Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Karikaturist

#4276 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Karikaturist »

I ja sam to tako vidio.
Navijacima poruka da se unormale, a veci dio upisa kritika onim na terenu da je ovo nedopustivo.
ZonFon

#4277 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by ZonFon »

Incidenti prije tekme su iskljuciva krivica policije.

1. Hajduk igra na Grbavici pustaju Torcidu na sjever a na stadionu nema ni jednog policajca. Epilog Torcida upada na teren i pravi belaj na jugu.
2. Zrinjski igra na Grbavici, pustaju Ultrase na sjever a na stadnionu 4 zastitara. Epilog incident na sjevernoj tribini između domacih i gostujucih navijaca.
3. Ovo sto se desilo u subotu.

Policija je toliko nesposobna da neko mora odgovarati u MUP-u KS koji ima najveca primanja od svih ostalih kantonalnih MUP-ova i kojeg direktno placaju građani naseg grada za ovu nesposobnost.

OT: Odigrali smo ko cune i zasluzeno smo izgubili. Svi zasluzuju novcanu kaznu od strucnog staba do igraca.
last mohicans

#4278 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

yasaq wrote: 07/03/2022 09:27
last mohicans wrote: 06/03/2022 20:10 Po ovom Ismirovom, kratkom saopcenju, ko biva, mi bi išli naprijed, ali nam navijači ne daju. :-) Vidim da je spin uspio. Apsolutno se loptica prebacila na navijače. Nisam pobornik navijačkih divljanja, iako sam 80tih odrastao na AFH i bezbroj puta gledao Đineta kako ulijeće na teren. Okey, druga su vremena bila i u to vrijeme je vladala opca ultra furka među velikom četvorkom i manjim navijačkim skupinama.. Sadašnji navijači bi trebali da najprije budu prevaga klubu, a ne teret, mada, konkretno u ovoj utakmici im nisu bili teret da ostvare povoljan rezultat protiv hadaljske ekipe. Teret ce pasti kada dođe na naplatu, ali i navijači Zelje ce isto tako ošetiti svoj klub, iako su u proteklom periodu nesbično dali ogromnu finansijsku podrsku klubu. Moj predsjedniče, ekipa na čelu sa ŠSŠ, treba i mora da zna značaj ove utakmice. Trener kojeg si doveo ne treba da po svaku cijenu uvodi recimo dva zemljaka, prvi Krste nema mjesta ni na klupi. Taj trener kojeg si doveo nije skautirao sablju, da njega, pa tek onda ekipu. Zna se njegov stil, a posebno u ovakvim utakmicama. Igrače treba da postrojiš i saspeš im u brk šta znači nositi grb na dresu, a ne da im nekim mlitavim saopštenjem provlačiš kroz uši. Ti isti igrači ne igraju za kikiriki i ako im se teret i pritisak igranja u FKS ne sviđa, neka se povedu Fanimovim stazama. Navijače treba pokušati obuzdati na neki način, ali ni jedan Mamic to nije uspijevao, a imao je SVE, od para, veza, potkupljivanja i svega ostalog sto je trebalo. Ispast ce izgubili smo jer je desetak klošarčića istrčalo na teren, ma hajte molim vas. A nismo doživjeli poraz zbog lose pripremljene utakmice, pičkastog stava i debilizma kapitena :-)
ne znam kako su drugi shvatili ali Mirvić je vrlo pametno i precizno krivca adresirao na SŠ i i igrače. Osvrnuo se na početku izjave na huliganski ispad da
to nije ozračje u koje bi on doveo svoje dijete da gleda utakmicu ali glavna izjava je ona da neće više da objašnjava da se za dres Sarajeva mora igrati srcem. I da igrači svojim (ne)doprinosom sa navijačkim ispadima samo štete sa FK Sarajevo i ugrožavaju investiciju.

To je svakom pametnom dosta. Tu nema spina.

