješke života u 14. stoljeću".

2 -

Godine 2006., stavljen je na popis ugroženih mjesta svjetske baštine zbog mogućih napada i još uvijek ga čuvaju UN snage KFOR-a.
ArthurSpooner

#4294 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by ArthurSpooner »

Suze mi odmah krenu :(
CungaLunga

#4295 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by CungaLunga »

Razlog zasto KFOR mora da stiti svjetske bastine na Balkanu;

Dubrovnik;

Image

Ferhadija;

Image

Aladza;

Image

Stari Most;

Image

Svjetske bastine su omiljene mete...

I ne zelim da se slicno desi manastiru, dosta je vise destrukcije svega najljepseg sto se gradilo stoljecima...
dosta rusenja, brisanja historije. Neka u miru svoje cuvamo i neka u miru svoje obnovimo...
ArthurSpooner

#4296 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by ArthurSpooner »

CungaLunga wrote:Razlog zasto KFOR mora da stiti svjetske bastine na Balkanu;
Propaganda BRE, ovo rade samo zli, divlji siptari :x
Sezam

#4297 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Sezam »

radostan dan wrote:1 -

Godine 2004, UNESCO je upisao manastir na popis mjesta svjetske baštine u Europi, navodeći njegove freske kao "najvrijednije primjere tzv. renesanse Palaeologa u bizantskom slikarstvu" i "vrijedne zabilješke života u 14. stoljeću".

2 -

Godine 2006., stavljen je na popis ugroženih mjesta svjetske baštine zbog mogućih napada i još uvijek ga čuvaju UN snage KFOR-a.
Dobro ste i prosli, kako ste se odnosili prema tudjim spomenicima svjetske bastine.
LBVIEW

#4298 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by LBVIEW »

sherbett wrote:
LBVIEW wrote:
sherbett wrote:
ne. Jel misliš da sam toliko maloumna da mi je logika ili razmišljanje tako plitko kako mi pokušavaš podmetnuti? Koliko ih je bilo briga za dešavanja u BiH, toliko ih boli džon i za Kosovo, nego od Kosova su imali više koristi, pa ajde..bio je NATO sa nekim minimalnim zračnim intervencijama prisutan u BiH tada, pa što se nisu spustili sa visina?
Vidi, ja nisam puno ulazila u politiku oko Kosova, ja sam Kosovo proučavala iz kuta geopolitike, dnevna politika me nije previše zanimala, jer znamo svi šta je politika....NATO nije ni išao sa prijedlogom o intervenciji pred vijeće sigurnosti iz razloga što bi Rusi sigurno uložili veto. To je bilo čisto demonstriranje snage pred Rusima, nisu Rusi tada imali Putina, nego se povukli ko pi... i podržali rezoluciju 1160 za proglašenje embarga na oružje za FRJ, a kada su u svrhu "humanitarne intervencije", u sklopu suradnje Partnerstva za mir prvi stigli na aerodrom u Prištini, ameri su ih potjerali, jer oni su morali biti glavni! Zašto??? ako je humanitarna intervencija i sprečavanje "humanitarne katastrofe", zar je bitno tko će prvi spriječiti sukobe? dalje, Rusima su trebale pare jer krajem 90-ih nisu baš nešto stajali, zajam od zapadnih zemalja je uvjetovao i povlačenje po pitanju Kosova, naravno, Rusi su se povukli jer diplomacijom nisu ništa mogli riješiti, a za vojnu intervenciju nisu bili spremni. SAD je to itekako dobro znao, a NATO je postao instrument represivnog aparata SAD-a. a jel znaš tko je i kako naoružao OVK?
Slažem se ja da je Srbija trebala biti kažnjena! I jeste zasluženo kažnjena, ali nije to bio primarni cilj intervencije. O tome ja pričam. I Kosovari su u sAD-u vidjeli Boga, ajd ih sad pitaj što misle o njima. Pokupovali pola države, još su i rudnici nula bodova naspram drugih poslova, eno onaj general NATO-a hoće da izvodi neke pokuse sa biodieselom, ekološku bombu priprema, ova Albright je kupila Poštu i telekomunikacije, onaj gradi autoceste, ovo ono....pravo su profitirali, kao spašavaju narod, daj molim te! Nema milosrđa u nemislonom kapitalističkom svijetu. To što spominješ bazu, jeste Camp Bondsteel najveća van SAD-a, tj. ima jedna u njemačkoj ako se ne varam...Kosovo ima važno geostrateško mjesto za politiku prisutnosti koju SAD vodi još od WWI, nakon politike strogog izolacionizma...ali tim geostrateškim mjestom kontroliraju i rute plinovoda i naftovoda. Ne znam koliko se razumiješ u geopolitiku, Mackinder je davno postavio tezu o Heartlandu, mislim da je netko na ovoj temi već pisao o tome..
uglavnom, ima tu svega....nije to tako jednostavno.
sherbett wrote:
li o tome se i radi..tko je vodio taj rat, i zašto ga je vodio. Da li bi bio jednak ishod da su se borile samo ove dvije ključne strane u sukobu? i zašto se uplela ova treća? NATO nije imao odobrenje od Vijeća sigurnosti da intervenira, jer za intervencije "out of area" treba odobrenje VS. Ameri izmislili termin "humanitarna intervencija" si su bili u Bosni?

