Eh, takvi negativni komentari su mene jos vise jacali, valjda se probudi onaj inat u covjeku...mousstapha wrote:
Salu na stranu, ali mislim da je jako dobra stvar kad imas podrsku okoline nakon prestanka. Najgore sto vam se moze desiti kada vam kazu, ma neces izdrzat, dzaba se patis, haj' ba zapali.
Cigarete, odvikavanje
Moderator: anex
- ka0406
#4276 Re: Cigarete, odvikavanje
- MJAU - da
#4277 Re: Cigarete, odvikavanje
Trebam pomoć... HITNO... Kao što sam pisala, prestala sam pušiti već 13 dana. Stvarno ne želim počinjati, to mi ne treba u životu. Nije mi prvi put, pa znam kako je bitno ne uzeti jedan dim, a kamo li jednu cigaretu. ALI, od jutros kako sam se probudila (5,30h) ne mogu prestati misliti na cigaru... Ne mogu da se sjetim kako je ovo normalno, ili... Dajte malo podrške, vratiću duplom mjerom... 
- shmizlica
#4278 Re: Cigarete, odvikavanje
hej, ovo ti je momenat kad trebaš da istraješ....radi nešto da skreneš misli sa cigare....ako sad poklekneš, piši propalo...vjeruj mi, ovo je iz iskustvaMJAU - da wrote:Trebam pomoć... HITNO... Kao što sam pisala, prestala sam pušiti već 13 dana. Stvarno ne želim počinjati, to mi ne treba u životu. Nije mi prvi put, pa znam kako je bitno ne uzeti jedan dim, a kamo li jednu cigaretu. ALI, od jutros kako sam se probudila (5,30h) ne mogu prestati misliti na cigaru... Ne mogu da se sjetim kako je ovo normalno, ili... Dajte malo podrške, vratiću duplom mjerom...
ne bude to samo dim ili samo cigara....ode to vrlo lako dalje....ma hajd samo danas, od sutra ću iznova, šta ima veze.....samo izgovori
- MJAU - da
#4279 Re: Cigarete, odvikavanje
shmizlica wrote:hej, ovo ti je momenat kad trebaš da istraješ....radi nešto da skreneš misli sa cigare....ako sad poklekneš, piši propalo...vjeruj mi, ovo je iz iskustvaMJAU - da wrote:Trebam pomoć... HITNO... Kao što sam pisala, prestala sam pušiti već 13 dana. Stvarno ne želim počinjati, to mi ne treba u životu. Nije mi prvi put, pa znam kako je bitno ne uzeti jedan dim, a kamo li jednu cigaretu. ALI, od jutros kako sam se probudila (5,30h) ne mogu prestati misliti na cigaru... Ne mogu da se sjetim kako je ovo normalno, ili... Dajte malo podrške, vratiću duplom mjerom...![]()
ne bude to samo dim ili samo cigara....ode to vrlo lako dalje....ma hajd samo danas, od sutra ću iznova, šta ima veze.....samo izgovori
Jooooj... Hvala ti. Ma iskreno, ne stvaram izgovore da zapalim, ne želim tako nešto. Nego mi smeta ovo što mislim na cigaretu... Hoće li to nestati i kada...
- mousstapha
#4280 Re: Cigarete, odvikavanje
Najbolje ti je da uzmes jednu cigaru u ruku i kazes sebi, da li ona kontrolise mene ili ja nju.MJAU - da wrote:Trebam pomoć... HITNO... Kao što sam pisala, prestala sam pušiti već 13 dana. Stvarno ne želim počinjati, to mi ne treba u životu. Nije mi prvi put, pa znam kako je bitno ne uzeti jedan dim, a kamo li jednu cigaretu. ALI, od jutros kako sam se probudila (5,30h) ne mogu prestati misliti na cigaru... Ne mogu da se sjetim kako je ovo normalno, ili... Dajte malo podrške, vratiću duplom mjerom...
-
pakica_
#4281 Re: Cigarete, odvikavanje
moj stari ne pusi vec nekih 15ak godina, i nikad nikad nikad nije pomislio na cigaru nakon sto je rek'o dosta vise.. dok zet ne pusi jedno 10ak (mozda malo manje) i svaki dan mu naumpadneMJAU - da wrote:
Jooooj... Hvala ti. Ma iskreno, ne stvaram izgovore da zapalim, ne želim tako nešto. Nego mi smeta ovo što mislim na cigaretu... Hoće li to nestati i kada...