Ni ja ne želim da dovedem dijete na utakmicu i da dijete gleda nasilje od strane raznoraznih majmuna. Isto tako ja ne želim da gledam ove macmudane koji ne mogu potrčati.
Haj ti to jos jednom preslušaj ili pročitaj. Dva puta naglašava "Prestanite uništavati ono što gradimo"..Ko to uništava, igrači, SŠ ili navijači? Apsurdno je da ovi prvibzo uništavaju. Naglašava pojednice, okey ako je mislio na Dupovca koji je glupust napravio, ali samo neko ko ne razumije sta mu se govori bi to pomislio da je Dupovac taj pojedinac koji uništava ono što se gradi. Dalje, događanja prije utakmice je apostrofirao kao prvo, ne kao drugo, da su mu igraci i SŠ prvi krvi, valjda bi ih prve naveo. To je neki logičan slijed pitanja. Na kraju krajeva, nema se on šta igračima obracati kroz medije, ode lijepo na trening saspe im u brk sve što treba, a treneru isto tako. On ih placa, njemu naprije odgovaraju pa tek onda ostalima, sudu javnosti, mada je i to upitno. Jedino ako nije u BiH, pa je iskoristio priliku da im se obrati na ovaj način. Kad je zatvoren istok, slično je postupio, skrenuo pažnju na par budala, a nije na vrijeme otjerao splitsku ublehu. Svaka čast čovjeku, ulaze svoje vrijeme i novce, ali mentalitet naroda,pa i navijača je teško promijeniti. Ne branim navijače, osudio sam ih i na temi premijer liga, navijačka furka me prosla prije skoro 30 godina, tako da vrlo dobro znam o čemu pričam. Hordama, ako im se mlatilo, na šake 15-15, 50-50, dogovore se i ožeži, a ne onakve stvari raditi. Zasmetalo mi je sto se to prvo potenciralo i uopce spominjalo u kontekstu poraza. Ali eto, čovjek je vlasnik kluba, na to ima apsolutno pravo.
yasaq

#4279 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by yasaq »

last mohicans wrote: 07/03/2022 11:19
yasaq wrote: 07/03/2022 09:27

ne znam kako su drugi shvatili ali Mirvić je vrlo pametno i precizno krivca adresirao na SŠ i i igrače. Osvrnuo se na početku izjave na huliganski ispad da
to nije ozračje u koje bi on doveo svoje dijete da gleda utakmicu ali glavna izjava je ona da neće više da objašnjava da se za dres Sarajeva mora igrati srcem. I da igrači svojim (ne)doprinosom sa navijačkim ispadima samo štete sa FK Sarajevo i ugrožavaju investiciju.

To je svakom pametnom dosta. Tu nema spina.

Ni ja ne želim da dovedem dijete na utakmicu i da dijete gleda nasilje od strane raznoraznih majmuna. Isto tako ja ne želim da gledam ove macmudane koji ne mogu potrčati.
Haj ti to jos jednom preslušaj ili pročitaj. Dva puta naglašava "Prestanite uništavati ono što gradimo"..Ko to uništava, igrači, SŠ ili navijači? Apsurdno je da ovi prvibzo uništavaju. Naglašava pojednice, okey ako je mislio na Dupovca koji je glupust napravio, ali samo neko ko ne razumije sta mu se govori bi to pomislio da je Dupovac taj pojedinac koji uništava ono što se gradi. Dalje, događanja prije utakmice je apostrofirao kao prvo, ne kao drugo, da su mu igraci i SŠ prvi krvi, valjda bi ih prve naveo. To je neki logičan slijed pitanja. Na kraju krajeva, nema se on šta igračima obracati kroz medije, ode lijepo na trening saspe im u brk sve što treba, a treneru isto tako. On ih placa, njemu naprije odgovaraju pa tek onda ostalima, sudu javnosti, mada je i to upitno. Jedino ako nije u BiH, pa je iskoristio priliku da im se obrati na ovaj način. Kad je zatvoren istok, slično je postupio, skrenuo pažnju na par budala, a nije na vrijeme otjerao splitsku ublehu. Svaka čast čovjeku, ulaze svoje vrijeme i novce, ali mentalitet naroda,pa i navijača je teško promijeniti. Ne branim navijače, osudio sam ih i na temi premijer liga, navijačka furka me prosla prije skoro 30 godina, tako da vrlo dobro znam o čemu pričam. Hordama, ako im se mlatilo, na šake 15-15, 50-50, dogovore se i ožeži, a ne onakve stvari raditi. Zasmetalo mi je sto se to prvo potenciralo i uopce spominjalo u kontekstu poraza. Ali eto, čovjek je vlasnik kluba, na to ima apsolutno pravo.
i jedni i drugi, jasno je to čovjek adresirao. Pametnom je dosta ko jednom presluša. Sve ostalo je spin. Čovjek je osjećao dužnost da se obrati navijačima direktno a ne preko nekog iz PR službe. Igračima se obraća unutar kluba.

