Novi selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Fudo387

#4276 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Fudo387 »

BHF_Manijak wrote:
Fudo387 wrote: Jok, eto ne gura ga.
Da nije Ivicin za njega se ne bi culo dalje od haustora u kojem zivi. Obzirom na intelekt kojim zraci, plafon bi mu bio okretanje cevapa u Zelji.
Jest, sve je tako kako ti kazes, doFuuuuuuuu. :lol: :zzzz:

@svi u napad, da je tako kako ti pises, ne bi svi do jednog jebali nanu naninu Mesi, nego bi ga navijaci Zeljeznicara branili, uprkos losim rezultatima. Dakle logika ti je goli kurac.
Vi potencirate da je svaka rasprava na relaciji "Zeljeznicar-Sarajevo", a cinjenica je samo da je 95% navijaca upravo ta dva kluba na ovom forumu i logicno je da oni najvise pisu i raspravljaju.
Jarane ti si ozbiljan momak, i ne mogu da vjerujem da navijas za ovog poluamatera da preuzme ozbiljnu reprezentaciju.
Ok je i lokal patriotizam, voljeni klub, ovo, ono, al’ preCerali ste.
Melbourne_Australia

#4277 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Melbourne_Australia »

Bazinga1234 wrote:
mali_milojica wrote:
Bazinga1234 wrote: Kruno je osvajao HNL nekoliko puta,prekucavao ligu. Bazdarevic i Susic vodili neke lijeve ekipe i neku reprezentaciju. Sta mislis koga bi Hrvati izabrali? Ja ti kazem Jurcica,tako i mi trebamo izabrati Osima.
Samo si zaboravio dodati da je Hrvatska liga 10x bolja i konkurentnija od naše.
A ti zaboravio, da moras biti debil da sa onakvim Dinamom i onakvom sudijskom organizacijom i Mamicem ne osvojis.......Teze je kod nas sa Zeljom ili Sarajevom biti prvak nego sa Dinamom u onom periodu...
BHF_Manijak

#4278 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by BHF_Manijak »

Fudo387 wrote:
Jarane ti si ozbiljan momak, i ne mogu da vjerujem da navijas za ovog poluamatera da preuzme ozbiljnu reprezentaciju.
Ma on i Prosinecki u pet deka, vjeruj mi, isti qrac. Samo sto ti Prosineckog kroz igracku karijeru gledas.
Fudo387

#4279 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Fudo387 »

BHF_Manijak wrote:
Fudo387 wrote:
Ma on i Prosinecki u pet deka, vjeruj mi, isti qrac. Samo sto ti Prosineckog kroz igracku karijeru gledas.
Ma jok, ja ih gledam, ozbiljne fudbalske vode, iskustvo iz velikih utakmica, igranje i treninzi kod najboljih u svijetu, i to nase nazalost nizerazredno ligasko takmicenje.
Ne mozes ih porediti ni po kakvoj osnovi.
Smijesno.
Dino Djurbuzovic

#4280 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Dino Djurbuzovic »

BHF_Manijak wrote:
Fudo387 wrote:
Jarane jel ti fkt sa ovim fudom i slicnim intelektualcima ulazis u rasprave :D
Fudo387

#4281 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Fudo387 »

Dobro je strucnjak.
Laertes

#4282 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Laertes »

Njih dvojica taman za Olimpika :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#4283 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

