Je l' to čudo besplatno? Ja sam prije par mjeseci pokušao taj Plex na Amazon Fire Stick instalirati, ali me izbacivalo, nije htjelo da se priključi na server, meni se čini tražilo neku aktivaciju koja se plaća. Imaš li kakav savjet ili se ja jednostavno nisam snašao na Fire Sticku, jer je puno komplikovaniji od Android Boxa? I da, moguće ga je instalirati i na PlayStation.vicious wrote:Ma mislim na video player kao software, kodijev interni player, a ne poseban uređajshalla wrote:Ja nemam player već imam Kodi direktno na Sony TV tako da ti pojma nemam bil uopšte znao i mogao instalirati taj Plex![]()
Ma u posljednjih par mjeseci nisam uopšte imao vremena da nešto gledam TV ali sad ću meščini morati na neko kratko bolovanje pa sam sjeo u nedjelju da nariktam Kodi da mi ne bude dosadno![]()
Kodi i Plex su u principu slični, i jedan i drugi su nekakvi multimedia centri, samo razlika je u tome što Kodi prvenstveno radi na principu addona za online streaming sa raznih izvora, a Plex je media server za lokalnu multimediju, ali i za streamanje sa servera drugih korisnika koji ti daju pristup, i tu je kvalitet puno bolji nego streaming na Kodiju, ili recimo Terrarium, Showbox i drugim android aplikacijama.
Može se instalirati i na android tv, box, pc, šta god... i kako rekoh, ima čak i kodi addon za plex, mada on u biti nema neke posebne svrhe (osim za lakše skidanje titlova i reprodukciju videa preko kodijevog plejera).
Kodi/XBMC Media centar
Moderator: Benq
- irac300
#4276 Re: Kodi/XBMC Media centar
- vicious
#4277 Re: Kodi/XBMC Media centar
Osnovni Plex je besplatan, a mislim da se za neograničeno korištenje aplikacija za mobilne uređaje nešto plaća.irac300 wrote:Je l' to čudo besplatno? Ja sam prije par mjeseci pokušao taj Plex na Amazon Fire Stick instalirati, ali me izbacivalo, nije htjelo da se priključi na server, meni se čini tražilo neku aktivaciju koja se plaća. Imaš li kakav savjet ili se ja jednostavno nisam snašao na Fire Sticku, jer je puno komplikovaniji od Android Boxa? I da, moguće ga je instalirati i na PlayStation.vicious wrote:Ma mislim na video player kao software, kodijev interni player, a ne poseban uređajshalla wrote:Ja nemam player već imam Kodi direktno na Sony TV tako da ti pojma nemam bil uopšte znao i mogao instalirati taj Plex![]()
Ma u posljednjih par mjeseci nisam uopšte imao vremena da nešto gledam TV ali sad ću meščini morati na neko kratko bolovanje pa sam sjeo u nedjelju da nariktam Kodi da mi ne bude dosadno![]()
Kodi i Plex su u principu slični, i jedan i drugi su nekakvi multimedia centri, samo razlika je u tome što Kodi prvenstveno radi na principu addona za online streaming sa raznih izvora, a Plex je media server za lokalnu multimediju, ali i za streamanje sa servera drugih korisnika koji ti daju pristup, i tu je kvalitet puno bolji nego streaming na Kodiju, ili recimo Terrarium, Showbox i drugim android aplikacijama.
Može se instalirati i na android tv, box, pc, šta god... i kako rekoh, ima čak i kodi addon za plex, mada on u biti nema neke posebne svrhe (osim za lakše skidanje titlova i reprodukciju videa preko kodijevog plejera).
Edit: evo nađoh:
A ovo otključavanje mobilne aplikacije se plaća čini mi se 5 dolara.There are some details to get into, but the summary of “free” is simple:
The media you own is yours. Of course, we don’t charge you in any way for that.
The Plex Media Server is free to use and includes the Plex Web App.
All of our non-mobile, public apps are free. These include Amazon Fire TV, Android TV, Apple TV, Chromecast, Plex Media Player, Roku, Smart TVs, TiVo, and game consoles (PlayStation and Xbox).
Our mobile apps (Android, iOS, Windows, Windows Phone) can be used for free, but have limitations.
Until the mobile app is unlocked (through an in-app purchase or a Plex Pass subscription), video and music streamed from a Plex Media Server has a 1 minute limit, and photos will be watermarked.
Meni je na prošlom telefonu bila full aplikacija, ali da me ubiješ ne mogu se više sjetiti kako
Na pc i android tv-u je sve bez ikakvih ograničenja, i to je ono što mi je bitno.
- irac300
#4278 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ništa onda, bez mene.
Quasar za 90% sadržaja, Incursion za ostalih 10% za koje ima slabo seedersa na torrentima. 
