Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
BHF_Manijak

#4276 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by BHF_Manijak »

Dead Man Walking wrote:Makedonac covjek, sta je toliko cudno?
Nije cudno, vec je sega procitati. :mrgreen: :mrgreen:
celava_dlaka

#4277 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by celava_dlaka »

Radnik iz Bjeljine uzima titulu i pisa po sirotinji :skoljka:
maraccana

#4278 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by maraccana »

shbc

#4279 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by shbc »

direktni wrote:
Reglan wrote:Sta mislite ko ce biti jesenji sampion nakon 15 kola?
Nakon 15 kola Zrinjski, nakon 18 Široki, a na kraju sezone Željo.
Naravno. Prvi favorit za titulu :skoljka:
BHF_Manijak

#4280 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by BHF_Manijak »

Cudi me da dosad niko nije pokrenuo mjerenje "ciji je veci" u posjeti... :zzzz: Fantasticne brojke. :oops:
Šibicar

#4281 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Šibicar »

BHF_Manijak wrote:Cudi me da dosad niko nije pokrenuo mjerenje "ciji je veci" u posjeti... :zzzz: Fantasticne brojke. :oops:
Pa zar je moguće da na Koševu nije pao rekord sezone,jer je mene izvjesni forumaš max bunker ubjedjivao kako oni sa Veležom igraju najveći derbi naše lige. :mrgreen:
Logovan

#4282 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Logovan »

BHF_Manijak wrote:Cudi me da dosad niko nije pokrenuo mjerenje "ciji je veci" u posjeti... :zzzz: Fantasticne brojke. :oops:
Nemoj započinjati oko toga tako ti Boga dragog. :D

Treba banove dijeliti za tu priču. :D
jeza u ledja

#4283 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by jeza u ledja »

Poceo je hrasno. A evo vi nastavljate. :roll:
BHF_Manijak

#4284 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by BHF_Manijak »

Logovan wrote:
Nemoj započinjati oko toga tako ti Boga dragog. :D

Treba banove dijeliti za tu priču. :D
Kakvo pocinjanje, samo hocu reci (svaki put) da se qrce i jedni i drugi, a kiturina je posjeta, mizerna, jadna i bijedna. Ali mnooogo je tu i do macehinskog odnosa Saveza spram ligi, fuj.

@Jez, ne, upravo suprotno. Hocu reci koliko je idiotska rasprava.
Logovan

#4285 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Logovan »

BHF_Manijak wrote: Kakvo pocinjanje, samo hocu reci (svaki put) da se qrce i jedni i drugi, a kiturina je posjeta, mizerna, jadna i bijedna. Ali mnooogo je tu i do macehinskog odnosa Saveza spram ligi, fuj.

@Jez, ne, upravo suprotno. Hocu reci koliko je idiotska rasprava.
Pa ovaj put niko se nije kurcio. Ustvari, ima vec par kola da se niko nije hvalio posjetom. Ne pamtim kada sam zadnji put procitao nesto oko posjete.
BHF_Manijak

#4286 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by BHF_Manijak »

Doslo iz guzice u glavu. :) Podhitno se nesto mora uraditi po tom pitanju, ovo je vise ocajno. Iz kola u kolo... Ali ce opet poglavice iz saveza reci "gluposti". :oops:
todd_smith

#4287 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by todd_smith »

Neka nas je 100, to je 100 vise nego ostali.

:skoljka: :evil:
sumirprimus

#4288 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by sumirprimus »

todd_smith wrote:Neka nas je 100, to je 100 vise nego ostali.

:skoljka: :evil:
zar u ovoj kukuruz ligi nije najbitniji izlaz u evropu i evropske utakmice?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4289 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Velkoski »

(VIDEO) Mulalić: Rezultat pored ovakvog odnosa i rada mora doći

http://sport1.ba/video-mulalic-rezultat ... mora-doci/
ibizza

#4290 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by ibizza »

BHF_Manijak wrote:Doslo iz guzice u glavu. :) Podhitno se nesto mora uraditi po tom pitanju, ovo je vise ocajno. Iz kola u kolo... Ali ce opet poglavice iz saveza reci "gluposti". :oops:
A sta uraditi? Da li su novi stadioni rjesenje? Cijene ulaznica?
Ja ipak mislim da ovu raju boli neka stvar za Premijer ligom i da svakim danom ima vise "navijaca" Barce, Reala, Bajerna, a sve manje i manje ovih derbi/evropa navijaca, tako da na kraju ostane nas 2-3 milje na Kosevu i Grbavici.
Tomahawk11
Globalni moderator

