Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
SaraFina

#4276 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Alfons Kauders wrote:
SaraFina wrote:
pici wrote: treba ih zvat na čevljanoviče da se Čudom, Čude, lepoti poroka :lol: :lol: :lol: :lol:

Općina Živinice je brojnija od Čitluka, Ljubuškog, Čapljine, Posušja, Širokog. Živiniceeeeee! I Kalesija čak. A to su ti nekad sela bila u okolini Tuzle. Je li tako Alfonso?
Zivinice su hrvatske i pripadaju u treci entitet, ako pitas ove forumske kartografe i demografe. Kraljevi, rekoh ti.

A živiničke ose? Postrojbe HVO-a :D
seln

#4277 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by seln »

512MB wrote:
tandmand wrote:Na šta se spalo, da se kod Franje Tahija današnjice, traži spas od bosanskih moslemana. :run:

Image
Inace za pohvaliti je da presjednik HDZa u inostranstvu umjesto zastave HDZa il zastave hrvatskog naroda koristi jednu jedinu BiH zastavu :bih:

Jos da izbaci ljiljane auuu pa dje bi mu kraj bio :mrgreen:
Jos da je nije naopako postavio....
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4278 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by pici »

SaraFina wrote:

dzeeee meee nadjeeeeeeeeeeeeeeeeee

Haris.ba

#4279 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Haris.ba »

Najjace je kad vrse procjene koliko jos ima zivorodjenih Hrvata dodatno jer ipak neke Hrvatice iz Kupresa i Livna, a mozda i Mostara skoknu do Splita na porod. :D
SaraFina

#4280 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

pici wrote:
SaraFina wrote:

dzeeee meee nadjeeeeeeeeeeeeeeeeee

:lol:
SaraFina

#4281 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Haris.ba wrote:Najjace je kad vrse procjene koliko jos ima zivorodjenih Hrvata dodatno jer ipak neke Hrvatice iz Kupresa i Livna, a mozda i Mostara skoknu do Splita na porod. :D

Takvih ima ihahaj. Kvartalno dvjestotinjak! Zbog porodiljnih nadoknada, fiktivnih prebivališta ili dječijih dodataka :D
stakasa

#4282 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by stakasa »

Haris.ba wrote:Najjace je kad vrse procjene koliko jos ima zivorodjenih Hrvata dodatno jer ipak neke Hrvatice iz Kupresa i Livna, a mozda i Mostara skoknu do Splita na porod. :D
Kada smo vec kod prebrojavanja i procjena
https://--- NO LINKS ---/forum/mostar/de ... a-t23.html
Alfons Kauders

#4283 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Alfons Kauders »

Paralelna stvarnost, rekoh vam.
SaraFina

#4284 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Nije ni čudo što im u paralelnoj stvarnosti cifre premašuju u Posušju broj rodjenih u Zenici.
512MB

#4285 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by 512MB »

Najjace je kad se u nekoj hercegovackoj pripizdini umjesto prosle godine 8 rodi 10 beba, pa onda komentar "hrvatska se vojska dize" :mrgreen:
Novak20

#4286 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Alfons Kauders wrote:

I tako vec 25 godina, gledaju gdje ima "prostora" i gdje bi se mogao praviti hrvatski entitet, koji bi ukljucivao Zenicu, Tuzlu, kao i Nisice na kojim je jedini Hrvat radnik u piceriji...

Toliko su zaslijepljeni mrznjom i zeljom da nestane mrskih turaka da vise i ne primjete da koliko je njih nestalo. Umjesto da prave djecu, oni racunaju kvadratne kilometre Nisicke visoravni koja ce uci u NDH.

Nadjebali su i Srbe.
Nema potrebe da kačiš link za te priče koje pričaš. Sve ti vjerujem jer je ovo generalno vrijeme budala koje su se dohvatile tastature i slobode da svašta napišu.

Trećina moje općine je prazna od 1993. što baš nije pohvalno ni za ekonomiju općine, a u konačnici ni države. Ali gledam one Hrvate što su ostali i imaju namjeru ostati i praviti djecu. Napravili nove kuće na zgarištima i sličnim planinskim pašnjacima. Na svakoj kući solarne ploče jer nema struje ali ništa nije na prodaju. Izvedu stoku na ljetnu ispašu i mogu da žive od toga dok Bošnjaci napuštaju okolna sela u kojima, gospodski, ima jedna, dvije krave, prodaju kuću i okućnicu za siću (ako mogu naći mušteriju) i idu u grad, a djeca nakon završene škole na sve strane svijeta.
Neće zbog toga nestati ni ove zemlje ni naroda ali je ekonomska i svaka druga šteta velika i teška. Za sve nas pa ne vidim razloga za likovanja.

