Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
-
immuno
#4276 Re: Poplave u cijeloj BiH
ozon hvala na slikama meni je ovo jedini izvor informacija ..idu mi samo na zivce ovi sto nalaze vremena da prebiru ko je sarajlija ko nije jel pomogo il nije a ovi sto neznaju sta da da salju ma posalji paket kokica bolan valjace sta to pitate zar ove slike negovore dovoljno ...ljudi su SVE izgubili ......uzasno
- Alfons Kauders
#4277 Re: Poplave u cijeloj BiH
slazem seMutivoda wrote:MissGump wrote:
šta je ko dopremio ovih dana? na ovoliki grad, opet je to premalo... uz dužno poštovanje, sjedim ja sinoć s familijom od momka, Sarajlije, i kažem ja njima hajmo sutra u Zenicu pa ćemo vidjeti dokle ćemo i kako ćemo... svi redom me gledaju ko budalu i kaže jedan od njih; kupio sam kesu, dosta od mene, ne bi ni oni meni došli pomagati... do Otesa neće da potegnu da pomognu
Dok su se ove moje "došle" u Sarajevo već organizirali i jutros u osam krenuli da vide gdje će i kome pomagati... toliko o Sarajlijama i njihovom efektnom pomaganju...
još nešto: pitaj na FF tko je najviše dolazio i ostavljao pakete hrane, vode i odjeće dok sarajevska "gospoda" ode uzme dvije paštete i kaže evo i ja sam pomog'o
Uz dužno poštovanje, ne seri! To što je on Sarajlija, veze nema s tim što nije htio pomoći. I taj primjer nije razlog da prozivaš sve Sarajlije. Niđe veze, ali eto, samo nek' se valjaju neke gluposti.
Nije ni vrijeme ni mjesto za ovakve prozivke, ne znam kako nekog' nije stid u ovakvim situacijama pisati ovako nešto.
uostalom gdje bi ti ljudi isli i kako? ili raja iz tuzle? pa zatvoreno sve vec dva dana, od tuzle se nije moglo doci do zivinica, sto je haman dionica ko od carsije do ilidze... jbg vojska i spasilacke sluzbe nisu mogle proci dolinom bosne, a eto obicna raja je ko fol trebala krenut (mada su iz CZ govorili da narod NE IDE jer ne mogu pomoci)
- Challenger__
#4278 Re: Poplave u cijeloj BiH
Gdje ih gledaš Zis? Net ili kablovska?Klavikula wrote:nasip na Savi stabilan![]()
RTRS
- Janjicar
#4279 Re: Poplave u cijeloj BiH
O tome da li su bila djeca ili ne, ne mogu govorit jer nisam gledao samo sramota od Sarajeva da se ne moze ni jedan autobus organizovat za pomoc ugrozenim mjestima... Toliko o tome ne zelim da zachatavam temu.ibizza wrote:Kakav primjer Skenderije? Znas li ti da je ZMBT sinoc dozivio fijasko. Skenderija je bila prazna, tacnije tribine. (Maximalno da je bilo 2000 ljudi). Drugo, ZMBT prate iskljucivo djeca.Janjicar wrote:@duffyduck da tebi odgovorim posto samo ti izgleda imas kulturu dijaloga.
Pogresno je uzimati za primjer ono sto tebi godi. Uzimas primjer 500 ljudi koji su se rasuli po BiH da pomognu, a ne uzimas primjer sinosnje Skenderije ?
da li ti mislis ako je juce bilo 500 ljudi rasuto po BiH da pomogne dovoljno iz jednog Sarajeva?
- Klavikula
#4280 Re: Poplave u cijeloj BiH
kablovskaChallenger__ wrote:Gdje ih gledaš Zis? Net ili kablovska?Klavikula wrote:nasip na Savi stabilan![]()
RTRS
- Havatar
#4281 Re: Poplave u cijeloj BiH
almir1977 wrote:Naravno, al hajmo onanisati na Vučića koji ima apsolutnu vlast u Srbiji i ne ustručava se da je, uz izuzetno medijsko kurčenje, upotrijebi. Ono, 60 ljuti za stolom, veliki vožd šamara sve, a kamere naravno snimaju..Janjicar wrote:Problem je kod nas u strukturi vlade, hocemo li olovku naruciti pitaj ovog pitaj onog jel onaj ZA i na kraju potpisi i evo olovka.Heller wrote:http://radiosara.jevo.ba/novost/151712/ ... -pomoc-bih
Pitanje, naprimjer zašto je toliko trajalo, zar nije moglo odmah po hitnoj proceduri?
