Dobro povlacim se..m_l wrote:Naravno da podvaljujes i tvom bezobrazluku nema kraja... cuj u Palestini pukne petarda.
Treba li jos jednom da te citiram, pisao si o prljavstini vjernika, ne pojedinaca, podvaljujes da ISIS-ovce smatramo hrabrim i humanim...
animals wrote:ovi su braca..hrabri i humani..ono, nehotice skinu glavu nekome..
kakvi su da su..istom se Bogu klanjaju..
eto u tom se ogleda sva prljavstina vjernika..
Zašto je potrebna religija?
- animals
#4276 Re: Zašto je potrebna religija?
-
Lopov-eliminator
#4277 Re: Zašto je potrebna religija?
NIN wrote:Kad je rijec o apogoletici nema gore...sad teroristi, sad tumacenje, sad percepcija, islamofobija, sad cionisti, sad ameri, sad picka materina...
...ja jos ne vidjeh muslimana u Bosni da jebe mater tim pavijanima u i oko ISIS-a, ono javno, nikog!
Koji ste vi otpaci od svijeta, za nepovjerovat!
Čemu ovakvi mrzilački stavovi prema vjernicima, stvarno nema smisla. Po čemu ste vi to drukčiji od vjernika punih mržnje poput Edouarda, apsidejzija, Chagalja, vatrogasca, pinokija i njima sličnih?animals wrote:
Cekaj opet Palestine..jebavace m....Izraelcima..
ovi su braca..hrabri i humani..ono, nehotice skinu glavu nekome..
- apsidejzi
#4278 Re: Zašto je potrebna religija?
Apsi nikoga ne mrzi samo ne da na svoje.Lopov-eliminator wrote:
Čemu ovakvi mrzilački stavovi prema vjernicima, stvarno nema smisla. Po čemu ste vi to drukčiji od vjernika punih mržnje poput Edouarda, apsidejzija, Chagalja, vatrogasca, pinokija i njima sličnih?
- S4mpion
#4279 Re: Zašto je potrebna religija?
Čime su ti još ISIS-ovci napunili glavu? Šta su ti još rekli?fatamorgana wrote:Toliko da ne dijeli istu knjigu i religiju sa njima za početak,S4mpion wrote: Koliko ti vjeruješ teroristima
Šta smo još?NIN wrote:
- S4mpion
#4280 Re: Zašto je potrebna religija?
Nađi citat gdje neko ovdje u ISIS-ovcima vidi braću? Ili opet lažeš?animals wrote:
Cekaj opet Palestine..jebavace m....Izraelcima..
ovi su braca..hrabri i humani..ono, nehotice skinu glavu nekome..
Hajde nađi nekoliko citata kako bi tvoja generalizacija imala smisla? Ili opet lažeš?
Animals, neki dan si pobjegao kad sam ti postavio pitanje, odnosno tražio od tebe da nađeš moj tekst gdje ja ovdje tvrdim da religija ima veze s Bogom:
Ne znam zašto si pobjegao, pitanje te i dalje čeka ili si lagao?S4mpion wrote:Hajde nađi tu tvrdnju?animals wrote:
Pa ti tvrdis da ima..a ja kazem religija je ljudska izmisljotina
Ovu svoju nisi dokazao.
Mnogo stvari podmećeš.
- S4mpion
#4281 Re: Zašto je potrebna religija?
Svaki put kad nešto podmetneš i slažeš, ti se povučeš, al hajd, povuci se, nije ti to ni prvi ni posljednji put.animals wrote:
Dobro povlacim se..
-
broj dva
#4282 Re: Zašto je potrebna religija?
---------NIN wrote:Kad je rijec o apogoletici nema gore...sad teroristi, sad tumacenje, sad percepcija, islamofobija, sad cionisti, sad ameri, sad picka materina...
...ja jos ne vidjeh muslimana u Bosni da jebe mater tim pavijanima u i oko ISIS-a, ono javno, nikog!
Kao antiteista kojeg je HVO poslao u bjeli svjet radi muslimanskog imena mogao bi se covjek malo i uvrjedit tim "otpaci od svjeta"
Jeste da ja prezirem religiju ali babu i nenu, mamu i sestru i druge dobre ljude koji vjeruju u islam niko ne moze prozvati otpacima od svjeta.
