Zbog 11541 civila ubijenog sa tog jevrejskog, spicaste stijene i jos koliko slicnih mjesta,nekako je previse ovako nesto napisati.GeeTnT wrote:Jeli Tuzla distanca?? Ajde nemoja zivotati pricat gluposti....Jeli moja tragedija sto sam do iskopanih rovova putovao 4, 5, a nekad i vise sati... Rekoh ti vec jednom, nisam ni dana prethodnog rata propustio, a i ratu su mi se popeli na .... spicasta stijena i jevrejesko groblje i ona "sarajevska raja" dok gradovi Bosnm gore...ajde ziva bila obidji Tuzlu, Zenicu, Brcko, Bihac.....i tamo su ginuli, ne samo u Sarajevu. Sad mrsni najblizeg debila iz sarajeva, a mene popusti, nisam ti ja ni cetnik, a ni Efendic...KatarinaKosaca wrote:Treba biti dobro djubre pa sa distance po stanovnicima glavnog grada kpjo su prezivjeli najtezu opsadu, glad, zed, smrt, zimu, a istovremeno primili jos kroz tunel protjerane iz Trnova, Foce, kasnije Srebrenice. Svoju tragediju zapostavili radi njihove sudbine. Da bi sad neki debili bez dana rata i bez namjere da ratuju igraju net igrice sa krvlju «Sarajlijica»....mrsssssss u'.......
Referendum(i) u RS-u
- bubi_mama
#4276 Re: Referendum(i) u RS-u
- ze kalanga
#4277 Re: Referendum(i) u RS-u
Bakiru svaka čast, uspio je nadmašiti i sam sebe. Veliki respekt od komšija srpske nacionalnosti. 
- GeeTnT
#4279 Re: Referendum(i) u RS-u
Cini mi se da bi moguci naredni sukob u Sarajevu mogao iznjedriti vise Topalovica, nego onaj prosli....a, i Suhreta nece manjkati.KatarinaKosaca wrote:Ti si nazivao «sarajlijice» a ratovalo se ovdje i te kako. Da je palo Sarajevo, ne bi bilo od BIH nista. A lupetanja o Spicastoj stjeni, razvaljivanju od humanitarne ostavi za seoska prela uz ognjiste a Sarajevo i njegove ratne stanovnike zaobidji...GeeTnT wrote:Jeli Tuzla distanca?? Ajde nemoja zivotati pricat gluposti....Jeli moja tragedija sto sam do iskopanih rovova putovao 4, 5, a nekad i vise sati... Rekoh ti vec jednom, nisam ni dana prethodnog rata propustio, a i ratu su mi se popeli na .... spicasta stijena i jevrejesko groblje i ona "sarajevska raja" dok gradovi Bosnm gore...ajde ziva bila obidji Tuzlu, Zenicu, Brcko, Bihac.....i tamo su ginuli, ne samo u Sarajevu. Sad mrsni najblizeg debila iz sarajeva, a mene popusti, nisam ti ja ni cetnik, a ni Efendic...KatarinaKosaca wrote:Treba biti dobro djubre pa sa distance po stanovnicima glavnog grada kpjo su prezivjeli najtezu opsadu, glad, zed, smrt, zimu, a istovremeno primili jos kroz tunel protjerane iz Trnova, Foce, kasnije Srebrenice. Svoju tragediju zapostavili radi njihove sudbine. Da bi sad neki debili bez dana rata i bez namjere da ratuju igraju net igrice sa krvlju «Sarajlijica»....mrsssssss u'.......
- Danguba
#4280 Re: Referendum(i) u RS-u
Republika Srpska nema ništa protiv da Hrvati dobiju svoj entitet
SRNA
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Dejtonski sporazum dramatično promijenjen intervencijama visokog predstavnika u BiH, te da Republika Srpska nema ništa protiv toga da Hrvati u BiH dobiju svoj entitet, svoju republiku, svoju državu u BiH.
![]()
(korektno. nije u federaciji nego u bih)
On je istakao da je visoki predstavnik ušao u zakonodavstvo i Ustav BiH i to degradirao te podsjetio na njegove nametnute odluke.