#4291 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Tomahawk11 »

ibizza wrote:
BHF_Manijak wrote:Doslo iz guzice u glavu. :) Podhitno se nesto mora uraditi po tom pitanju, ovo je vise ocajno. Iz kola u kolo... Ali ce opet poglavice iz saveza reci "gluposti". :oops:
Ja ipak mislim da ovu raju boli neka stvar za Premijer ligom i da svakim danom ima vise "navijaca" Barce, Reala, Bajerna, a sve manje i manje ovih derbi/evropa navijaca, tako da na kraju ostane nas 2-3 milje na Kosevu i Grbavici.
I to je vise izlizana prica. Vazda je neko drugi kriv.
Nema para. Prvo nema narod para, onda nemaju klubovi para, a citava liga bi se mogla zvati kokuz liga. Savez kad se docepao para, sta je uradio? Nista. Nisu ni feninga ulozili da se stvari maknu s mrtve tacke u ovoj ligi.
I znam, sad ces reci, cuj nema narod para, a pusi, pije, jede, hoda se....ma ne stoji to, odlazak na utakmicu je luksuz, pogotovo ovdje kod nas. Jos kad uzmes kvalitet koji se uglavnom nudi za ono sto se placa, onda je sve jasno.
Eto konkretno Sarajevo, dok su evropske utakmice, posjeta i vise nego odlicna (dobro, ima i dosta dijaspore tad), onda kad je frka pred kraj sezone, isto tako odlicna posjeta i za derbi. Ostalo uglavnom tankosava. Dakle, pusti ti navijace Barce i Reala, treba se raditi na popularizaciji lige, klubova, na podizanju kvaliteta i interesantnosti. Ovo ispadne izlizana floskula, ono neki filmadzija snimio neko sranje i poceo se jaditi kako ljudi vise ne razumiju umjetnost, kako gledaju neke moderne gluposti, a njegovo sranje od filma niko nece....zato sto je sranje :D al on ne da reci.
Tako i nasa liga, ne mozes prozivati narod sto ne dolazi na utakmice, malo je onih koji hoce da gledaju cirkus.
Znam, vjernost klubu, odanost, gleda se i kad je lose, bla bla....pusti ti to, zivotna realnost je puno drugacija.
Kad u ovu ligu budu dolazili bar solidni fudbaleri, kad ne bude 8. svjetsko cudo sto se Cimirot prodao za 1 M+ novaca, kad sve to koliko toliko bude na nivou, bice i gledaoca vise. Do tad ostaje tjesenje kukanjem.
Charuga
Globalni moderator

#4292 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Charuga »

Velkoski wrote:(VIDEO) Mulalić: Rezultat pored ovakvog odnosa i rada mora doći

Što mi je poznat glas od 02:03 ... :mrgreen:
LSD

#4293 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by LSD »

Nema to veze sa parama koliko to predstavljaš....nije nam životni standard ko u Biafri ili Somaliji, pa da se ne može izdvojiti 5 KM za utakmicu svog kluba....pusti to ba ;-)

Ibizza je u pravu, bar u jednom - a to je da je sve više navijaca inostranih kubova i da postoje neka određena grupa bolesnika od 2 milje koja ce dolaziti uvijek taman čuskije padale sa neba, ali to nas dovodi do zakljucka da raja generalno ne voli svoje domace klubove....radije ce ostati kuci i gledati englesku/špansku/njemacku ligu nego podici guzicu i doci podržati svoj klub....dakle, lažemo se da samo nekakvi navijaci, a realnost i prosjek nas uvijek demantuju
Ima tu i kategorija "derbi navijaca" koja dođu samo kad su jace utakmice (ne samo sarajevski derbi, vec i evropske ili derbije kola). To nije pouzdana kategorija.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4294 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Velkoski »

Charuga wrote:

Što mi je poznat glas od 02:03 ... :mrgreen:
Zajebaji ga :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#4295 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Tomahawk11 »

LSD wrote:Nema to veze sa parama koliko to predstavljaš....nije nam životni standard ko u Biafri ili Somaliji, pa da se ne može izdvojiti 5 KM za utakmicu svog kluba....pusti to ba ;-)