Jasno je rekao da i jedni i drugi nanose štetu klubu a naveo je taksativno po redoslijedu događanja. Prvo su majmuni napravili sranje sa svojim uletom na teren a onda su drugi majmuni napravili sranje svojim nezalaganjem.
2+3

#4280 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 2+3 »

Cekam još da neko napišeš da je izvuceno iz konteksta, globalizirati sve navijeca sa onim 10-esetak sto je uletjelo na teren je malo podcenjivacki sa njegove strane. Kontam sebe je li to njegovoj djete vrijednije od moje kojeg sam poveo na derbi, je li to njegovoj vrijeme vrjednije od mog kojeg sam odvojio od svoje porodice dok je on lijepo to prespavao. Kad se probudio iz sna poceo mi demagogiju kako on ne bi vidio svoju djecu na ovakve utakmice. Cekaj malo, neko je halalio subotu, neko je uclanjen, neko ima sezonske, neko vodi svoju djecu da bi gledao baletane koje on placa. Moze izaci u eter da me omalazava kao navijaca FKS a imamo opravdanje od strane ovih tastatura da on ne treba u eter da kudi svoje baletane. Pa zašto nije rekao da ne bi svoju djecu nikad vodio da gledaj baletane zajedno sa strucnim stabom. Njegovo djete vrjednije od moje??? 👏 👏 👏 👏
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#4281 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitar sa Kariba »

Pa covjek je uzeo od svog djeteta milion(e), a mi po 20KM. Normalno da je njegova teza!
Anquilla

#4282 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Anquilla »

Pitar sa Kariba wrote: 07/03/2022 14:36 Pa covjek je uzeo od svog djeteta milion(e), a mi po 20KM. Normalno da je njegova teza!
:thumbup:

Bas me interesuje kolika ce nam kazna biti.
2+3

#4283 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 2+3 »

Pitar sa Kariba wrote: 07/03/2022 14:36 Pa covjek je uzeo od svog djeteta milion(e), a mi po 20KM. Normalno da je njegova teza!
Dobro je kad ti tako razmisljas drug i kad njegovu demagogiju odobravas. Sreca da nismo svi isti u svojim vrijednostima koje cjenimo.
Logovan

#4284 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Ne razumijem kako se to sve svaljuje na navijače? Je li na onom videu spomenuo i igrače? Jeste. Prozvao ih, ne vidim problem. Uopšte Mirvić ne misli da ne možemo napredovati samo zbog problema koje navijači prave. Prestanite uništavati ono što gradimo - odnosi se i na igrače i na navijače. Jedni uništavaju na terenu, drugi sa tribine. Ko više uništava, ko više štete pravi je manje bitno jer se i jedni i drugi moraju dozvati.

A eto sada bitno koga je prvo spomenuo. Da je spomenuo prvo igrače, opet ne bi valjalo. Da se ušutio, opet ne bi valjalo. Šta god da se uradi skočit će masa na njega sa komentarima kako nije u pravu. Možda je prvo spomenuo navijače obzirom da je mogla pasti mrtva glava, mislim ima logike ako je ovako.