Dodik je za RTS rekao da Republiku Srpsku ne obavezuju promjene na geopolitičkoj sceni, prestrojavanje Putin-Erdogan. "Možda imamo strah, ali nas ništa ne obavezuje", dodao je Dodik.![]()
![]()
![]()
Dodik je napomenuo da savremena turska politika nije krila rehabilitaciju neoosmanizma na prostoru Balkana, a najviše u samoj BiH, te podsjetio na posljednju posjetu bivšeg turskog premijera Ahmeta Davutoglua Banjaluci kada je rekao da je BiH bila i biće turska zemlja, te da je govorio ono što je i sam turski presjednik Redžep Erdogan govorio u Sarajevu i u Sandžaku, na Kosovu.
On je ocijenio da je dobro što je prekinuta farsa oko trilaterale BiH - Turska - Srbija, jer ona nije ničemu doprinosila osim rehabilitaciji neoosmanizma na području Balkana.
Govoreći o evropskom putu BiH, Dodik je rekao da Srpska pokušava da gradi evropski put ali da vidi i koliko se sunovratila evropska politika na mnogim pitanjima u posljednjih nekoliko godina.![]()
"Njihovo vježbanje nad nama na evropskom putu podrazumijevalo je da se uvijek nađu rješenja koja su štetna za Republiku Srpsku", dodao je Dodik.
Komentarišući činjenicu da je Tužilaštvo BiH obustavilo istragu o napadu na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici, Dodik je istakao da to govori o tome da u BiH nema nikakve priče o pravdi i državi.![]()
![]()
(ponovo se precutno dezinformise pucanstvo. obustavljena u jednom predmetu)
"Tu postoji muslimanski etablirani politički vrh koji rehabilituje ratne ciljeve", istakao je Dodik.
On je napomenuo da su i Srbi u obavještajnoj službi na nivou BiH dozvolili da se vrate svi ratni obavještajni kadrovi Alije Izetbegovića, te da je direktor te službe Osmica bio šef obavještajnog sektora Alije Izetbegovića u toku rata.
"Zbog lošeg karaktera naših ljudi koji tamo sjede, poltrona, podanika, izdajnika desilo se to da ta obavještajna služba sada isključivo služi za to da prati šta rade Srbi i rukovodstvo Srpske", dodao je Dodik.![]()
![]()
Dodik je naveo da je istragu o napadu na Vučića pokrenulo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske, da je evidentirano 11 aktera napada i jasno dokumentovano, ali da je Tužilaštvo BiH preuzelo slučaj jer, prema odluci visokog predstavnika, ima nadređenu poziciju nad svim nivoima u BiH i može da izuzme predmet koji hoće.![]()
![]()
(preCednice, znas da nije fino lagati. znajuci ko je to sve organizovao, vruc krompir ste prebacili sarajevu. doci ce vrijeme kada ce vam to neko u lice reci)
"Ja sam tada rekao da je gotovo. Od ovog nema ništa. U Sarajevu muslimani smatraju da je sasvim prihvatljivo i razumno da napadnete bilo kog Srbina, pogotovo u Srebrenici. Srebrenica je podvala, Srebrenica nije ono što muslimani predstavljaju, neka otvore arhive UN pa ćemo vidjeti je li to istina ili nije", dodao je Dodik.
Govoreći o nedavnoj zajedničkoj antiterorističkoj vježbi pripadnika policije iz Srpske i Srbije i komentarima o tome iz Sarajeva, Dodik je istakao da je to bila impozantna vježba, koja je narodu u Srpskoj ulila povjerenje i sigurnost.![]()
![]()
On je napomenuo da sve policijske strukture u svijetu sarađuju u borbi protiv terorizma, navodeći kao primjer saradnju policije Republike Srpske sa policijom iz Federacije BiH, Švedske...
"Zašto je to sad čudno? Zato što su se Srbi tu okupili...Srbi moraju konačno da shvate da se moramo okupiti i moramo da imamo našu mirnodopsku politiku koja podrazumijeva ne samo ćutnju i da prihvataš ono što drugi kažu nego i da pošaljete poruku da ste spremni i da se branite", dodao je Dodik.![]()
![]()
On je zahvalio predsjedniku i premijeru Srbije Tomislavu Nikoliću i Aleksandru Vučiću koji su obezbijedili svu logistiku za tu vježbu.(kokuz)
Ja sam sve vise ubjedjen da ce on prije vidjeti Lazu Lazarevica nego Dedinje.
- ze kalanga
#4281 Re: Referendum(i) u RS-u
Pa zašto bi Srbi imali išta protiv da Hrvati dobiju svoj entitet u okviru FBiH? Ne vidim uopšte čuđenje takvoj politici, ona je posljedica upravo tih shvatanja da neki BiH počinju gledati kao nacionalnu državu.
