Sirija

Locked
Challenger__

#4276 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- ratnohuškačkoj retorici i pozivu za vojnu intervenciju u Siriji se jasno i glasno suprotstavlja i Katolička Crkva i njen poglavar, papa Franjo;

Image

Papa Franjo pozvao na molitvu protiv napada
Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo pozvao je katolike i druge hrišćane, kao i muslimane, budiste, Jevreje i ateiste da se danas pridruže Svetskom danu molitve i posta za mir, a protiv vojnog rešenja sukoba u Siriji.

Papa se protivi sve izvesnijem američkom i francuskom napadu na Siriju, jer smatra da će ta intervencija samo pogoršati situaciju, uzrokovati nove pokolje i jačanje mržnje i da neće moći biti ograničena.

On je poslao pismo čelnicima grupe G20 okupljenim na samitu u Sankt Peterburgu i pozvao ih "iz dubine srca" da odustanu od bilo kakve vojne opcije u Siriji.

LINK

______

"Molitve za mir" u Siriji su održane širom svijeta, a u crkvama je pročitana papina poslanica protiv vojne intervencije u Siriji.

Image

Sayyeda Alnaah/Al-Zaytoun katedrala u Damasku, večeras.

______

- Kao što sam rekao, ratnohuškački blok spao na cioniste, tekfirijske teroriste i njihove zalivske mentore.

Ogoljeni su do srži.
Challenger__

#4277 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- Zločinački plan ne podržavaju najmnogoljudnije muslimanske države (Indonezija, Malezija, Egipat, Iran...), ne podržavaju katolici, ne podržavaju pravoslavni, ne podržavaju Kinezi, ne podržavaju Hindusi, ne podržava Latinska Amerika, ne podržava crna Afrika, ne podržava EU, ne podržava bijel, crn ni žut. Ne podržava niko, osim cionista i terorista;

- Toliko su usamljeni, ogoljeni i izolovani da me ne bi ni malo čudilo da naprave neku zločinačku smicalicu, neki mega "false-flag", nešto do sada neviđeno, ne bi li izazvali opšti haos i mrak u kome bi se posakrivali i odgodili svoj poraz i hapšenje... Ovakva blamaža i ogoljenost pred očima svjetske javnosti je ravna njihovom ubistvu.

Napraviće neko novo krvoproliće, slutim.
hipphop

#4278 Re: Sirija

Post by hipphop »

"Challenger__"

- Zločinački plan ne podržavaju najmnogoljudnije muslimanske države (Indonezija, Malezija, Egipat, Iran...), ne podržavaju katolici, ne podržavaju pravoslavni, ne podržavaju Kinezi, ne podržavaju Hindusi, ne podržava Latinska Amerika, ne podržava EU, ne podržava bijel, crn ni žut. Ne podržava niko, osim cionista i terorista;

- Toliko su usamljeni, ogoljeni i izolovani da me ne bi ni malo čudilo da naprave neku zločinačku smicalicu, neki mega "false-flag", nešto do sada neviđeno, ne bi li izazvali opšti haos i mrak u kome bi se posakrivali i odgodili svoj poraz i hapšenje... Ovakva blamaža i ogoljenost pred očima svjetske javnosti je ravna njihovom ubistvu.

Ma nece..
http://www.reuters.com/article/2013/08/ ... P420130827

Ko uspostavlja demokraciju?
Sve fasista do fasiste!
Challenger__

#4279 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- ne brinem ja za Njemačku. Njihova javnost je tvrdo protiv intervencije u korist Al-Qaede. Problem su cionisti (Izrael i AIPAC) i teroristi. Sada imaju samo dvije opcije:

1. da priznaju međunarodni poraz i povuku se iz Sirije, ili;
2. da izazovu globalni haos;

- prvo je poraz bez krvi, a drugo je poraz uz okean krvi, u svakom slučaju njihov poraz;

Kako budu birali, tako će im se i suditi.
barpy

#4280 Re: Sirija

Post by barpy »

Challenger__ wrote:Image
GOD IS GREAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

THE SYRIAN ARAB ARMY IS RINGING THE CHURCH BELLS IN MAALOULA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

THE MOST BLESSED SYRIAN ARAB ARMY HAS SEIZED FULL CONTROL OVER THE HISTORIC MAALOULA !!!!!!!!!!!!!!!!

