RUSIJA

Post Reply
vivaldi

#4276 Re: RUSIJA

Post by vivaldi »

Captain Ahab wrote:Nazovi to kako hoces, nije bitno, ali ruska vojska je u Ukrajini, nije ukrajinska u Rusiji.Slazem se da nije uvijek pametno ici protiv interesa jaceg od sebe, ali je pitanje koliko su Ukrajinci dugorocno uopste mogli izbjeci to sto se desilo osim da su kontinuirano birali prorusku vlast. Prilicno je jasno da je Majdan bio dobar povod Rusiji da se direktnije umijesaju u Ukrajinu. Operacija zauzimanja Krima se nije mogla pripremiti za samo 4-5 dana koliko je proslo od odlaska Janukovica…
nema dileme da su u bili u usranoj situaciji, ali to je jednostavno bad luck. ima masa drzava sirom svijeta koji se ne mogu iscupati iz necijih kandzi, ali je isto tako sve bolje od ovog sto su sada dobili. ali tamo su na vlasti bili i ona julija, juscenko..koji nisu bili proruski...crvena linija je sigurno bila nato i mozda jos ponesto, ali se vjerovatno moglo bolje od onog sto su imali.

ali kako god, sve je bolje od ovog sto su sad fasovali
vivaldi

#4277 Re: RUSIJA

Post by vivaldi »

pici wrote:
vivaldi wrote:
pici wrote:Čika GeĐŽina škola...ponavljaj LAŽ dok ti jezik ne utrni a mozak ne proključa...
i cika gedza je drekno u hagu jer je mislio da bill ima veliki nos da bi ga klempo iz pozarevca vuko za njega. kad je skontao da to nije pametno vec je bilo kasno, ne samo za njega vec za pustos koju je napravio u krugu par stotina kilometra
čika gedža nije bio u haagu
aha, mislis na dobricu, ali svejedno opet ne mijenja sustinu onog sto sam napisao - ne igraj se sa strujom
Kaligula I

#4278 Re: RUSIJA

Post by Kaligula I »

Captain Ahab wrote:

Vec smo imali ovu diskusiju jednom cini mi se, a vidim da jos uvijek nisi naucio sta znaci rijec hunta. Mani se novoruskih izvora :wink:
...ti si neki tragikomičan tip...kad nemas odgovarajuceg odgovora na dato pitanje onda postavljas neka potpitanja, valjda da bi stvar zamaglio ili razvodnio...eto ne znam šta je hunta...hajde molim te reci mi šta je hunta, bit ću ti zahvalan dok sam ziv...ali bez namigivanja...
Captain Ahab

#4279 Re: RUSIJA

Post by Captain Ahab »

Kaligula I wrote:
Captain Ahab wrote:

Vec smo imali ovu diskusiju jednom cini mi se, a vidim da jos uvijek nisi naucio sta znaci rijec hunta. Mani se novoruskih izvora :wink:
...ti si neki tragikomičan tip...kad nemas odgovarajuceg odgovora na dato pitanje onda postavljas neka potpitanja, valjda da bi stvar zamaglio ili razvodnio...eto ne znam šta je hunta...hajde molim te reci mi šta je hunta, bit ću ti zahvalan dok sam ziv...ali bez namigivanja...
Tebi nesto objasnjavati je cisti gubitak vremena...
Kaligula I

#4280 Re: RUSIJA

Post by Kaligula I »

Captain Ahab wrote:
Kaligula I wrote:
Captain Ahab wrote:

Tebi nesto objasnjavati je cisti gubitak vremena...
...opet se sluzis pubertetskim fazonima...
Co0l

#4281 Re: RUSIJA

Post by Co0l »

Kaligula I wrote:
Captain Ahab wrote:
vivaldi wrote: ne, nego zbog amaterizma vlastitih politicara
Jesu amateri, ali to opet ne mijenja cinjenicu da je su ukrajinski teritorijalni, ekonomski i ljudski gubici direktna posljedica ruske agresije...
...CIN AGRESIJE JE POCEO DRZAVNIM UDAROM ILI REVOLUCIJOM HUNTE, A ŠTO JE FINANCIRANO I PODRŽANO OD USA I EU!...Oni su oduzeli ukrajisnkom narodu suverenitet tako što su mu putem državnog udara, dakle nedemokratskim sredstvima i metodama, instalirali novu, nenarodnu vlast!...Zašto se nije išlo na opciju redovnih izbora?...
Egipat je na drugoj temi.
Gojeni H