I kakva je ovo priča da je njegovo dijete vrijednije od druge djece? :-) :lol:
Dinostula

#4285 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

Logovan wrote: 07/03/2022 15:05 Ne razumijem kako se to sve svaljuje na navijače? Je li na onom videu spomenuo i igrače? Jeste. Prozvao ih, ne vidim problem. Uopšte Mirvić ne misli da ne možemo napredovati samo zbog problema koje navijači prave. Prestanite uništavati ono što gradimo - odnosi se i na igrače i na navijače. Jedni uništavaju na terenu, drugi sa tribine. Ko više uništava, ko više štete pravi je manje bitno jer se i jedni i drugi moraju dozvati.

A eto sada bitno koga je prvo spomenuo. Da je spomenuo prvo igrače, opet ne bi valjalo. Da se ušutio, opet ne bi valjalo. Šta god da se uradi skočit će masa na njega sa komentarima kako nije u pravu. Možda je prvo spomenuo navijače obzirom da je mogla pasti mrtva glava, mislim ima logike ako je ovako.

I kakva je ovo priča da je njegovo dijete vrijednije od druge djece? :-) :lol:
Ipak je cinjenica sa Sjever dozivotno treba zatvoriti, nikakvog prihoda nemamo od njega.Daju 5000KM za karte i svaku tekmu na Kosevu te pare odu NS radi bakljada i slicnih preseravanja.MIrvic ce biti godinu dvjie isto ko Nam i ode on.Prognozirao sam odlazak Nama i ovaj odlazi uskoro 100% nije lik budala da trosi milione na rupu bez dna. :roll:
Logovan

#4286 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Dinostula wrote: 07/03/2022 15:25 Ipak je cinjenica sa Sjever dozivotno treba zatvoriti, nikakvog prihoda nemamo od njega.Daju 5000KM za karte i svaku tekmu na Kosevu te pare odu NS radi bakljada i slicnih preseravanja.MIrvic ce biti godinu dvjie isto ko Nam i ode on.Prognozirao sam odlazak Nama i ovaj odlazi uskoro 100% nije lik budala da trosi milione na rupu bez dna. :roll:
To uopšte nije rješenje, ne treba ni biti opcija. Zatvoriš ga, a ljudi se samo prebace na drugu tribinu. Okrenuli bi navijače protiv sebe, ne samo sa sjevera, nego sa zapada i istoka. Ne bi bilo dobro da se ukine npr. istok zbog nečega, a kamoli tribina na kojoj je navijačka grupa.

A to za Mirvića, vidjet ćemo. Možda bude tako, možda ne bude. Davati neke prognoze je bezveze. Nego, hajmo se mi početi mijenjati. I sjever i istok i zapad, ne samo ovi prvi. Više podrške, manje budalaština. Više učlanjivanja, manje pametovanja.
Last edited by Logovan on 07/03/2022 17:29, edited 1 time in total.
kakaljin

#4287 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by kakaljin »

Logovan wrote: 07/03/2022 17:23
Dinostula wrote: 07/03/2022 15:25 Ipak je cinjenica sa Sjever dozivotno treba zatvoriti, nikakvog prihoda nemamo od njega.Daju 5000KM za karte i svaku tekmu na Kosevu te pare odu NS radi bakljada i slicnih preseravanja.MIrvic ce biti godinu dvjie isto ko Nam i ode on.Prognozirao sam odlazak Nama i ovaj odlazi uskoro 100% nije lik budala da trosi milione na rupu bez dna. :roll:
To uopšte nije rješenje, ne treba ni biti opcija. Zatvoriš ga, a ljudi se samo prebace na drugu tribinu. Okrenuli bi navijače protiv sebe, ne samo sa sjevera, nego sa zapada i istoka. Ne bi bilo dobro da se ukine npr. istok zbog nečega, a kamoli tribina na kojoj je navijačka grupa.
Ne treba zatvarati tribine, ali kad neka tribina napravi problem slijedeca utakmica je dupla cijena karte za tu tribinu, pa izvoli pravi problem.
A sto se igraca tice treba napraviti cjenovnik kazni pa u zavisnosti protiv koga se igra slijedi kazna za poraz pa izvoli, isto tako nagrade za pobjedu na gostovanjima
armin071

#4288 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by armin071 »