Tuga je kad vidim organizaciju u Srbiji, i neki autoritet, i onda Nikšića na tv-u ko Danilo Stojković u Ko To Tamo Peva
Hocemo helikopter iz Slovenije? Pitaj ministra Lijanovica, pitaj premijera FBIH, pitaj predsjednistvo i onda tek moze.
Dok mi ovdje imamo Frankesteina od države u kojoj 300 ljudi ima nadležnost za jednu stvar.
Hebo ih Vučić.
-
jahhjer
#4282 Re: Poplave u cijeloj BiH
eluna wrote:priča je bila o brčkom ......a nakon brčkog slijedi bijeljina, pa dalje sve prema rači, i dunavu .......gadno će biti i na ušću u beograduAlfons Kauders wrote:otkad je bijeljina distrikt?eluna wrote:
ne kontaš - oni nemaju federaciju ili rs iza leđa .......... oni su SAMI .....to je nevolja činjenice da su distrikt - lokalni mediji rade, ali niko neće dalje ništa da prenosi
Hajd ba odvadi malo... O cemu pricas ti, mani se nebuloza, imas li neku konkretnu informaciju. Majke mi ko da jedva cekas da se vece sranje dogodi.
- Alfons Kauders
#4283 Re: Poplave u cijeloj BiH
ja sam pricao o bijeljini, ne o brckom... i hvala na besplatnoj lekciji iz geografije, nisam znao da je beograd nizvodno od brckogeluna wrote:priča je bila o brčkom ......a nakon brčkog slijedi bijeljina, pa dalje sve prema rači, i dunavu .......gadno će biti i na ušću u beograduAlfons Kauders wrote:otkad je bijeljina distrikt?eluna wrote:
ne kontaš - oni nemaju federaciju ili rs iza leđa .......... oni su SAMI .....to je nevolja činjenice da su distrikt - lokalni mediji rade, ali niko neće dalje ništa da prenosi
-
loool
#4284 Re: Poplave u cijeloj BiH
Sto se zabavljas sa sarajlijom onda?Cinjenica je da ima dosta ljudi koje ne zanima tuđa muka ali to nije samo ovde,tako je svugdje danas na zalost..MissGump wrote: šta je ko dopremio ovih dana? na ovoliki grad, opet je to premalo... uz dužno poštovanje, sjedim ja sinoć s familijom od momka, Sarajlije, i kažem ja njima hajmo sutra u Zenicu pa ćemo vidjeti dokle ćemo i kako ćemo... svi redom me gledaju ko budalu i kaže jedan od njih; kupio sam kesu, dosta od mene, ne bi ni oni meni došli pomagati... do Otesa neće da potegnu da pomognu
Dok su se ove moje "došle" u Sarajevo već organizirali i jutros u osam krenuli da vide gdje će i kome pomagati... toliko o Sarajlijama i njihovom efektnom pomaganju...
još nešto: pitaj na FF tko je najviše dolazio i ostavljao pakete hrane, vode i odjeće dok sarajevska "gospoda" ode uzme dvije paštete i kaže evo i ja sam pomog'o
-
kakavdanakneiskustvu
#4285 Re: Poplave u cijeloj BiH
It_is_a_Leclerc wrote:Srbi, ako do jutra odbrane Mitrovicu i Šabac, orden da dobiju svi pojedinačno.
Sava primila Bosnu i Vrbas... Ima na Pinku uživo, i mogu reći da izgleda šokantno.
- Herr Flick
#4286 Re: Poplave u cijeloj BiH
U Doboju nazalost ima dosta poginulih 
- Challenger__
#4287 Re: Poplave u cijeloj BiH
Bezbeli nisi u "Logosoftu"??Klavikula wrote:kablovska
- Mračajski proto
#4288 Re: Poplave u cijeloj BiH
MissGump wrote: šta je ko dopremio ovih dana? na ovoliki grad, opet je to premalo... uz dužno poštovanje, sjedim ja sinoć s familijom od momka, Sarajlije, i kažem ja njima hajmo sutra u Zenicu pa ćemo vidjeti dokle ćemo i kako ćemo... svi redom me gledaju ko budalu i kaže jedan od njih; kupio sam kesu, dosta od mene, ne bi ni oni meni došli pomagati... do Otesa neće da potegnu da pomognu
Kako bih ti sad šamarčinu zavezao, s merakom.
