Obama i SAD (2008-2016)

Post Reply
zonbirile

#4276 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

_veleposlanik wrote:hvala ti covjece, vidis, pogrijesio sam sa ovim likom......

slozices se da po videu koji sam postirao ispada veliki vojno nastrojeni kolonizator koji daje Evropi lekcije kako se treba ponasati u svijetu (militarno gledajuci). takodjer govori da se zalaze za jedinstvenu Evropu, koja je samo kcerka majke globalizacije, pa me je i to natjeralo na osudu. medjutim, nisam znao za ovo njegovo zalaganje i osudu americkog imperijalizma i potrosackog drustva od kojeg je sacinjena... cim sam procitao da je zaslanik UNa pomislio sam jos jedan igrach, medjutim, ovaj je u najmanju ruku chudan tip.

:thumbup:

ma vrijeme će pokazati,da li je čudan,ili je igrač.Znaš i sam da bi predstava bila vjerodostojna moraš imati i dobrog momka u igrokazu.On se jadan,koprca,otima,ukazuje,"gine" na zadatku,jednostavno rola mu takva.Pa na šta bi to ličilo kada bi svi bili isti,i imali istu priču.Tako mu prođe,mandat,ljudski vijek i mirno se povuče na svoj ranč.
2407

#4277 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by 2407 »

zonbirile wrote: ma vrijeme će pokazati,da li je čudan,ili je igrač.Znaš i sam da bi predstava bila vjerodostojna moraš imati i dobrog momka u igrokazu.On se jadan,koprca,otima,ukazuje,"gine" na zadatku,jednostavno rola mu takva.Pa na šta bi to ličilo kada bi svi bili isti,i imali istu priču.Tako mu prođe,mandat,ljudski vijek i mirno se povuče na svoj ranč.
Po ovome tvome sta je onda stvarno? Kome vjerovati? Smijemo li vjerovati svojim usima i ocima? Slazem se da treba imati odredjenu dozu skepse ali ovo tvoje je bas previse...
Igrac ne igrac, zaboli me, ali ovaj covjek nudi drugu stranu price od one koja se provlaci iz usta "of the new world kings", podize svijet naroda protiv mainstreama...
zonbirile

#4278 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

2407

pa stvarna ti je Gaza,Irak,Gruzija,plin...Uvijek je bilo "dobrih",ali nemoćnih.Samo treba se upitati,a znamo da su ovi tako zli,kako to oni kraj njih uspiju bilo što reći-pa uspiju doziranu brigu,bojenje slike i bijelim ,radi kontrastra crnom,otvaranja alternativa.E ima primjera,da se zanesu u roli,pa i nastradaju,ali svaki posao nosi dio rizika.
jeza u ledja

#4279 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

zonbirile wrote:jeza

hvala i drugi put-samo pitaj
Znas sta je najsmjesnije. Sto si ti ubjedjen da si ti nesto vise informisan nego prosjecan stanovnik Amerike, sto mislis da si pametniji i nacitaniji pa nam otkrivas Ameriku i neke ideje kojih valjda niko drugi, ili vecina nisu svjesni.
zonbirile

#4280 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

jeza

najsmješnije je bilo tvrditi da će Miki,promjeniti svijet i neshvatiti da se biralo između dva kandidata od dvije stranke,a obadva finansiranim od istih ljudi.Sjeti se Rokfelera i konjskih trka.Pobjedničko grlo i drugoplasirano je njegovo,a trećeg će ionako kupiti.Hajmo malo rekapitulirati gradivo,i za Bosnu bi bilo previše ovaj sljed.Bush,pa Klinton 2x,pa Buš mlađi 2x,pa Miki sa svitom iz predhodnih administracija ,plus Klintonova žena-samo jadna Monika ostala bez pozicije.
Stvarno je smiješno-čuvaj se i opali po tastaturi žestoko.
jeza u ledja

#4281 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

Nadji gdje je pisalo da ce 'Miki' promjeniti svijet?