svi u napad wrote:Covjek stvarno treba biti "ponosan" sto je Bosanac. Takvih mazohista kao sto smo mi nema nigdje na svijetu. Nije ni cudo da se o nama pricaju vicevi po svijetu. Dodaj jos nepotizam, korupciju i lopovluk i sve ti je jasno. Ovdje 90% komentatora navija za Zelju ili Sarajevo i bas ih briga za repku. Vazno je da je iz Zelje ili iz Sarajeva pa nema veze kakav je ko strucnjak.
Objektivno Amar je bolji od Mese sto uopste nije tesko biti. Ja sam prvi nasjeo na spiku Mesinu i mislio sam da je bolji od Amidze al ono sipak Amidza ispade bolji. Znaci nastavljamo po starom. Nek je nas i nek je iz Sarajeva. Nema veze sta ce biti sa repkom. Ukratko sto bi nas narod rekao govno za govno. Kad su neki forumasi objavili da je Brko izabran ja sam zaista mislio da se ljudi zajabavaju kako bi se Pitari popalili, medjutim sad vidim da mozemo ici i ispod zemlje. Koja katastrofa. Pa jebote ne moze frajer voditi ni Olimpik ili Mladost (nek mi oproste navijaci ova dva kluba) al moze biti selktor i voditi Dzeju i Pjanica. Znam ja da ce se babo Straus angazovati i pomoci malom koji nikako da odraste sam. Zeljo promjeni buljuk trenera u zadnje 3 godine al niko da se sjeti "najuspjesnijeg i najboljeg" trenera u istoriji tog kluba. Za njega je pokojni Ribar nula (tako ga ovi manijaci predstavljaju da meni niej jasno zasto ne ide u Milan i pomogne im).
No da zavrsim jer pocinjem se sikirati a to nije dobra za zdravlje u mojim godinama. Navalite sa velicanjem neznalice i nastavite se pisati po repki i jednoj jedinoj. Zivjeli.
Koga je prije vodio Bilic kada je prvi put preuzeo reprezentaciju Hrvatske (citavu jednu godinu Hajduk i dvije godine Hrvatsku U21)....koga je vodio Katanec kada je preuzeo Sloveniju i odveo na SP (samo Sloveniju U21)...oni su bili odlicni igraci ali vise manje trenerske nepoznanice bez ..... sta je to uradio Robert Prosinecki (Od 2006 do 2010 je radio kao pomoćni trener u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. Zatim je počeo raditi kao trener u Crvenoj Zvezdi. Nakon Crvene Zvezde, Prosinečki nastavlja raditi kao klupski trener u Turskoj za Kayserispor. Trener Berti Vogts dobiva otkaz kod azerbejdžanske nogometne reprezentacije nakon poraza od 6-0 od Hrvatske. Prosinečki je potom postao novi selektor Azerbejdžana.).....Niko od njih trojice nikada nista nije osvojio ni u domacim ligama prije nego su sjeli na selektroske pozicije pa su ova dva prva pokazali kao odlicni treneri a treci samo u nasim glavama jer nam je uvijek tudje sladje i draze. Da ne spominjem sta je Pape kao trener prije reprezentacije uradio i evo sta radi poslije.....dakle za razliku od svih njih Amara sjeda na klupu kao TRENER koji iza sebe ima makar nesto a to je nesto 5 prvenstava i 5 kupova nase drzave i kup u Japanu!! Klosarske price o osvajanju titula pomocu velikog Ivice su samo za izbjegavanje istinskih razloga kod drugih klubova zasto to nisu uspjeli. A ti ako nisi u zivotu cuo za ljude koji nece svasta da rade onda ti moras jos pure da jedes da bi skontao neke stvari iz rralnog zivota
Point.

#4284 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Point. »

Cuj jer nam je tudje sladje i ljepse. Po vasoj prici ispada da smo do sada imali samo strance za trenere pa ono, daj sad naseg, vakat je. I sada ne pricamo o klasicnom strancu, jebote Zuti zivi 100 km od beha granice, koji je do '92 bio nas.
luckylaka

#4285 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by luckylaka »

Kontam da bi se slicna prica tj.polemika vodila da je npr.kandidat za selektora Musemic.Plavi bi navaljivali ovi bi drugi branili njegovu strucnost.U BiH nema strucnjak ama bas ni jednog strucnjaka koji bi mogao preuzeti reprezentaciju ni kao pomocni trener a kamo li selektor.Strucnjaci kao Pape,Mesha,Amar,Husref.Mirza isl.ne mogu naci skoro nikakav posao i samo im je sreca sto postoji Premijer liga.Ostali strucnjaci treniraju za znj klubove po tamo nekim totalno nepoznatim klubovima .Mislim da je Prosinecki danas sam sebe izbacio iz utrke samim time sto je trazio da sam odredi pomocnike(gdje ces to traziti od ovog usljivog saveza)tako da je slovo spalo na Amara i tu je kraj.Kako ce se snaci vidjecemo ali znam da ce poslije Safeta biti najomrzeniji selektor do sada.
leškarenje