Ma treba samo obaviti jedan vaspitni razgovor, nakon toga postaviti bolji video nadzor i onda samo pojedinačno kažnjavati dok se ne očiste usijane glave. Zabrana ulaska na stadion pa ako treba i vaspitne “mjere”. I medo se nauči igrati pa ja vjerujem da bi i ovi brzo prihvatili nova pravila ne grupe nego pravila kluba, stadiona pa na kraju ako hoćeš i vlasnika. Izvan stadiona nek se makljaju i rokaju petarde koliko hoće ali na stadionu brate šalovi i dlanovi. Bar je tako bilo u naš vakat…
Logovan

#4289 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

kakaljin wrote: 07/03/2022 17:28 Ne treba zatvarati tribine, ali kad neka tribina napravi problem slijedeca utakmica je dupla cijena karte za tu tribinu, pa izvoli pravi problem.
A sto se igraca tice treba napraviti cjenovnik kazni pa u zavisnosti protiv koga se igra slijedi kazna za poraz pa izvoli, isto tako nagrade za pobjedu na gostovanjima
Ma ne bih se sa tim složio. Zašto bih ja ispaštao zbog drugih pa da plaćam duplu cijenu? Pa i ovako previše ispaštam, još treba da plaćam duplu cijenu. Ne mogu na Koševo - ostanem kući, ne mogu na gostovanje - ostanem kući, ne mogu na istok - odem na sjever.
kakaljin

#4290 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by kakaljin »

Logovan wrote: 07/03/2022 17:34
kakaljin wrote: 07/03/2022 17:28 Ne treba zatvarati tribine, ali kad neka tribina napravi problem slijedeca utakmica je dupla cijena karte za tu tribinu, pa izvoli pravi problem.
Ma ne bih se sa tim složio. Zašto bih ja ispaštao zbog drugih pa da plaćam duplu cijenu? Pa i ovako previše ispaštam, još treba da plaćam duplu cijenu. Ne mogu na Koševo - ostanem kući, ne mogu na gostovanje - ostanem kući, ne mogu na istok - odem na sjever.
Znam ali bi imao efeka ako znas nekoga ko ce zapaliti baklju i ko bi mogao nesto uraditi da ces ga kao prjatelj pokusati smirit jer ces ti morati slijedeci put skuplje kartu platiti a on ce dobiti zabranu prisiustva utakmici, pa ce vjerovatno bolji efekat biti kad mu prijatelj ili poznanik skrene paznju da ne radi to da ce bolje taj shvatiti nego ovako. Radi toga govorim.

Dok dolazis prema stadionu napomenuces mu to sigurno nekoliko puta da ce vjerovatno i on shvatiti da ne radi to. I onda ce biti uredu sve

A poceti rigoroznije preglede praviti na ulazu u stadion i naravno video nazor da pokrije kompletan stadion i da moze se snimiti onaj koji je napravio problem
Logovan

#4291 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

kakaljin wrote: 07/03/2022 17:39 Znam ali bi imao efeka ako znas nekoga ko ce zapaliti baklju i ko bi mogao nesto uraditi da ces ga kao prjatelj pokusati smirit jer ces ti morati slijedeci put skuplje kartu platiti a on ce dobiti zabranu prisiustva utakmici, pa ce vjerovatno bolji efekat biti kad mu prijatelj ili poznanik skrene paznju da ne radi to da ce bolje taj shvatiti nego ovako. Radi toga govorim.

Dok dolazis prema stadionu napomenuces mu to sigurno nekoliko puta da ce vjerovatno i on shvatiti da ne radi to. I onda ce biti uredu sve

A poceti rigoroznije preglede praviti na ulazu u stadion i naravno video nazor da pokrije kompletan stadion i da moze se snimiti onaj koji je napravio problem
Dobrom prijatelju bih mogao reći, ali nekom nepoznatom ne dolazi u obzir. Ili bi bilo "hajde odjebi, šta ti meni imaš govoriti, šta se miješaš" ili bi bio napadnut. Moje društvo ionako nema ništa sa pirotehnikom tako da nemam nikome ništa govoriti. :D A rigorozniji pregledi trebaju svakako. Evo sad za derbi, došao do ograđenog dijela, pokazao kartu i dolazim do redara i stanem ispred njega, reče mi frajer hajde prođi. :? :lol:
kakaljin

