Cijene stanova All about

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Trebam te

#4276 Re: Cijene stanova All about

Post by Trebam te »

Tuzla111 wrote:Tito uvjerio raju da je njegovo sve najbolje tako da ove starije generacije misle da njihovi stanovi koje su dobili dzaba vrijede isto kao i novogradnja. Ja bogami sebi rezervisao stan u sa-toweru na 18 spratu, gleda na M Dvor. 59 kvadrata. :izet: :izet: :izet:
BTW ako je neko zainteresovan vecina stanova je vec prodata.
Od petka otisla dva stana koje sam ja gledao od 58 kvadrata.
Sama cinjenica da ce biti 22 stana na jednom spratu sve ti govori na sta ce to liciti. Fala jok!?? :run:
Tuzla111

#4277 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

VladaFBiH wrote:
Tuzla111 wrote: Kad sam bio proslog cetvrtka pitam onu arhitekticu kako ide prodaja i koliko je prodato. Kaze 60% stanova. Ja bio zainteresovan za neki stan samo nisam mogao da se odlucim 13ti ili 19ti sprat. Nazovem jutros da rezervisem kaze oba rezervisana vec. I onda mi kaze ima slican jedan, i kad mi je poslala tlocrt stan jos bolji tako da nisam razmisljao dugo. Vecina preostalih stanova su oni okrenuti ka Malti. Siguran sam da u naredna 2 mjeseca ce da se svi stanovi prodaju.
znači ostali jedino stanovi koji će imati pogled (pod uslovom da ne sruše hitnu :) ) - RP je za onaj dio kolaps i ako se nešto ne promijeni biće zgrade nagurane kao Tibra Stup.

btw. Mene je RP odbio od lokacije i zgrade odavno... još ako ga budu mijenjali u pogledu spratnosti (a već jesu za Sa Tower) tek onda sve ode u neku stvar
Ondje ce definitivno da se gradi, ja sam pitao arhitekticu i ona mi pokaza plan da se ispred 70 metara ne smije nista graditi, i da su zgrade ispred planirane sa 7 spratova. Sad, znamo svi kako to ide, pocne se sa 7 a zavrsi sa 12, zato sam ja uzeo na 18om, da mogu baciti pogled i malo preko zgrada a bar cu gledati u novu gradnju. Ima mi zena stan gleda na Loris i Palmu, obje zgrade prelijepe al nerenovirane, muka mi svaku put kad pogledam kroz prozor. Tako ce i ovi sto gledaju preko hitne, gledaju na rusevne zgrade po Malti.
azurna_obala

#4278 Re: Cijene stanova All about

Post by azurna_obala »

Navalio čovjek da ima pogled i džaba. :mrgreen:
Tuzla111

#4279 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

Trebam te wrote:
Tuzla111 wrote:Tito uvjerio raju da je njegovo sve najbolje tako da ove starije generacije misle da njihovi stanovi koje su dobili dzaba vrijede isto kao i novogradnja. Ja bogami sebi rezervisao stan u sa-toweru na 18 spratu, gleda na M Dvor. 59 kvadrata. :izet: :izet: :izet:
Sama cinjenica da ce biti 22 stana na jednom spratu sve ti govori na sta ce to liciti. Fala jok!?? :run:
Mislim da je 17-18 stanova po spratu a broj liftova i velicina haustora ce moci to da poprati. A na kraju krajeva, ko hoce da bude sam neka uzme kucu, ne treba mu stan.
Tuzla111

#4280 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

azurna_obala wrote:Navalio čovjek da ima pogled i džaba. :mrgreen:
hahaha pa kad se vec kupuje i ima se izbor, sto da ne.
james28

#4281 Re: Cijene stanova All about

Post by james28 »

gidra wrote:
Tuzla111 wrote:Opet se por3de stare zgrade sa novom gradnjom.
Jel' misliš da nema kvalitetnije starogradnje od novogradnje?
ima sigurno, smiješno je porediti ono što Tibra pravi od najgorih materijala, sa nekom starogradnjom iz ex-YU
beni-bu-man

#4282 Re: Cijene stanova All about

Post by beni-bu-man »

james28 wrote:
gidra wrote:
Tuzla111 wrote:Opet se por3de stare zgrade sa novom gradnjom.
Jel' misliš da nema kvalitetnije starogradnje od novogradnje?
ima sigurno, smiješno je porediti ono što Tibra pravi od najgorih materijala, sa nekom starogradnjom iz ex-YU
Vogosca stara gradnja, zidovi debelli 45-50cm 8-)
Nadogranja na tim zgradama od siporexa :izet:
james28

#4283 Re: Cijene stanova All about

Post by james28 »

agent_zero wrote:
Tuzla111 wrote:
Haris.ba wrote:Nek je tebi sa srecom.