-
Ripicipi
#4282 Re: Referendum(i) u RS-u
A sto Hrvati ne bi dobili i Posavinu??ze kalanga wrote:Pa zašto bi Srbi imali išta protiv da Hrvati dobiju svoj entitet u okviru FBiH? Ne vidim uopšte čuđenje takvoj politici, ona je posljedica upravo tih shvatanja da neki BiH počinju gledati kao nacionalnu državu.
- ze kalanga
#4283 Re: Referendum(i) u RS-u
Slažem se, u onoj opštini gdje su većina ili gradu Posavine nek dobiju i taj dio u okviru tog trećeg entiteta koji je njihova želja, njihova, ne moja.
Kao što rekoh, ja sam za BiH kao državu dva entiteta i tri naroda, ali ako komšije Hrvati imaju želju da u okviru FBIH ili eto opštine u kojoj su većina u RS dobiju svoj entitet, nemam ništa protiv.
Kao što rekoh, ja sam za BiH kao državu dva entiteta i tri naroda, ali ako komšije Hrvati imaju želju da u okviru FBIH ili eto opštine u kojoj su većina u RS dobiju svoj entitet, nemam ništa protiv.
- p206
#4284 Re: Referendum(i) u RS-u
Nema šta, ubacio je u veću brzinu, gori pod nogama...ovo što sad radi nije njegovo maslo nego Beograda. On je prestao biti nezavisan onog trenutka kad je otišao Vučiću i Grobaru na vrata, kad ga je opozicija pritisnula i kad je ostao bez keša. Od tada je samo pijun, i to radikalni pijun.Danguba wrote:Republika Srpska nema ništa protiv da Hrvati dobiju svoj entitet
SRNA
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Dejtonski sporazum dramatično promijenjen intervencijama visokog predstavnika u BiH, te da Republika Srpska nema ništa protiv toga da Hrvati u BiH dobiju svoj entitet, svoju republiku, svoju državu u BiH.
![]()
(korektno. nije u federaciji nego u bih)
On je istakao da je visoki predstavnik ušao u zakonodavstvo i Ustav BiH i to degradirao te podsjetio na njegove nametnute odluke.
Dodik je za RTS rekao da Republiku Srpsku ne obavezuju promjene na geopolitičkoj sceni, prestrojavanje Putin-Erdogan. "Možda imamo strah, ali nas ništa ne obavezuje", dodao je Dodik.![]()
![]()
![]()
Dodik je napomenuo da savremena turska politika nije krila rehabilitaciju neoosmanizma na prostoru Balkana, a najviše u samoj BiH, te podsjetio na posljednju posjetu bivšeg turskog premijera Ahmeta Davutoglua Banjaluci kada je rekao da je BiH bila i biće turska zemlja, te da je govorio ono što je i sam turski presjednik Redžep Erdogan govorio u Sarajevu i u Sandžaku, na Kosovu.
On je ocijenio da je dobro što je prekinuta farsa oko trilaterale BiH - Turska - Srbija, jer ona nije ničemu doprinosila osim rehabilitaciji neoosmanizma na području Balkana.
Govoreći o evropskom putu BiH, Dodik je rekao da Srpska pokušava da gradi evropski put ali da vidi i koliko se sunovratila evropska politika na mnogim pitanjima u posljednjih nekoliko godina.![]()
"Njihovo vježbanje nad nama na evropskom putu podrazumijevalo je da se uvijek nađu rješenja koja su štetna za Republiku Srpsku", dodao je Dodik.
Komentarišući činjenicu da je Tužilaštvo BiH obustavilo istragu o napadu na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici, Dodik je istakao da to govori o tome da u BiH nema nikakve priče o pravdi i državi.![]()
![]()
(ponovo se precutno dezinformise pucanstvo. obustavljena u jednom predmetu)
"Tu postoji muslimanski etablirani politički vrh koji rehabilituje ratne ciljeve", istakao je Dodik.
On je napomenuo da su i Srbi u obavještajnoj službi na nivou BiH dozvolili da se vrate svi ratni obavještajni kadrovi Alije Izetbegovića, te da je direktor te službe Osmica bio šef obavještajnog sektora Alije Izetbegovića u toku rata.
