SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
nera18

#4276 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

alemaa wrote:Sta ima na tom meow...ja nikad nisam narucivala s tog...grehota :D
haha, minerali :D
http://www.meowcosmetics.com/

taman smo lijepo pocele zajedno sve narucivat, smao daj :lol:
nera18

#4277 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

MAC ProLongWear NC30
jel mi pase on?
vidjela si me :D
Michun

#4278 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Sto se tice elfa, svakih malo bude free shipping kod pa mozes naruciti 10 funti i vise a dobijes free shipping.
Proizvodi si onako...za cijenu koju imaju to je taj kvalitet. Meni doduse njihova podloga za sjene odlicna.
Cetke su za 10, mekane, ne grebu oko, prava dlaka, ne opada. Za tu cijenu, ko god nema cetkica nek slobodno kupi set i to onih sa bijelom drskom od 1.5 funtu.
Et...danas sam se u zeleno nasminkala al svijetlo :)
Ma.Le.Na

#4279 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

Michun wrote:Sto se tice elfa, svakih malo bude free shipping kod pa mozes naruciti 10 funti i vise a dobijes free shipping.
Proizvodi si onako...za cijenu koju imaju to je taj kvalitet. Meni doduse njihova podloga za sjene odlicna.
Cetke su za 10, mekane, ne grebu oko, prava dlaka, ne opada. Za tu cijenu, ko god nema cetkica nek slobodno kupi set i to onih sa bijelom drskom od 1.5 funtu.
i meni su cetkice super :)
jako lijepo se nanosi sjena

nego nesto mi pade na pamet ..sta je bolje..20% off ili free shipping?
Michun

#4280 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

alema...ima iz iste ove kolekcije od a derme sampon za lice i tijelo. Nesto vako 3-4 dcl, povelik i kosta do 20 KM. Ja sam njim duuuugo godina prala lice, prespem u malu bocicu da mi moze na umivaonik i sminku njime skidala. Odlican.
nera18

#4281 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

Ma.Le.Na wrote:
Michun wrote:Sto se tice elfa, svakih malo bude free shipping kod pa mozes naruciti 10 funti i vise a dobijes free shipping.

pa zavisi kolko veliku narudzbu imas:)
Michun

#4282 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Ma.Le.Na wrote:

zavisi koliko narucujes...ako je grupnjak ( :D ) pa veca posiljka onda se 20% isplati. ako je malo nes' onda cekas free shipping.
Partizzanka

#4283 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

ja sam narucila onu "obicnu" cetkicu za sjene
narucila toniranu
sjene .. 4 u jednom pakovanju za smokey (to nemam!)
i onaj all around neki stick nesto kao korektor i highlighter
da probam

meni shipping od 10km ne predstavlja NISTA na spram cinjenice da 1. te proizvode ovdje mogu samo sanjati 2. ovdje je i jedno labelo maltene 10km! i da ne nabrajam dalje
neke stvari preko elfa a neke ovdje tipa maskare ... to mi je oki!

p.s
ona lorealova double ext crveno bijela ... kosta 45km ovdje!
Nadinka

#4284 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Partizanka, kako si ti dosad fulala ovu pricu o Elf-u? Mislim i ja sam tek ovdje cula z taj sajt, ali utusismo kombinovanjem narudzbi zadnjih dana :)

Sto se tice pudera, pro i contra, ja mislim da nemam los ten, inace nemam ni bubuljice ni fleke, ali imam tanke kapilare i lice mi je sklono crvenilu (sto bi rekla Partizanka, rumenka budem rpava:)), i mozda bih mogla komotno da ne nosim puder, ali mi nekako on prestavlja osnovu za sminku, cisto ono da zagladi lice i malo mu da neki ton. Eh mozda je za to dovoljna i fina tonirana krema, ali zato i inace ne kupujem nikad MF, L'oreal i lsicne pudere jer su oni meni nekako teski i maskasti za moje lice, zato i kupujem te neke skupe lagane.
Michun

#4285 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Partizzanka wrote:ja sam narucila onu "obicnu" cetkicu za sjene
narucila toniranu
da probam

meni shipping od 10km ne predstavlja NISTA na spram cinjenice da 1. te proizvode ovdje mogu samo sanjati 2. ovdje je i jedno labelo maltene 10km! i da ne nabrajam dalje

p.s
ovakve stvari na ebay su djaba! posebno loreal, maybiline i sl. is US vecina.
ti bi se trebala na ebay uclaniti.
baby24

#4286 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by baby24 »

Michun wrote:
narucila toniranu
da probam

p.s
Michun, ima li neke razlike izmedju US i UK ebay-a? Ja stalno gledam ovaj britanski....
nera18

#4287 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

pa da ti saljemo stvarno
isplati se i postarinu platit kad su vec tako velike cijene
Michun