Sad samo valja docekati da dodju do 18 sprata. :D

Koliko je kvadrat na kraju?
Cijena kvadrata pocinje od 2600KM pa do 3000. Popust 10% ako platis puni iznos odmah. Ukljucen pdv i kupatilo opremljeno, biras keramiku i podove. Sve u svemu ja kad sam izracunao koliko bi me stari stan dosao da ga tako opremim ispadne isto a bar znam da sam u novoj zgradi. Centralno grijanje se placa po potrosnji a s obzorim da mi je stan u sredini to je veliki plus.
Jbt, a kad se sjetim njihovih foluški na početku priče i sa početnim cijenama kvadrata od 1800KM :-)
baš to htjedoh napisat, oni su navodili da će cijena biti 2.000 KM po kvadratu, kad ni govora o tome, 2.600 KM minimum
james28

#4284 Re: Cijene stanova All about

Post by james28 »

VladaFBiH wrote:
Tuzla111 wrote: Kad sam bio proslog cetvrtka pitam onu arhitekticu kako ide prodaja i koliko je prodato. Kaze 60% stanova. Ja bio zainteresovan za neki stan samo nisam mogao da se odlucim 13ti ili 19ti sprat. Nazovem jutros da rezervisem kaze oba rezervisana vec. I onda mi kaze ima slican jedan, i kad mi je poslala tlocrt stan jos bolji tako da nisam razmisljao dugo. Vecina preostalih stanova su oni okrenuti ka Malti. Siguran sam da u naredna 2 mjeseca ce da se svi stanovi prodaju.
znači ostali jedino stanovi koji će imati pogled (pod uslovom da ne sruše hitnu :) ) - RP je za onaj dio kolaps i ako se nešto ne promijeni biće zgrade nagurane kao Tibra Stup.

btw. Mene je RP odbio od lokacije i zgrade odavno... još ako ga budu mijenjali u pogledu spratnosti (a već jesu za Sa Tower) tek onda sve ode u neku stvar
malo je reći da će biti kolaps
james28

#4285 Re: Cijene stanova All about

Post by james28 »

Trebam te wrote:
previše mi je to natrpano realno, ali vjerujem da će biti napucano
Trebam te

#4286 Re: Cijene stanova All about

Post by Trebam te »

Tuzla111 wrote:
Trebam te wrote:
Mislim da je 17-18 stanova po spratu a broj liftova i velicina haustora ce moci to da poprati. A na kraju krajeva, ko hoce da bude sam neka uzme kucu, ne treba mu stan.

Kupila drugarica na 6-om spratu, bice 22 stana po spratovima, osim tog to ce liciti na hotel sa 1 zvijezdicom...tu kad navale sa koferima arapi i galama po noci ,...po meni to je zesci zajeb...ali eto o ukusima ne treba raspravljati..

Vidim i ona se presla, :skoljka:
Trebam te

#4287 Re: Cijene stanova All about

Post by Trebam te »

Tuzla111 wrote:

Centralno grijanje se placa po potrosnji a s obzorim da mi je stan u sredini to je veliki plus.
Stan u sredini veliki plusss :shock: :lol: :lol: :lol:
kindlas

#4288 Re: Cijene stanova All about

Post by kindlas »

Ima li neko nekih informacija o zgradi Papagajka? Osim sto je poruzna, znate li za neke probleme, zohari, i slicne stvari?
moonca

#4289 Re: Cijene stanova All about

Post by moonca »

kindlas wrote:Ima li neko nekih informacija o zgradi Papagajka? Osim sto je poruzna, znate li za neke probleme, zohari, i slicne stvari?
Jedne godine sam iznajmila stan u toj zgradi- miran komsiluk, nije bilo zohara, lift radio, nema smeca po hodnicima- s obzirom na polozaj kupila bih stan u istoj.
kindlas

#4290 Re: Cijene stanova All about

Post by kindlas »