THANK YOU GOD, AND THANK YOU TO THE MOST LEGENDARY AND COURAGEOUS ARMY THAT EVER WALKED THIS EARTH ... - J
HNN
A ja mislio da su bradonje srusili crkvu u ovoM vecinskom krscanskom gradicu.. Izgleda da vjerske objekte uglavnom ruse Basarove horde ..
zlata

#4281 Re: Sirija

Post by zlata »

Challenger__ wrote:- Zločinački plan ne podržavaju najmnogoljudnije muslimanske države (Indonezija, Malezija, Egipat, Iran...), ne podržavaju katolici, ne podržavaju pravoslavni, ne podržavaju Kinezi, ne podržavaju Hindusi, ne podržava Latinska Amerika, ne podržava crna Afrika, ne podržava EU, ne podržava bijel, crn ni žut. Ne podržava niko, osim cionista i terorista;

http://mondoweiss.net/2013/09/shady-pr- ... chine.html

WINEP ties, pressing for regime change

At the helm of the SETF, which is registered as a 501 c-4 lobbying organization,
is a previously unknown activist named Mouaz Moustafa.

Back in May, Moustafa arranged a meeting between John McCain and a group of Free Syrian Army fighters.
The photo-op quickly transformed into a public relations disaster when Lebanon’s The Daily Star reported
that one of the man posing with McCain had kidnapped 11 Shiite pilgrims a year before.

Since emerging as SETF’s Executive Director, Moustafa has forged close ties with WINEP,
the neocon-oriented think tank founded as an ancillary of AIPAC.
Formerly listed as a WINEP “expert” – his page on the think tank’s site has disappeared – Moustafa spoke at WINEP’s Soref Symposium this year.
Challenger__

#4282 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Da, to je to, zahvaljujem Zlato.

_____

Pogledajte samo kako nastupa ovaj notorni psihopata:

Ovaj umobolnik koji odlučuje o svjetskom ratu i miru će stradati od ruku američkih građana!
Challenger__

#4283 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- psihopata između ostalog kaže da je Izrael dejstvovao na Siriju u 4 navrata. Očigledno da izraelska pomoć teroristima nije dovoljna za slom Sirije, pa treba da se uključe i SAD. Dakle, puno sadejstvo terorista, Izraela i konačno - AIPAC-a, kao što sam tvrdio od samog početka;

- zašto se protive građani SAD? Jer, očigledno ne vjeruju ovoj administraciji i njenim lažima, ne vjeruju ratnohuškačkim lobistima i njihovim "istinama". Protive se jer ne žele da ginu za interese lobija, ne žele da ratuju na istoj strani sa "Al-Qaida-linked rebels", ne mogu i ne žele da se identifikuju sa ovom nečuvenom prevarom;

- ovo nije rat SAD, ovo je rat samo jednog lobija koji je ista strana sa navođenim, pilotiranim terorizmom;

Ako i uđu u rat, to će biti konflikt sa najmanje podrške u historiji ratovanja. Nemaju podršku američkog naroda, nemaju podršku svijeta, niti je mogu imati ma kakvu novu laž pripremili, što im (lobistima smrti) garantuje pouzdan poraz i još pouzdaniju smrt.
Dr Jurica Ustamujić

#4284 Re: Sirija

Post by Dr Jurica Ustamujić »

Challenger__ wrote:Da, to je to, zahvaljujem Zlato.

_____

Pogledajte samo kako nastupa ovaj notorni psihopata:

Ovaj umobolnik koji odlučuje o svjetskom ratu i miru će stradati od ruku američkih građana!

