FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ultima_palabra

#4276 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Plavih_11 wrote:Ne vrijedi Pedro (23. god.) 25 miliona ali zato je opravdana cijena Di Marie (22. god.) koju je Real platio (25 mil +). Di Maria je klasa za Pedra .. 8-)
Ja sam isto bio skeptičan ali momak je dosad dokazao da vrijedi para ;-)
Charuga
Globalni moderator

#4277 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

ultima_palabra wrote:
Plavih_11 wrote:Ne vrijedi Pedro (23. god.) 25 miliona ali zato je opravdana cijena Di Marie (22. god.) koju je Real platio (25 mil +). Di Maria je klasa za Pedra .. 8-)
A Pedro se nije dokazao u protekle dvije sezone ... 8-)
ultima_palabra

#4278 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Plavih_11 wrote:
ultima_palabra wrote:
A Pedro se nije dokazao u protekle dvije sezone ... 8-)
Jeste :thumbup:
Charuga
Globalni moderator

#4279 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

ultima_palabra wrote:
Plavih_11 wrote:A Pedro se nije dokazao u protekle dvije sezone ... 8-)
E to je normalno razmisljanje ... :thumbup:

Cinjenica je da ni jedan od njih koji se prodaju za tovar miliona ne vrijedi toliko ali to nije nasa stvar niti sta mozemo promjeniti tu. Otislo je to sa transferima predaleko i to jednostavno vise nije fudbal. Samo je bezveze prozivati jednog igraca, koji se dokazao u Barsi u onakvoj konkurenciji, za neku cifru a ne spomenuti drugog koji se dokazivao u Benfici.
ultima_palabra

#4280 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Plavih_11 wrote:
ultima_palabra wrote:
Plavih_11 wrote:A Pedro se nije dokazao u protekle dvije sezone ... 8-)
E to je normalno razmisljanje ... :thumbup:

Cinjenica je da ni jedan od njih koji se prodaju za tovar miliona ne vrijedi toliko ali to nije nasa stvar niti sta mozemo promjeniti tu. Otislo je to sa transferima predaleko i to jednostavno vise nije fudbal. Samo je bezveze prozivati jednog igraca, koji se dokazao u Barsi u onakvoj konkurenciji, za neku cifru a ne spomenuti drugog koji se dokazivao u Benfici.
Pa dobro, ali činjenica je da se Di Maria dokazuje već u trećem klubu i trećoj ligi sa 22 godine... to je dosta teže nego Pedro koji od samog starta igra sa najboljim igračima svijeta. S druge strane bolju startnu poziciju od Pedra u Barci su imali Bojan i Giovani dos Santos, pa je nisu iskoristili... što znači da mali ima nešto u sebi ;-)
5 0 5

#4281 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Charuga
Globalni moderator

#4282 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

505sCrtom wrote:Pedro nije barcino dijete. link
Zar je neko rekao da jeste .. :?
be highirly

#4283 Re: FC Barcelona

Post by be highirly »

kao simpatizer barse, zelim vam sretnu novu godinu.....usput jedno pitanje, poznajete li i jednog uspjesnog fudbalera da je poslije fudbalerske karijere odabro da bude sudija...unaprijed hvala
ultima_palabra

#4284 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

A igra ovaj Pedro :mrgreen:
Bosanski_kralj

#4285 Re: FC Barcelona

Post by Bosanski_kralj »

Predviđam Barceloni ove sezone maksimalno jednu titulu i to eventualno u prvenstvu. Neminovan pad forme im dolazi na proljeće u odlučujućim utakmicama.
Vjerujte mi!

#4286 Re: FC Barcelona

Post by Vjerujte mi! »

Bosanski_kralj wrote:Predviđam Barceloni ove sezone maksimalno jednu titulu i to eventualno u prvenstvu. Neminovan pad forme im dolazi na proljeće u odlučujućim utakmicama.
Kakav će nam natalitet biti?
Bosanski_kralj

#4287 Re: FC Barcelona

Post by Bosanski_kralj »

Vjerujte mi! wrote:
Bosanski_kralj wrote:Predviđam Barceloni ove sezone maksimalno jednu titulu i to eventualno u prvenstvu. Neminovan pad forme im dolazi na proljeće u odlučujućim utakmicama.
Kakav će nam natalitet biti?
Otvori temu na odgovarajućem podforumu, pa ću ti odgovoriti. :roll:
mrtva kokoš

#4288 Re: FC Barcelona

Post by mrtva kokoš »

ehh da je tako tvrko predvidj`o danas bosne ne bi bilo... :oops:
ultima_palabra

#4289 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Nisam siguran, Guardiola uvijek tempira formu prema aprilu i maju, s tim da im je forma najlošija u januaru i februaru... to se može vidjeti ako se prelete rezultati iz prethodne dvije godine, a evo potvrđuje se i u ovim utakmicama sa Bilbaom i Levanteom.
Bosanski_kralj

