Sama cinjenica da ce biti 22 stana na jednom spratu sve ti govori na sta ce to liciti. Fala jok!??Tuzla111 wrote:Tito uvjerio raju da je njegovo sve najbolje tako da ove starije generacije misle da njihovi stanovi koje su dobili dzaba vrijede isto kao i novogradnja. Ja bogami sebi rezervisao stan u sa-toweru na 18 spratu, gleda na M Dvor. 59 kvadrata.![]()
![]()
BTW ako je neko zainteresovan vecina stanova je vec prodata.
Od petka otisla dva stana koje sam ja gledao od 58 kvadrata.
Cijene stanova All about
Moderator: anex
-
Trebam te
#4276 Re: Cijene stanova All about
-
Tuzla111
#4277 Re: Cijene stanova All about
Ondje ce definitivno da se gradi, ja sam pitao arhitekticu i ona mi pokaza plan da se ispred 70 metara ne smije nista graditi, i da su zgrade ispred planirane sa 7 spratova. Sad, znamo svi kako to ide, pocne se sa 7 a zavrsi sa 12, zato sam ja uzeo na 18om, da mogu baciti pogled i malo preko zgrada a bar cu gledati u novu gradnju. Ima mi zena stan gleda na Loris i Palmu, obje zgrade prelijepe al nerenovirane, muka mi svaku put kad pogledam kroz prozor. Tako ce i ovi sto gledaju preko hitne, gledaju na rusevne zgrade po Malti.VladaFBiH wrote:znači ostali jedino stanovi koji će imati pogled (pod uslovom da ne sruše hitnuTuzla111 wrote: Kad sam bio proslog cetvrtka pitam onu arhitekticu kako ide prodaja i koliko je prodato. Kaze 60% stanova. Ja bio zainteresovan za neki stan samo nisam mogao da se odlucim 13ti ili 19ti sprat. Nazovem jutros da rezervisem kaze oba rezervisana vec. I onda mi kaze ima slican jedan, i kad mi je poslala tlocrt stan jos bolji tako da nisam razmisljao dugo. Vecina preostalih stanova su oni okrenuti ka Malti. Siguran sam da u naredna 2 mjeseca ce da se svi stanovi prodaju.) - RP je za onaj dio kolaps i ako se nešto ne promijeni biće zgrade nagurane kao Tibra Stup.
btw. Mene je RP odbio od lokacije i zgrade odavno... još ako ga budu mijenjali u pogledu spratnosti (a već jesu za Sa Tower) tek onda sve ode u neku stvar
- azurna_obala
#4278 Re: Cijene stanova All about
Navalio čovjek da ima pogled i džaba. 
-
Tuzla111
#4279 Re: Cijene stanova All about
Mislim da je 17-18 stanova po spratu a broj liftova i velicina haustora ce moci to da poprati. A na kraju krajeva, ko hoce da bude sam neka uzme kucu, ne treba mu stan.Trebam te wrote:Sama cinjenica da ce biti 22 stana na jednom spratu sve ti govori na sta ce to liciti. Fala jok!??Tuzla111 wrote:Tito uvjerio raju da je njegovo sve najbolje tako da ove starije generacije misle da njihovi stanovi koje su dobili dzaba vrijede isto kao i novogradnja. Ja bogami sebi rezervisao stan u sa-toweru na 18 spratu, gleda na M Dvor. 59 kvadrata.![]()
![]()
-
Tuzla111
#4280 Re: Cijene stanova All about
hahaha pa kad se vec kupuje i ima se izbor, sto da ne.azurna_obala wrote:Navalio čovjek da ima pogled i džaba.
-
james28
#4281 Re: Cijene stanova All about
ima sigurno, smiješno je porediti ono što Tibra pravi od najgorih materijala, sa nekom starogradnjom iz ex-YUgidra wrote:Jel' misliš da nema kvalitetnije starogradnje od novogradnje?Tuzla111 wrote:Opet se por3de stare zgrade sa novom gradnjom.
- beni-bu-man
#4282 Re: Cijene stanova All about
Vogosca stara gradnja, zidovi debelli 45-50cmjames28 wrote:ima sigurno, smiješno je porediti ono što Tibra pravi od najgorih materijala, sa nekom starogradnjom iz ex-YUgidra wrote:Jel' misliš da nema kvalitetnije starogradnje od novogradnje?Tuzla111 wrote:Opet se por3de stare zgrade sa novom gradnjom.