#4286 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by leškarenje »

Ma neka vrate Papeta,covjek je pokazao da zna...savezu pare prijeko potrebne,a Susic zna kako ih napraviti a to je odvesti nas na takmicenje :thumbup: za ove u savezu idealno,a i njemu da upise u biografiji i taj uspjeh.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#4287 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

luckylaka wrote:Kontam da bi se slicna prica tj.polemika vodila da je npr.kandidat za selektora Musemic.Plavi bi navaljivali ovi bi drugi branili njegovu strucnost.U BiH nema strucnjak ama bas ni jednog strucnjaka koji bi mogao preuzeti reprezentaciju ni kao pomocni trener a kamo li selektor.Strucnjaci kao Pape,Mesha,Amar,Husref.Mirza isl.ne mogu naci skoro nikakav posao i samo im je sreca sto postoji Premijer liga.Ostali strucnjaci treniraju za znj klubove po tamo nekim totalno nepoznatim klubovima .Mislim da je Prosinecki danas sam sebe izbacio iz utrke samim time sto je trazio da sam odredi pomocnike(gdje ces to traziti od ovog usljivog saveza)tako da je slovo spalo na Amara i tu je kraj.Kako ce se snaci vidjecemo ali znam da ce poslije Safeta biti najomrzeniji selektor do sada.
Ja licno ne bih imao nista protiv...dapace kad se reklo da je Amar izabran ja sam ovdje odmah rekao da Musimic treba da ide u strucni stab.
Tomahawk11
Globalni moderator

#4288 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tomahawk11 »

Ne dirajte nam Musemića, on nije bio ni u kojim opcijama, a treba nam trener u FKS, dakle - bez Husrefa :!:
leškarenje

#4289 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by leškarenje »

Musemic ima posao,neka ovog nehljeba tamo ....moze Djurbuzovica povesti,navikli su jedan na drugog :thumbup:
missko

#4290 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by missko »

Kako hrasno kaze najbolje bi bilo imenovati selektora U21 za selektora A ekipe i cao
Last edited by missko on 25/12/2017 22:12, edited 1 time in total.
kudrilo

#4291 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by kudrilo »

Ova tema se može zvati "Iz krajnosti u krajnost, a nešto i o izboru selektora".

Ukratko moje mišljenje: Navijam za Žutog još kad su kandidati bili Amar i Meho. Smatram da je za situaciju u kojoj se nalazi savez, te atmosferu oko repke, bolji izbor Robert. Amar bi od repke odbio veliki broj navijača.

Pišem ovo kao navijač reprezentacije BiH, a inače sam Željovac. Gadi mi se stav ovih koji žele Amara samo jer je Željovac, kao i stav onih koji ga ne žele jer je Željovac. Mislim da takvi imaju već svoju temu, gdje mogu udarati jedni po drugima.
luckylaka

#4292 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by luckylaka »

Amar sam sebi kopa rupu.U slucaju prvog neuspjeha evo recimo ovu prvu utakmicu u Americi razapece ga ko isusa tj.jedva docekati da imaju razlog za kritiku.Vec vidjeno kod Safeta.Amar ako preuzme reprezentaciju a tesko da nece zbog rezultata treba da povede najbolje sto ima u Ameriku inace ...
kudrilo

#4293 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by kudrilo »

Amar je u situaciji da će ga se tjerati i prije nego počne s radom, ako bude izabran. Realno, to nije situacija koja je poželjna za reprezentaciju BiH.
cyprus

#4294 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by cyprus »

Ja mislim da i Amar i Prosinečki mogu napraviti dobar posao... Dakle, ko god od njih da bude, imat će moju punu podršku (neće mi ih bit mrsko branit po forumu :mrgreen: )... Branio sam i antipatičnija imena :-D

Međutim, više bih volio da bude Prosinečki, samo iz jednog razloga... Ako bude Amar, neminovno će se pljuvat i po Ivici, a to zaista ne želim da se desi... Evo unaprijed mi se želudac okreće... Pardon, dva razloga... Drugi je da zaista ne želim čitati nastavak prepirke na temu Sarajevo vs Željo, i shodno tome podijeljene stavove na temi o selektoru...

