Irak
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#4276 Re: ISIS zauzeo Mosul
Snimak jes čudan ali iskreno nije ni važno je li ili nije FAKE.
-
L u c i f e r
#4277 Re: ISIS zauzeo Mosul
Glede ovih fake teorija:
Još jednom se dokazuje da je bošnjo pametniji od cijelog svijeta i da njega ne mere niko zajebat...
Još jednom se dokazuje da je bošnjo pametniji od cijelog svijeta i da njega ne mere niko zajebat...
- Opetja033
#4278 Re: ISIS zauzeo Mosul
Da se i sa tobom slozim. Odmah da kazem da nisam imao snage gledati sam cin klanja, gledao sam ono sto je objavljeno u medijima. U svom zivotu, dok sam bio mladji sam pogledao 2-3 snimka klanja covjeka i rekao nikada vise. Sto sam stariji imam slabiji zeludac za te stvari. Danas ne mogu gledati kurban kako se kolje a kamoli covjeka. Medjutim odmah mi je bilo cudno ponasanje ovog novinara a i njegove porodice. U prvi mah sam kontao (a tu mogucnost jos uvijek ne otpisujem, naprotiv vjerovatno je i realnija od ove teorije zavjere) da frajer ima muda do poda. Ni u jednom trenutku mu nije zadrhtao glas, nije promjenio izraz lica dok je govorio niti dok je govorio ovaj njegov dzelat.arman1 wrote:Snimak jes čudan ali iskreno nije ni važno je li ili nije FAKE.
I odmah izjava njegove porodice koja je na prvom mjestu pohvalila njegov herojski cin te su rekli kako su ponosni na njega.
Dakle nisam gledao sam cin klanja. Moj komentar je vezan izricito za ponasanje tog jadnika i njegove porodice. I da, poenta je u tome da je ovaj video poprilicno neuobicajen ali to moze i da se odnosi na samo drzanje Foleya. Dakle sasvim je moguce da je lik imao rijetko golema muda i da je to kraj sve price.
Sa druge strane naravno da je ovo pickin dim za IS, jedno klanje manje-vise.
- Rampage
#4279 Re: ISIS zauzeo Mosul
[
A možda je u pitanju i to da je imao, kako ti kažeš, baš "golema muda"...
Evo ima i video na kojem je snimljeno kako čudovišta ubijaju sirijskog vojnika a u kojem on, prije nego ga ubijaju, ima snage da im kaže nešto s prkosom. Opet, egzekucija metkom je jedno dok je klanje nešto sasvim drugo.
Možda su čudovišta ipak imali nekog obzira prema samoj žrtvi i nečim ga nadrogirali (iako se ne ponaša ni tako na videu), ko će znati....Opetja033 wrote:Da se i sa tobom slozim. Odmah da kazem da nisam imao snage gledati sam cin klanja, gledao sam ono sto je objavljeno u medijima. U svom zivotu, dok sam bio mladji sam pogledao 2-3 snimka klanja covjeka i rekao nikada vise. Sto sam stariji imam slabiji zeludac za te stvari. Danas ne mogu gledati kurban kako se kolje a kamoli covjeka. Medjutim odmah mi je bilo cudno ponasanje ovog novinara a i njegove porodice. U prvi mah sam kontao (a tu mogucnost jos uvijek ne otpisujem, naprotiv vjerovatno je i realnija od ove teorije zavjere) da frajer ima muda do poda. Ni u jednom trenutku mu nije zadrhtao glas, nije promjenio izraz lica dok je govorio niti dok je govorio ovaj njegov dzelat.arman1 wrote:Snimak jes čudan ali iskreno nije ni važno je li ili nije FAKE.
I odmah izjava njegove porodice koja je na prvom mjestu pohvalila njegov herojski cin te su rekli kako su ponosni na njega.
Dakle nisam gledao sam cin klanja. Moj komentar je vezan izricito za ponasanje tog jadnika i njegove porodice. I da, poenta je u tome da je ovaj video poprilicno neuobicajen ali to moze i da se odnosi na samo drzanje Foleya. Dakle sasvim je moguce da je lik imao rijetko golema muda i da je to kraj sve price.
Sa druge strane naravno da je ovo pickin dim za IS, jedno klanje manje-vise.
A možda je u pitanju i to da je imao, kako ti kažeš, baš "golema muda"...
Evo ima i video na kojem je snimljeno kako čudovišta ubijaju sirijskog vojnika a u kojem on, prije nego ga ubijaju, ima snage da im kaže nešto s prkosom. Opet, egzekucija metkom je jedno dok je klanje nešto sasvim drugo.
