Evo ne mogu da spavam od strahaSmrcak15 wrote:ma nistashbc wrote:Jesmo. Pa sta?HardcoreMX wrote:A ako ih zapitaš, oni će sigurno reći: "Mi smo samo razgovarali i zabavljali se." Reci: "Zar se niste Allahu i riječima Njegovim i Poslaniku Njegovu rugali? (Kur'an: At-Tawba 65.)![]()
Allah ti odgovara iz Kur'ana:
54. I povratite se Gospodaru svome i pokorite mu se prije nego što vam kazna dođe, - poslije vam niko neće u pomoć priskočiti.
55. I slijedite ono najljepše, ono što vam Gospodar vaš objavljuje, prije nego što vam iznenada kazna dođe, za čiji dolazak nećete znati,
56. da čovjek ne bi uzviknuo: "Teško meni, koliko sam samo dužnosti prema Allahu propustio, čak sam se i izrugivao!"
Vjeru će pokopati ZNANOST?
- shbc
#4276 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
- fatamorgana
#4277 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Vidim da si ISIL - ovce preskočio da staviš na listu grešnika, što li?gost_84 wrote:I nek ti je prijatna vatra tebi i slicnima zajedno sa putinom,asadom i ostalom sortom kafira a Allah nek uputi iskrene.aminVidjet cemo na ono svijetu da li ces moci tako da pricas a vidjet cemo i sve ove silnike i zulumcare na vlasti da li ce imati tada vojsku i toliko oruzje kada budu vjecno kaznjavani kaznom koju ljudski um nemoze pojmiti.
A kad spomenu zulumćare siguran sam da si mislio da ove domaće!
- aurora313
#4278 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Ja kao mali vlah bio preko dana (majka radila) kod komšinice, tetke Razije. Tu sam naučio ovu pjesmicu, ali sam samo zapamtio dvije strofe gdje otac, inače hodža, upozorava svoga sina:shbc wrote:Evo ne mogu da spavam od straha
Dženehem je vrlo plah
u njega će svaki vlah
u njem' gorit' kao grah
teško tebi Avdija.
Džehenem je vrlo vruć
u njemu će maljem tuć'
i istresti svu ti žuč
teško tebi Avdija
E pa sada, ti se i dalje šali.
-
belfy
#4279 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
opet samo za Racunarske strucnjake:
OCR mi ocitava kao da sam se obracao Allahu, pa me interesuje da li OCR zeli da mi kaze da je neki forumas Allah? hvala svim znalcima.HardcoreMX wrote:A ako ih zapitaš, oni će sigurno reći: "Mi smo samo razgovarali i zabavljali se." Reci: "Zar se niste Allahu i riječima Njegovim i Poslaniku Njegovu rugali? (Kur'an: At-Tawba 65.)
-
kerima1
#4280 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
belfy wrote:opet samo za Racunarske strucnjake:OCR mi ocitava kao da sam se obracao Allahu, pa me interesuje da li OCR zeli da mi kaze da je neki forumas Allah? hvala svim znalcima.HardcoreMX wrote:A ako ih zapitaš, oni će sigurno reći: "Mi smo samo razgovarali i zabavljali se." Reci: "Zar se niste Allahu i riječima Njegovim i Poslaniku Njegovu rugali? (Kur'an: At-Tawba 65.)
- shbc
#4281 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Ma ja samo na youtube-u pustim onu "tesko vama kjafiri" i odma 6 vakata otklanjam (jedan za svaki slucaj)aurora313 wrote:Ja kao mali vlah bio preko dana (majka radila) kod komšinice, tetke Razije. Tu sam naučio ovu pjesmicu, ali sam samo zapamtio dvije strofe gdje otac, inače hodža, upozorava svoga sina:shbc wrote:Evo ne mogu da spavam od straha
Dženehem je vrlo plah
u njega će svaki vlah
u njem' gorit' kao grah
teško tebi Avdija.
Džehenem je vrlo vruć
u njemu će maljem tuć'
i istresti svu ti žuč
teško tebi Avdija
E pa sada, ti se i dalje šali.
- Zaitsev
#4282 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
A Mi smo vojska Allahova? To ništa?