-
febo_acm
#4282 Re: Cigarete, odvikavanje
I onda je popušiš...mousstapha wrote:
Najbolje ti je da uzmes jednu cigaru u ruku i kazes sebi, da li ona kontrolise mene ili ja nju.
- MJAU - da
#4283 Re: Cigarete, odvikavanje
Nadam se da ću biti kao tvoj stari.pakica_ wrote:moj stari ne pusi vec nekih 15ak godina, i nikad nikad nikad nije pomislio na cigaru nakon sto je rek'o dosta vise.. dok zet ne pusi jedno 10ak (mozda malo manje) i svaki dan mu naumpadneMJAU - da wrote:
Jooooj... Hvala ti. Ma iskreno, ne stvaram izgovore da zapalim, ne želim tako nešto. Nego mi smeta ovo što mislim na cigaretu... Hoće li to nestati i kada...tako da nema formule osim tvoje volje
-
pakica_
#4284 Re: Cigarete, odvikavanje
ja svima zelim njegovu celicnu odlucnost! prvoj sebi, pa ostalima.. lakoca s kojom se on skin'o s cigara je nevjerovatna.. moram naglasiti da je frajer pusio 30+ godina po 3-4 kutije dnevno.. sjecam se k'o sad momenta kad izvadio cigaru iz polu-pune kutije, ispusio je i rek'o e ovo je zadnja.. ugasi je co'ek i k'o da nikad, ali nikad nije pusio.. onu polu-punu kutiju je proslijedio mami koja je to ostavila misleci da ce se do ujutro predomislit.. jok.. eto 15+ godina prodje, on postade jedan od onih seronja sto mu prazna pepeljara smrdi i sl. al' mu nikad vise ne naumpade da zapaliMJAU - da wrote:Nadam se da ću biti kao tvoj stari.pakica_ wrote:moj stari ne pusi vec nekih 15ak godina, i nikad nikad nikad nije pomislio na cigaru nakon sto je rek'o dosta vise.. dok zet ne pusi jedno 10ak (mozda malo manje) i svaki dan mu naumpadneMJAU - da wrote:
Jooooj... Hvala ti. Ma iskreno, ne stvaram izgovore da zapalim, ne želim tako nešto. Nego mi smeta ovo što mislim na cigaretu... Hoće li to nestati i kada...tako da nema formule osim tvoje volje
- MJAU - da
#4285 Re: Cigarete, odvikavanje
Definitivno sam zaključila da nije teško postati nepušač, problem je kako ostati nepušač... o tome bi trebalo malo razmisliti... 
-
tagomago
#4286 Re: Cigarete, odvikavanje
tako što se lupiš ili te neko lupi po ruci svaki put kad joj se primakneš - jednako pali i u stresnim i u radosnim situacijamaMJAU - da wrote:Definitivno sam zaključila da nije teško postati nepušač, problem je kako ostati nepušač... o tome bi trebalo malo razmisliti...
ja kad procesuiram koliko sam novca sačuvala otkako sam se okanila gluposti...
- MJAU - da
#4287 Re: Cigarete, odvikavanje
Računam, za ovo vrijeme ušteda 97,50 KM okruglo. Nema ni mjesec dana. Ubi me ova kriza... Samo hoću da nestane.. neka ide od mene...
- drug_profi
#4288 Re: Cigarete, odvikavanje
To je zato sto opterecujes sebe sa krizom. Ona ti je u prvom planu. Ona jeste fizioloska pojava, ali ni blizu tako jaka kako je cini ta psiholoska ovisnost.MJAU - da wrote:Računam, za ovo vrijeme ušteta 97,50 KM okruglo. Nema ni mjesec dana. Ubi me ova kriza... Samo hoću da nestane.. nek ide od mene...
I jedna i druga ce proci, samo treba vremena, a najvaznije je da ne palis. Ako ne mozes izdrzati, uzmi nikotinsku zvaku ili flaster. Smanji makar fizioloski poriv dok se psiholoski ne rjesis cigare. To je duzi i skuplji put, ali je i on bolji nego neuspjeh.