- Klavikula
#4289 Re: Poplave u cijeloj BiH
nisam. HS je u pitanju.Challenger__ wrote:Bezbeli nisi u "Logosoftu"??Klavikula wrote:kablovska
- CoCoLoCo
#4290 Re: Poplave u cijeloj BiH
covjece dragi prdis u prazno, juche je x privatnih automobila, kombija, kamioncica dolazilo iz sarajeva, preko zenice do maglaja, nemoj da trkljas u prazno dzaba pls, nisi informisan i ok je, ne moze svako bit, al jako dusu grijesis sa tim, ima x ljudi koji su se probili sa pomoci i koji su i danas sabahilde krenuli i vec na terenu, prekini trkljat bezveze pls zbog sebe, ispadas smjesan fakat!!!Janjicar wrote:O tome da li su bila djeca ili ne, ne mogu govorit jer nisam gledao samo sramota od Sarajeva da se ne moze ni jedan autobus organizovat za pomoc ugrozenim mjestima... Toliko o tome ne zelim da zachatavam temu.ibizza wrote:Kakav primjer Skenderije? Znas li ti da je ZMBT sinoc dozivio fijasko. Skenderija je bila prazna, tacnije tribine. (Maximalno da je bilo 2000 ljudi). Drugo, ZMBT prate iskljucivo djeca.Janjicar wrote:@duffyduck da tebi odgovorim posto samo ti izgleda imas kulturu dijaloga.
Pogresno je uzimati za primjer ono sto tebi godi. Uzimas primjer 500 ljudi koji su se rasuli po BiH da pomognu, a ne uzimas primjer sinosnje Skenderije ?
da li ti mislis ako je juce bilo 500 ljudi rasuto po BiH da pomogne dovoljno iz jednog Sarajeva?
-
Mutivoda
#4291 Re: Poplave u cijeloj BiH
http://www.6yka.com/novost/56319/alarma ... vucilovcu-
Koliko je stanje alarmantno govori i podatak da je jutrošnji nastavak vanredne sjednice Vlade u Brčko odgođen i da su svi šefovi odjela predvođeni gradonačelnikom Antom Domićem u Vučilovcu.
"Maksimalno je angažirano ljudstvo na pojačanju i izgradnji zečijih nasipa. Upitno je da li će sve što se radi i svi napori uspjeti sačuvati ne samo ovaj dio Distrikta nego i cijelu Posavinu od poplava", navedeno je iz Vlade Distrikta Brčko.
Da je kritično na cijelom području Brčko Distrikta, a posebno u Vučilovcu u izjavi za AA je potvrdio i šef Vladinog pododjela za zaštitu i spašavanje Mićo Simikić.
"Preko 200 ljudi je na Vučilovcu gdje se brani nasip. Sava je ogromna i još uvijek raste. Obzirom da smo ostali bez veze ne znamo koliko trenutno iznosi vodostaj. Imali smo više evakuacija sa više lokacije i svi su smješteni u sali Gimnazije", kazao je Simikić.
- O'zone
- Globalni moderator
-
Boskero
#4293 Re: Poplave u cijeloj BiH
.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 01:10, edited 1 time in total.
-
kakavdanakneiskustvu
#4294 Re: Poplave u cijeloj BiH
ljudi ginu a na ftv naša mala klinika,pa jebemti boga bogovog
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 17/05/2014 11:24, edited 1 time in total.
- eluna
#4295 Re: Poplave u cijeloj BiH
par stranica ranije postavih link .......... gradonačelnik brčkog pozvao biro i tražio 100 ljudi za ispomoć, njihov rad će biti plaćen jer im se CZ sa manjim prekidima već mjesec dana bori sa poplavama i cz ljuddstvo je već na kraju snagaZeljo_do_groba wrote:Sramota je da vlast jos uvijek nije organizovala pozive i tacne radne akcije za stanovnistvo, sa jasnim pozivima, gdje, ko, sta, koliko treba... Nadam se da ce to uciniti makar sada kada se voda povlaci pa da se ide u rasciscavanje...
dao čovjek nalog službi da aktivira sve što treba ........ samo izgleda im ni to neće baš pomoći
- Alfons Kauders
#4296 Re: Poplave u cijeloj BiH
nemojmo tako, organizovano je dosta, a lokalna vlast u pojedinim gradovima se jebeno dobro pokazala (kao i obican narod)... zenica je odradila strahota posao, u maglaju nije bilo poginulih mada je grad maltene zbrisan, tuzla se digla prvi dan i radi se na sve strane... uglavnom ljudi su na terenu danima, CZ, vatrogasci, vojska, lokalne vlasti itd...Zeljo_do_groba wrote:Sramota je da vlast jos uvijek nije organizovala pozive i tacne radne akcije za stanovnistvo, sa jasnim pozivima, gdje, ko, sta, koliko treba... Nadam se da ce to uciniti makar sada kada se voda povlaci pa da se ide u rasciscavanje...