- HardcoreMX
#4283 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Pa đe si ti Oscar Wilde,nisam te prepozn'obelfy wrote:evo opet na Slicicu dana misli jednog poznatog covjeka:
kerima tvoje novo ime?
Nego,kakve su to disocijativne smetnje kod tebe,razumijem da nisi imao računare,ali da si bježao i sa časova književnosti pa ne znaš čak raspoznati ni citate,a još ti se i svašta dodatno prividja,već kad tražiš savjete,liči na borderline,nikakav bolan ocr,a dalje pitaj u čijoj je to nadležnosti.Pošto si ti zadužen za raspodjelu postova,najbolje ti je da okačiš na psihijatrija,ako nema,onda potraži na drugom forumu.Nadam se da sam ti pomogao.
Last edited by HardcoreMX on 17/12/2016 13:36, edited 1 time in total.
- HardcoreMX
#4284 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Pa po vremenu tvog posta da se zaključiti da je tako.Da nije komšija muziku pojač'o do daske?!Čudno za tolikog (internet) junaka da mu ne smije otići ni prosvjedovati?!shbc wrote: Evo ne mogu da spavam od straha
- raoul duke
#4285 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Koliko sam ja skuzio u ovoj raspravi mi vjernicima dajemo besplatene časove intelektualnog napretka. Whats the point? 
-
r_faruk
#4286 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Hardcore, ti si zaista nevjerovatno bezobrazna osoba. Da stavio sam te na ignore, povremeno otvorim neki od tvojih postova ili ga procitam jer ga je neko citirao.....
Primjetih da si se osvrnuo na ego u mom postu, pa zar stvarno nisi shvatio tu recenicu i potrebno ti je objasniti?
Covjece, ono sto sam napisao ne znaci da ego ne postoji... No da nije u pitanju ego u slucaju pomaganja ljudima. Nevjerovatno se glupo osjecam kada ti ovo objasnjavam, a ujedno mi je zao sto ovako jednostavne stvari ne razumijes... Ti si onakvu recenicu bukvalno shvatio a u kuranu trazis neka skrivena znacenja i tumacenja jos prostijih misli
Primjetih da si se osvrnuo na ego u mom postu, pa zar stvarno nisi shvatio tu recenicu i potrebno ti je objasniti?
Covjece, ono sto sam napisao ne znaci da ego ne postoji... No da nije u pitanju ego u slucaju pomaganja ljudima. Nevjerovatno se glupo osjecam kada ti ovo objasnjavam, a ujedno mi je zao sto ovako jednostavne stvari ne razumijes... Ti si onakvu recenicu bukvalno shvatio a u kuranu trazis neka skrivena znacenja i tumacenja jos prostijih misli
- shbc
#4287 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
HardcoreMX wrote:Pa po vremenu tvog posta da se zaključiti da je tako.Da nije komšija muziku pojač'o do daske?!Čudno za tolikog (internet) junaka da mu ne smije otići ni prosvjedovati?!shbc wrote: Evo ne mogu da spavam od straha

p.s. Slijedeci put dovi za smisao za humor. I Purgeri su mi duhoviti pored tebe.
-
belfy
#4288 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
OCR mi ocitava da ovo treba staviti na Psihijatrija, pa da probam:
znam da cu mozda malo zaci u parapsihologiju, ali da pitam i ovo: da li je moguce na neko zna sta sam ja imao, sta nemam i sta mi se prividja ili je u pitanju neka samoprojekcija? hvala svima spremnim pomoci.
da li ima neko strucan ovdje na Psihijatriji da mi pojasni zasto mi je OCR neodlucan da li je sve ocitano ad hominem, samo vrijedjanje, ili oboje istovremeno? i da li sam ja sada i Oscar Wilde ili se sve ovo odnosilo na njega?HardcoreMX wrote:Pa đe si ti Oscar Wilde,nisam te prepozn'obelfy wrote:evo opet na Slicicu dana misli jednog poznatog covjeka:
![]()
kerima tvoje novo ime?![]()
Nego,kakve su to disocijativne smetnje kod tebe,razumijem da nisi imao računare,ali da si bježao i sa časova književnosti pa ne znaš čak raspoznati ni citate,a još ti se i svašta dodatno prividja,već kad tražiš savjete,liči na borderline,nikakav bolan ocr,a dalje pitaj u čijoj je to nadležnosti.Pošto si ti zadužen za raspodjelu postova,najbolje ti je da okačiš na psihijatrija,ako nema,onda potraži na drugom forumu.Nadam se da sam ti pomogao.