I ovo za Nišičku visoravan i NDH je bez veze. Hrvatska politika 90.-ih je imala za cilj povući i one tvrdoglavije Hrvate iz Bosne. Povratak nije uspio, ljudima podijeljene putovnice ne da se naseljava Nišićka visoravan nego da se potakne iseljavanje iz Bosne. Sa očitom namjerom da se napravi teritorija koja će biti isključivo bošnjačka kao što je Zapadna Hercegovina odavno hrvatska. S druge strane, rahat patnja je sve ubrzala, a Komšić je biber po pilavu.
SaraFina

#4287 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Kako god bilo, meni je recimo generala Gotovine bilo žao kao da su Dudakovića hapsili..
I presuda za UZP, da me se pita, radije bi da je Srbija poduplano dobila...VRS i VJ

Medjutim, za neke hrvatifilne svoje ispade, bi se išamarala I to s guštom.
U sadašnjosti.
Pismonosa

#4288 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 28/01/2021 10:14, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#4289 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Alfons Kauders »

Novak20 wrote:
Alfons Kauders wrote:

I tako vec 25 godina, gledaju gdje ima "prostora" i gdje bi se mogao praviti hrvatski entitet, koji bi ukljucivao Zenicu, Tuzlu, kao i Nisice na kojim je jedini Hrvat radnik u piceriji...

Toliko su zaslijepljeni mrznjom i zeljom da nestane mrskih turaka da vise i ne primjete da koliko je njih nestalo. Umjesto da prave djecu, oni racunaju kvadratne kilometre Nisicke visoravni koja ce uci u NDH.

Nadjebali su i Srbe.
Nema potrebe da kačiš link za te priče koje pričaš. Sve ti vjerujem jer je ovo generalno vrijeme budala koje su se dohvatile tastature i slobode da svašta napišu.

Trećina moje općine je prazna od 1993. što baš nije pohvalno ni za ekonomiju općine, a u konačnici ni države. Ali gledam one Hrvate što su ostali i imaju namjeru ostati i praviti djecu. Napravili nove kuće na zgarištima i sličnim planinskim pašnjacima. Na svakoj kući solarne ploče jer nema struje ali ništa nije na prodaju. Izvedu stoku na ljetnu ispašu i mogu da žive od toga dok Bošnjaci napuštaju okolna sela u kojima, gospodski, ima jedna, dvije krave, prodaju kuću i okućnicu za siću (ako mogu naći mušteriju) i idu u grad, a djeca nakon završene škole na sve strane svijeta.
Neće zbog toga nestati ni ove zemlje ni naroda ali je ekonomska i svaka druga šteta velika i teška. Za sve nas pa ne vidim razloga za likovanja.

I ovo za Nišičku visoravan i NDH je bez veze. Hrvatska politika 90.-ih je imala za cilj povući i one tvrdoglavije Hrvate iz Bosne. Povratak nije uspio, ljudima podijeljene putovnice ne da se naseljava Nišićka visoravan nego da se potakne iseljavanje iz Bosne. Sa očitom namjerom da se napravi teritorija koja će biti isključivo bošnjačka kao što je Zapadna Hercegovina odavno hrvatska. S druge strane, rahat patnja je sve ubrzala, a Komšić je biber po pilavu.
Razumijem i slazem se, ali pitanje koje se namece obojici je cemu sve to? Eto, znamo da se ove stvari nece rijesiti kao sto nisu ni 1918 ni 1945. Sta je onda lose u tom da se svi pokupimo i odemo?

U Beogradu sjede budale, u Zagrebu takodjer, i nigdje ne idu. Dok ne odu, nece ni ovi kod nas. Jednostavna jednacina. Lako se moze desiti da nam cijeli zivot prodje u nista.

