Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
- braca
#4276 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ja za SVOJ novac kupujem najbolje sto mogu naci na trzistu, pa makar bilo iz Hrvatske ili tunguzije.
A - zapamtite - ova akcija "Kupujmo domace" je najvece zlo za ovaj narod iz jednostavnog razloga sto nema adekvatne kontrole ziveznih namirnica i sto uvaljuju najjeftiniju i najlosiju sirovinu u svoje proizvode da bi ostvarili ekstra profit, ZNAJUCI da NEMA ODGOVORNOSTI baš nikakve, ni moralne, ni prekršajne ni krivične. Halo ba, budite realni. Da ne bude nesporazuma, ovdje ne akcentiram Hrvatsku kao proizvodjaca hrane, hebe mi se za njima, samo akcentiram katastrofalan nivo kvaliteta hrane proizvedene u BiH! Ne pisem ni o Srbiji, ni o Hrvatskoj, ni o Crnoj Gori, ni o storinama drugih zemalja-proizvodjaca hrane, ovdje je moja misao bez politickih implikacija, naglasavam iskljucivo lošu situaciju u BiH u domenu proizvodnje ziveznih namirnica.
A - zapamtite - ova akcija "Kupujmo domace" je najvece zlo za ovaj narod iz jednostavnog razloga sto nema adekvatne kontrole ziveznih namirnica i sto uvaljuju najjeftiniju i najlosiju sirovinu u svoje proizvode da bi ostvarili ekstra profit, ZNAJUCI da NEMA ODGOVORNOSTI baš nikakve, ni moralne, ni prekršajne ni krivične. Halo ba, budite realni. Da ne bude nesporazuma, ovdje ne akcentiram Hrvatsku kao proizvodjaca hrane, hebe mi se za njima, samo akcentiram katastrofalan nivo kvaliteta hrane proizvedene u BiH! Ne pisem ni o Srbiji, ni o Hrvatskoj, ni o Crnoj Gori, ni o storinama drugih zemalja-proizvodjaca hrane, ovdje je moja misao bez politickih implikacija, naglasavam iskljucivo lošu situaciju u BiH u domenu proizvodnje ziveznih namirnica.
Last edited by braca on 14/02/2019 12:03, edited 2 times in total.
- SaraFina
#4277 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ne moraš se truditi Beni da prenosiš, ja da sam imala šta od njega pročitati, pa makar i suprostavljeno ali pametno mišljenje, ne bi bio na ignore.
Što se tiče vode i ostalog... Polako postavljam da bude uredno i pregledno čitateljima.
Što se tiče vode i ostalog... Polako postavljam da bude uredno i pregledno čitateljima.
- beni-bu-man
#4278 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
okSaraFina wrote:Ne moraš se truditi Beni da prenosiš, ja da sam imala šta od njega pročitati, pa makar i suprostavljeno ali pametno mišljenje, ne bi bio na ignore.
a dobra je i radneska
- SaraFina
#4279 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
braca wrote:Ja za SVOJ novac kupujem najbolje sto mogu naci na trzistu, pa makar bilo iz Hrvatske ili tunguzije.
A - zapamtite - ova akcija "Kupujmo domace" je najvece zlo za ovaj narod iz jednostavnog razloga sto nema adekvatne kontrole ziveznih namirnica i sto uvaljuju najjeftiniju i najlosiju sirovinu u svoje proizvode da bi ostvarili ekstra profit, ZNAJUCI da NEMA ODGOVORNOSTI baš nikakve, ni moralne, ni prekršajne ni krivične. Halo ba, budite realni (da ne bude nesporazuma, ovdje ne akcentiram Hrvatsku kao proizvodjaca hrane, hebe mi se za njima, samo akcentiram katastrofalan nivo kvaliteta hrane proizvedene u BiH!)
Mnoge zemlje koje su EU imaju iste probleme, nažalost ne radi se samo tu o BiH, SR ili HR.
U Austriji je recimo na većem nivou kontrola živeznih namirnica, nego u jednoj Njemačkoj. Ali Austrija je time i mnogo skuplja. Ljudi koji žive u blizini Njemačke granice masovno se snabdijevaju jeftinijom hranom iz Njemačke.