- arman1
#4280 Re: ISIS zauzeo Mosul
Mora da će sudnji dan.Opetja033 wrote:Da se i sa tobom slozim.arman1 wrote:Snimak jes čudan ali iskreno nije ni važno je li ili nije FAKE.
Malo teorija zavjere. Stvaraš novi lik-ubijaš stari. Čovjek ode u ilegalu raditi prljavi posao. Iskreno na snimku se ne bi reklo da je 2 godine proveo u pritvoru. Možda jes u nekom kampu ali...Opetja033 wrote: I odmah izjava njegove porodice koja je na prvom mjestu pohvalila njegov herojski cin te su rekli kako su ponosni na njega.
Sa treće ovo možda i nije uradio hor kozojebaca nazvan ISIL. Ima tamo još raznih delegataOpetja033 wrote: Sa druge strane naravno da je ovo pickin dim za IS, jedno klanje manje-vise.
- insomnia78
#4281 Re: ISIS zauzeo Mosul
'nači jebaste im majku?
Mislila CIA i Židovi Bošnju zajebati
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
Mislila CIA i Židovi Bošnju zajebati
- Rampage
- Ricken
#4283 Re: ISIS zauzeo Mosul
Live leak je objavio rekonstrukciju u kojem dokazuju da bijelac uopće nije Foley. Naime, prema njima na licu pogubljenika nedostaju vrlo vidljivi benovi, a i čeljust je potpuno drugačijeg oblika. Postoji i video u kojem se autentičnost snimka dovodi u pitanje jer u samom činu gdje je upotrebljeno 6 poteza nožem, nema ni kapi krvi, te se navodi da je snimak urađen holivudski, hd kamerom, sa čistim zvukom. Navodi se da je video prošao montažu, a i sama glava položena na tijelo pogubljenika je rad lasera.
No ko zna tako se pričalo i za 11/9. Što neko rekao potpuno nebitno.
No ko zna tako se pričalo i za 11/9. Što neko rekao potpuno nebitno.
- dječak sa šibicama
#4284 Re: ISIS zauzeo Mosul
http://syrianfight.com/2014/08/24/massacre-shaaitat/
+18
Masakr sunitskog plemena al-Sha’aitat kod Deir Ez Zora, od strane ISIL-a, neumorno nastavljen.
Slike zaista nisu za osjetljive ljude, upozorenje.
+18
Masakr sunitskog plemena al-Sha’aitat kod Deir Ez Zora, od strane ISIL-a, neumorno nastavljen.
Slike zaista nisu za osjetljive ljude, upozorenje.
- Rampage
#4285 Re: ISIS zauzeo Mosul
Hoće li neko od ovih naših ljubitelja bradatih čudovišta reći šta ustvari predstavlja ovo odrubljivanje glava i stavljanje istih na truplo žrtava?
Čini mi se da to uvijek rade, to im je praksa?
- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
#4286 Re: ISIS zauzeo Mosul
Rampage wrote:Hoće li neko od ovih naših ljubitelja bradatih čudovišta reći šta ustvari predstavlja ovo odrubljivanje glava i stavljanje istih na truplo žrtava?
"The purpose of terrorism is to strike fear into the hearts of opponents in order to win political concession. As the shock value wears off and the Western world becomes immunized to any particular tactic, terrorists develop new ones in order to maximize shock and the press reaction upon which they thrive. Unlike hijackings and car bombs, ritual beheading has a long precedent in Islamic theology and history."
http://www.meforum.org/713/beheading-in ... e-of-islam
- Yousuph
#4287 Re: ISIS zauzeo Mosul
jesul to oni sto otimaju maloljetnice pa ih prodaju ?Rampage wrote:Evo i u Nigeriji proglasiše tzv. "Islamsku državu"
http://www.bbc.com/news/world-africa-28925484
- ioannes
#4288 Re: ISIS zauzeo Mosul
vecina ovih zalosnika koji se nalaze pred samim streljanjem ili slicnoOpetja033 wrote:arman1 wrote: U prvi mah sam kontao (a tu mogucnost jos uvijek ne otpisujem, naprotiv vjerovatno je i realnija od ove teorije zavjere) da frajer ima muda do poda. Ni u jednom trenutku mu nije zadrhtao glas, nije promjenio izraz lica dok je govorio niti dok je govorio ovaj njegov dzelat.
se nalaze u apaticnom stanju,sto u dosta situacija izgleda bez emocija
vecina ih pred samim streljanjem ne pokazuju nikakve emocije.
barem je to moje zapazanje
-
shin
#4289 Re: ISIS zauzeo Mosul
U našem regionu je urođena ova deformacija da se puši svaka teorija zavjere što postoji, od sletanja na mjesec, fema kampova, bar kodova na studentima, pa do HAARP uređaja. Mada su srbi dominiraju sa ovom HAARP paranojom 
- insomnia78
#4290 Re: ISIS zauzeo Mosul
Nego jel i jedan relevantan medij objavio ovu teoriju o laziranom ubistvu?