Osjecas li se kad ko budala kad uzmes nesto praviti i ulagati? Jer ja se tako osjecam unazad pet godina ili vise. Ne znam hoce li mi trebati...
mO k3

#4290 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

512MB wrote:Najjace je kad se u nekoj hercegovackoj pripizdini umjesto prosle godine 8 rodi 10 beba, pa onda komentar "hrvatska se vojska dize" :mrgreen:
Ili u procentualno “ vise novorođenih za 25%”

:mrgreen:
seln

#4291 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by seln »

Novak20 wrote: Trećina moje općine je prazna od 1993. što baš nije pohvalno ni za ekonomiju općine, a u konačnici ni države. Ali gledam one Hrvate što su ostali i imaju namjeru ostati i praviti djecu. Napravili nove kuće na zgarištima i sličnim planinskim pašnjacima. Na svakoj kući solarne ploče jer nema struje ali ništa nije na prodaju. Izvedu stoku na ljetnu ispašu i mogu da žive od toga dok Bošnjaci napuštaju okolna sela u kojima, gospodski, ima jedna, dvije krave, prodaju kuću i okućnicu za siću (ako mogu naći mušteriju) i idu u grad, a djeca nakon završene škole na sve strane svijeta.
.
Ma vi ste (tj. oni, Hrvati su... ti si Jevrej, sam si rekao) za nas Avrupa, sto bi rekli braca Turci.
tandmand

#4292 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by tandmand »

Viđu, Mostarski Hrvati u ime svih građana Mostara. To je taj unitarizam i mađarizacija.
Portal Dnevnik.ba u posjedu je pisma „običnih građana Grada Mostara“ koje je upućeno bivšim visokim predstavnicima međunarodne zajednice u BiH Carlu Bildtu, Christianu Schwarz-Schillingu i Paddyu Ashdownu u kojem im se jasno poručuje da njihove laži nisu diplomacija.
mO k3

#4293 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

seln wrote:
Novak20 wrote: Trećina moje općine je prazna od 1993. što baš nije pohvalno ni za ekonomiju općine, a u konačnici ni države. Ali gledam one Hrvate što su ostali i imaju namjeru ostati i praviti djecu. Napravili nove kuće na zgarištima i sličnim planinskim pašnjacima. Na svakoj kući solarne ploče jer nema struje ali ništa nije na prodaju. Izvedu stoku na ljetnu ispašu i mogu da žive od toga dok Bošnjaci napuštaju okolna sela u kojima, gospodski, ima jedna, dvije krave, prodaju kuću i okućnicu za siću (ako mogu naći mušteriju) i idu u grad, a djeca nakon završene škole na sve strane svijeta.
.
Ma vi ste (tj. oni, Hrvati su... ti si Jevrej, sam si rekao) za nas Avrupa, sto bi rekli braca Turci.
Loooooool da da jevrej :lol:
seln

#4294 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by seln »

tandmand wrote:Viđu, Mostarski Hrvati u ime svih građana Mostara. To je taj unitarizam i mađarizacija.
Portal Dnevnik.ba u posjedu je pisma „običnih građana Grada Mostara“ koje je upućeno bivšim visokim predstavnicima međunarodne zajednice u BiH Carlu Bildtu, Christianu Schwarz-Schillingu i Paddyu Ashdownu u kojem im se jasno poručuje da njihove laži nisu diplomacija.
Mislim da se imenovani tresu zbog tog pisma...

... od smijeha.
stakasa

#4295 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by stakasa »

Alfons Kauders wrote:
Novak20 wrote:
Alfons Kauders wrote:

Nadjebali su i Srbe.

Razumijem i slazem se, ali pitanje koje se namece obojici je cemu sve to? Eto, znamo da se ove stvari nece rijesiti kao sto nisu ni 1918 ni 1945. Sta je onda lose u tom da se svi pokupimo i odemo?

U Beogradu sjede budale, u Zagrebu takodjer, i nigdje ne idu. Dok ne odu, nece ni ovi kod nas. Jednostavna jednacina. Lako se moze desiti da nam cijeli zivot prodje u nista.

Osjecas li se kad ko budala kad uzmes nesto praviti i ulagati? Jer ja se tako osjecam unazad pet godina ili vise. Ne znam hoce li mi trebati...
Nemas se sta slagat, nije istina. Supljak
Novak20

#4296 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Pismonosa wrote:
Novak20 wrote:
I ovo za Nišičku visoravan i NDH je bez veze. Hrvatska politika 90.-ih je imala za cilj povući i one tvrdoglavije Hrvate iz Bosne. Povratak nije uspio, ljudima podijeljene putovnice ne da se naseljava Nišićka visoravan nego da se potakne iseljavanje iz Bosne. Sa očitom namjerom da se napravi teritorija koja će biti isključivo bošnjačka kao što je Zapadna Hercegovina odavno hrvatska.
I to je zapravo suština HDZ-ovske politike.