A zasto bi se bosanski muslimani osjecali prozvanim da osudjuju ISIS ?
Da li ja kao antiteist moram da osudjujem sve zlocine koje su pocinili ateisti / antiteisti ?
I by the way i ja i moj babo im jebemo mater, ali kako nemamo javnu tribinu to ostane medju nama....
- animals
#4283 Re: Zašto je potrebna religija?
Ma nije zbog toga..posto nisam imao vremena, na poslu sam bio, povukao sam se iz rasprave..S4mpion wrote:Svaki put kad nešto podmetneš i slažeš, ti se povučeš, al hajd, povuci se, nije ti to ni prvi ni posljednji put.animals wrote:
Dobro povlacim se..
inace zasto nekad ne odgovorim..mrzi me jednostavno, nisam raspolozen za dalju raspravu
- S4mpion
#4284 Re: Zašto je potrebna religija?
A raspoložen si kad treba lagat i podmetat.animals wrote:Ma nije zbog toga..posto nisam imao vremena, na poslu sam bio, povukao sam se iz rasprave..S4mpion wrote: Svaki put kad nešto podmetneš i slažeš, ti se povučeš, al hajd, povuci se, nije ti to ni prvi ni posljednji put.
inace zasto nekad ne odgovorim..mrzi me jednostavno, nisam raspolozen za dalju raspravu
- animals
#4285 Re: Zašto je potrebna religija?
To sa laganjem i podmetanjem samo ti vidis..sta sam lagao..S4mpion wrote:A raspoložen si kad treba lagat i podmetat.animals wrote:Ma nije zbog toga..posto nisam imao vremena, na poslu sam bio, povukao sam se iz rasprave..S4mpion wrote: Svaki put kad nešto podmetneš i slažeš, ti se povučeš, al hajd, povuci se, nije ti to ni prvi ni posljednji put.
- Ali Kemal
#4286 Re: Zašto je potrebna religija?
Ovo i jeste problem. sto se ne da na svoje, pa to se to onda malo prekoraci, pa se onda malo vise prekoraci i onda dodjemo do ciste represije gdje se jako siroko tumaci napad na "svoje", baska sto je u ovom slucaju "svoje" potpuno apsurdno u sustini.apsidejzi wrote:Apsi nikoga ne mrzi samo ne da na svoje.Lopov-eliminator wrote: Čemu ovakvi mrzilački stavovi prema vjernicima, stvarno nema smisla. Po čemu ste vi to drukčiji od vjernika punih mržnje poput Edouarda, apsidejzija, Chagalja, vatrogasca, pinokija i njima sličnih?
Pazi sad vrlo lako se od stava ne dam na svoje, dodje do ISIS-a, gdje frajeri ne daju na svoje do tacke kada zbog toga unistavaju sve pred sobom, odsijecaju glave, djevojcice pretvaraju u seks roblje i sve najgore gadarije sto postoje.
Onda imamo tu ekstremiste kao sto je sarajevoxxxxx koji sa radoscu pise kako je ISIS dobio pojacanje i slicno.
Moze li mi neko od vjernika da objasni npr vaznost odbrane like i djela Muhameda, ako vec postoji Bog i ako ce bilo ko da ide u pakao jer je npr vrijedjao Muhameda, zasto onda neki vjernik zeli da ubije nevjernika jer je rekao ovo ili ono za Muhameda?
U cemu je trik i da li vjernici vjeruju da ce ubistvom nevjernika da stvarno zarade Raj?
Ako moze konkretno
- S4mpion
#4287 Re: Zašto je potrebna religija?
Pitanja koja sam ti postavio još uvijek stoje iznad, neodgovorena.animals wrote:To sa laganjem i podmetanjem samo ti vidis..sta sam lagao..S4mpion wrote: A raspoložen si kad treba lagat i podmetat.
-
kerima1
#4288 Re: Zašto je potrebna religija?