problem je sto nije bilo nikoga da to KAZE NARODU
tako da je raja ovdje dva dana valjala gluposti o brani na modracu, mada nikad nije bilo nikakvih problema... ali nekim imbecilima je vaznije pustati turske serije nego reci ljudima da im nece puknuti brana iznad glave...
puno su vise zakazali mediji od vlasti... a vlast je svakako zakazala, po defaultu
- Klavikula
#4297 Re: Poplave u cijeloj BiH
V A Ž N O O B A V J E Š T E NJ E
Molimo stanovništvo da zbog omogućavanja slijetanja helikoptera OS BiH na ugrožena područja, naročito u nepristupačnim terenima, u granicama mogućnosti maksimalno sarađuju sa pripadnicima OS BiH kako bi se omogućila brza intervencija i evakuacija ugroženog stanovništva.
Mole se stanovnici da, ukoliko je moguće, pronađu ravan prostor veličine 50x50 metara i obilježe ga vidljivim obilježjima, krečom ili neki drugi način. Poželjno je da na granicama obilježenog prostora bude jedno lice koje će davati signale pilotima helikoptera i time pomoći u njegovom slijetanju.
Također, mole se stanovnici da u skladu s mogućnostima, izvjese bijelu ili neku drugu tkaninu na veću visinu, kako bi obilježili prostor i time pomogli pilotima helikoptera u određivanju pravca vjetra, čime bi se omogućilo njihovo bezbijedno slijetanje.
Molimo stanovništvo da zbog omogućavanja slijetanja helikoptera OS BiH na ugrožena područja, naročito u nepristupačnim terenima, u granicama mogućnosti maksimalno sarađuju sa pripadnicima OS BiH kako bi se omogućila brza intervencija i evakuacija ugroženog stanovništva.
Mole se stanovnici da, ukoliko je moguće, pronađu ravan prostor veličine 50x50 metara i obilježe ga vidljivim obilježjima, krečom ili neki drugi način. Poželjno je da na granicama obilježenog prostora bude jedno lice koje će davati signale pilotima helikoptera i time pomoći u njegovom slijetanju.
Također, mole se stanovnici da u skladu s mogućnostima, izvjese bijelu ili neku drugu tkaninu na veću visinu, kako bi obilježili prostor i time pomogli pilotima helikoptera u određivanju pravca vjetra, čime bi se omogućilo njihovo bezbijedno slijetanje.
- kritichar
#4298 Re: Poplave u cijeloj BiH
ima li ko slike Save?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#4299 Re: Poplave u cijeloj BiH
Alfons Kauders wrote:
slazem se
uostalom gdje bi ti ljudi isli i kako? ili raja iz tuzle? pa zatvoreno sve vec dva dana, od tuzle se nije moglo doci do zivinica, sto je haman dionica ko od carsije do ilidze... jbg vojska i spasilacke sluzbe nisu mogle proci dolinom bosne, a eto obicna raja je ko fol trebala krenut (mada su iz CZ govorili da narod NE IDE jer ne mogu pomoci)
i za @Mutivodu
tema se pretvara u klasično rondanje - šta se moglo i kako se moglo. ko je i kesu donio, hvala mu. mog'o je i da ne donese.
centrotrans organizuje prevoz pomagačima, ali opet to moraju biti ORGANIZOVANE GRUPE. ljudi, aktivna su klizišta, ne poznajete teren, možete samo veći problem napraviti
sumnjam da će se za sedam dana sve srediti, ali idući vikend bi mogao doći u obzir ako bude organizovan prevoz, za pomoć u raščišćavanju grada.
a na kraju krajeva... ljudima po stanicama koje skupljaju pomoć uvijek je potrebno volontera. posebno Crvenom krstu. tako da ne gledate šta drugi rade i rondate na ZMBT, nego se lijepo pokupite i pomognete gdje će to biti NAJEFIKASNIJE.
- Challenger__
#4300 Re: Poplave u cijeloj BiH
PODVUĆIKlavikula wrote:V A Ž N O O B A V J E Š T E NJ E