Lidl je recimo ušao na austrijsko tržište, ali kontrole proizvoda su vrlo jake. Asortiman robe "prilagođen" austrijskim potrošačima.
Tako da u cijenama pojedinih artikala i nema neke velike razlike u odnosu na druge prodajne lance.
Ono što Lidl najviše vadi jeste da ne zakupljuju skladišni prostor i skoro polovina robe je na paletama. Dakle štede radnu snagu i prodajni prostor za slaganje. Mlijeko, sva vrsta pića i sokova osim skupljih vina, sve vrste deterdženata, mlijeko trajnije, povrće i voće poput krompira, luka, jabuka, narandži itd itd
- SaraFina
#4280 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
beni-bu-man wrote:okSaraFina wrote:Ne moraš se truditi Beni da prenosiš, ja da sam imala šta od njega pročitati, pa makar i suprostavljeno ali pametno mišljenje, ne bi bio na ignore.
Što se tiče vode i ostalog... Polako postavljam da bude uredno i pregledno čitateljima.![]()
a dobra je i radneska
Ne budi zloban
- braca
#4281 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ma jok ba, samo cinjenice, ciste kao suza...volim svoju drzavu, ali ne volim politicare i vlastodršce koji OMOGUCAVAJU da svako moze raditi sta hoce bez straha od sankcija, ukljucujuci svakako proizvodjace hrane....pa matematika je jasna, ako proizvodjaci hrane kupe skupu sirovinu, krajnja dobit je mala, a ako kupe i "ugrade" losu i jeftinu sirovinu znajuci da nemaju odgovornosti niti podlijezu sankcijama, dobit je odlicna! Zar ne?
Last edited by braca on 14/02/2019 12:21, edited 2 times in total.
- beni-bu-man
#4282 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Nisam, nego kad vidim onu flasu s 3 srca , baca me u djetinjstvoSaraFina wrote:beni-bu-man wrote:okSaraFina wrote:Ne moraš se truditi Beni da prenosiš, ja da sam imala šta od njega pročitati, pa makar i suprostavljeno ali pametno mišljenje, ne bi bio na ignore.
Što se tiče vode i ostalog... Polako postavljam da bude uredno i pregledno čitateljima.![]()
a dobra je i radneska
Ne budi zloban
- SaraFina
#4283 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
To stoji. Nisam uopće protivriječila. Beniju kažem. Provocirabraca wrote:Ma jok ba, samo cinjenice, ciste kao suza...volim svoju drzavu, ali ne volim politicare i vlastodršce koji OMOGUCAVAJU da svako moze raditi sta hoce bez straha od sankcija, ukljucujuci svakako proizvodjace hrane....pa matematika je jasna, ako proizvodjaci hrane kupe skupu sirovinu, krajnja dobit je mala, a ako kupe i "ugrade" losu i jeftinu sirovinu znajuci da nemaju odgovornosti niti podlijezu sankcijama, dobit je odlicna! Zar ne?
- braca
#4284 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ovaj moral, odnosno - nemoral - se reflektira u svim sferama BiH drustva, ali ovdje i sada govorimo samo o ziveznim namirnicama.
- beni-bu-man
#4285 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
SaraFina wrote:
To stoji. Nisam uopće protivriječila. Beniju kažem. Provocira
Sto ba bona provociram
- SaraFina
#4286 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
beni-bu-man wrote:SaraFina wrote:
Sto ba bona provociram
Pa je li se ne pojaviš na ovoj temi uvijek kad sam ja tu? I namjerno oponiraš
Hajde priznaj!
- beni-bu-man
#4287 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
ich nix verstehenSaraFina wrote:beni-bu-man wrote:SaraFina wrote:
Sto ba bona provociram
Pa je li se ne pojaviš na ovoj temi uvijek kad sam ja tu? I namjerno oponiraš
Hajde priznaj!
ah sta cu, dosadno mi na poslu danas
-
almir90
#4288 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Saro je li to stvarno misliš da si izdominirala u diskusiji ako se druga strana povuče?
- SaraFina
#4289 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
almir90 wrote:Saro je li to stvarno misliš da si izdominirala u diskusiji ako se druga strana povuče?
