Nije cudno, vec je sega procitati.Dead Man Walking wrote:Makedonac covjek, sta je toliko cudno?
Premijer liga BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- BHF_Manijak
#4276 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
-
celava_dlaka
#4277 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Radnik iz Bjeljine uzima titulu i pisa po sirotinji 
- shbc
#4279 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Naravno. Prvi favorit za tituludirektni wrote:Nakon 15 kola Zrinjski, nakon 18 Široki, a na kraju sezone Željo.Reglan wrote:Sta mislite ko ce biti jesenji sampion nakon 15 kola?
- BHF_Manijak
#4280 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Cudi me da dosad niko nije pokrenuo mjerenje "ciji je veci" u posjeti...
Fantasticne brojke. 
- Šibicar
#4281 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Pa zar je moguće da na Koševu nije pao rekord sezone,jer je mene izvjesni forumaš max bunker ubjedjivao kako oni sa Veležom igraju najveći derbi naše lige.BHF_Manijak wrote:Cudi me da dosad niko nije pokrenuo mjerenje "ciji je veci" u posjeti...Fantasticne brojke.
- Logovan
#4282 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Nemoj započinjati oko toga tako ti Boga dragog.BHF_Manijak wrote:Cudi me da dosad niko nije pokrenuo mjerenje "ciji je veci" u posjeti...Fantasticne brojke.
Treba banove dijeliti za tu priču.
- jeza u ledja
#4283 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Poceo je hrasno. A evo vi nastavljate.BHF_Manijak wrote:Cudi me da dosad niko nije pokrenuo mjerenje "ciji je veci" u posjeti...Fantasticne brojke.
- BHF_Manijak
#4284 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Kakvo pocinjanje, samo hocu reci (svaki put) da se qrce i jedni i drugi, a kiturina je posjeta, mizerna, jadna i bijedna. Ali mnooogo je tu i do macehinskog odnosa Saveza spram ligi, fuj.Logovan wrote:Nemoj započinjati oko toga tako ti Boga dragog.BHF_Manijak wrote:Cudi me da dosad niko nije pokrenuo mjerenje "ciji je veci" u posjeti...Fantasticne brojke.
![]()
Treba banove dijeliti za tu priču.
@Jez, ne, upravo suprotno. Hocu reci koliko je idiotska rasprava.
- Logovan
#4285 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Pa ovaj put niko se nije kurcio. Ustvari, ima vec par kola da se niko nije hvalio posjetom. Ne pamtim kada sam zadnji put procitao nesto oko posjete.BHF_Manijak wrote: Kakvo pocinjanje, samo hocu reci (svaki put) da se qrce i jedni i drugi, a kiturina je posjeta, mizerna, jadna i bijedna. Ali mnooogo je tu i do macehinskog odnosa Saveza spram ligi, fuj.
@Jez, ne, upravo suprotno. Hocu reci koliko je idiotska rasprava.
- BHF_Manijak
#4286 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Doslo iz guzice u glavu.
Podhitno se nesto mora uraditi po tom pitanju, ovo je vise ocajno. Iz kola u kolo... Ali ce opet poglavice iz saveza reci "gluposti". 
-
todd_smith
#4287 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Neka nas je 100, to je 100 vise nego ostali.

-
sumirprimus
#4288 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
zar u ovoj kukuruz ligi nije najbitniji izlaz u evropu i evropske utakmice?todd_smith wrote:Neka nas je 100, to je 100 vise nego ostali.
![]()
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#4289 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
(VIDEO) Mulalić: Rezultat pored ovakvog odnosa i rada mora doći
http://sport1.ba/video-mulalic-rezultat ... mora-doci/
-
ibizza
#4290 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
A sta uraditi? Da li su novi stadioni rjesenje? Cijene ulaznica?BHF_Manijak wrote:Doslo iz guzice u glavu.Podhitno se nesto mora uraditi po tom pitanju, ovo je vise ocajno. Iz kola u kolo... Ali ce opet poglavice iz saveza reci "gluposti".