- vicious
#4279 Re: Kodi/XBMC Media centar
A jesi li prethodno napravio account na plex.tv stranici? To moraš prvo uraditi, instalirati plex media server na pc-u, pa tek onda instalirati na fire stick 
- radiša
#4280 Re: Kodi/XBMC Media centar
Koristi li neko ovaj vavoo tv?Kao da mi radi lakse-brze od kodija...
- irac300
#4281 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ne sjećam se tačno, to sam radio prije 6,7 mjeseci, ali mislim da sam otvorio acc prvo, odradio sve predradnje, ali nije nikako htjelo da me spoji na server. Haj' baš ću narednih dana opet probati, lako je se prebacit na bolje ako budem uspio.vicious wrote:A jesi li prethodno napravio account na plex.tv stranici? To moraš prvo uraditi, instalirati plex media server na pc-u, pa tek onda instalirati na fire stick
- irac300
#4282 Re: Kodi/XBMC Media centar
To je njemačka verzija Kodija, ništa specijalno, osim što je na njemačkom jeziku. Imali su jedno vrijeme zanimljivu ponudu IPTV kanala, među kojima i ExYu programe. Sjećam se da sam Sport Klubove pratio u HD-u. Poslije se počelo zezati, tako da sam ih deinstalirao.radiša wrote:Koristi li neko ovaj vavoo tv?Kao da mi radi lakse-brze od kodija...
- radiša
#4283 Re: Kodi/XBMC Media centar
Sad se placaju kanali ali sam instalirao ovaj phoenix reborn tako da sam zadovoljan a moze se prebacit i na engleski jezik...
- irac300
#4284 Re: Kodi/XBMC Media centar
Phoenix Reborn je odličan addon što se tiče ExYu kanala, isto kao i Nevena. Imaju dosta IPTV lista koje se svakodnevno obnavljaju.radiša wrote:Sad se placaju kanali ali sam instalirao ovaj phoenix reborn tako da sam zadovoljan a moze se prebacit i na engleski jezik...
- vicious
#4285 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ma meni je super otkako sam našao par ovih free share servera. Većinom se plaćaju, ali eto ima još i dobrih dušairac300 wrote:Ne sjećam se tačno, to sam radio prije 6,7 mjeseci, ali mislim da sam otvorio acc prvo, odradio sve predradnje, ali nije nikako htjelo da me spoji na server. Haj' baš ću narednih dana opet probati, lako je se prebacit na bolje ako budem uspio.vicious wrote:A jesi li prethodno napravio account na plex.tv stranici? To moraš prvo uraditi, instalirati plex media server na pc-u, pa tek onda instalirati na fire stick

Evo recimo na ovom serveru lik ima 2359 filmova
Onda postoji nekoliko alata sa kojima možeš potpuno automatizirati download recimo serija koje pratiš (Jackett, Sonarr, Radarr...), pa sam tako ja naštimao sebi da mi skida svaku novu epizodu serija koje me zanimaju, kako se pojave na torrentima, bez ikakvog čačkanja, traženja, ručnog skidanja itd. Samo zadaš seriju, softver automatski pretražuje koje epizode ti fale i šalje na download u torrent klijentu. Isto se može napraviti i za filmove.
Naravno treba tu dosta prethodnog podešavanja, ali kad jednom namjestiš sve ide samo.
Evo recimo nekih serija koje sam skinuo u zadnje vrijeme, čekaju gledanje

- irac300
#4286 Re: Kodi/XBMC Media centar
Hvala u svakom slucaju na dijeljenju informacija.
Posvetit cu se definitivno da skontam kako funkcionise. 
-
moke_31
#4287 Re: Kodi/XBMC Media centar
Samo da kažem vezano za plex da su izbacili oficijelni addon za Kodi preko kojeg se može sa plex servera gledati sve isto kao i da imate instaliran plex na androdi boxu/Tv-u. Nalazi se u glavnom kodijevom repozitoriju u sekcijji video addons.
Bolji je od android aplikacije jer podržava podnaslove i čini mi se da je čak striming bolji nego preko aplikacije. Može se naštimati da se automatski po pokretanu kodija konektuje na server i još nekih caka. Uglavnom prava stvar
Bolji je od android aplikacije jer podržava podnaslove i čini mi se da je čak striming bolji nego preko aplikacije. Može se naštimati da se automatski po pokretanu kodija konektuje na server i još nekih caka. Uglavnom prava stvar
- shalla
#4288 Re: Kodi/XBMC Media centar
Znači samo u video add-ons nađem Plex i enable?moke_31 wrote:Samo da kažem vezano za plex da su izbacili oficijelni addon za Kodi preko kojeg se može sa plex servera gledati sve isto kao i da imate instaliran plex na androdi boxu/Tv-u. Nalazi se u glavnom kodijevom repozitoriju u sekcijji video addons.