Ibizza je u pravu, bar u jednom - a to je da je sve više navijaca inostranih kubova i da postoje neka određena grupa bolesnika od 2 milje koja ce dolaziti uvijek taman čuskije padale sa neba, ali to nas dovodi do zakljucka da raja generalno ne voli svoje domace klubove....radije ce ostati kuci i gledati englesku/špansku/njemacku ligu nego podici guzicu i doci podržati svoj klub....dakle, lažemo se da samo nekakvi navijaci, a realnost i prosjek nas uvijek demantuju
Ima tu i kategorija "derbi navijaca" koja dođu samo kad su jace utakmice (ne samo sarajevski derbi, vec i evropske ili derbije kola). To nije pouzdana kategorija.
A vidi, ne moze mnogi izdvojiti 4-5 KM za kutiju cigareta, pa pusi.
Nisam ni naveo da je standard kao u Somaliji, ali nije ni neki evropski, ni blizu prosjeka.
Uglavnom, da se ne ponavljam, nisi shvatio sta sam htio napisati. S druge strane, napisao si slicno kao i tvoj prethodnik kojeg sam replicirao.
Gledao bi mnogi Zelju, Sarajevo, Slobodu, Celik....radije nego tamo neki Real Madrid, Barcu, Bayern, ali, ljudi, hajmo biti realni, uglavnom se nema sta vidjeti. Tacno je da samo oni najzagrizeniji idu na gro utakmica, ali ako hocemo da imamo bar neku normalnu posjetu stadiona, ne moze se vise prosipati ta socijala ''ides jer volis klub''. Ma nahvatacemo qrac tako ikoga da dodje na stadion. Nisu ni po evropskim stadionima sve najzagrizeniji navijaci, nego je upravo najvise onih koji dolaze tu jer je klub popularan, jer dobro igraju, jer se igraju utakmice sa dobrim protivnicima....
ibizza

#4296 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by ibizza »

Tomahawk11 wrote:
ibizza wrote:
I to je vise izlizana prica. Vazda je neko drugi kriv.
Nema para. Prvo nema narod para, onda nemaju klubovi para, a citava liga bi se mogla zvati kokuz liga. Savez kad se docepao para, sta je uradio? Nista. Nisu ni feninga ulozili da se stvari maknu s mrtve tacke u ovoj ligi.
I znam, sad ces reci, cuj nema narod para, a pusi, pije, jede, hoda se....ma ne stoji to, odlazak na utakmicu je luksuz, pogotovo ovdje kod nas. Jos kad uzmes kvalitet koji se uglavnom nudi za ono sto se placa, onda je sve jasno.
Eto konkretno Sarajevo, dok su evropske utakmice, posjeta i vise nego odlicna (dobro, ima i dosta dijaspore tad), onda kad je frka pred kraj sezone, isto tako odlicna posjeta i za derbi. Ostalo uglavnom tankosava. Dakle, pusti ti navijace Barce i Reala, treba se raditi na popularizaciji lige, klubova, na podizanju kvaliteta i interesantnosti. Ovo ispadne izlizana floskula, ono neki filmadzija snimio neko sranje i poceo se jaditi kako ljudi vise ne razumiju umjetnost, kako gledaju neke moderne gluposti, a njegovo sranje od filma niko nece....zato sto je sranje :D al on ne da reci.
Tako i nasa liga, ne mozes prozivati narod sto ne dolazi na utakmice, malo je onih koji hoce da gledaju cirkus.
Znam, vjernost klubu, odanost, gleda se i kad je lose, bla bla....pusti ti to, zivotna realnost je puno drugacija.
Kad u ovu ligu budu dolazili bar solidni fudbaleri, kad ne bude 8. svjetsko cudo sto se Cimirot prodao za 1 M+ novaca, kad sve to koliko toliko bude na nivou, bice i gledaoca vise. Do tad ostaje tjesenje kukanjem.
Koje crne pare? Pa ja znam 100-tinjak osoba koji "navijaju" za Sarajevo a imaju vise para od 98% ljudi koji su redovni na Koševu. Jednostavno, mrsko im je ici na Koševo, radije odu u teretanu, u grad, na izlet, ali Kosevo zaobilaze u sirokom luku. Naravno, svi su simpatizeri velikih klubova, pa kad dodje utorak i srijeda, obavezno se statusi pucaju po fejsu, dok sa druge strane Sarajevo moze imati 5 uvezanih pobjeda, oni ni jedan status o tome nece napisati.
Tomahawk11
Globalni moderator