McCain, ratni zločinac i primoprimalac mnogih vijetnamskih penisa u svoj čmarni otvor, istini za voplju, jedan je od najvećih saveznika bošnjačkih i albanskih nacionalista.
basar

#4285 Re: Sirija

Post by basar »

hipphop

#4286 Re: Sirija

Post by hipphop »

"basar"

:thumbup:
grüse aus Düsseldorf! :thumbup:
Co0l

#4287 Re: Sirija

Post by Co0l »

hipphop wrote:Kada pocne napad na Siriju..."japin"."ja sam odavle", cool" "saxxx", i ostali bradati istomisljenici
dabogda nejmali srece nikad u zivotu..ni vi, ni vasi ukucani
Nek si ti meni ziv i zdrav al da kojim slucajem dopadnemo 'bradonjama' u ruke i ti i ja,koliki sam istomisljenik sa njima vjerovatno bi ja vise najebo nego ti.Sa takvim neandertalskim nacinom komuniciranja ti bi se sporazumio sa njima puno lakse nego ja.Da ne spominjem da sam vec nekoliko puta jasno rekao da sam protiv intervencije.
A sto se tice 'lijepih' zelja,onom ko te je tako vaspitao ih upucuj a ne forumasima.
5 0 5

#4288 Re: Sirija

Post by 5 0 5 »

sarajevoxxxx

#4289 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

FSA zauzela granični prela 64. koji se nalazi na granici Sirije i Jordana. Likvidirano je nekoliko režimskih vojnika i zarobljena je određena količina oružja.
sarajevoxxxx

#4290 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

FSA zauzela granični prelaz 64. koji se nalazi na granici Sirije i Jordana. Likvidirano je nekoliko režimskih vojnika i zarobljena je određena količina oružja.
sarajevoxxxx

#4291 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Asad bombardovao branu Al Furat u Tabaki

- Jučer su režimski helikopteri izbacili nekoliko buradi napunjenih eksplozivom na brau Al Furat. U slučaju oštećenja brane ili njenog djelimićnog ili potpunog uništenja stotine sela i desetine hiljada Sirijaca bi bilo dovedeno u opasnost.
Herr Flick

#4292 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

http://www.znamo.ba/ekskluzivno-upoznaj ... evjernike/

Jedna velika budaletina ispranog mozga..Umjesto da se skoluje on ide da se bori za neke izmisljene ideale.Boze sacuvaj
udrch

#4293 Re: Sirija

Post by udrch »

Klavikula wrote:Gledam jucer na nekom od TV kanala interviju sa Miroslavom Lazanskim. covjek bio u Siriji do nedavno i kaze: Assad uglavnom koristi policijske i paramilitarne snage* dok Vojsku uglavnom cuva. kaze da je tek negdje oko 20% kapaciteta Armije upotrijebljeno.

ne bih da ulazim u to da li je postotak tacan, ali i ja sam nailazio na podatke da SAA ne koristi svoje kapacitete u potpunosti.

*NDF - National defence forces, Sebiha, sirijska internacionalna brigada, dobrovoljci...
samo gledaj Lazanskog..veliki je on stručnjak..davno je utvrdio da u Srebrenici nije bilo genocida, a odgovornost za njega leži na onima koji su se na referendumu izjasnili za raspad Jugoslavije..
ti dodušei ne kriješ za koga navijaš..jasno to u lokaciji kažeš..
Toda

#4294 Re: Sirija

Post by Toda »

Dr Jurica Ustamujić wrote:McCain... jedan je od najvećih saveznika...
Na spisak "bilo čijih saveznika" mogu se dodati i Albrightova, Clinton kao i bilo koji psihopata političar iz bilo koje zemlje koji su negdje nekom narodu "pomogli." Oni međusobno sarađuju internacionalno i mjenjaju dresove po potrebi, zavisno od sopstvenog interesa koji je kad se na kraju sagleda - uvjek protiv interesa normalnih ljudi bilo u toj istoj zemlji gdje su na rukovodećoj poziciji, bilo u inostranstvu.