Da ce se stvari promjeniti - hoce. Ali niko nije rekao da ce se 'promjeniti svijet' i da ce nam lale iz usiju rasti. To si ti pogresno zacrtao u svojoj glavi sta drugi misle o njemu.
Last edited by jeza u ledja on 15/01/2009 19:46, edited 2 times in total.
zonbirile

#4282 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

jeza u ledja wrote:Nadji gdje je pisalo da ce 'Miki' promjeniti svijet?

Da ce se stvari promjeniti - hoce. Ali niko nije rekao da ce se 'promjeniti svijet' i da ce nam lale iz usiju rasti. To si ti pogresno zacrtao u svojoj glavi sta drugi misle o njemu.

majstor si u šupljiranju,ali sve što ne valja ste nabrajali,a to je malte ne cijeli svijet-pa valjda je kriza planetarna.Pritisni si na nick,nemoj dati ja tražim postove.Hajde malo konkretno,ako imaš štogod.
jeza u ledja

#4283 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

Eno ti otvori moj uvodni post na ovu temu od prije godinu dana pa nadji tu neku kobajagi moju pretjeranu odusevljenost Obamom koju ti zamisljas.
zonbirile

#4284 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

jeza u ledja wrote:Eno ti otvori moj uvodni post na ovu temu od prije godinu dana pa nadji tu neku kobajagi moju pretjeranu odusevljenost Obamom koju ti zamisljas.

majstore ubleha,hočeš reći ti od 172 strane ,napiso samo uvod.Dobro,kada budem imao vremena.Ostaj mi zdravo,uvodničaru.
jeza u ledja

#4285 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

zonbirile wrote:
jeza u ledja wrote:Eno ti otvori moj uvodni post na ovu temu od prije godinu dana pa nadji tu neku kobajagi moju pretjeranu odusevljenost Obamom koju ti zamisljas.

majstore ubleha,hočeš reći ti od 172 strane ,napiso samo uvod.Dobro,kada budem imao vremena.Ostaj mi zdravo,uvodničaru.
Napisao sam svasta nesto. Nisam sigurno napisao da ce 'promjeniti svijet'. Nismo mala djeca.
No sigurno i dalje mislim da je bio ubjedljivo najbolji kandidat od ovih ponudjenih za predsjednika Amerike. Kakav ce biti i sta ce uraditi ostaje da se vidi.
zonbirile

#4286 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

jeza u ledja wrote:
zonbirile wrote:

Napisao sam svasta nesto. Nisam sigurno napisao da ce 'promjeniti svijet'. Nismo mala djeca.
No sigurno i dalje mislim da je bio ubjedljivo najbolji kandidat od ovih ponudjenih za predsjednika Amerike. Kakav ce biti i sta ce uraditi ostaje da se vidi.

hajde da prekratimo-suština između "vas" i "nas" je bila u tome što smo globalno osporavali izbor,a vi ne.Evo i sada,sam kažeš on je bio najbolji kandidat od svih ponuđenih.Stvar gledanja,medijski možda zadovoljio ukus šire publike,ali i ostali da su pobjedili isto su njihovi,ne mjenja stvar.Znaš kada su ogromni profiti u pitanju ne ostavljaš ni promilsku šansu,tamo nekoj budali i demokratskoj javnosti.Programi,djelovanje i pobjednika i pobjeđenog je podređeno istima,znaš imaju dvije stranke,ali nemaju dvije interesne grupe.I demokrate i republikance kontroliše grupa istih ljudi.
sekiracija

#4287 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by sekiracija »

POSLIJE MENE POTOP !!!
Regenerisani su ovo izrekli.Dali se radi o istorijskom sjecanju ili o predskazanju nemoguce je utvrditi.
Bojim se da ovo ne budu Obamine posljednje rijeci.
Ma ne bojim se ,to se tako samo kaze. :D
jeza u ledja