Nadogranja na tim zgradama od siporexa
-
james28
#4283 Re: Cijene stanova All about
baš to htjedoh napisat, oni su navodili da će cijena biti 2.000 KM po kvadratu, kad ni govora o tome, 2.600 KM minimumagent_zero wrote:Jbt, a kad se sjetim njihovih foluški na početku priče i sa početnim cijenama kvadrata od 1800KMTuzla111 wrote:Cijena kvadrata pocinje od 2600KM pa do 3000. Popust 10% ako platis puni iznos odmah. Ukljucen pdv i kupatilo opremljeno, biras keramiku i podove. Sve u svemu ja kad sam izracunao koliko bi me stari stan dosao da ga tako opremim ispadne isto a bar znam da sam u novoj zgradi. Centralno grijanje se placa po potrosnji a s obzorim da mi je stan u sredini to je veliki plus.Haris.ba wrote:Nek je tebi sa srecom.
Sad samo valja docekati da dodju do 18 sprata.
Koliko je kvadrat na kraju?
-
james28
#4284 Re: Cijene stanova All about
malo je reći da će biti kolapsVladaFBiH wrote:znači ostali jedino stanovi koji će imati pogled (pod uslovom da ne sruše hitnuTuzla111 wrote: Kad sam bio proslog cetvrtka pitam onu arhitekticu kako ide prodaja i koliko je prodato. Kaze 60% stanova. Ja bio zainteresovan za neki stan samo nisam mogao da se odlucim 13ti ili 19ti sprat. Nazovem jutros da rezervisem kaze oba rezervisana vec. I onda mi kaze ima slican jedan, i kad mi je poslala tlocrt stan jos bolji tako da nisam razmisljao dugo. Vecina preostalih stanova su oni okrenuti ka Malti. Siguran sam da u naredna 2 mjeseca ce da se svi stanovi prodaju.) - RP je za onaj dio kolaps i ako se nešto ne promijeni biće zgrade nagurane kao Tibra Stup.
btw. Mene je RP odbio od lokacije i zgrade odavno... još ako ga budu mijenjali u pogledu spratnosti (a već jesu za Sa Tower) tek onda sve ode u neku stvar
-
james28
#4285 Re: Cijene stanova All about
previše mi je to natrpano realno, ali vjerujem da će biti napucanoTrebam te wrote:Sama cinjenica da ce biti 22 stana na jednom spratu sve ti govori na sta ce to liciti. Fala jok!??Tuzla111 wrote:Tito uvjerio raju da je njegovo sve najbolje tako da ove starije generacije misle da njihovi stanovi koje su dobili dzaba vrijede isto kao i novogradnja. Ja bogami sebi rezervisao stan u sa-toweru na 18 spratu, gleda na M Dvor. 59 kvadrata.![]()
![]()
-
Trebam te
#4286 Re: Cijene stanova All about
Tuzla111 wrote:Mislim da je 17-18 stanova po spratu a broj liftova i velicina haustora ce moci to da poprati. A na kraju krajeva, ko hoce da bude sam neka uzme kucu, ne treba mu stan.Trebam te wrote:Sama cinjenica da ce biti 22 stana na jednom spratu sve ti govori na sta ce to liciti. Fala jok!??Tuzla111 wrote:Tito uvjerio raju da je njegovo sve najbolje tako da ove starije generacije misle da njihovi stanovi koje su dobili dzaba vrijede isto kao i novogradnja. Ja bogami sebi rezervisao stan u sa-toweru na 18 spratu, gleda na M Dvor. 59 kvadrata.![]()
![]()
Kupila drugarica na 6-om spratu, bice 22 stana po spratovima, osim tog to ce liciti na hotel sa 1 zvijezdicom...tu kad navale sa koferima arapi i galama po noci ,...po meni to je zesci zajeb...ali eto o ukusima ne treba raspravljati..
Vidim i ona se presla,
-
Trebam te
#4287 Re: Cijene stanova All about
Stan u sredini veliki plusssTuzla111 wrote:Centralno grijanje se placa po potrosnji a s obzorim da mi je stan u sredini to je veliki plus.Haris.ba wrote:Nek je tebi sa srecom.
Koliko je kvadrat na kraju?
-
kindlas
#4288 Re: Cijene stanova All about
Ima li neko nekih informacija o zgradi Papagajka? Osim sto je poruzna, znate li za neke probleme, zohari, i slicne stvari?
-
moonca
#4289 Re: Cijene stanova All about
Jedne godine sam iznajmila stan u toj zgradi- miran komsiluk, nije bilo zohara, lift radio, nema smeca po hodnicima- s obzirom na polozaj kupila bih stan u istoj.kindlas wrote:Ima li neko nekih informacija o zgradi Papagajka? Osim sto je poruzna, znate li za neke probleme, zohari, i slicne stvari?