"Sarah, if the American people had ever known the truth about what we Bushes have done to this nation, we would be chased down in the streets and lynched."
- George Bush Senior speaking in an interview with Sarah McClendon in December 1992

"Sarah, ako bi američki narod ikada saznao istinu o tome što mi Bushevi uradili ovoj naciji, proganjali bi nas po ulicama i linčovali."
- George Bush senior, decembar 1992

Građani očekuju da "njihov predsjednik" brine za njih i da će raditi sve u interesu "svoje zemlje." Psihopate nemaju svoju zemlju. U stanju su gaziti po leševima miliona ljudi a da ne trepnu. Kad više ljudi bude shvatilo da psihopata među stanovništvom ima (po nekim procjenama) oko 6% kao i da postoji veliki broj psihopatiziranih ljudi (ljudi koji su potpali pod njihov uticaj); da se psihopate ne šetaju okolo sa sjekirom u ruci nego da ih ima u svim segmentima društva, najčešće na rukovodećim pozicijama (oficiri, političari, ljekari itd.); tek onda će doći do promjena u društvu.
Korporacijske rukovodeće funkcije su kao stvorene za psihopate koji će nemilosrdno gaziti mala i srednja preduzeća.

Psihopate se međusobno lako prepoznaju i po potrebi udružuju. Normalnom čovjeku je teško shvatiti da oni nemaju ni trunke savjesti. Imaju strahovito jak uticaj na narodne mase i usmjeravaju narod kuda žele.

Knjiga o psihopatiji - karakteristike psihopata i na koje načine manipulišu društvo: Lobaczewski - Politicka Ponerologija
http://www.google.ba/url?sa=t&rct=j&q=& ... 3540,d.bGE

Psihopate su rak ljudskog roda, predatori koji uništavaju ljudsku vrstu. Istorija je prepuna primjera njihovog djelovanja.
5 0 5

#4295 Re: Sirija

Post by 5 0 5 »

Herr Flick wrote:http://www.znamo.ba/ekskluzivno-upoznaj ... evjernike/
Jedna velika budaletina ispranog mozga..Umjesto da se skoluje on ide da se bori za neke izmisljene ideale.Boze sacuvaj
Prirodna selekcija. Nek' gnoji sirijske pustinje. Bolje nego da džaba troši bosanski kisik.
asurbanipal

#4296 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

505sCrtom wrote:
Herr Flick wrote:http://www.znamo.ba/ekskluzivno-upoznaj ... evjernike/
Prirodna selekcija. Nek' gnoji sirijske pustinje. Bolje nego da džaba troši bosanski kisik.

Ovo je zanimljiv dio:

- Gdje si naučio da nosiš oružje i da se boriš ?

U Siriji, kao i svaka vojska imamo svoje kampove za obuku..Taktičke, fizičke, obuke za određeno oružje, specijalne jedinice i ostalo..Treneri su dosta često ljudi koji su primili islam a ranije su bili visoki službenici u vojskama kafira i po više od deset godina..

:D
5 0 5

#4297 Re: Sirija

Post by 5 0 5 »

asurbanipal wrote:

Ovo je zanimljiv dio:

- Gdje si naučio da nosiš oružje i da se boriš ?

U Siriji, kao i svaka vojska imamo svoje kampove za obuku..Taktičke, fizičke, obuke za određeno oružje, specijalne jedinice i ostalo..Treneri su dosta često ljudi koji su primili islam a ranije su bili visoki službenici u vojskama kafira i po više od deset godina..

:D
Hehehehehe. Jesi ikad gledao lutkarsko pozorište? Tako meni izgledaju ovi debili. Malo efbiaj indoktrinacije preko saudijske turističke organizacije i od normalnog djeteta napraviš šta hoćeš. Na kraju ga recycle kao prirodno gnojivo. Najzanimljivije je to, da se bore za interese onih koje najviše mrze. A mrze ih zato što su ih upravo oni naučili da budu takvi. Izgleda da ni život nije za svakoga.
udrch

#4298 Re: Sirija

Post by udrch »

Challenger__ wrote:- Kao što sam rekao, ratnohuškački blok spao na cioniste, tekfirijske teroriste i njihove zalivske mentore.