Čuj nešto... zezam se. Kako god, bilo ono jučer... I kako god shvatali virtualu i prepiske ovdje... moje odolijevanje masovnim čoporativnim provokacijama i uvredama bilo je "herojsko".
Dakle nisam morala izdominirati
-
Bodkin
#4290 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Izdominirala. Kakva konstrukcija 
- Maraschino
#4291 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Zar se jos ima dilema, bojkot gdje god i kad god se moze.
- MarlboroGold
#4292 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Koje provokacije? To je sve od miljaSaraFina wrote:almir90 wrote:Saro je li to stvarno misliš da si izdominirala u diskusiji ako se druga strana povuče?
Čuj nešto... zezam se. Kako god, bilo ono jučer... I kako god shvatali virtualu i prepiske ovdje... moje odolijevanje masovnim čoporativnim provokacijama i uvredama bilo je "herojsko".
Pa neki su ti čak nudili posao da radiš u BiH
- SaraFina
#4293 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
MarlboroGold wrote:Koje provokacije? To je sve od miljaSaraFina wrote:almir90 wrote:Saro je li to stvarno misliš da si izdominirala u diskusiji ako se druga strana povuče?
Pa neki su ti čak nudili posao da radiš u BiH
Vidjela sam ja i tvoje tračarenje i usporedbe sa Karlinkom od drugih, gdje se nisi trzao baš da mi "tepaš"i staneš u "odbranu".
Figurativno naravno :DJer ko mene verbalno može ugroziti sa onih tema gdje 10% moždanih vijuga ne zapošljavam
Zato mani licemjerja
-
Nivelacija
- MarlboroGold
#4295 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Kakav trač. Da je trač ne bi bilo javno napisano. To je činjenica. Karlinka je imala sličan pristup.SaraFina wrote: Vidjela sam ja i tvoje tračarenje i usporedbe sa Karlinkom od drugih, gdje se nisi trzao baš da mi "tepaš"i staneš u "odbranu".
Figurativno naravno :DJer ko mene verbalno može ugroziti sa onih tema gdje 10% moždanih vijuga ne zapošljavam?
Zato mani licemjerja
- SaraFina
#4296 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
MarlboroGold wrote:Kakav trač. Da je trač ne bi bilo javno napisano. To je činjenica. Karlinka je imala sličan pristup.SaraFina wrote: Vidjela sam ja i tvoje tračarenje i usporedbe sa Karlinkom od drugih, gdje se nisi trzao baš da mi "tepaš"i staneš u "odbranu".
Figurativno naravno :DJer ko mene verbalno može ugroziti sa onih tema gdje 10% moždanih vijuga ne zapošljavam?
Zato mani licemjerja
Dobro ba, znam da sam ti pukla na sujetu i dovela u pitanje poslovnu kompetenciju a nekim i osjećaje. Ne ljutim se ja.
I poređenje sa Karli nije uvredljivo. Kakvih ovdje ima. Ne znam..
- triconja
- SaraFina
#4298 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
triconja wrote:Imal umora?
Ma jok
Kupuješ domaće?
- triconja
#4299 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ne, kupujem etnicki kompatibilnoSaraFina wrote:triconja wrote:Imal umora?
Ma jok
Kupuješ domaće?
- MarlboroGold
#4300 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ma nisi ti ništa. Ne sikiraj se. I ne mislim da se ljutiš, a pogotovo ja. Nismo djeca.SaraFina wrote:MarlboroGold wrote:Kakav trač. Da je trač ne bi bilo javno napisano. To je činjenica. Karlinka je imala sličan pristup.SaraFina wrote: Vidjela sam ja i tvoje tračarenje i usporedbe sa Karlinkom od drugih, gdje se nisi trzao baš da mi "tepaš"i staneš u "odbranu".
Zato mani licemjerja
Dobro ba, znam da sam ti pukla na sujetu i dovela u pitanje poslovnu kompetenciju a nekim i osjećaje. Ne ljutim se ja.
I poređenje sa Karli nije uvredljivo. Kakvih ovdje ima. Ne znam..
I nije to uvredljivog sadržaja. Karlinka je meni bila simpatična sa takvim pristupom... kao uragan