#4292 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by kakaljin »

Logovan wrote: 07/03/2022 19:19
kakaljin wrote: 07/03/2022 17:39 Znam ali bi imao efeka ako znas nekoga ko ce zapaliti baklju i ko bi mogao nesto uraditi da ces ga kao prjatelj pokusati smirit jer ces ti morati slijedeci put skuplje kartu platiti a on ce dobiti zabranu prisiustva utakmici, pa ce vjerovatno bolji efekat biti kad mu prijatelj ili poznanik skrene paznju da ne radi to da ce bolje taj shvatiti nego ovako. Radi toga govorim.

Dobrom prijatelju bih mogao reći, ali nekom nepoznatom ne dolazi u obzir. Ili bi bilo "hajde odjebi, šta ti meni imaš govoriti, šta se miješaš" ili bi bio napadnut. Moje društvo ionako nema ništa sa pirotehnikom tako da nemam nikome ništa govoriti. :D A rigorozniji pregledi trebaju svakako. Evo sad za derbi, došao do ograđenog dijela, pokazao kartu i dolazim do redara i stanem ispred njega, reče mi frajer hajde prođi. :? :lol:
Razumijemo se potpuno.

Iz mog iskustva kad god sam prisustvovao da redari pregledaju tako kao sto kazes bio je neki belaj na utakmici.

Nadam se da ce se rijesiti nesto na zadovoljstvo svih navijaca Sarajeva da ce biti bez bilo kakvih kazni u buducnosti i da ce igraci se trznuti i poceti da grizu svaku utakmicu pa i ako izgube da se bore cijelu utakmicu jer je i poraz sastavni dio igre.
Revolucionar ★

#4293 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Revolucionar ★ »

Ma hajde Boga ti, sto kaze ovaj forumas, od kompletne tribine zarada 5 milja, kazna duplo veca. I sportski projekti poput Hoffenheima i Leipziga su imali negative konotacije s navijacima, pa su tribine pune kad se vidjelo da se radi o ozbiljnim klubovima. Ovo sto se nama desava je posljedica neozbiljnosti na vise nivoa, pa su i tribine problem, ali i klupa. Rijetko ko je ofulao solidne, historijske sanse da sa vlasnicima multimilionerima napravi iskorak. Koliko ce i nas klub šansi imat, pitanje je
90minut

#4294 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 90minut »

Revolucionar ★ wrote: 07/03/2022 20:33 Ma hajde Boga ti, sto kaze ovaj forumas, od kompletne tribine zarada 5 milja, kazna duplo veca. I sportski projekti poput Hoffenheima i Leipziga su imali negative konotacije s navijacima, pa su tribine pune kad se vidjelo da se radi o ozbiljnim klubovima. Ovo sto se nama desava je posljedica neozbiljnosti na vise nivoa, pa su i tribine problem, ali i klupa. Rijetko ko je ofulao solidne, historijske sanse da sa vlasnicima multimilionerima napravi iskorak. Koliko ce i nas klub šansi imat, pitanje je
To je samo od tribine gdje su članske..

Sve to Horde same plate na kraju krajeva.

Da znam šta ces mi odgovoriti odgovoricu ti odma palilo se palice se tuklo se tuci ce se belajilo se belajice se i dalje.

Šikalo se drogama ranije šikace se i u buducnosti.
kakaljin

#4295 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by kakaljin »

90minut wrote: 07/03/2022 20:42
Revolucionar ★ wrote: 07/03/2022 20:33 Ma hajde Boga ti, sto kaze ovaj forumas, od kompletne tribine zarada 5 milja, kazna duplo veca. I sportski projekti poput Hoffenheima i Leipziga su imali negative konotacije s navijacima, pa su tribine pune kad se vidjelo da se radi o ozbiljnim klubovima. Ovo sto se nama desava je posljedica neozbiljnosti na vise nivoa, pa su i tribine problem, ali i klupa. Rijetko ko je ofulao solidne, historijske sanse da sa vlasnicima multimilionerima napravi iskorak. Koliko ce i nas klub šansi imat, pitanje je

Da znam šta ces mi odgovoriti odgovoricu ti odma palilo se palice se tuklo se tuci ce se belajilo se belajice se i dalje.

