Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
vozač

#4276 Re: Sarajevski derbi

Post by vozač »

-LIBERO- wrote:Kakav derbi.... :D ..kod drugog gola crne mambe :D ...Kemo Ahmetovic samo sto nije suzu pustio... :lol:

nuki, nuki, nuki, nuki :D

to su bila vremena, gušo glavni adut sarajeva, :lol: još uvijek ga neki zovu golmanom :-) :-) :-)

a klempi ahmetoviću se vazda sjetim mamice zbog pljuvanja po papetu poslije utakmice sa francuzima, safet sušić ... trener kojekakvih sporova i džukela ima obraza poslije toga da priđe papetu i započne bilo kakav intervju, koji karakter :x
vozač

#4277 Re: Sarajevski derbi

Post by vozač »

miki.ba wrote:Definitivno sam odlucio da idem na zapad za derbi, cisto da isprobam nove stolice. :D
to će ti ujedno biti i jedinstvena prilika da sjediš na čistoj stolici, na nekom od bh stadiona 8)
Mračajski proto

#4278 Re: Sarajevski derbi

Post by Mračajski proto »

@vryzas, tebe su očigledno zapostavljali i zlostavljali u porodici i u društvu pa si van sebe.
lajk

#4279 Re: Sarajevski derbi

Post by lajk »

Sarajevo_Grad wrote:@vryzas, tebe su očigledno zapostavljali i zlostavljali u porodici i u društvu pa si van sebe.
a ti pretjerujes sve vise i vise
Mračajski proto

#4280 Re: Sarajevski derbi

To mi se sviđa kod tebe, iskren si. :thumbup:
vozač

#4281 Re: Sarajevski derbi

Post by vozač »

-LIBERO- wrote:Po pravilu je minimalan razmak izmedju stolica 5cm. Zato ce se i smanjiti kapacitet zapadne tribine. E sada, nisam siguran za koliko mjesta ce zapad sada manje primati, nesto mi djeluje puno 5000 stolica manje.

Prije sat vremena sam prosao ulicom iznad groblja Lav. Stavljene su nove stolice u ona dva manja sektora odmah ispod loze. Sada se postavlja onaj veliki sektor u sredini prema sjeveru. Jos uvijek stoje po par hiljada stolica odmah uz jug i sjever.

Tako da vjerujem da ce na zapadu biti 7-8 hiljada stolica sasvim sigurno. A mislim da ce to biti dovoljno za tu tribinu.
svi govore o razmaku između stolica, a možda su i ove nove stolice veće od starih, mislim šire, mada i meni izgleda puno 5000 stolica manje, to je maltene 1/3 tribine, pretpostavljam da su stepenice granica

uglavnom bilo bi dobro da stave ove nove pola - pola do utakmice, malo prema sjeveru, malo prema jugu, da se možemo fino odvojiti, od ovih "južnjaka" :D
Kemal Malovčić

#4282 Re: Sarajevski derbi

Post by Kemal Malovčić »

istok otac
amoninan

#4283 Re: Sarajevski derbi

Post by amoninan »

Ili su, što nije uopće rijedak slučaj, ugradili sebe u određenu cifru (tih 5 milja stolica) . :D
vozač

#4284 Re: Sarajevski derbi

Post by vozač »

Kemal Malovčić wrote:istok otac
ma i ja nešto kontam, samo što će biti puniji nego obično, možda i skoro pa pun ... zbog zajebancije sa zapadom
KPNCTNJAH

#4285 Re: Sarajevski derbi

Post by KPNCTNJAH »

Jos samo ostaje da skontamo koja nam je najbolja pozicija za Aleckovica... da li poceti tekmu s njim iza naseg gola ili gostiju...

kad skontas kakvu ulogu ove dodatne sudije imaju u Europi, ne znam da li ce i kod nas ikakvu odluku donijeti... tamo se penali prave pred njima, lopta ne prelazi gol liniju itd. pa nikad nisu nista signalizirali glavnom sudiji... ili to mozda oni rade diskretno bez mahanja rukama, samo mu jave preko radio veze...
vryzas

#4286 Re: Sarajevski derbi

Post by vryzas »

Sarajevo_Grad wrote:@vryzas, tebe su očigledno zapostavljali i zlostavljali u porodici i u društvu pa si van sebe.

