regularna NBA sezona je, tamo nekad dok sam je ja pratio prije 10-ak godina, imala 82 utakmice u REGULARNOM dijelu sezone. dodađ play-off, i eventualno finale... jeste mnogo, ali nije dosadno. i tada je liga brojala 29 klubova. odavno nisam u toku, ali košarka kao sport traži više druge fizičke sposobnosti od igrača (bitnija je eksplozivnost i skočnost od kondicije), i sama pravila igre dopuštaju bolji odmor u toku same utakmice, odnosno, stalne izmjene na terenu.Tomahawk11 wrote:Furaju se na NBAsumirprimus wrote:ma imaju ljudi tempo ne bi tito izdrzo..
nekad se o tome i pisalo,mislim da bi njima ko bog dosla jedna bozicno-novogodisnja pauza 10-tak 15 dana....
al et vole da ugode svojim,navijacima,sponzorima,tradicji...Igraju Miami - Atlanta, kroz dva dana - Atlanta - Miami
ili po 3 zaredom. To samo Spartanci mogu izdrzati. Vole pare, that's the only truth!
dok u košarci jedan glup za igru stvara problem cijelo ekipi, dotle je u fudbalu jedan pametan sa 9 glupana, u stanju osvojiti prvenstvo
mali off od moderatora