"Zbog lošeg karaktera naših ljudi koji tamo sjede, poltrona, podanika, izdajnika desilo se to da ta obavještajna služba sada isključivo služi za to da prati šta rade Srbi i rukovodstvo Srpske", dodao je Dodik.![]()
![]()
Dodik je naveo da je istragu o napadu na Vučića pokrenulo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske, da je evidentirano 11 aktera napada i jasno dokumentovano, ali da je Tužilaštvo BiH preuzelo slučaj jer, prema odluci visokog predstavnika, ima nadređenu poziciju nad svim nivoima u BiH i može da izuzme predmet koji hoće.![]()
![]()
(preCednice, znas da nije fino lagati. znajuci ko je to sve organizovao, vruc krompir ste prebacili sarajevu. doci ce vrijeme kada ce vam to neko u lice reci)
"Ja sam tada rekao da je gotovo. Od ovog nema ništa. U Sarajevu muslimani smatraju da je sasvim prihvatljivo i razumno da napadnete bilo kog Srbina, pogotovo u Srebrenici. Srebrenica je podvala, Srebrenica nije ono što muslimani predstavljaju, neka otvore arhive UN pa ćemo vidjeti je li to istina ili nije", dodao je Dodik.
Govoreći o nedavnoj zajedničkoj antiterorističkoj vježbi pripadnika policije iz Srpske i Srbije i komentarima o tome iz Sarajeva, Dodik je istakao da je to bila impozantna vježba, koja je narodu u Srpskoj ulila povjerenje i sigurnost.![]()
![]()
On je napomenuo da sve policijske strukture u svijetu sarađuju u borbi protiv terorizma, navodeći kao primjer saradnju policije Republike Srpske sa policijom iz Federacije BiH, Švedske...
"Zašto je to sad čudno? Zato što su se Srbi tu okupili...Srbi moraju konačno da shvate da se moramo okupiti i moramo da imamo našu mirnodopsku politiku koja podrazumijeva ne samo ćutnju i da prihvataš ono što drugi kažu nego i da pošaljete poruku da ste spremni i da se branite", dodao je Dodik.![]()
![]()
On je zahvalio predsjedniku i premijeru Srbije Tomislavu Nikoliću i Aleksandru Vučiću koji su obezbijedili svu logistiku za tu vježbu.(kokuz)![]()
![]()
Ja sam sve vise ubjedjen da ce on prije vidjeti Lazu Lazarevica nego Dedinje.
- GeeTnT
#4285 Re: Referendum(i) u RS-u
To je put strade za konstitutivne koji bi ovu zemlju mogao odvesti u opciju "1 covjek, jedan glas", a onda bi bilo kako vecina kaze.ze kalanga wrote:Slažem se, u onoj opštini gdje su većina ili gradu Posavine nek dobiju i taj dio u okviru tog trećeg entiteta koji je njihova želja, njihova, ne moja.
- arzuhal
#4286 Re: Referendum(i) u RS-u
Kada je potpuno uništi, ja bih i tada volio da Dodik bude i ostane predsjednik RS, kao trajna kategorija, samo da groteska još više dođe do izražaja, čisto zbog raje da i dalje ostane predsjednik i Baja.
Neće dugo biti a Bošnjaci će davati imena školama i sokacima po njemu: Dodikova čikma, OŠ "Milorad Dodik Baja" u Kalesiji, i sl. Otprilike kada jedni počnu stavljati table s njegovim imenom, u Širokom će, vidno razočarani, počet da ih skidaju
Nadam se, sasvim iskreno, da PIC sutra neće nikakvim ukazom staviti van snage odluku Narodne skupštine RS-a o referendumu nego da će samo otvoreno i jasno biti protiv, da će upozoriti Dodika, da će ukazati na opasnosti destabilizacije BiH i regiona, ali da neće spriječiti Dodika & ekipu iz ćoška u njihovim namjerama, da će ostaviti loptu kod Baje da se dodaje sa zadnjim veznim Čubrilovićem i liberom Ivanićem, uz zabrinutu čehru menadžera Ace Vukasa, tamo negdje do 25. septembra
Neće dugo biti a Bošnjaci će davati imena školama i sokacima po njemu: Dodikova čikma, OŠ "Milorad Dodik Baja" u Kalesiji, i sl. Otprilike kada jedni počnu stavljati table s njegovim imenom, u Širokom će, vidno razočarani, počet da ih skidaju
Nadam se, sasvim iskreno, da PIC sutra neće nikakvim ukazom staviti van snage odluku Narodne skupštine RS-a o referendumu nego da će samo otvoreno i jasno biti protiv, da će upozoriti Dodika, da će ukazati na opasnosti destabilizacije BiH i regiona, ali da neće spriječiti Dodika & ekipu iz ćoška u njihovim namjerama, da će ostaviti loptu kod Baje da se dodaje sa zadnjim veznim Čubrilovićem i liberom Ivanićem, uz zabrinutu čehru menadžera Ace Vukasa, tamo negdje do 25. septembra
- Danguba
#4287 Re: Referendum(i) u RS-u
Sta ti bre bulaznis? Ako preCednik kaze u BiH znaci u BiH ne u FBiH.ze kalanga wrote:Pa zašto bi Srbi imali išta protiv da Hrvati dobiju svoj entitet u okviru FBiH? Ne vidim uopšte čuđenje takvoj politici, ona je posljedica upravo tih shvatanja da neki BiH počinju gledati kao nacionalnu državu.