Ja ipak mislim da ovu raju boli neka stvar za Premijer ligom i da svakim danom ima vise "navijaca" Barce, Reala, Bajerna, a sve manje i manje ovih derbi/evropa navijaca, tako da na kraju ostane nas 2-3 milje na Kosevu i Grbavici.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4291 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
I to je vise izlizana prica. Vazda je neko drugi kriv.ibizza wrote:A sta uraditi? Da li su novi stadioni rjesenje? Cijene ulaznica?BHF_Manijak wrote:Doslo iz guzice u glavu.Podhitno se nesto mora uraditi po tom pitanju, ovo je vise ocajno. Iz kola u kolo... Ali ce opet poglavice iz saveza reci "gluposti".
Ja ipak mislim da ovu raju boli neka stvar za Premijer ligom i da svakim danom ima vise "navijaca" Barce, Reala, Bajerna, a sve manje i manje ovih derbi/evropa navijaca, tako da na kraju ostane nas 2-3 milje na Kosevu i Grbavici.
Nema para. Prvo nema narod para, onda nemaju klubovi para, a citava liga bi se mogla zvati kokuz liga. Savez kad se docepao para, sta je uradio? Nista. Nisu ni feninga ulozili da se stvari maknu s mrtve tacke u ovoj ligi.
I znam, sad ces reci, cuj nema narod para, a pusi, pije, jede, hoda se....ma ne stoji to, odlazak na utakmicu je luksuz, pogotovo ovdje kod nas. Jos kad uzmes kvalitet koji se uglavnom nudi za ono sto se placa, onda je sve jasno.
Eto konkretno Sarajevo, dok su evropske utakmice, posjeta i vise nego odlicna (dobro, ima i dosta dijaspore tad), onda kad je frka pred kraj sezone, isto tako odlicna posjeta i za derbi. Ostalo uglavnom tankosava. Dakle, pusti ti navijace Barce i Reala, treba se raditi na popularizaciji lige, klubova, na podizanju kvaliteta i interesantnosti. Ovo ispadne izlizana floskula, ono neki filmadzija snimio neko sranje i poceo se jaditi kako ljudi vise ne razumiju umjetnost, kako gledaju neke moderne gluposti, a njegovo sranje od filma niko nece....zato sto je sranje
Tako i nasa liga, ne mozes prozivati narod sto ne dolazi na utakmice, malo je onih koji hoce da gledaju cirkus.
Znam, vjernost klubu, odanost, gleda se i kad je lose, bla bla....pusti ti to, zivotna realnost je puno drugacija.
Kad u ovu ligu budu dolazili bar solidni fudbaleri, kad ne bude 8. svjetsko cudo sto se Cimirot prodao za 1 M+ novaca, kad sve to koliko toliko bude na nivou, bice i gledaoca vise. Do tad ostaje tjesenje kukanjem.
- Charuga
- Globalni moderator
#4292 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Što mi je poznat glas od 02:03 ...Velkoski wrote:(VIDEO) Mulalić: Rezultat pored ovakvog odnosa i rada mora doći
-
LSD
#4293 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Nema to veze sa parama koliko to predstavljaš....nije nam životni standard ko u Biafri ili Somaliji, pa da se ne može izdvojiti 5 KM za utakmicu svog kluba....pusti to ba
Ibizza je u pravu, bar u jednom - a to je da je sve više navijaca inostranih kubova i da postoje neka određena grupa bolesnika od 2 milje koja ce dolaziti uvijek taman čuskije padale sa neba, ali to nas dovodi do zakljucka da raja generalno ne voli svoje domace klubove....radije ce ostati kuci i gledati englesku/špansku/njemacku ligu nego podici guzicu i doci podržati svoj klub....dakle, lažemo se da samo nekakvi navijaci, a realnost i prosjek nas uvijek demantuju
Ima tu i kategorija "derbi navijaca" koja dođu samo kad su jace utakmice (ne samo sarajevski derbi, vec i evropske ili derbije kola). To nije pouzdana kategorija.
