Dahon wrote:
Mogu da pretpostavim,šta Dawkins propagira,izjednačavajući ljude iz Afričkih plemena sa majmunima.
To je čisti rasizam.To više nema veze sa naukom,jer trojica od kandidata na slici,su na putu da postanu
ljudi.Četvrti to več jeste,što u prenesenom značenju,znači,da se njega ne prizna za čovjeka.
Takva stanovišta i uvjerenja,vode ka katastrofama svjetskih razmjera,tj.do istrebljenja čitavih naroda.
Evo vam jedan drastičan i očigledniji primjer.Vi ste komandant svemirskog broda,koji se spustiona na jednu
naseljenu planetu,Galaksija Andromeda,sektor proksima 16,sunčev sistem Orion,planeta treča,RAON,
(dobro da nije Dahon).
Na toj planeti naiđete na primate,čovjekolike ljude koji žive u pečinama.
Vi čete,(ovo vam je polaganje ispita za komandanta),te primate proglasiti majmunima,nižom rasom,bolje reći
životinjama,kada se zna daljnji postupak.Istrbljenje,eliminacija majmuna i zauzimanje planete.
Pod dva,poštovat čete evoluciju tih primata,jer smo i mi nekad bili isto tako u pečinama,ali na svojoj planeti,
i odlučiti da ih se ostavi i nemješa u njihov razvoj.Sjesti u svoj brod i produžiti dalje,jer,planeta je njihova.
Mi smo u prednosti samo za toliko,što je na našoj planeti,začetak života počeo ranije.
P.S. Možda žudite za dobivanje medalje za hrabrost,u strašnim bitkama,laserima protiv drvenih kopalja.
Imali su čak i zavezano,noštreno kamenje na vrhu koplja.
Ljudi iz afričkih plemena....rasizam....
Hm, jesi li siguran da baš Dawkins ovo boldirano izjednačava i propagira rasizam ili možda ti, naprosto, ne uočavaš razliku između hominida (i ljudi i majmuni) i afričkih plemena (samo ljudi) u ovoj tvojoj (pogrešnoj?) pretpostavci?
http://en.wikipedia.org/wiki/Ape
http://en.wikipedia.org/wiki/Human_evol ... rican_apes
http://en.wikipedia.org/wiki/Hominidae
Biologists classify humans, along with only a few other species, as great apes (species in the family Hominidae). The Hominidae include two distinct species of chimpanzee (the bonobo, Pan paniscus, and the common chimpanzee, Pan troglodytes), two species of gorilla (the western gorilla, Gorilla gorilla, and the eastern gorilla, Gorilla graueri), and two species of orangutan (the Bornean orangutan, Pongo pygmaeus, and the Sumatran orangutan, Pongo abelii).
The African apes = great apes = Hominidae = chimpanzees (bonobos), gorillas and humans (William Shakespeare, Slavoj Žižek).
Ako su ta trojica kandidata, kako ti kažeš:
na putu da postanu ljudi, gdje se onda - po tvom mišljenju - uputio ovaj četvrti?
I još nešto nikako da skontam, a ne bih uprazno da pretpostavljam, pa bolje da pitam:
zašto bih ja polagala ispit za komandanta tog svemirskog broda, ako sam, sudeći po početnoj pretpostavci, već komandant?

Isto važi i za bilo kog drugog forumaša, koji je pročitao ovaj tvoj post.
Ili: u ovom tvom primjeru nešto ne fercera kako treba. Možda ne bi bilo loše da ubaciš i treću opciju...
P.S. De se malkice presaberi.... kako za „nekulturu ophođenja“, tako i za ničim izazvanu priču o Dawkinsovom rasizmu. Nekulturu ophođenja si već ispoljio i prije nego što si je pokušao pripisati drugima, a za rasizam....na „dobrom“ si putu, ali nadam se da nećeš.