- irac300
#4289 Re: Kodi/XBMC Media centar
moke_31 wrote:Samo da kažem vezano za plex da su izbacili oficijelni addon za Kodi preko kojeg se može sa plex servera gledati sve isto kao i da imate instaliran plex na androdi boxu/Tv-u. Nalazi se u glavnom kodijevom repozitoriju u sekcijji video addons.
- vicious
#4290 Re: Kodi/XBMC Media centar
Moraš imati plex account i instaliran plex media servershalla wrote:Znači samo u video add-ons nađem Plex i enable?moke_31 wrote:Samo da kažem vezano za plex da su izbacili oficijelni addon za Kodi preko kojeg se može sa plex servera gledati sve isto kao i da imate instaliran plex na androdi boxu/Tv-u. Nalazi se u glavnom kodijevom repozitoriju u sekcijji video addons.
https://support.plex.tv/articles/202935 ... with-plex/
https://support.plex.tv/articles/200264 ... ep-guides/
- BarbaDue
#4291 Re: Kodi/XBMC Media centar
Kako se kod vas Quasar ponaša? Kod mene haman na svakoj sekciji ili na svakom žanru se vrti 15-tak istih filmova?
- irac300
#4292 Re: Kodi/XBMC Media centar
Dok ne priznaš da su ljudi šetali po Mjesecu, nema pomoći.BarbaDue wrote:Kako se kod vas Quasar ponaša? Kod mene haman na svakoj sekciji ili na svakom žanru se vrti 15-tak istih filmova?
Šalu na stranu, ne znam iskreno. Sinoć sam baš češljao sekcije, izbacuje mi normalno filmove. Poveži ga sa trakt.tv, meni je to zakon.
-
kakavdanakneiskustvu
#4293 Re: Kodi/XBMC Media centar
kod mene na kodiju u zadnje vrijeme cesto kad hocu film pogledati dodje poruka nema dostupnih strujanja,sta mu to znaci?
-
džakailibu
#4294 Re: Kodi/XBMC Media centar
cuj dostupnih strujanja? nije ti valjda kodi na hrvatskom? not available streams, nema linkova da bi pogledao to. ja sam platio onaj real debris, mislim 30km na 6 mjeseci i nemam problema sa vecinom linkova odnosno stvari da gledam. koristim exodus i sportdevil vecinom
-
kakavdanakneiskustvu
#4295 Re: Kodi/XBMC Media centar
da,na hrvatskom je,ne kontam kako nema linkova za neke starije filmove jebemliga
- BarbaDue
#4296 Re: Kodi/XBMC Media centar
Nisam spreman priznati, grize me crv sumnjeirac300 wrote:Dok ne priznaš da su ljudi šetali po Mjesecu, nema pomoći.BarbaDue wrote:Kako se kod vas Quasar ponaša? Kod mene haman na svakoj sekciji ili na svakom žanru se vrti 15-tak istih filmova?![]()
Šalu na stranu, ne znam iskreno. Sinoć sam baš češljao sekcije, izbacuje mi normalno filmove. Poveži ga sa trakt.tv, meni je to zakon.
Šalu na stranu, meni u komedijama i recimo pod akcijama izbacuje identične filmove.
- irac300
#4297 Re: Kodi/XBMC Media centar
Nije Quasar baš podesan za takvu vrstu potrage. Ja za to koristim Incursion, a ako nađem zanimljiv naslov, onda odem u Quasar i gledam.BarbaDue wrote:Nisam spreman priznati, grize me crv sumnjeirac300 wrote:Dok ne priznaš da su ljudi šetali po Mjesecu, nema pomoći.BarbaDue wrote:Kako se kod vas Quasar ponaša? Kod mene haman na svakoj sekciji ili na svakom žanru se vrti 15-tak istih filmova?![]()
Šalu na stranu, ne znam iskreno. Sinoć sam baš češljao sekcije, izbacuje mi normalno filmove. Poveži ga sa trakt.tv, meni je to zakon.![]()
Šalu na stranu, meni u komedijama i recimo pod akcijama izbacuje identične filmove.
-
kakavdanakneiskustvu
#4298 Re: Kodi/XBMC Media centar
sinoc koji god sam film htio pogledati pojavi se poruka nema dostupnih strujanja,bar desetak ilmova,ako ne u više,u čemu je problem?
- thekupus
#4299 Re: Kodi/XBMC Media centar
i ja sam imao problem, ali bilo je do telemacha
-
kakavdanakneiskustvu
#4300 Re: Kodi/XBMC Media centar
jbg kod mene i sad isto