Ogoljeni su do srži.
ima li na ovom forumu ljudi koji imaju iskustva da pomognu ovom čovjeku..sevap je..
Potpisali su ga predstavnici SAD-a, Australije, Kanade, Francuske, Italije, Japana, Južne Koreje, Saudijske Arabije, Španjolske, Turske i Britanije.
ovim zemljama se naknadno pridružila i Njemačka..

sa druge strane se nalazi alawitski režim kojeg podržavjau Rusija na čijem čelu se nalazi čovjek koji se raznim mahinacijama prebacuje sa pozicije presjednika na premijera i obrnuto, komunistička Kina, komunistička Sjeverna Koreja, teokratski Iran, vojna hunta iz Egipta i još nekoliko beznačajnih zemalja..
nije zgoreg reći da Bašar ima snažnu podršku forumske populacije iz Srbije i Hrvatske..

svako ko ima i trun pameti zna da ovi što navodno podržavaju narod Sirije u biti podržavaju alawitski režim u obračunu sa većinskim sunitskim stanovništvom u Siriji..mnogi od njih i pišu iz ovih zemalja koje su se založile za intervenciju..
CungaLunga

#4299 Re: Sirija

Post by CungaLunga »

dječak sa šibicama wrote:
Klavikula wrote:Gledam jucer na nekom od TV kanala interviju sa Miroslavom Lazanskim. covjek bio u Siriji do nedavno i kaze: Assad uglavnom koristi policijske i paramilitarne snage* dok Vojsku uglavnom cuva. kaze da je tek negdje oko 20% kapaciteta Armije upotrijebljeno.

ne bih da ulazim u to da li je postotak tacan, ali i ja sam nailazio na podatke da SAA ne koristi svoje kapacitete u potpunosti.

*NDF - National defence forces, Sebiha, sirijska internacionalna brigada, dobrovoljci...
Pa vjeruj, ako je iko strucnjak za bliski istok, onda je to Lazanski.

Legendarne su njegove reportaze iz gradjanskog rata u Libanonu, birvaktile. Covjek je isao od milicije do milicije, i zivio sa njima mjesecima, od krscanskih falangi preko Hezbollaha, palestinaca do Druza pa cak i komunistickih brigada koje su tamo postojale u tom ludom ratu.
Jeste, legenda prava. Miroslav Kreten Lažanski.

Koga vi hvalite....

http://www.standard.rs/miroslav-lazansk ... eziju.html
udrch

#4300 Re: Sirija

Post by udrch »

CungaLunga wrote:
dječak sa šibicama wrote:

Pa vjeruj, ako je iko strucnjak za bliski istok, onda je to Lazanski.

Legendarne su njegove reportaze iz gradjanskog rata u Libanonu, birvaktile. Covjek je isao od milicije do milicije, i zivio sa njima mjesecima, od krscanskih falangi preko Hezbollaha, palestinaca do Druza pa cak i komunistickih brigada koje su tamo postojale u tom ludom ratu.
Jeste, legenda prava. Miroslav Kreten Lažanski.

Koga vi hvalite....

http://www.standard.rs/miroslav-lazansk ... eziju.html
struĆnjak ne zna ni geografiju, a ne zanimaju ga ni činjenice..
JNA je uspela da zaustavi dalje napredovanje hrvatskih i muslimanskih snaga prema Doboju i Travniku, da bi odmah zatim hrvatske snage iz Livna i Tomislavgrada, kao i regularne hrvatske jedinice pristigle iz Splita, krenule na Kupres sa južne strane. Sva srpska sela do Kupresa sravnjena su sa zemljom, stanovnici koji nisu uspeli da pobegnu pobijeni su. JNA je uspela da zaustavi i taj prodor, tako da je plan povezivanja Posavine i zapadne Hercegovine propao.
Locked