Evo, citirao sam i tvoj "prvi" post na koji sam dao odgovor gore kako bi bilo jasno zasto ti kao "podmecem" uvrnutu logiku. Ovdje se pitas kakav bi ishod sukoba bio da su se "borile" samo dvije strane, bez osvrta na cinjenicu kako je ta "borba", bas poput one u BiH, uglavnom, podrazumijevala masovne likvidacije civila,paljevine,pljacke i deportacije. :-) Onda, u istom tonu konstatiras kako kao Ameri nisu imali odobrenje VS za intervencuju i pitas se gdje su bili za vrijeme rata u Bosni. Cinicno je i pitati se ono sto se ti pitas, jer vrlo dobro znas da se srpka vojska u ratovima 90-tih nikad nije borila protiv ravnopravnog neprijatelja (osim u jesen 95-e), vec protiv civilnog stanovnistva.
I vec sam ti rekao kako nikakva geopoliticka analiza ovdje nije relevantna- sve i kad bi se ustanovilo da je Hasim Taci osobno, iz svog dzepa platio bombardiranje srpske vojske,opet ostaje cinjenica kako je Srbija davno, gledajuci i s moralnog, pa na kraju krajeva i politicko-sigurnosnog aspekta u ovom dijelu Evrope a i sire-jer je svojim agresivnim ponasanjem i genocidnim pohodima ozbiljno zaprijetila stabilnosti gorepomenute regije-zasluzila vec davno ono sto ju je snaslo krajem 90-tih. Sto se mene tice, ova diskusija je zavrsena ,a ti nastavi s geopolitickom analizom.
PipiDugaDevetka

#4299 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

LBVIEW wrote:
sherbett wrote:

:thumbup: :bih:
detroit-mercy

#4300 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by detroit-mercy »

sherbett wrote:OK. Za tebe je diskusija završena. I to je u redu. Svatko od nas u nekoj točci dostiže svoj maksimum. Al ajde da odgovorim jer nakav mi je narav. Ja iskreno ne znam detalje o ratu u Bosni, zato ne želim ulaziti u te diskusije, ali ako me možeš nečemu podučiti jer znaš više, dapače! Ali o ratu na Kosovu, funkcioniranju MZ, NATO-a i politici zapada prema ovim prostorima znam dosta ili dovoljno da bi o tome makar prodiskutirala, dok i ja ne dođem do svoje točke maksimuma.
Ipak mislim da rat u Bosni koji ti karakteriziraš kao agresiju Srbije, što je točno i neupitno, na civilno stanovništvo u Bosni, nije isto što i rat na Kosovu, jer na Kosovu su se oformile paravojne militarističke formacije ili Oslobodilačka vojska Kosova, koja je bile dobro naoružana da se bori protiv srpske vojske i policije. Svo oružje koje je 1997. bilo u Albaniji prilikom nemira, kada je tamo bio i NATO i prije toga u Makedoniji, je prebačeno, odnosno preprodano na Kosovo. Ovime ne želim umanjiti ubojstva koja su nad civilima počinili Srbi, u cilju pokušaja etničkog čišćenja. Milošević je dao tiskati letke predstavljajući se kao OVK koja poziva albance da bježe u Makedoniju jer ih OVK ne može zaštiti. Time je nastalo sranje i sa Makedonijom. Drugo, u Bosni je bilo genocida, a za Kosovo nije bilo tih optužbi. Bio je možda pokušaj, ali rat na Kosovu nije bio genocidan, zvanično. Rezolucija 1244 je sadržavala i razoružanje OVK, znači nisu ni albanci bili tako bespomoćni. Moja familija je odozdo, doživjeli su taj rat. Jedva izvukli glavu od napada Albanaca jer su mislili da su Srbi. A opet ima i slučajeva gdje je Albanac koji je komšiji Srbinu čuvao kuću isto stradao od OVK, i obrnuto.
I za kraj, slažem se da je Srbija trebala biti kažnjena, ali Srbija je za to sama i kriva. Ali ni MZ nije postupala u skladu sa međunarodnim pravom, i ja zapravo "protestiram" protiv toga licemjerja
OK, prosvjed ti je uzet u razmatranje :skoljka: .
Post Reply