Za one koji ne znaju, ovo pišem kao navijač/simpatizer Sarajeva 8-)
kudrilo

#4295 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by kudrilo »

Brate, repka je repka, klub je klub.
studeni76

#4296 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by studeni76 »

Ma dajte ba kakav Amar kao uspjesan selektor. Nasi se inace okupljaju kao raspustena banda i sad bi to kao Amar trebao dovest u red. S obzirom na njegovu aroganciju i ters sukob sa glavnim igracima je zagarantovan. Jbt Pjanic se zakaci sa trenerom tamo gdje hljeb zaradjuje, kako ce to ovdje izgledat! Jedino ako je cilj smjena generacija, onda ok.
A navijaci su posebna prica, u startu je selektor sa najvise antipatije. Na sta ce izac, ptice znaju
Grean

#4297 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Grean »

luckylaka wrote:Kontam da bi se slicna prica tj.polemika vodila da je npr.kandidat za selektora Musemic.Plavi bi navaljivali ovi bi drugi branili njegovu strucnost.U BiH nema strucnjak ama bas ni jednog strucnjaka koji bi mogao preuzeti reprezentaciju ni kao pomocni trener a kamo li selektor.Strucnjaci kao Pape,Mesha,Amar,Husref.Mirza isl.ne mogu naci skoro nikakav posao i samo im je sreca sto postoji Premijer liga.Ostali strucnjaci treniraju za znj klubove po tamo nekim totalno nepoznatim klubovima .Mislim da je Prosinecki danas sam sebe izbacio iz utrke samim time sto je trazio da sam odredi pomocnike(gdje ces to traziti od ovog usljivog saveza)tako da je slovo spalo na Amara i tu je kraj.Kako ce se snaci vidjecemo ali znam da ce poslije Safeta biti najomrzeniji selektor do sada.
Ja sam pitar a bio bih prvi koji misli da Husref nije za te uloge.

Za razliku od plavih stavljam interes reprezentacije ispred klupske pripadnosti u ovom slucaju. Razlog zasto Husref nije za toga je isti zbog kojeg ni Amar nije i to nema veze s tim sto su kadrovi nase lige.
svi u napad

#4298 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by svi u napad »

Hrasno znam da je s tobom iluzorno raspravljati ali zaista bi te zamolio da procitas sta si sam napisao usporedjujuci Bilica, Kataneca i Prosineckog sa Amarom. Mozda si malo umoran ili si isao kod komsije na Bozic pa se malo popilo kad sam sebi skaces usta. Logika je zajebana i nemilosrdna nauka. Da ti malo pomognem to je ono imas dvije premise pa onda izvlacis zakljucak.
Ups izvini jos jednu stvar treba ponekad i citati sta ljudi pisu. Ja nigdje ne rekoh da mu je babo osvojio titule nego da ce mu babo pomoci oko repke al kao sto rekoh logika je egzaktna i zajebana nauka jos ako covjek nema naocala da procita sta pise u komentaru onda se lako sleti sa ceste. :thumbup:
Grean

#4299 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Grean »

Meni su smijesne tvrdnje da bi Ivica Osim mogao nekom pomoci danas u savjetodavnom smislu s obzirom na zdravstveno stanje i godine. Ko god je gledao intervjue u posljednjih godinu dvije jasno mu je da je on tu vise kao figura, iz respekta.
todd_smith

#4300 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by todd_smith »

liga koja se konstantno sputava i pljuje i u koju niko ne ulaze postaje kvalifikacija za posao selektora ciji je posao da te vodi na iste turnire gdje igra Brazil, Spanija, Njemacka, Francuska itd

okej
Locked