-
pakica_
#4289 Re: Cigarete, odvikavanje
meni ni ne naumpada

- mousstapha
#4290 Re: Cigarete, odvikavanje
A naumpada ti doci na ovu temu.pakica_ wrote:meni ni ne naumpada![]()
- MJAU - da
#4291 Re: Cigarete, odvikavanje
drugi profil wrote:To je zato sto opterecujes sebe sa krizom. Ona ti je u prvom planu. Ona jeste fizioloska pojava, ali ni blizu tako jaka kako je cini ta psiholoska ovisnost.MJAU - da wrote:Računam, za ovo vrijeme ušteta 97,50 KM okruglo. Nema ni mjesec dana. Ubi me ova kriza... Samo hoću da nestane.. nek ide od mene...
I jedna i druga ce proci, samo treba vremena, a najvaznije je da ne palis. Ako ne mozes izdrzati, uzmi nikotinsku zvaku ili flaster. Smanji makar fizioloski poriv dok se psiholoski ne rjesis cigare. To je duzi i skuplji put, ali je i on bolji nego neuspjeh.
Probaću, hvala
- drug_profi
#4292 Re: Cigarete, odvikavanje
Strogo postupaj po uputstvu za koristenje.MJAU - da wrote:drugi profil wrote:To je zato sto opterecujes sebe sa krizom. Ona ti je u prvom planu. Ona jeste fizioloska pojava, ali ni blizu tako jaka kako je cini ta psiholoska ovisnost.MJAU - da wrote:Računam, za ovo vrijeme ušteta 97,50 KM okruglo. Nema ni mjesec dana. Ubi me ova kriza... Samo hoću da nestane.. nek ide od mene...
Probaću, hvala
-
pakica_
#4293 Re: Cigarete, odvikavanje
moram da vidim kako drugima ide ili ne idemousstapha wrote:A naumpada ti doci na ovu temu.pakica_ wrote:meni ni ne naumpada![]()
- shmizlica
#4294 Re: Cigarete, odvikavanje
samo ti svrati pakice, pusti mustafu....vidiš da i on svraća redovno
a i šteta da tema krepa....meni je bila poticajna u par navrata

a i šteta da tema krepa....meni je bila poticajna u par navrata
- ka0406
#4295 Re: Cigarete, odvikavanje
I Shmizlice kako ide... nisi imala vise izleta ? Ja sam jos uvijek u velikim borbama sa kuhinjom i friziderom
Nikako da skinem ovih par kg , samo uspjevam odrzati to. I ona uzrocno-posljedicna : zbog hrane mislim na cigare i obrnuto... Zadnjih par dana sam bila kriticna skroz .. napravila sam veliki korak u poslu
Danas je sve zavrseno - uspjesno.. I ovu ogromnu prepreku sam prosla bez cigare . Bas sam ponosna 
- shmizlica
#4296 Re: Cigarete, odvikavanje
- ka0406
#4297 Re: Cigarete, odvikavanje
shmizlica wrote:ne mogu reći da me želja prošla al gura se nekako.....i dalje mi najviše prahne na poslu da zadindilim....inače nemam problema, kafa je okidoki, izlazak naveče...samo na poslu ono ''e hajmo sad jednu pa ćemo dalje''
-
Zoya
#4298 Re: Cigarete, odvikavanje
Dva mjeseca danas
Ko rece ovo za ustedu novca, okruglo sam 300 eura u plusu
-
merimas
#4299 Re: Cigarete, odvikavanje
Vidis li ih u novcanikuZoya wrote:Dva mjeseca danas![]()
P.S. Inace i ja se zovem "bivsi pusac"(pet mjeseci), sa nekoliko kg viska.
- drug_profi
#4300 Re: Cigarete, odvikavanje
Zapravo ja sam i osjecao visak novca u novcaniku. U vrijeme kad sam ja prestao pusiti kutija Drine light je bila 1,70 KM.
Prvi efekat je bio taj da najednom nisam vise brojao koliko imam u dzepu, nego sam se iznenadjivao da jos nisam razbio ono sto sam neki dan podigao sa ATM-a.
Vremenom se taj novac pocne na nesto drugo trositi, svakako pametnije, pa cak i ako je kladionica u pitanju.
Prvi efekat je bio taj da najednom nisam vise brojao koliko imam u dzepu, nego sam se iznenadjivao da jos nisam razbio ono sto sam neki dan podigao sa ATM-a.
Vremenom se taj novac pocne na nesto drugo trositi, svakako pametnije, pa cak i ako je kladionica u pitanju.