Svako ko svjesno pravi problem klubu je DUŠMAN kluba i on ne treba da uopste bude blizu stadiona i da ima ista sa FK Sarajevom.

Ne treba nama ni vico ni NS ni zeljo ni manijaci mi smo sami sebi najveci dusmani
90minut

#4296 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 90minut »

kakaljin wrote: 07/03/2022 20:47
90minut wrote: 07/03/2022 20:42

Svako ko svjesno pravi problem klubu je DUŠMAN kluba i on ne treba da uopste bude blizu stadiona i da ima ista sa FK Sarajevom.

Ne treba nama ni vico ni NS ni zeljo ni manijaci mi smo sami sebi najveci dusmani
Ma mladost brate k'o mladost sve ce se nastaviti po starom glupo je i pricati o tome kad se ništa promjeniti nece samo trošite energiju.
gold'n'brown

#4297 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by gold'n'brown »

Sto neko ranije napisa, za ulijetanje navijaca u teren dobar dio odgovornosti je na policiji i zastitarima. Prolazi im ko kako hoce. Za kidanje stolica nisu odgovorni i tu je iskljucivo krivica na bilmezima koji su to uradili. Mora se malo poraditi i na sprjecavanju unosenja svega i svacega. Malo prekontrolosati i sta na stadionima ostane nakon utakmice. Kvalitetnije kontrole na ulazima, a i izvana. Tesko je svemu stati u kraj al kad im se par puta zaplijeni pirotehnika odustat ce. Svasta se moze poduzeti, a ne samo racunati da ce navijaci biti kulturni i raditi za dobrobit kluba, jer nece.
Dinostula

#4298 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

90minut wrote: 07/03/2022 20:49
kakaljin wrote: 07/03/2022 20:47

Ma mladost brate k'o mladost sve ce se nastaviti po starom glupo je i pricati o tome kad se ništa promjeniti nece samo trošite energiju.
Promjenice se to da ce vlasnik otici jer covjek je dosao tu da naprvi profit a ne da placa zanimaciju saci narkomana koji su tu dosli samo da furaju furku jer ih fudbal uopste ni klub ne zanimaju.BIli mi prvi ili zaddnji na tabeli ili u kantolanoj oni imaju svoju furku.
Logovan

#4299 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

kakaljin wrote: 07/03/2022 19:28 Nadam se da ce se rijesiti nesto na zadovoljstvo svih navijaca Sarajeva da ce biti bez bilo kakvih kazni u buducnosti i da ce igraci se trznuti i poceti da grizu svaku utakmicu pa i ako izgube da se bore cijelu utakmicu jer je i poraz sastavni dio igre.
:thumbup: Puno lakše je podnijeti poraz ako je igra kako treba, ako ima nekog žara, borbe i želje u igračima. Nije prvi derbi koji je izgubljen, a Boga mi nije ni zadnji, izgubit će se još koliko hoćeš. Nikad poraz, uvijek lekcija. :mrgreen:

https://sport1.oslobodjenje.ba/s1/fudba ... b8RQeUtPkU

200 hiljada od Općine Centar.
yasaq

#4300 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by yasaq »

Dinostula wrote: 07/03/2022 22:18
90minut wrote: 07/03/2022 20:49

Promjenice se to da ce vlasnik otici jer covjek je dosao tu da naprvi profit a ne da placa zanimaciju saci narkomana koji su tu dosli samo da furaju furku jer ih fudbal uopste ni klub ne zanimaju.BIli mi prvi ili zaddnji na tabeli ili u kantolanoj oni imaju svoju furku.
po onome što sam čuo iz pouzdanih izvora o razlozima upada onih majmuna na teren, Mirvić dobro sumnja u svoje razloge da dalje ulaže u klub.
Post Reply