-
kindlas
#4290 Re: Cijene stanova All about
Super, eh sad da li vrijedi 3000KM po m2 i to je pitanje. Mada s obzirom na lokaciju moguce da i vrijedi, jer kad vidim sta se prodaje po 2500-2800 ovo i nije preskupo onda.
-
moonca
#4291 Re: Cijene stanova All about
hm, 3000 km je prilicno novca-- no polozaj zgrade je zbilja dobar.Bila sam na jugo-istocnoj strani,sunce tokom cijelog dana .to je jedina mana bila tog stana. Zadnji sprat je doduse bio i dosta toplo tokom dana. Vjerujem da je zimi ugodjaj.
-
gidra
#4292 Re: Cijene stanova All about
mana je i parking ako nemaš garažu u Papagajci...moonca wrote:hm, 3000 km je prilicno novca-- no polozaj zgrade je zbilja dobar.Bila sam na jugo-istocnoj strani,sunce tokom cijelog dana .to je jedina mana bila tog stana. Zadnji sprat je doduse bio i dosta toplo tokom dana. Vjerujem da je zimi ugodjaj.
-
kindlas
#4293 Re: Cijene stanova All about
Nesto mi je cudno s ovim cetvrtim spratom u Papagajci
imaju samo 3 stana koja se prodaju i sva 3 su na cetvrtom spratu 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4294 Re: Cijene stanova All about
ne kudi zgradu u kojoj nisi živio
bolje stan na 4. u papagajci nego kuća u hrasnici
-
Tuzla111
#4295 Re: Cijene stanova All about
kad je rijec o grijanju. DATrebam te wrote:Stan u sredini veliki plusssTuzla111 wrote:Centralno grijanje se placa po potrosnji a s obzorim da mi je stan u sredini to je veliki plus.Haris.ba wrote:Nek je tebi sa srecom.
Koliko je kvadrat na kraju?![]()
![]()
![]()
-
kindlas
#4296 Re: Cijene stanova All about
Ne kudim nego sam radoznao. Da nema neki problem s jednim od komsija na cetvrtom spratu pa svi seleBlack swan wrote:ne kudi zgradu u kojoj nisi živio
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4297 Re: Cijene stanova All about
ja sam odmah na vlagu pomislio
ili je jedan vlasnik za sva 4
-
moonca
#4298 Re: Cijene stanova All about
Ne sjecam se koliko je bilo spratova, jel ti zadnji sprat?kindlas wrote:Nesto mi je cudno s ovim cetvrtim spratom u Papagajciimaju samo 3 stana koja se prodaju i sva 3 su na cetvrtom spratu
-
Tuzla111
#4299 Re: Cijene stanova All about
Iskreno, zaista bez uvrede al mislim da je nasa raja dosta limitirana.Trebam te wrote:Tuzla111 wrote:Mislim da je 17-18 stanova po spratu a broj liftova i velicina haustora ce moci to da poprati. A na kraju krajeva, ko hoce da bude sam neka uzme kucu, ne treba mu stan.Trebam te wrote:
Sama cinjenica da ce biti 22 stana na jednom spratu sve ti govori na sta ce to liciti. Fala jok!??
Kupila drugarica na 6-om spratu, bice 22 stana po spratovima, osim tog to ce liciti na hotel sa 1 zvijezdicom...tu kad navale sa koferima arapi i galama po noci ,...po meni to je zesci zajeb...ali eto o ukusima ne treba raspravljati..
Vidim i ona se presla,
Sve ima svog kupca. Ova zgrada nije pravljena za porodice sa djecom niti za starije osobe. Zivio sam u zgradi sa 12 stanova po spratu i dva lifta i prelijepo mi je bilo. Ovdje ce biti 8 liftova pa ti skontaj. Drugarica ti se samo prevarila sto je uzela prenisko stan za takvu zgradu. A moze ga i prodati sve do upisa u ZKa ako joj se ne svidja.
-
kindlas
#4300 Re: Cijene stanova All about
Nije zadnji sprat, iznad imaju oni stanovi sa velikim staklenim panelima. Bas mi cudno, svi koji se prodaju su na cetvrtom spratumoonca wrote:Ne sjecam se koliko je bilo spratova, jel ti zadnji sprat?kindlas wrote:Nesto mi je cudno s ovim cetvrtim spratom u Papagajciimaju samo 3 stana koja se prodaju i sva 3 su na cetvrtom spratu
Last edited by kindlas on 23/05/2018 14:22, edited 1 time in total.