#4297 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Tomahawk11 »

@ibizza, je li bas problem u tih 100-njak snobova? Ima ovaj grad malo vise stanovnika, sta je sa ostalim potencijalnim navijacima/gledaocima? Sta je sa onima iz blize/dalje okoline Sarajeva?
Novac kao problem sam naveo iz drugog razloga. Mi smo zemlja koja se vodi cijenom kao argumentom, nikako kvalitetom. E, kad su utakmice u pitanju, vjeruj da je tu obrnuto. Priznat ces i sam koliko se vise pompe diglo oko posljednjih nekoliko utakmica Sarajeva krajem proslog prvenstva. Sarajevo kandidat za prvaka, dolaze atraktivni protivnici (u tom momentu). Uzmi utakmicu sa Zrinjskim s kraja prosle sezone i ovu s pocetka ove. Posjeta nebo i zemlja. Mozes ti zvati kako hoces one koji dolaze na bitne, evropske, derbi utakmice, ali ostaje cinjenica da trebas raditi na tome da bude zanimljivo da bi tribine bile sto punije.
A to sto si naveo....to je tacno. Ljudi radije biraju bilo sta drugo nego odlazak na fudbalsku utakmicu. A opet iz razloga gore navedenih.
ZonFon

#4298 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by ZonFon »

Problem je u drustvu, nema kulture odlaska na utakmice, tacnije na kulturno-sportske manifestacije (kino, pozoriste, fudbal, sajmovi npr. knjiga itd, kosarka, tenis, rukomet, festivali...) zato ima kultura odlaska na acu pejovica, daru bubamaru, zvijeezde hajata/granda/obn/pinka itd i sl.
Norman

#4299 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Norman »

direktni wrote:

Pametno razmišljanje.
Pametno, nego šta! Dobro je primijetio koje su to najbolje ekipe u državi. :thumbup:

Zamolio bih samo bolje poznavaoce postavke igre i taktike, da mi objasne šta je to tačno "sticaj neobjektivnih okolnosti"?

I šta veli: "Nisam indirektno mogao učestvovati u vođenju ekipe..." :-)
ibizza

#4300 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by ibizza »

Tomahawk11 wrote:@ibizza, je li bas problem u tih 100-njak snobova? Ima ovaj grad malo vise stanovnika, sta je sa ostalim potencijalnim navijacima/gledaocima? Sta je sa onima iz blize/dalje okoline Sarajeva?
Novac kao problem sam naveo iz drugog razloga. Mi smo zemlja koja se vodi cijenom kao argumentom, nikako kvalitetom. E, kad su utakmice u pitanju, vjeruj da je tu obrnuto. Priznat ces i sam koliko se vise pompe diglo oko posljednjih nekoliko utakmica Sarajeva krajem proslog prvenstva. Sarajevo kandidat za prvaka, dolaze atraktivni protivnici (u tom momentu). Uzmi utakmicu sa Zrinjskim s kraja prosle sezone i ovu s pocetka ove. Posjeta nebo i zemlja. Mozes ti zvati kako hoces one koji dolaze na bitne, evropske, derbi utakmice, ali ostaje cinjenica da trebas raditi na tome da bude zanimljivo da bi tribine bile sto punije.
A to sto si naveo....to je tacno. Ljudi radije biraju bilo sta drugo nego odlazak na fudbalsku utakmicu. A opet iz razloga gore navedenih.
Drug, ja znam 100-tinja, ti znas 100-tinjak, i svako od nas zna takvih slucajeva bruku, kad u konacnici pogledas dobijes da nas ima 3000 na utakmici. A kako si i rekao, proslu zezonu smo 4 tekme na Kosevu imali gdje je bilo na svakoj preko 8-9 hiljada. Vidis, to ti je dokaz da raja ima pare, ali nema atraktivnih tekmi, a nece ih ni biti dok na svakoj utakmici ne bude bar 10 hiljada ljudi. To ce privuci sponzore, a na osnovu toga klubovi ce da dovode bolje i kvalitetnije igrace, pravit ce se kvaliutetniji sadrzaj na samoj utakmici itd.
Locked