Super, eh sad da li vrijedi 3000KM po m2 i to je pitanje. Mada s obzirom na lokaciju moguce da i vrijedi, jer kad vidim sta se prodaje po 2500-2800 ovo i nije preskupo onda.
moonca

#4291 Re: Cijene stanova All about

Post by moonca »

hm, 3000 km je prilicno novca-- no polozaj zgrade je zbilja dobar.Bila sam na jugo-istocnoj strani,sunce tokom cijelog dana .to je jedina mana bila tog stana. Zadnji sprat je doduse bio i dosta toplo tokom dana. Vjerujem da je zimi ugodjaj.
gidra

#4292 Re: Cijene stanova All about

Post by gidra »

moonca wrote:hm, 3000 km je prilicno novca-- no polozaj zgrade je zbilja dobar.Bila sam na jugo-istocnoj strani,sunce tokom cijelog dana .to je jedina mana bila tog stana. Zadnji sprat je doduse bio i dosta toplo tokom dana. Vjerujem da je zimi ugodjaj.
mana je i parking ako nemaš garažu u Papagajci...
kindlas

#4293 Re: Cijene stanova All about

Post by kindlas »

Nesto mi je cudno s ovim cetvrtim spratom u Papagajci :D imaju samo 3 stana koja se prodaju i sva 3 su na cetvrtom spratu :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4294 Re: Cijene stanova All about

Post by Truba »

ne kudi zgradu u kojoj nisi živio

bolje stan na 4. u papagajci nego kuća u hrasnici :D
Tuzla111

#4295 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

Trebam te wrote:
Tuzla111 wrote:

Centralno grijanje se placa po potrosnji a s obzorim da mi je stan u sredini to je veliki plus.
Stan u sredini veliki plusss :shock: :lol: :lol: :lol:
kad je rijec o grijanju. DA
kindlas

#4296 Re: Cijene stanova All about

Post by kindlas »

Black swan wrote:ne kudi zgradu u kojoj nisi živio

bolje stan na 4. u papagajci nego kuća u hrasnici :D
Ne kudim nego sam radoznao. Da nema neki problem s jednim od komsija na cetvrtom spratu pa svi sele :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4297 Re: Cijene stanova All about

Post by Truba »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: svak se češka gdje ga svrbi
ja sam odmah na vlagu pomislio

ili je jedan vlasnik za sva 4
:?
moonca

#4298 Re: Cijene stanova All about

Post by moonca »

kindlas wrote:Nesto mi je cudno s ovim cetvrtim spratom u Papagajci :D imaju samo 3 stana koja se prodaju i sva 3 su na cetvrtom spratu :D
Ne sjecam se koliko je bilo spratova, jel ti zadnji sprat?
Tuzla111

#4299 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

Trebam te wrote:
Tuzla111 wrote:
Trebam te wrote:

Kupila drugarica na 6-om spratu, bice 22 stana po spratovima, osim tog to ce liciti na hotel sa 1 zvijezdicom...tu kad navale sa koferima arapi i galama po noci ,...po meni to je zesci zajeb...ali eto o ukusima ne treba raspravljati..

Vidim i ona se presla, :skoljka:
Iskreno, zaista bez uvrede al mislim da je nasa raja dosta limitirana.
Sve ima svog kupca. Ova zgrada nije pravljena za porodice sa djecom niti za starije osobe. Zivio sam u zgradi sa 12 stanova po spratu i dva lifta i prelijepo mi je bilo. Ovdje ce biti 8 liftova pa ti skontaj. Drugarica ti se samo prevarila sto je uzela prenisko stan za takvu zgradu. A moze ga i prodati sve do upisa u ZKa ako joj se ne svidja.
kindlas

#4300 Re: Cijene stanova All about

Post by kindlas »

moonca wrote:
kindlas wrote:Nesto mi je cudno s ovim cetvrtim spratom u Papagajci :D imaju samo 3 stana koja se prodaju i sva 3 su na cetvrtom spratu :D
Ne sjecam se koliko je bilo spratova, jel ti zadnji sprat?
Nije zadnji sprat, iznad imaju oni stanovi sa velikim staklenim panelima. Bas mi cudno, svi koji se prodaju su na cetvrtom spratu :D
Last edited by kindlas on 23/05/2018 14:22, edited 1 time in total.
Post Reply