Ufatili se fola traži maksimalno da bi dobio minimalno!

A to minimalno bi bilo dosta možda Hafizu. A i to minimalno bi eventualno mogli dobiti teškim znojem i krvavim gaćama.

A šta sa ostatkom? Ostatak ko jebe, nek se humano preseljavaju.

"Da se humano preseljavaju!" :roll:

Tuđman je vazda volio odnos među riječima u toj rečenici.
Humano, nehumano, bošnjačka politika tome pripomaže na razne načine.

Hrvatska politika sada traži ono što je bošnjačka potpisala 1995. da bi obezbijedila mir. Ostatak ? Koliko se poštuje "ostatak" od strane bošnjačke politike vidi se po izboru Komšića ili po tome da ZDK neće kao predstavnika imati Hrvata iz "hrvatskih" općina poput Žepća, Usore, Vareša u DN F BiH nego možda Zijada iz SBB. :lol:
Pismonosa

#4297 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 28/01/2021 10:13, edited 1 time in total.
tandmand

#4298 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by tandmand »

Alfons Kauders wrote: Razumijem i slazem se, ali pitanje koje se namece obojici je cemu sve to? Eto, znamo da se ove stvari nece rijesiti kao sto nisu ni 1918 ni 1945. Sta je onda lose u tom da se svi pokupimo i odemo?

Već duži niz godina razmišljam o ovome, pogotovo kad šetam, pa vidim recimo nekoliko tek sređenih hrvatskih kuća, spuštenih roletna, napuštene prazne ili kad prolazim kroz stare bošnjačke mahale i pogledam kuće nedirnute od 70tih godina, pa kad vidim da se na svakom koraku prave nove zgrade sa stanovima a i one godinama prije napravljene sa tek ponekim useljenim stanom. Da li je vrijedno ovdje u BiH ikakvo ulaganje u vrijednu nekretninu da bi u njoj živio? Po meni ne, žali bože sikiracije, materijala .. novca. U ovakvoj političko-ekonomskoj situaciji u BiH malo mi to izgleda nadrealistički. Vlada opća nesigurnost, ne znaš šta jutro nosi. Zamislimo nekog poduzetnika koji posluje sa Kosovom i onda samo tako osvane vijest o carinama za robu iz BiH a sve to zbog srpskog kurčenja kojem oni "koji nas brane" nisu dorasli. Sada imamo vrhunac antibošnjačke histerije zbog očuvanja tekovina UZPa. Trebamo se zapitati, za nas je kasno ali šta našu djecu čeka u budućnosti sa ovakvim susjedima. Da li će moći uzeti svoju sudbinu u svoje ruke ili će im je određivati Plenkovići, Kolinde, Čovići, Ljubići ...
Pismonosa

#4299 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 28/01/2021 10:13, edited 1 time in total.
Novak20

#4300 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Alfons Kauders wrote:

Iskreno, nemam namjeru ići odavde. Stvarno mi nije loše, cijenim to što imam i ako ulažem, ulažem u djecu i vlastiti ćeif. Ni djeca ne bi išla kad pričam s njima ali ko zna kojoj budali može šta naumpasti i hoće li biti bježanije koja bi bila stampedo i egzodus tragičnih razmjera. Još jedan rat ovdje ne bih mogao podnijeti, kao i većina drugih u BiH.

Po meni, problem je mentalitet svih nas koji od malih nogu treba dotjerivati u suru isticanjem odgovornosti u svemu što se radi. Da se poštuje red, rad, zakon i riječ bez onog "ali". Jbg, ni Zagreb ni Beograd nam nisu krivi zbog korupcije, nepotizma ili neuređenih gruntovnih knjiga.

Problem je i politika proizašla iz našeg lokalnog mentaliteta. Bira stramputice i ćorsokake radi praznog naglabanja bez razmišljanja o posljedicama, a ujedno je najplaćenija djelatnost koja obrće milijarde u BiH. :D
Post Reply