Nin ocekuje da se neko ogradjuje sad od tih bandita tj.da se sad vjernici dokazuju da nisu oni kao ti dzihadisti.samo se glupaci moraju dokazivati nekome.broj dva wrote:---------NIN wrote:Kad je rijec o apogoletici nema gore...sad teroristi, sad tumacenje, sad percepcija, islamofobija, sad cionisti, sad ameri, sad picka materina...
Kao antiteista kojeg je HVO poslao u bjeli svjet radi muslimanskog imena mogao bi se covjek malo i uvrjedit tim "otpaci od svjeta"
Jeste da ja prezirem religiju ali babu i nenu, mamu i sestru i druge dobre ljude koji vjeruju u islam niko ne moze prozvati otpacima od svjeta.
A zasto bi se bosanski muslimani osjecali prozvanim da osudjuju ISIS ?
Da li ja kao antiteist moram da osudjujem sve zlocine koje su pocinili ateisti / antiteisti ?
I by the way i ja i moj babo im jebemo mater, ali kako nemamo javnu tribinu to ostane medju nama....
-
kerima1
#4289 Re: Zašto je potrebna religija?
Hoces da ti ja pomognem odgovoritianimals wrote:Ma nije zbog toga..posto nisam imao vremena, na poslu sam bio, povukao sam se iz rasprave..S4mpion wrote:Svaki put kad nešto podmetneš i slažeš, ti se povučeš, al hajd, povuci se, nije ti to ni prvi ni posljednji put.animals wrote:
Dobro povlacim se..
- irac300
#4290 Re: Zašto je potrebna religija?
Đe s' ba kerima, š'a ima? 
- Ali Kemal
#4291 Re: Zašto je potrebna religija?
Sada imamo znaci situaciju da se nevjernici osudjuju, a da oni koji pogresno interpretiraju vjeru pa usput pobiju na hiljade ljudi, ne moraju osudjivati.kerima1 wrote:Nin ocekuje da se neko ogradjuje sad od tih bandita tj.da se sad vjernici dokazuju da nisu oni kao ti dzihadisti.samo se glupaci moraju dokazivati nekome.
U sustini dzihadisti i obicni vjernici dijele isto religijsko ucenje, koliko god se to pokusalo negirati, a time i moje pitanje zasto se vjera kao intimna ljudska potreba izdize na drzavni i politicki nivo i represiju nad ljudima koji ne zele da budu religiozni ili zele da budu na drugi nacin, da budu pripadnici nekih drugih religija.
Problem je kada avioni koalicije bombarduju polozaje ISIS-a, dobar dio vjernika to vidi kao bombardovanje prije svega muslimana, i time se na jedan apsurdan nacin osjeca ugrozen, jer je Islam tako koncipiran, sto je mozda imalo smisla nekada, ali kako vrijeme tece, Islam sve vise dolazi u sukob sa vremenom i zbog toga sukobi na primarnom islamskom podrucju se razbuktavaju, od Avganistana pa do Alzira, jer Islam prosto nema drugog izbora, jer ne daje odgovore na pitanja koje donosi 21. stoljece, emancipaciju zene, ljudske slobode i prava, ukljucujuci i pravo na seksualno oprijedeljenje, informacionu revoluciju itd.
- S4mpion
#4292 Re: Zašto je potrebna religija?
Kako znaš da su postupci ISIS-a u skladu sa islamom?Ali Kemal wrote:Sada imamo znaci situaciju da se nevjernici osudjuju, a da oni koji pogresno interpretiraju vjeru pa usput pobiju na hiljade ljudi, ne moraju osudjivati.kerima1 wrote:Nin ocekuje da se neko ogradjuje sad od tih bandita tj.da se sad vjernici dokazuju da nisu oni kao ti dzihadisti.samo se glupaci moraju dokazivati nekome.
U sustini dzihadisti i obicni vjernici dijele isto religijsko ucenje,...
Zato što su ti oni rekli? Je li to vjeruješ teroristima?
-
kerima1
#4293 Re: Zašto je potrebna religija?
Mogu i smiju se osudjivati i jedni i drugi ako ima razlog za to,ali gneralizirati je glupost na kvadrat.
- Ali Kemal
#4294 Re: Zašto je potrebna religija?