#4290 Re: FC Barcelona

Post by Bosanski_kralj »

ultima_palabra wrote:
Nisam siguran, Guardiola uvijek tempira formu prema aprilu i maju, s tim da im je forma najlošija u januaru i februaru... to se može vidjeti ako se prelete rezultati iz prethodne dvije godine, a evo potvrđuje se i u ovim utakmicama sa Bilbaom i Levanteom.
Svoj vrhunac Barcelona je doživjela oko i u utakmici sa Realom. I dalje će oni pobjeđivati, ali ne ovako dominatno i desiće im se neki novi Inter. Igrači postaju umorniji (igranje SP uzima danak), povrede dolaze i dovoljna je jedna lošija utakmica da protivnici uvide da nisi nepobjediv i da krene lošija serija, kao što se Čelziju desilo.
LSD

#4291 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

hah :lol: :lol: buraz, Barsa treba tek da doživi svoj vrhunac.
Bosanski_kralj

#4292 Re: FC Barcelona

Post by Bosanski_kralj »

LSD wrote:hah :lol: :lol: buraz, Barsa treba tek da doživi svoj vrhunac.
Sreća je njima što su imali povoljan žrijeb u LP, pa ne moraju strahovati za prolaz. :oops: :mrgreen:
LSD

#4293 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Bosanski_kralj wrote:
LSD wrote:hah :lol: :lol: buraz, Barsa treba tek da doživi svoj vrhunac.
Sreća je njima što su imali povoljan žrijeb u LP, pa ne moraju strahovati za prolaz. :oops: :mrgreen:
To svakako :mrgreen: ali ovdje je raja navikla na 5-0 od Barse u svakom mecu, pa kad se desi pobjeda od 2-1 onda se potegne prica o "dostizanju vrhunca" :lol: hajd dobro, vidjecemo jeli baš to tako.
ultima_palabra

#4294 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Bosanski_kralj wrote:
ultima_palabra wrote:
Svoj vrhunac Barcelona je doživjela oko i u utakmici sa Realom. I dalje će oni pobjeđivati, ali ne ovako dominatno i desiće im se neki novi Inter. Igrači postaju umorniji (igranje SP uzima danak), povrede dolaze i dovoljna je jedna lošija utakmica da protivnici uvide da nisi nepobjediv i da krene lošija serija, kao što se Čelziju desilo.
Mislim da oni tempiraju formu da ima dva vrhunca... jedan u novembru/decembru, drugi u aprilu/maju... na početku sezone i u januaru/februaru im je low. Eh sad tu imaju i povrede koje ne možeš kontrolisati i ostale stvari...
Charuga
Globalni moderator

#4295 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Zao mi je samo sto nisam negdje zabiljezio sve "vrhunce" Barcelone u posljednje dvije godine .. 8-)
Bosanski_kralj

#4296 Re: FC Barcelona

Post by Bosanski_kralj »

Plavih_11 wrote:Zao mi je samo sto nisam negdje zabiljezio sve "vrhunce" Barcelone u posljednje dvije godine .. 8-)
Jedan i jedini "vrhunc" - Tom Henning Øvrebø. :razz: Da se to nije desilo ne bi se desile ni 3 titule Barcelone
Baltazar_khan

#4297 Re: FC Barcelona

Post by Baltazar_khan »

Tom Henning Øvrebø je vrhunski odsudio utakmicu na stamforu :thumbup:
LSD

#4298 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Bosanski_kralj wrote:
Plavih_11 wrote:Zao mi je samo sto nisam negdje zabiljezio sve "vrhunce" Barcelone u posljednje dvije godine .. 8-)
Jedan i jedini "vrhunc" - Tom Henning Øvrebø. :razz: Da se to nije desilo ne bi se desile ni 3 titule Barcelone
E da su još babi muda :-) uglavnom, desilo se ovo 8-)

extraordinary

#4299 Re: FC Barcelona

Post by extraordinary »

Barcelona je definitivno najbolja ekipa u zadnjih 2-3 godine, samo slijep i ljubomoran to neće priznati, međutim isto tako samo bezobrazan neće priznati da je Ovrebo dobro pomogao Barceloni da dođe do one titule Lige prvaka 2009 godine.
Charuga
Globalni moderator

#4300 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Bosanski_kralj wrote:
:mrgreen: :mrgreen:

Zbunjujes me. Jeli im forma na vrhuncu ili nije .. 8-)
Post Reply