Zanimljivo, niko nema nista protiv treceg, cetvrtog, petog...na cijelom teritoriju BiH.
- bh.tornjak
#4288 Re: Referendum(i) u RS-u
to po popisu iz 1991....ili nakon etnickog ciscenja...????ze kalanga wrote:Slažem se, u onoj opštini gdje su većina ili gradu Posavine nek dobiju i taj dio u okviru tog trećeg entiteta koji je njihova želja, njihova, ne moja.
-
L u c i f e r
#4289 Re: Referendum(i) u RS-u
Pripadnik ARBIH nikada ne bi mogao napisati tako monumentalnu glupost, koja je ravna onoj kada bi Jevrej iz Buhenvalda napisao:GeeTnT wrote:
Cini mi se da bi moguci naredni sukob u Sarajevu mogao iznjedriti vise Topalovica, nego onaj prosli....a, i Suhreta nece manjkati.
"U ratu su mi se popeli na .... Aušvic i ona "aušvicka raja" dok logori Njemačkom gore...ajde ziva bila obidji Buhenvald, Dahau, Mauthauzen, .....i tamo su ginuli, ne samo u Aušvicu."
Dozvoli molim te da se izvinim kao pripadnik ARBIH i Bošnjak iz Sarajeva što smo imali najviše žrtava i što su ovde bile institucije države pa smo bili više medijski propraćeni nego tvoj kraj.
Izvini.
- Danguba
#4290 Re: Referendum(i) u RS-u
Insallah.arzuhal wrote:Kada je potpuno uništi, ja bih i tada volio da Dodik bude i ostane predsjednik RS, kao trajna kategorija, samo da groteska još više dođe do izražaja, čisto zbog raje da i dalje ostane predsjednik i Baja.
Neće dugo biti a Bošnjaci će davati imena školama i sokacima po njemu: Dodikova čikma, OŠ "Milorad Dodik Baja" u Kalesiji, i sl. Otprilike kada jedni počnu stavljati table s njegovim imenom, u Širokom će, vidno razočarani, počet da ih skidaju![]()
- GeeTnT
#4291 Re: Referendum(i) u RS-u
U tom scenariju gledali bi svakodnevno kako jedni drugima razbijaju ploce sa latinicnim i cirilicnim pismom, naizmjenicno...a tek ono "tri skole pod jednim krovom" bi bila senzacija..bh.tornjak wrote:to po popisu iz 1991....ili nakon etnickog ciscenja...????ze kalanga wrote:Slažem se, u onoj opštini gdje su većina ili gradu Posavine nek dobiju i taj dio u okviru tog trećeg entiteta koji je njihova želja, njihova, ne moja.
-
artime
#4292 Re: Referendum(i) u RS-u
Opasno su zajali. Dabogda im se sve ovo vratilo. Koji sadizam prema ovom narodu.
-
155_mm
#4293 Re: Referendum(i) u RS-u
kolega princip demokratske vecine je ukinut 1992 u BiH od strane sratka mladica i posopije karadjica. zahvaljuci njima sad vazi princip "na svako mjesto u BiH imaju podjednako pravo sva tri naroda. samo je pitanje koji ce narod u kojem slucaju imati dovoljno snage da ostvari to svoje pravo.ze kalanga wrote:Slažem se, u onoj opštini gdje su većina ili gradu Posavine nek dobiju i taj dio u okviru tog trećeg entiteta koji je njihova želja, njihova, ne moja.