znam da cu mozda malo zaci u parapsihologiju, ali da pitam i ovo: da li je moguce na neko zna sta sam ja imao, sta nemam i sta mi se prividja ili je u pitanju neka samoprojekcija? hvala svima spremnim pomoci.
- fatamorgana
#4289 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Možda ti može pomoći Bob Rock i njegova slavna eksklamacija:belfy wrote:OCR mi ocitava da ovo treba staviti na Psihijatrija, pa da probam:da li ima neko strucan ovdje na Psihijatriji da mi pojasni zasto mi je OCR neodlucan da li je sve ocitano ad hominem, samo vrijedjanje, ili oboje istovremeno? i da li sam ja sada i Oscar Wilde ili se sve ovo odnosilo na njega?rozneHardcoreMX wrote:Pa đe si ti Oscar Wilde,nisam te prepozn'obelfy wrote:evo opet na Slicicu dana misli jednog poznatog covjeka:
![]()
kerima tvoje novo ime?![]()
"Oh grozne li prikaze"!
- HardcoreMX
#4290 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
-Ne znam koliko su ti navedeni duhoviti,ali ti si stvarno duhovit,mora da piješ duhove pa ti je od toga.shbc wrote: p.s. Slijedeci put dovi za smisao za humor. I Purgeri su mi duhoviti pored tebe.
-Da si se pozitivno izrazio,ja bi počeo sumnjati u sebe,ali i u tebe.r_faruk wrote:Hardcore, ti si zaista nevjerovatno bezobrazna osoba. Da stavio sam te na ignore, povremeno otvorim neki od tvojih postova ili ga procitam jer ga je neko citirao.....
Covjece, ono sto sam napisao ne znaci da ego ne postoji... No da nije u pitanju ego u slucaju pomaganja ljudima. Nevjerovatno se glupo osjecam kada ti ovo objasnjavam, a ujedno mi je zao sto ovako jednostavne stvari ne razumijes.
Kako se ti osjećaš,može se i pretpostaviti,a na šta se ego odnosio,nemoj se dodatno takvim praviti jer sam postavio jasne teze, da ako neko dobro ne radiš u ime svoga ega,kako si ti tvrdio,a nisi ni vjernik,šta treće može da bude ,ako ti tvrdiš da nema tu ega,osim pretpostavka da imaš neki čip,si neki robot i sl.Doduše u svijetu se već odavno diskutuju pretpostavke o čipovanju naroda,onda si u pravu,ti radiš dobro u ime čipa.
-Kakvo vrijedjanje,čim nešto nije po tvom,odmah kmečiš na ad hominem,a jedino ti ja želim pomoći.Vidiš da ti se niko ne javlja,svi te ostavili na cjedilu,još te @Fatos Morgana uhvatio cijediti,ne znaš šta ti je gore.Belfy bolje ti je ipak da te ostave na cjedilu nego da te cijede.belfy wrote: da li ima neko strucan ovdje na Psihijatriji da mi pojasni zasto mi je OCR neodlucan da li je sve ocitano ad hominem, samo vrijedjanje, ili oboje istovremeno? i da li sam ja sada i Oscar Wilde ili se sve ovo odnosilo na njega?
- klavirdžija
#4291 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Vjera će pokopati i planetu Zemlju, vratiti nas u kameno doba, kako je krenula.
- klavirdžija
#4292 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Još jedna teza: da bi neko u današnje vrijeme (21. vijek) bio vjernik, mora biti jako uplašen miljea i/ili jako neinformisan i/ili jednostavno imbecil.