Spomenuste nekakve "francuske strucnjake" ja nigdje u francuskim medijima ne vidjoh to
Spomenuste nekakve "francuske strucnjake" ja nigdje u francuskim medijima ne vidjoh to
- Rampage
#4291 Re: ISIS zauzeo Mosul
@shin - mi smo dobri kakav je Zapad - meni lično kroz historiju je najdraža ona sa Sadamom i "oružjem za masovno uništenje":)
Poslužilo im kao opravadanje za agresiju na suverenu zemlju, kauboji dojahaše u Irak, uništiše zemlju za sva vremena i odoše... Od oružja ni traga ni glasa, ali, ono što je najzanimljivije, nikad niko ni ne upita šta je s tim famoznim "oružjem za masovno uništenje".
Poslužilo im kao opravadanje za agresiju na suverenu zemlju, kauboji dojahaše u Irak, uništiše zemlju za sva vremena i odoše... Od oružja ni traga ni glasa, ali, ono što je najzanimljivije, nikad niko ni ne upita šta je s tim famoznim "oružjem za masovno uništenje".
-
Avetinho
#4292 Re: ISIS zauzeo Mosul
Kako niko ne upita, evo ti pitas vec godinama.Rampage wrote:@shin - mi smo dobri kakav je Zapad - meni lično kroz historiju je najdraža ona sa Sadamom i "oružjem za masovno uništenje":)
- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
#4293 Re: ISIS zauzeo Mosul
Avetinho wrote:Kako niko ne upita, evo ti pitas vec godinama.Rampage wrote:@shin - mi smo dobri kakav je Zapad - meni lično kroz historiju je najdraža ona sa Sadamom i "oružjem za masovno uništenje":)
- Rampage
#4294 Re: ISIS zauzeo Mosul
Decerto wrote:Avetinho wrote:Kako niko ne upita, evo ti pitas vec godinama.Rampage wrote:@shin - mi smo dobri kakav je Zapad - meni lično kroz historiju je najdraža ona sa Sadamom i "oružjem za masovno uništenje":)
Poslužilo im kao opravadanje za agresiju na suverenu zemlju, kauboji dojahaše u Irak, uništiše zemlju za sva vremena i odoše... Od oružja ni traga ni glasa, ali, ono što je najzanimljivije, nikad niko ni ne upita šta je s tim famoznim "oružjem za masovno uništenje".![]()

- arman1
#4295 Re: ISIS zauzeo Mosul
Otamo su im mentori ili ti emiri.ledenival wrote: ne, oni su u Holandiji i po Istočnoj Europi
- insomnia78
#4296 Re: ISIS zauzeo Mosul

NO COMENT
- KAMI666
#4297 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ovaj video mislis?insomnia78 wrote:Nego jel i jedan relevantan medij objavio ovu teoriju o laziranom ubistvu?
Objavila ga je UK News.
Izgleda da je sve bilo namjesteno. Nemoguce kako u danasnje vrijeme medije lazu, nema je koja nece slagati, sad kazu ovako-drugi dan onako.
- arman1
- insomnia78
#4299 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ne znaci, ne znaci
- SkyLimit
#4300 Re: ISIS zauzeo Mosul
Primjetio sam da u zadnje vrijeme i neke naše televizije koriste termin "džihadisti" kad govore o ISIL, npr "džihadisti ISIL -a počinili pokolj...". Pomislio bih da muslimani taj termin ne bi trebali smatrati prikladnim, jer za muslimane džihad nije nešto što priziva negativne konotacije. Čudi me da televizije koje uglavnom gledaju muslimani prihvaća tu terminologiju iz vijesti koje vjerovatno samo preuzimaju iz zapadnih medija, a još me čudi da Islamska Zajednica nije izdala neko saopštenje gdje to osuđuje. Hajde da kažu "ekstremisti", "teroristi", "fašisti", ali nekako mi baš to "džihadisti" para uho. Čak mi je i onaj termin "Islamisti" diskutabilan. No dobro, kad se IZ ne žali, ko sam ja da primjećujem.
Last edited by SkyLimit on 26/08/2014 01:11, edited 1 time in total.