Zasto osudjivati ljude koji ne zele da budu muslimani?kerima1 wrote:Mogu i smiju se osudjivati i jedni i drugi ako ima razlog za to,ali gneralizirati je glupost na kvadrat.
-
prenosnik
#4295 Re: Zašto je potrebna religija?
zanimljiv je sa tog stanovista film the physician, ne znam je li ko gledao, tacno govori dokad je i zasto islam bio motor i svjetlo covjecanstva, te kad se i zasto ta uloga (ili, iz teoloske perspektive-milost) premjestila van islama. inace, prica je primjenjiva na sve drustvene sisteme. danasnjem islamu kao jednoj anahronoj religiji ce, da bi uopste opstao, biti potrebna temeljita reinterpetacija.Ali Kemal wrote:Sada imamo znaci situaciju da se nevjernici osudjuju, a da oni koji pogresno interpretiraju vjeru pa usput pobiju na hiljade ljudi, ne moraju osudjivati.kerima1 wrote:Nin ocekuje da se neko ogradjuje sad od tih bandita tj.da se sad vjernici dokazuju da nisu oni kao ti dzihadisti.samo se glupaci moraju dokazivati nekome.
U sustini dzihadisti i obicni vjernici dijele isto religijsko ucenje, koliko god se to pokusalo negirati, a time i moje pitanje zasto se vjera kao intimna ljudska potreba izdize na drzavni i politicki nivo i represiju nad ljudima koji ne zele da budu religiozni ili zele da budu na drugi nacin, da budu pripadnici nekih drugih religija.
Problem je kada avioni koalicije bombarduju polozaje ISIS-a, dobar dio vjernika to vidi kao bombardovanje prije svega muslimana, i time se na jedan apsurdan nacin osjeca ugrozen, jer je Islam tako koncipiran, sto je mozda imalo smisla nekada, ali kako vrijeme tece, Islam sve vise dolazi u sukob sa vremenom i zbog toga sukobi na primarnom islamskom podrucju se razbuktavaju, od Avganistana pa do Alzira, jer Islam prosto nema drugog izbora, jer ne daje odgovore na pitanja koje donosi 21. stoljece, emancipaciju zene, ljudske slobode i prava, ukljucujuci i pravo na seksualno oprijedeljenje, informacionu revoluciju itd.
-
prenosnik
#4296 Re: Zašto je potrebna religija?
a tek to je poseban vic. jasan ajet koji kaze "nema prisile u vjeri" islamski kler tumaci da to znaci "nema prisile u vjerU", ali u vjeri ima, a ako hoces da izadjes, mozes, ali glavu ne mozes ponijeti, ona ostaje namaAli Kemal wrote:Zasto osudjivati ljude koji ne zele da budu muslimani?kerima1 wrote:Mogu i smiju se osudjivati i jedni i drugi ako ima razlog za to,ali gneralizirati je glupost na kvadrat.
- Towelie
#4297 Re: Zašto je potrebna religija?
Sad si previse banalizovao ovo. Postoji citav sijaset propisa oko tzv "prisile u veri" i oko apostaze, narocito u danasnjem vremenu kada nema hilafeta.
-
kerima1
#4298 Re: Zašto je potrebna religija?
Sad je bila rijec o osudjivanju vjerskih fanatika,ne zanima me to sto pitas.Ali Kemal wrote:Zasto osudjivati ljude koji ne zele da budu muslimani?kerima1 wrote:Mogu i smiju se osudjivati i jedni i drugi ako ima razlog za to,ali gneralizirati je glupost na kvadrat.
-
prenosnik
#4299 Re: Zašto je potrebna religija?
kome jedan jasan ajet nije jasan, ostaje mu sijaset propisaTowelie wrote:Sad si previse banalizovao ovo. Postoji citav sijaset propisa oko tzv "prisile u veri" i oko apostaze, narocito u danasnjem vremenu kada nema hilafeta.
- S4mpion
#4300 Re: Zašto je potrebna religija?
Pitaj svoje učitelje, imate isti pogled na islam.Ali Kemal wrote:Zasto osudjivati ljude koji ne zele da budu muslimani?kerima1 wrote:Mogu i smiju se osudjivati i jedni i drugi ako ima razlog za to,ali gneralizirati je glupost na kvadrat.