#4288 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

zonbirile wrote: hajde da prekratimo-suština između "vas" i "nas" je bila u tome što smo globalno osporavali izbor,a vi ne.Evo i sada,sam kažeš on je bio najbolji kandidat od svih ponuđenih.Stvar gledanja,medijski možda zadovoljio ukus šire publike,ali i ostali da su pobjedili isto su njihovi,ne mjenja stvar.Znaš kada su ogromni profiti u pitanju ne ostavljaš ni promilsku šansu,tamo nekoj budali i demokratskoj javnosti.Programi,djelovanje i pobjednika i pobjeđenog je podređeno istima,znaš imaju dvije stranke,ali nemaju dvije interesne grupe.I demokrate i republikance kontroliše grupa istih ljudi.
Sustina je u tome da ti ne vjerujes uopste u taj demokratski proces. Sta onda imamo raspravljati o opcijama kada su tebi svi isti?
walkabout

#4289 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by walkabout »

za one koji nemaju nista pametnije i koji vole citati duge analize...

evo kako to nasha Anne vidi (5 stranica :roll: - mora da joj il placaju po duzini texta il joj je bash dosadno) i njen urednik, pa postiraju ovu analizu sirokijem narodnijem massama tojes radnicima, seljacima i poshtenoj inteligenciji :oops:

http://www.smh.com.au/news/world/how-ba ... ntentSwap2
bogoljub

#4290 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by bogoljub »

SMAKNUT CU GA KAO ZRTVENO JANJE!
Američka tajna služba jučer je uhitila 42-godišnjeg Stevena Josepha Christophera koji je na internetskoj stranici Alien-Earth objavio čak tri prijetnje novoizabranom američkom predsjedniku Baracku Obami.

Kako prenosi Reuters, američko Ministarstvo pravosuđa je izvijestilo da je Christopher u svojim prijetnjama naveo kako planira Obamu smaknuti u Washingtonu kao žrtveno janje.

Doista, osobno nemam ništa protiv tog čovjeka. Dobro govori... ali znam da je ovo što moram učiniti za dobrobit ove zemlje. Neću ubiti Baracka Obamu zato što sam rasist već zato što ne mogu više dopustiti da židovski paraziti nameću svoje stavove i odvode stanovnike Amerike na loš put, napisao je Christopher.

U svojoj je internetskoj prijetnji dodao i kako mu je potreban novac kako bi otputovao u Washington te kako zasad ne posjeduje oružje kojim bi mogao usmrtiti Obamu. Na osiguranju Obamine inauguracije radi gotovo 20 hiljada policajaca, pripadnika oružanih snaga te tajnih agenata.

Izvor: index.hr
zonbirile

#4291 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

jeza u ledja wrote:
zonbirile wrote: hajde da prekratimo-suština između "vas" i "nas" je bila u tome što smo globalno osporavali izbor,a vi ne.Evo i sada,sam kažeš on je bio najbolji kandidat od svih ponuđenih.Stvar gledanja,medijski možda zadovoljio ukus šire publike,ali i ostali da su pobjedili isto su njihovi,ne mjenja stvar.Znaš kada su ogromni profiti u pitanju ne ostavljaš ni promilsku šansu,tamo nekoj budali i demokratskoj javnosti.Programi,djelovanje i pobjednika i pobjeđenog je podređeno istima,znaš imaju dvije stranke,ali nemaju dvije interesne grupe.I demokrate i republikance kontroliše grupa istih ljudi.
Sustina je u tome da ti ne vjerujes uopste u taj demokratski proces. Sta onda imamo raspravljati o opcijama kada su tebi svi isti?

Teško se razumijemo,jer ti se stalno ponavljaš.Prvo ja to nisam rekao,demokratski je izabran,forma je bila demokratska,show za raju,realno najviše glasanja,pošteni izbori ,sve OK.Moj jeza to je završni čin,mnogo prije se odlučilo.I Mekejn je njihov i bio je protukandidat i svjetini je dato da "demokratski" izabere.Bilo ko da je od demokratske rulje odabran,radio bi ono za što je postavljen od strane jedne grupe.Rekao sam ti ,dvije su stranke,ali je jedna grupa.Nije Rokfeler bio za jednog ,a Morgan za drugog.Snaga krupnog kapitala svijeta,jest u tome što lične simpatije i interese mogu podrediti zajedničkom profitnom cilju.Znaš kada ono mafijaši ubiju jedan drugom,oca,brata,sina,nema ljutnje,frke,osvete,jer ubijeni je zajebao posao.Ništa lično,posao je u pitanju.U 2007g,DD firma je uzela 170 milijardi na račun kamata,a to je samo kap u moru-i sada će Amerika izabrati nekog šonju da to razvali.Pa nisi toliko djete,pa to nema ni kod braće Grim i Andersona,u svim sabranim djelima.
omar little