Samo je jedna stvar ocigledna...manjak kucnog odgoja, mali intelektualni kapacitet, velika kolicina frustracija prenesena na tastaruru i sl. rezultiraju ovakvim odvratnim i uvrijedljivim postovima.
Kemal Malovčić

#4287 Re: Sarajevski derbi

Post by Kemal Malovčić »

što nas bude više, biće nam toplije :D
Charuga
Globalni moderator

#4288 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

@Sarajevo_Grad
@vryzas

Sad malo spustite loptu na zemlju i vratite se normalnoj prici ...
Mračajski proto

#4289 Re: Sarajevski derbi

U subotu sunčano, svi na derbi!

U subotu će se na stadionu Asim Ferhatović Hase po stoti put u prvenstvu sastati gradski rivali Sarajevo i Željezničar.
Ono što posebno raduje sve poklonike bordo i plave boje jeste da je za subotu najavljeno sunčano vrijeme i ugodnih 17 stepeni Celzijusa.

"U subotu možemo očekivati lijepo vrijeme, a nove kiše nas očekuju tek u nedjelju. Temperatura će biti u blagom porastu i ne bi trebalo iznenaditi da temperature dosegnu i 19 stepeni Celzijusa", rekao je za Radiosarajevo.ba Željko Majstorović iz Hidrometeorološkog zavoda FBiH i dodao da se na dan derbija ne očekuju jaki vjetrovi.
Ulaznice su od srijede u prodaji, a u timu sa Koševa su prezadovoljni interesovanjem i potražnjom.

Susret između Sarajeva i Željezničara počinje u 20,00 sati uz direktan prijenos na BHT1.
vryzas

#4290 Re: Sarajevski derbi

Post by vryzas »

vozač wrote:
-LIBERO- wrote:Po pravilu je minimalan razmak izmedju stolica 5cm. Zato ce se i smanjiti kapacitet zapadne tribine. E sada, nisam siguran za koliko mjesta ce zapad sada manje primati, nesto mi djeluje puno 5000 stolica manje.

Prije sat vremena sam prosao ulicom iznad groblja Lav. Stavljene su nove stolice u ona dva manja sektora odmah ispod loze. Sada se postavlja onaj veliki sektor u sredini prema sjeveru. Jos uvijek stoje po par hiljada stolica odmah uz jug i sjever.

Tako da vjerujem da ce na zapadu biti 7-8 hiljada stolica sasvim sigurno. A mislim da ce to biti dovoljno za tu tribinu.
svi govore o razmaku između stolica, a možda su i ove nove stolice veće od starih, mislim šire, mada i meni izgleda puno 5000 stolica manje, to je maltene 1/3 tribine, pretpostavljam da su stepenice granica

uglavnom bilo bi dobro da stave ove nove pola - pola do utakmice, malo prema sjeveru, malo prema jugu, da se možemo fino odvojiti, od ovih "južnjaka" :D

Nasao sam neki link za kategorizaciju stadiona po UEFA standardima ali nigdje nisam nasao info o minmalnom razmaku izmedju stolica. Visina mora biti min. 30cm i stolica mora biti fixirana za betonsku konstrukciju.

Bilo bi lijepo da zavrse ove radove i da nastave sanaciju Koseva. Nadam se da ce glavni grad imati bar jedan stadion kategorije IV po UEFA standardima.

Na derbiju ocekujem 10-12 milja max., a svi mi bi bili presretni da se jubilej obiljezi pred punim tribinama i sa atmosferom kao u neka dobra stara vremena :roll:
Charuga
Globalni moderator

#4291 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

Sudija: Elmir Pilav (Sarajevo) .
Pomoćnici: Dalibor Drašković (I. Sarajevo) i Senad Ibrišimbegović (Travnik).
Pomoćnici iza golova: Emir Alečković (Sarajevo) i Edin Jakupović. (Bihać).
Četvrti sudija: Ognjen Valjić (Banje Luka).
htcxone

#4292 Re: Sarajevski derbi

Post by htcxone »

said, said, said, huseinović, huseinović, huseinović...............................................