- ze kalanga
#4294 Re: Referendum(i) u RS-u
Ja sam pojedinac, ne snsd omladinac da bi mi bilo bitno šta kaže gosn Dodik o ovom pitanju.Danguba wrote:Sta ti bre bulaznis? Ako preCednik kaze u BiH znaci u BiH ne u FBiH.ze kalanga wrote:Pa zašto bi Srbi imali išta protiv da Hrvati dobiju svoj entitet u okviru FBiH? Ne vidim uopšte čuđenje takvoj politici, ona je posljedica upravo tih shvatanja da neki BiH počinju gledati kao nacionalnu državu.![]()
Zanimljivo, niko nema nista protiv treceg, cetvrtog, petog...na cijelom teritoriju BiH.
Dakle, kao što rekoh, ako je to želja komšija koji su konstitutivan narod, imaju pravo na nju. Uostalom bolje da imaju jedan entitet nego 4 kantona. Manja administracija.
Živim u sadašnjosti, gledam u budućnost. Etničko čišćenje je prošlost i realnost cijele BiH.to po popisu iz 1991....ili nakon etnickog ciscenja...????
Ne vidim zašto ne bi u trećem entitetu imali svi jednaka prava..."na svako mjesto u BiH imaju podjednako pravo sva tri naroda. samo je pitanje koji ce narod u kojem slucaju imati dovoljno snage da ostvari to svoje pravo.
Last edited by ze kalanga on 29/08/2016 21:37, edited 1 time in total.
-
radostan dan
#4295 Re: Referendum(i) u RS-u
Porodicne obaveze, ceka da mu se snaha porodi...emmir1 wrote:Danas par puta pregledam srpske portale i ni jedna vijest oko ovih napetosti sem Vučkove presice..Čak ni na informeru i kuriru....
A najviše me iznenađuje što se međed iz Laktaša nije oglasio ni jednom
On obično bar 3 puta na dan posije mržnje
- GeeTnT
#4296 Re: Referendum(i) u RS-u
Nisi u toku..po ko zna koji put, hem se prodajes kao bosnjak, hem i Boga spomenes, a nik ti Lucifer... i jos uz to lupas o ABiH...da si bar nacitan, znao bi da se "Sarajevska raja, dok gradovi Bosnom gore" radi o pjesmi Hende...L u c i f e r wrote:Pripadnik ARBIH nikada ne bi mogao napisati tako monumentalnu glupost, koja je ravna onoj kada bi Jevrej iz Buhenvalda napisao:GeeTnT wrote:
Cini mi se da bi moguci naredni sukob u Sarajevu mogao iznjedriti vise Topalovica, nego onaj prosli....a, i Suhreta nece manjkati.
"U ratu su mi se popeli na .... Aušvic i ona "aušvicka raja" dok logori Njemačkom gore...ajde ziva bila obidji Buhenvald, Dahau, Mauthauzen, .....i tamo su ginuli, ne samo u Aušvicu."
Dozvoli molim te da se izvinim kao pripadnik ARBIH i Bošnjak iz Sarajeva što smo imali najviše žrtava i što su ovde bile institucije države pa smo bili više medijski propraćeni nego tvoj kraj.
Izvini.
- HAVANA
#4297 Re: Referendum(i) u RS-u
Joj opet ce pjevat kad rodi. 
-
artime
#4298 Re: Referendum(i) u RS-u
A cemu treci entitet? Znaci Federacija, herceg-bosna, i rep. Srpska. ??
-
155_mm
#4299 Re: Referendum(i) u RS-u
pa nemaju ni bosnjaci nista protiv da hrvati dobiju svoj entitet u okviru miletovog entiteta. pogotovo ako se uzme licno prijateljstvo dvojice vodja i da je to sve na teritoriju medjunarodno priznate drzave BiH punopravne clanice UN.ze kalanga wrote:Pa zašto bi Srbi imali išta protiv da Hrvati dobiju svoj entitet u okviru FBiH? Ne vidim uopšte čuđenje takvoj politici, ona je posljedica upravo tih shvatanja da neki BiH počinju gledati kao nacionalnu državu.
-
L u c i f e r
#4300 Re: Referendum(i) u RS-u
Haj ti abdićevac polahko na add foe, zajedno sa četničkom i ustaškom bratijom.GeeTnT wrote:Nisi u toku..po ko zna koji put, hem se prodajes kao bosnjak, hem i Boga spomenes, a nik ti Lucifer... i jos uz to lupas o ABiH...da si bar nacitan, znao bi da se "Sarajevska raja, dok gradovi Bosnom gore" radi o pjesmi Hende...L u c i f e r wrote:Pripadnik ARBIH nikada ne bi mogao napisati tako monumentalnu glupost, koja je ravna onoj kada bi Jevrej iz Buhenvalda napisao:GeeTnT wrote:
Izvini.