Ibizza je u pravu, bar u jednom - a to je da je sve više navijaca inostranih kubova i da postoje neka određena grupa bolesnika od 2 milje koja ce dolaziti uvijek taman čuskije padale sa neba, ali to nas dovodi do zakljucka da raja generalno ne voli svoje domace klubove....radije ce ostati kuci i gledati englesku/špansku/njemacku ligu nego podici guzicu i doci podržati svoj klub....dakle, lažemo se da samo nekakvi navijaci, a realnost i prosjek nas uvijek demantuju
Ima tu i kategorija "derbi navijaca" koja dođu samo kad su jace utakmice (ne samo sarajevski derbi, vec i evropske ili derbije kola). To nije pouzdana kategorija.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#4294 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Zajebaji gaCharuga wrote:Što mi je poznat glas od 02:03 ...Velkoski wrote:(VIDEO) Mulalić: Rezultat pored ovakvog odnosa i rada mora doći
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4295 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
A vidi, ne moze mnogi izdvojiti 4-5 KM za kutiju cigareta, pa pusi.LSD wrote:Nema to veze sa parama koliko to predstavljaš....nije nam životni standard ko u Biafri ili Somaliji, pa da se ne može izdvojiti 5 KM za utakmicu svog kluba....pusti to ba![]()
Nisam ni naveo da je standard kao u Somaliji, ali nije ni neki evropski, ni blizu prosjeka.
Uglavnom, da se ne ponavljam, nisi shvatio sta sam htio napisati. S druge strane, napisao si slicno kao i tvoj prethodnik kojeg sam replicirao.
Gledao bi mnogi Zelju, Sarajevo, Slobodu, Celik....radije nego tamo neki Real Madrid, Barcu, Bayern, ali, ljudi, hajmo biti realni, uglavnom se nema sta vidjeti. Tacno je da samo oni najzagrizeniji idu na gro utakmica, ali ako hocemo da imamo bar neku normalnu posjetu stadiona, ne moze se vise prosipati ta socijala ''ides jer volis klub''. Ma nahvatacemo qrac tako ikoga da dodje na stadion. Nisu ni po evropskim stadionima sve najzagrizeniji navijaci, nego je upravo najvise onih koji dolaze tu jer je klub popularan, jer dobro igraju, jer se igraju utakmice sa dobrim protivnicima....
-
ibizza
#4296 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Koje crne pare? Pa ja znam 100-tinjak osoba koji "navijaju" za Sarajevo a imaju vise para od 98% ljudi koji su redovni na Koševu. Jednostavno, mrsko im je ici na Koševo, radije odu u teretanu, u grad, na izlet, ali Kosevo zaobilaze u sirokom luku. Naravno, svi su simpatizeri velikih klubova, pa kad dodje utorak i srijeda, obavezno se statusi pucaju po fejsu, dok sa druge strane Sarajevo moze imati 5 uvezanih pobjeda, oni ni jedan status o tome nece napisati.Tomahawk11 wrote:I to je vise izlizana prica. Vazda je neko drugi kriv.ibizza wrote:A sta uraditi? Da li su novi stadioni rjesenje? Cijene ulaznica?BHF_Manijak wrote:Doslo iz guzice u glavu.Podhitno se nesto mora uraditi po tom pitanju, ovo je vise ocajno. Iz kola u kolo... Ali ce opet poglavice iz saveza reci "gluposti".
Nema para. Prvo nema narod para, onda nemaju klubovi para, a citava liga bi se mogla zvati kokuz liga. Savez kad se docepao para, sta je uradio? Nista. Nisu ni feninga ulozili da se stvari maknu s mrtve tacke u ovoj ligi.
I znam, sad ces reci, cuj nema narod para, a pusi, pije, jede, hoda se....ma ne stoji to, odlazak na utakmicu je luksuz, pogotovo ovdje kod nas. Jos kad uzmes kvalitet koji se uglavnom nudi za ono sto se placa, onda je sve jasno.
Eto konkretno Sarajevo, dok su evropske utakmice, posjeta i vise nego odlicna (dobro, ima i dosta dijaspore tad), onda kad je frka pred kraj sezone, isto tako odlicna posjeta i za derbi. Ostalo uglavnom tankosava. Dakle, pusti ti navijace Barce i Reala, treba se raditi na popularizaciji lige, klubova, na podizanju kvaliteta i interesantnosti. Ovo ispadne izlizana floskula, ono neki filmadzija snimio neko sranje i poceo se jaditi kako ljudi vise ne razumiju umjetnost, kako gledaju neke moderne gluposti, a njegovo sranje od filma niko nece....zato sto je sranjeal on ne da reci.
Tako i nasa liga, ne mozes prozivati narod sto ne dolazi na utakmice, malo je onih koji hoce da gledaju cirkus.
Znam, vjernost klubu, odanost, gleda se i kad je lose, bla bla....pusti ti to, zivotna realnost je puno drugacija.