- Dozer
#4293 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Ne uzbudjujte se oko HCMX-a, alias Pinokia. To je samo jos jedan u nizu mladih, zatupljenih i polupismenih modernih Allahovih sljedbenika, isti kao i Smrcak, alias Cackalica. A, da ne bude zabune, nisu ni Isusovi sljedbenici nista bolji. Isti su to "proizvodi", samo u razlicitoj ambalazi.
Pa vidite da se momcima prividjaju stvari, svakoga pokusavaju strpati u nekakav tor za koji su oni sebi umislili da u njemu trebamo biti.
Humor im je na nivou djece u vrticu, a takodjer obozavaju koristiti rijeci kojima ni znacenje ne znaju. Valjda misle da ce tako ispasti inteligentniji, zreliji, obrazovaniji i ozbiljniji, a zapravo su sve smjesniji. U tolikoj mjeri da su odavno presli u sferu pateticnog... ali to ne kontaju, ocito...
Kako vec rekoh na jednoj drugoj temi - inteligentni ljudi uvijek i stalno preispituju i sebe i sve oko sebe, pa na osnovu kombinacije licnog znanja i iskustva, obrazovanja, znanja i iskustava drugih, kao i razumijevanja i logike, donose vlastite zakljucke o svemu i onda se ponasaju i djeluju u skladu s tim.
Neinteligentni uvijek i samo slijede i slijepo slusaju druge, pogotovo ono sto ne razumiju, i nece se ni potruditi da nauce i shvate.
Pa vidite da se momcima prividjaju stvari, svakoga pokusavaju strpati u nekakav tor za koji su oni sebi umislili da u njemu trebamo biti.
Humor im je na nivou djece u vrticu, a takodjer obozavaju koristiti rijeci kojima ni znacenje ne znaju. Valjda misle da ce tako ispasti inteligentniji, zreliji, obrazovaniji i ozbiljniji, a zapravo su sve smjesniji. U tolikoj mjeri da su odavno presli u sferu pateticnog... ali to ne kontaju, ocito...
Kako vec rekoh na jednoj drugoj temi - inteligentni ljudi uvijek i stalno preispituju i sebe i sve oko sebe, pa na osnovu kombinacije licnog znanja i iskustva, obrazovanja, znanja i iskustava drugih, kao i razumijevanja i logike, donose vlastite zakljucke o svemu i onda se ponasaju i djeluju u skladu s tim.
Neinteligentni uvijek i samo slijede i slijepo slusaju druge, pogotovo ono sto ne razumiju, i nece se ni potruditi da nauce i shvate.
- HardcoreMX
#4294 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
-U, što si ti bijesan,da nećeš ujesti.Ovo što si ti napisao naslikava najcrnje vrijeme komunizma i diktature,totalitarizam.Ti ne znaš drugačije o vjeri ,a da nećeš vrijedjati i to ti je uvijek i jedini „argument“ bio.Kakva užasna prejudiciranja i netrepeljivost ti radiš i postiraš.Svrstavaš sam nekoga u toreve sljedbenika,a drugima prebacuješ to isto,ne trpiš tudja mišljenja ni pod razno,a navodno ne slijediš jednoumlje.Bio si i ostao kralj demagogije.I emotikona.
-Uostalom,uvijek se gleda ko priča,a ne šta priča,čiji si ti klon klonova,sudeći po godinama registracije nikova sa kojima sam ovdje komunicirao,može se lako raspoznati jedna lijepa hronologija banova,odnosno tvojih multi akaunta.Od tvoje „znanosti“ sam jedino vidio gnusne predrasude,insinuacije,vrijedjanje,etiketiranje slično kao i ovaj put,od pismenosti i navodno dječijeg humora,što reći za nekoga poput tebe koji konstantno„komunicira“ sa hrpom smajlija,a i nick mi ne znaš ispravno navesti.Ti si se definitivno na ovom pdf i u pogledu religije i u pogledu znanosti totalno izgubio.