Joj ocam kako će da gori u subotu.... imam osjećaj laganih 3-0 uuz dva crvena za ....ž :thumbup:
Charuga
Globalni moderator

#4293 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

htcxone wrote:said, said, said, huseinović, huseinović, huseinović...............................................

Joj ocam kako će da gori u subotu.... imam osjećaj laganih 3-0 uuz dva crvena za ....ž :thumbup:
Samo pazi da ne pocnes sa vrijedjanjem kao sa prethodnim nickom ... ;-)
BlueBlood

#4294 Re: Sarajevski derbi

Post by BlueBlood »

Odavno nije ovakva atmosfera bila medju rajom i sa jedne i sa druge strane... Klubovi dijele prvu poziciju, fino vrijeme, pun stadion i nesto slicno ovome da se desi...

lajk

#4295 Re: Sarajevski derbi

Post by lajk »

Znal neko kakvo je stanje s prodajom karata ?
vozač

#4296 Re: Sarajevski derbi

Post by vozač »

vryzas wrote:
vozač wrote:

Nasao sam neki link za kategorizaciju stadiona po UEFA standardima ali nigdje nisam nasao info o minmalnom razmaku izmedju stolica. Visina mora biti min. 30cm i stolica mora biti fixirana za betonsku konstrukciju.

Bilo bi lijepo da zavrse ove radove i da nastave sanaciju Koseva. Nadam se da ce glavni grad imati bar jedan stadion kategorije IV po UEFA standardima.

Na derbiju ocekujem 10-12 milja max., a svi mi bi bili presretni da se jubilej obiljezi pred punim tribinama i sa atmosferom kao u neka dobra stara vremena :roll:
ja očekujem na sjeveru jedno 1000 - 1500 ljudi manje nego protiv levskog (oko 3500-4000),
na istoku jedno 2/3 popunjenosti (4000 -5000) uglavnom pitara i možda jedno 26 zalutalih navijača želje bliže jugu :D
jug otprilike kao i sjever,
zapad ... nepoznanica, vjerovatno nekih 3-4000, blaga prevaga na strani prema sjeveru, otprilike 60 :40%

plafon 15000 total, sve preko ovoga prijatno bi me iznenadilo i plod je mojih želja,

svakako ovaj višak bi trebao biti u bordo obojen :D
scorpion7

#4297 Re: Sarajevski derbi

Post by scorpion7 »

lajk wrote:Znal neko kakvo je stanje s prodajom karata ?
kazu JUG i zapad prodan komplet...sjever i istok zakazali kao prodaja uloga.... :lol: :lol: :lol: slab odziv dibidus :D
pOZz

#4298 Re: Sarajevski derbi

Post by pOZz »

''Prezadovoljni smo interesom publike''

''Ulaznice su od jučer u prodaji, i moram priznati da smo prezadovoljni interesovanjem i potražnjom. Podsjećam, karte se mogu nabaviti u oba klupska fan shopa i na standardnim prodajnim mjestima u gradu, a molim sve zainteresovane da svoju ulaznicu kupe ranije kako bi se izbjegle gužve na prodajnim mjestima pred stadionom'', kazao je generalni direktor Sarajeva.
lajk

#4299 Re: Sarajevski derbi

Post by lajk »

02.11.2012 god od 08.00 h Jutarnji program Kantonalna Televizija Sarajevo. Tema 100 -ti Vječiti derby.Gosti su predstavnici navijača

kopirano s fb :

jutros jutarnji na istoj televiziji. Gost direktor malenih Dino dijeli karte za utakmicu. Pet prvih koji su se javili sve Manijaci, potono ko Titanik :-))) Na kraju nije znao sta ce pa LUPI manijaci su naucili djaba da dobijaju karte,a horde da kupuju !?!

:lol:
Last edited by lajk on 01/11/2012 14:29, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#4300 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

scorpion7 wrote:
lajk wrote:Znal neko kakvo je stanje s prodajom karata ?
kazu JUG i zapad prodan komplet...sjever i istok zakazali kao prodaja uloga.... :lol: :lol: :lol: slab odziv dibidus :D
A ko to kaze?
Post Reply