Kad u ovu ligu budu dolazili bar solidni fudbaleri, kad ne bude 8. svjetsko cudo sto se Cimirot prodao za 1 M+ novaca, kad sve to koliko toliko bude na nivou, bice i gledaoca vise. Do tad ostaje tjesenje kukanjem.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4297 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
@ibizza, je li bas problem u tih 100-njak snobova? Ima ovaj grad malo vise stanovnika, sta je sa ostalim potencijalnim navijacima/gledaocima? Sta je sa onima iz blize/dalje okoline Sarajeva?
Novac kao problem sam naveo iz drugog razloga. Mi smo zemlja koja se vodi cijenom kao argumentom, nikako kvalitetom. E, kad su utakmice u pitanju, vjeruj da je tu obrnuto. Priznat ces i sam koliko se vise pompe diglo oko posljednjih nekoliko utakmica Sarajeva krajem proslog prvenstva. Sarajevo kandidat za prvaka, dolaze atraktivni protivnici (u tom momentu). Uzmi utakmicu sa Zrinjskim s kraja prosle sezone i ovu s pocetka ove. Posjeta nebo i zemlja. Mozes ti zvati kako hoces one koji dolaze na bitne, evropske, derbi utakmice, ali ostaje cinjenica da trebas raditi na tome da bude zanimljivo da bi tribine bile sto punije.
A to sto si naveo....to je tacno. Ljudi radije biraju bilo sta drugo nego odlazak na fudbalsku utakmicu. A opet iz razloga gore navedenih.
Novac kao problem sam naveo iz drugog razloga. Mi smo zemlja koja se vodi cijenom kao argumentom, nikako kvalitetom. E, kad su utakmice u pitanju, vjeruj da je tu obrnuto. Priznat ces i sam koliko se vise pompe diglo oko posljednjih nekoliko utakmica Sarajeva krajem proslog prvenstva. Sarajevo kandidat za prvaka, dolaze atraktivni protivnici (u tom momentu). Uzmi utakmicu sa Zrinjskim s kraja prosle sezone i ovu s pocetka ove. Posjeta nebo i zemlja. Mozes ti zvati kako hoces one koji dolaze na bitne, evropske, derbi utakmice, ali ostaje cinjenica da trebas raditi na tome da bude zanimljivo da bi tribine bile sto punije.
A to sto si naveo....to je tacno. Ljudi radije biraju bilo sta drugo nego odlazak na fudbalsku utakmicu. A opet iz razloga gore navedenih.
- ZonFon
#4298 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Problem je u drustvu, nema kulture odlaska na utakmice, tacnije na kulturno-sportske manifestacije (kino, pozoriste, fudbal, sajmovi npr. knjiga itd, kosarka, tenis, rukomet, festivali...) zato ima kultura odlaska na acu pejovica, daru bubamaru, zvijeezde hajata/granda/obn/pinka itd i sl.
- Norman
#4299 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Pametno, nego šta! Dobro je primijetio koje su to najbolje ekipe u državi.direktni wrote:Pametno razmišljanje.Velkoski wrote:(VIDEO) Mulalić: Rezultat pored ovakvog odnosa i rada mora doći
Zamolio bih samo bolje poznavaoce postavke igre i taktike, da mi objasne šta je to tačno "sticaj neobjektivnih okolnosti"?
I šta veli: "Nisam indirektno mogao učestvovati u vođenju ekipe..."
-
ibizza
#4300 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Drug, ja znam 100-tinja, ti znas 100-tinjak, i svako od nas zna takvih slucajeva bruku, kad u konacnici pogledas dobijes da nas ima 3000 na utakmici. A kako si i rekao, proslu zezonu smo 4 tekme na Kosevu imali gdje je bilo na svakoj preko 8-9 hiljada. Vidis, to ti je dokaz da raja ima pare, ali nema atraktivnih tekmi, a nece ih ni biti dok na svakoj utakmici ne bude bar 10 hiljada ljudi. To ce privuci sponzore, a na osnovu toga klubovi ce da dovode bolje i kvalitetnije igrace, pravit ce se kvaliutetniji sadrzaj na samoj utakmici itd.Tomahawk11 wrote:@ibizza, je li bas problem u tih 100-njak snobova? Ima ovaj grad malo vise stanovnika, sta je sa ostalim potencijalnim navijacima/gledaocima? Sta je sa onima iz blize/dalje okoline Sarajeva?