#4292 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by omar little »

zonbirile wrote:
jeza u ledja wrote:

Rekao sam ti ,dvije su stranke,ali je jedna grupa.Nije Rokfeler bio za jednog ,a Morgan za drugog.
rockefeller i morgan su zhivi?!? ja bila ubijedjena da su i jedan i drugi mrtvi.
zonbirile

#4293 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

omar little

uvijek si bila šaljivđija i sada se šališ.Ne mogu da vjerujem u drugo,pa ti si na izvoru,trebalo bi da znaš
ahuseino

#4294 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ahuseino »

zonbirile wrote:
Teško se razumijemo,jer ti se stalno ponavljaš.Prvo ja to nisam rekao,demokratski je izabran,forma je bila demokratska,show za raju,realno najviše glasanja,pošteni izbori ,sve OK.Moj jeza to je završni čin,mnogo prije se odlučilo.I Mekejn je njihov i bio je protukandidat i svjetini je dato da "demokratski" izabere.Bilo ko da je od demokratske rulje odabran,radio bi ono za što je postavljen od strane jedne grupe.Rekao sam ti ,dvije su stranke,ali je jedna grupa.Nije Rokfeler bio za jednog ,a Morgan za drugog.Snaga krupnog kapitala svijeta,jest u tome što lične simpatije i interese mogu podrediti zajedničkom profitnom cilju.Znaš kada ono mafijaši ubiju jedan drugom,oca,brata,sina,nema ljutnje,frke,osvete,jer ubijeni je zajebao posao.Ništa lično,posao je u pitanju.U 2007g,DD firma je uzela 170 milijardi na račun kamata,a to je samo kap u moru-i sada će Amerika izabrati nekog šonju da to razvali.Pa nisi toliko djete,pa to nema ni kod braće Grim i Andersona,u svim sabranim djelima.
Po obichaju pojednostavljujesh stvari. Prvo sve "old money" familije (Rotschilds, Morgans, Chase, Vanderbilt ...) imaju dovoljno da ni sami ne znau koliko su teski. Ne moze se to "razvaliti" ma ko da doshao na vlast, pa makar to bio i "ne do bog" socijalista.

Drugo, koga god da izaberu, nema shanse da bi mu bilo u interestu da to "razvali".
jeza u ledja

#4295 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

zonbirile wrote:
jeza u ledja wrote:

Pa eto to ti govorim, ti ne vjerujes u demokratski proces. Tebi je to zajebancija.
A ljudi su ginuli za to.
_veleposlanik

#4296 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by _veleposlanik »

jeza u ledja wrote: Pa eto to ti govorim, ti ne vjerujes u demokratski proces. Tebi je to zajebancija.
A ljudi su ginuli za to.
upravo to je i najveca tragedija: narod gine u ime necheg sto nema veze s onim zbog cheg gine...
zonbirile

#4297 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

ahuseino wrote:
zonbirile wrote:
Po obichaju pojednostavljujesh stvari. Prvo sve "old money" familije (Rotschilds, Morgans, Chase, Vanderbilt ...) imaju dovoljno da ni sami ne znau koliko su teski. Ne moze se to "razvaliti" ma ko da doshao na vlast, pa makar to bio i "ne do bog" socijalista.

Drugo, koga god da izaberu, nema shanse da bi mu bilo u interestu da to "razvali".