-Takodjer koje fobije imaš od nas mladjih,nije jasno,jer je upadljivo da rado vrijedjas sudiskutante i na toj bazi,u smislu mladi,zeleni studenti,neiskusni itd.Sebe osobno uopće ne vidim kao nekog zadrtog vjernika,čak kad vidim neke konvertite koliko drže do Islama,stid me reći da sam ja rodjen u njemu.Ali da ti impliciram,tvojom omiljenom poštapalicom, da ti jednostavno tvojim impliciranjem,tvojim arogantnim,intrigantnim,iritantno napadačkim pisanjem prosto tjeraš čovjeka ,da htio ili ne htio, mora vjerovati.Čiko Dozeru,ti svojim neznanstvenim pisanjem i argumentisanjem jednostavno tjeraš čovjeka ka logičkom zaključku da Bog mora da postoji.Ateizam je jednostavno jedan od najboljih dokaza za vjernika. No,za razliku od tvog stava,moja vjera tebi ne zabranjuje da vjeruješ u vanzemaljce ili jednostavno drugačije.
-Uostalom,uvijek se gleda ko priča,a ne šta priča,čiji si ti klon klonova,sudeći po godinama registracije nikova sa kojima sam ovdje komunicirao,može se lako raspoznati jedna lijepa hronologija banova,odnosno tvojih multi akaunta.Od tvoje „znanosti“ sam jedino vidio gnusne predrasude,insinuacije,vrijedjanje,etiketiranje slično kao i ovaj put,od pismenosti i navodno dječijeg humora,što reći za nekoga poput tebe koji konstantno„komunicira“ sa hrpom smajlija,a i nick mi ne znaš ispravno navesti.Ti si se definitivno na ovom pdf i u pogledu religije i u pogledu znanosti totalno izgubio.
-Takodjer koje fobije imaš od nas mladjih,nije jasno,jer je upadljivo da rado vrijedjas sudiskutante i na toj bazi,u smislu mladi,zeleni studenti,neiskusni itd.Sebe osobno uopće ne vidim kao nekog zadrtog vjernika,čak kad vidim neke konvertite koliko drže do Islama,stid me reći da sam ja rodjen u njemu.Ali da ti impliciram,tvojom omiljenom poštapalicom, da ti jednostavno tvojim impliciranjem,tvojim arogantnim,intrigantnim,iritantno napadačkim pisanjem prosto tjeraš čovjeka ,da htio ili ne htio, mora vjerovati.Čiko Dozeru,ti svojim neznanstvenim pisanjem i argumentisanjem jednostavno tjeraš čovjeka ka logičkom zaključku da Bog mora da postoji.Ateizam je jednostavno jedan od najboljih dokaza za vjernika. No,za razliku od tvog stava,moja vjera tebi ne zabranjuje da vjeruješ u vanzemaljce ili jednostavno drugačije.
- Zaitsev
#4295 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Nauka potvrdila postojanje dinosaurusa prije cca 120 miliona godina. Ima li u Kur'anu išta o tome?
- shbc
#4296 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Stvarno? "Mora da pijes duhove"... To je najbolje cega si se mogao sjetiti?HardcoreMX wrote:-Ne znam koliko su ti navedeni duhoviti,ali ti si stvarno duhovit,mora da piješ duhove pa ti je od toga.shbc wrote: p.s. Slijedeci put dovi za smisao za humor. I Purgeri su mi duhoviti pored tebe.
- HardcoreMX
#4297 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Pa je li ima drugo objašnjenje za toliki humor kod tebe?
ON:Jesi i sa matematikom kao i sa humorom?Da li je matematika program sam za sebe da tako kažemo,kako objasniti simetriju,itd.,naravno i za druge vrijedi pitanje,odnosno pitanja koja će se sama od sebe postavljati..
ON:Jesi i sa matematikom kao i sa humorom?Da li je matematika program sam za sebe da tako kažemo,kako objasniti simetriju,itd.,naravno i za druge vrijedi pitanje,odnosno pitanja koja će se sama od sebe postavljati..
- shbc
#4298 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Nista... Evo upisah se od smijeha. Kakav fazon jebote. Mora da pijes duhove... Kako originalno i zanimljivo.
-
belfy
#4299 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
samo da stavim na Poslovicu dana: "ko sa djecom spava - zapisan se budi."
- shbc
#4300 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Nije da nisi upravu. Sam sam kriv.belfy wrote:samo da stavim na Poslovicu dana: "ko sa djecom spava - zapisan se budi."