#4288 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

baby24 wrote:
Michun wrote:
narucila toniranu
da probam

p.s
Michun, ima li neke razlike izmedju US i UK ebay-a? Ja stalno gledam ovaj britanski....
Pa znas sta - ja kad trazim nesto a ima ga na ponudi puno kom...us izbaci sve svoje pa tek onda uk. a na uk je kontra...prvo uk. desi se da na uk bude postarina jeftinija dosta jer su blize jel'te. tako da uvijek otvorim oba pa uporedim.
Partizzanka

#4289 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

Pa polako ... da vidim kakvi su ovi proizvodi --- iako se necu razocarati hehhee jer za ovu sicu ... da ga samo bacim boli me briga :)

ama kad ste spominjale elf ja sam mislila da je to nesto kao mac i da je skupo i nisam ni gledala ... a onda druga stvar je cinjenica da sam ja malo zatvorena prema toj online kupovini ... ali ovo je oki

ja se nesto tog e-baya ne znam, ne bojim se ali nekako ...
vise mi ovo odg jer kad ja mogu fino i fa vidim sve
Partizzanka

#4290 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

ma jok mi slati
nego vi sebi kupite ... jer kad ja dodjem ima da opusem sve dole hehehhee
VenomousV

#4291 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

jutro zene =)

ja danima sanjam o nekom stalku za sminku, tj neko je postavljao sliku kao neki sanducic sa ladicama... bukvalno ga sanjam...

i da, ko na iglama sam cekajuci semlacu da mi kaze da mi je stigla narudzba iz oriflamea :D
umjerenooblacno

#4292 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by umjerenooblacno »

Procitah na prethodnim stranicama da je lavanda dobra za oziljke po locu ( Ja sam prije skoro 8 mjesseci imala napade podkoznih bubuljica. Sad ih nemam ali su ostale crvene flekice, ne rupice, po licu od njih. Najvise po obrazima. To moj puder u kojem ima najvise vode nije u stanju bas prekriti, a uskoro ide ljeto ne bih da se mnogo trackam. Da li je neko koristio lavandu ili vec nesto drugo da je pomoglo. Ja koristila samo onu avene diacneal, prejaka mi je
VenomousV

#4293 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

ovo je vise za temu njega koze al' kad vec pitas :D

ja sam na preporuku zena sa foruma dr pasha sapun od lavande, i to onaj mali cisto da probam...
dva dana ga korisitim i po tom pitanju koliko mogu primjetiti pomaze... amo sto ja nisam imala reakciju da mi se crveni lice 20 minuta (kao sto su mnogi imali i kao sto bi kao trebalo)
koza bude glatka a crvenilo se smanjuje... samo zbavi neku dobru hidratantnu kremu :D
baby24

#4294 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by baby24 »

meni je protiv rana, flekica i nekih oziljaka odlican Jomelop E (malo ima ruzan miris, ali nije strasno).... prvo se opere koza i onda fino utrlja... ako se nanosi redovno, stvarno se vide rezultati.... valjda je to zbog ovog E vitamina koji regenerise kozu...
umjerenooblacno

#4295 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Uzimala sam neki sapun, samo poslije njega mi se lice strasno zategne pa to moram rijesavati kremom. Jesi li mozda koristila ulje od lavande, kazu da je i ono dobro
umjerenooblacno

#4296 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

a koliko kosta taj jomelop, gdje se imakupiti, neko mi je jos govorio z njega
VenomousV

#4297 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

nope...
inace koristim garnier pure active liniju, al vala i to je iz navike...
ako nadjes nesto da je bas dobro javi ;)
baby24

#4298 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by baby24 »

umjerenooblacno wrote:a koliko kosta taj jomelop, gdje se imakupiti, neko mi je jos govorio z njega
u apotekama ima, ja sam npr. kupila u onoj Delfin, vjerovatno ima u svakoj.... a kosta oko 10km i moze dugo biti jer je pakovanje veliko...
Partizzanka

#4299 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

because ... probaj kuci kako ti stoji nemoguce da ti nista ne stoji ... probas slikas da vidimo mi paaa ooonda u javnost :)
alica.k

#4300 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

umjerenooblacno wrote:Uzimala sam neki sapun, samo poslije njega mi se lice strasno zategne pa to moram rijesavati kremom. Jesi li mozda koristila ulje od lavande, kazu da je i ono dobro
ja sam koristila ulje od lavande, a danas sam skontala da odo opet da ga kupim.

ako ga stavis na bubuljicu ona se sva sasusi do ujutro.
ako stavis na oziljak pocne da blijedi.

barem je meni tak bilo, i zato sam i ja kontala da koristim sapun od lavande al so far nista osim sto su mi iskocile 5! bubuljica po licu, tako da cu s tim da prestanem. previse sasusi mi taj sapun, pa onda se masti vise nego sto se mastilo prije lice.

ljepo etericno ulje.

inace, ja sam pravila ko neku smjesicu, stavila 20tak kapi etericnog ulja od lavande u flasicu prokuhane ili destilovane vode. prije nego sto ces stavit na lice promuckas dobro da se zabijeli. i onda smijes po citavom licu stavljat.

ako ces samo etericno, onda pokvasis blaznicu ili ono za usi i kapnes jednu kap i stavljas SAMO na oziljke/akne.
Post Reply