Pa u suštini i jest jednostavno,a ozbiljne familije ne ostavljaju na volju šonje,hoće li im,ili neće razvaliti imperiju.Pa imaš primjer u liliputaniji,kod nas-establirane familije odoše,ostali klepeču ušima,sljedeći korak su vakufivi i fondacije s imenima istih.Sve je već viđeno,ovo nije kopirano,vć jednostavno to su tokovi novca,vlasti,moći.Sve ostalo je tlapnja,ko ne skonta zavjera.
DobroJutroKolumbo

#4298 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by DobroJutroKolumbo »

Evo sve ste napisali o Obami, samo niste napisali sta je u podznaku...Horoskopski znak mu je Lav, a podznak Riba... :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Lav s podznakom Ribe
Ljudi koji imaju Ribe za podznak na prvi pogled djeluju meko, tiho, nježni su u držanju, pogledu, izgledu i ponašanju. Slabi su u smislu da lako padaju pod utjecaje, vizije, dojmove, boje. Stidljivi su, a ponekad i prilično religiozni. Katkad umišljaju ono što nije, jer su osjetljivi na živce, a često i emocionalno, pa otud sebi stvaraju nepotrebne i nerealne strahove. Mogu djelovati izgubljeno, a ponekad u svemu tome i trivijalno. Nerijetko imaju nečist ili tamniji ten i pomalo smežurano držanje. Oči su im obično veće i izražene.

Iznutra snažan, izvana blag. Obično balansira između autoriteta i služenja, pa ako nađe ravnotežu, razvije se u zanimljivu osobu. Katkad nepraktičan za svakodnevni život.
zonbirile

#4299 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

DobroJutroKolumbo wrote:Evo sve ste napisali o Obami, samo niste napisali sta je u podznaku...Horoskopski znak mu je Lav, a podznak Riba... :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Lav s podznakom Ribe
Ljudi koji imaju Ribe za podznak na prvi pogled djeluju meko, tiho, nježni su u držanju, pogledu, izgledu i ponašanju. Slabi su u smislu da lako padaju pod utjecaje, vizije, dojmove, boje. Stidljivi su, a ponekad i prilično religiozni. Katkad umišljaju ono što nije, jer su osjetljivi na živce, a često i emocionalno, pa otud sebi stvaraju nepotrebne i nerealne strahove. Mogu djelovati izgubljeno, a ponekad u svemu tome i trivijalno. Nerijetko imaju nečist ili tamniji ten i pomalo smežurano držanje. Oči su im obično veće i izražene.

Iznutra snažan, izvana blag. Obično balansira između autoriteta i služenja, pa ako nađe ravnotežu, razvije se u zanimljivu osobu. Katkad nepraktičan za svakodnevni život.

čovjek sa ovakvim znakom ne može biti loš.Jebe ga ovo zadnje,bi on ,ali praktični život je nešto drugo.Samo čekam rasplet,kada ističe koncesija FED-u.Tada će svaka zvjerka pokazati svoje lice.
ahuseino

#4300 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ahuseino »

zonbirile wrote:
DobroJutroKolumbo wrote:Evo sve ste napisali o Obami, samo niste napisali sta je u podznaku...Horoskopski znak mu je Lav, a podznak Riba... :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Lav s podznakom Ribe

čovjek sa ovakvim znakom ne može biti loš.Jebe ga ovo zadnje,bi on ,ali praktični život je nešto drugo.Samo čekam rasplet,kada ističe koncesija FED-u.Tada će svaka zvjerka pokazati svoje lice.
Ja ne bi ochekivao nista veliko...
FED che opet biti potpisan na 100 tinjak godina.

Slazem se sa prijashnjim izjavama da je izmicanje te stolice dovoljna motivacija za smaknuce (slichno Lincolnu i Kennedyju)... nekad bila... a danas - je diskutabilno, jer banke vishe ne pripadaju Chase-ovima i Morganima, danas su vlasnici kojekakvi stock fondovi i svi imaju prste u svemu. Familije nisu vishe samo u bankarstvu, vech i u Coca Coli i u GE-ju i u IBM-u etc...

Mislim da je UKIDANJE FEDa samo micanje odgovornosti sa privatluka na drzavno, odnosno Treasury Department (zamjena uloge)... ali to su druge teme...
Post Reply