#4282 Re: RUSIJA

Post by Gojeni H »

vivaldi wrote:
Captain Ahab wrote:Nazovi to kako hoces, nije bitno, ali ruska vojska je u Ukrajini, nije ukrajinska u Rusiji.Slazem se da nije uvijek pametno ici protiv interesa jaceg od sebe, ali je pitanje koliko su Ukrajinci dugorocno uopste mogli izbjeci to sto se desilo osim da su kontinuirano birali prorusku vlast. Prilicno je jasno da je Majdan bio dobar povod Rusiji da se direktnije umijesaju u Ukrajinu. Operacija zauzimanja Krima se nije mogla pripremiti za samo 4-5 dana koliko je proslo od odlaska Janukovica…
nema dileme da su u bili u usranoj situaciji, ali to je jednostavno bad luck. ima masa drzava sirom svijeta koji se ne mogu iscupati iz necijih kandzi, ali je isto tako sve bolje od ovog sto su sada dobili. ali tamo su na vlasti bili i ona julija, juscenko..koji nisu bili proruski...crvena linija je sigurno bila nato i mozda jos ponesto, ali se vjerovatno moglo bolje od onog sto su imali.

Bilo je samo pitanje vremena kada ce Ukrajina morati donijeti historijsku odluku i iscupati se iz smrtnog ruskog zagrljaja.
To sto su imali nesposobno rukovodstvo, los tajming, i generalno apaticno stanovnistvo, nije nikakav bad luck, vec lose planiranje i organizacija.
Ne mozes se vjecno ponasati kao stidljiva mlada. Odlucujuci potez se mora napraviti.
Eto Armenije ... sve joj cvjeta od ruske ljepote.
General War

#4283 Re: RUSIJA

Post by General War »

Nadjo ovo :lol: :lol:

Није Путин изолован, него Запад

"Одлучивши да не присуствују паради која је одржана у Москви 9. маја, западне земље су изоловале себе, јављају италијански медији.
„Парада је велики догађај, који је показао да (руски председник Владимир) Путин није изолован. Напротив, они који нису дошли у руски престоницу су се нашли у изолацији“ :shock: , истичу медији."

Опширније: http://rs.sputniknews.com/rusija/201505 ... z3abWpGoCk
Avetinho

#4284 Re: RUSIJA

Post by Avetinho »

Slicno je ucinila i slobodarska Sjeverna Koreja, sviju nas je ostale izolovala da zivimo sami u neznanju. I Rusija ubrzano ide tim koracima. Ko je ono bio iz Bjelorusije na Paradi?
vivaldi

#4285 Re: RUSIJA

Post by vivaldi »

Gojeni H wrote:
vivaldi wrote:

Bilo je samo pitanje vremena kada ce Ukrajina morati donijeti historijsku odluku i iscupati se iz smrtnog ruskog zagrljaja.
To sto su imali nesposobno rukovodstvo, los tajming, i generalno apaticno stanovnistvo, nije nikakav bad luck, vec lose planiranje i organizacija.
Ne mozes se vjecno ponasati kao stidljiva mlada. Odlucujuci potez se mora napraviti.
Eto Armenije ... sve joj cvjeta od ruske ljepote.
Ne bih se slozio.

prije bilo kakve istorijske odluke ukrajinci su imali vise od 20 godina da "istorijski" sebe preispitaju zasto su najgori od sve istocnoevropske i sovjetske djece (ovog evropskog dijela), iako su poslije rusije najmnogoljdnija drzava? oni su imali ogorman prostor za napredak prije nego sto bi im rusija na bilo koji nacin postala prepreka.

kako je moguce da ttoalni ruski satelitipoput bjelorusije i kazahstana budu zapad za ukrajinu!? kako rusija nije bila prepreka da antiruski sadasšnji predjsendik napravi imperiju od 3 milijarde dolara, koja sad brw vrijedi 1 milijardu jer mu toliko daje nestle (sto je najbolja ilustracija aktuelnog politickog idiotizma).

to im je trebalo biti fundamentalna odluka, ali su diletanti kakvi jesu smislili da je vrijeme da se vise ne ponasaju "kao stidljiva mlada" i kao rezultat toga, vratuli zemlju na pocetak 20 vijeka, sa tendencijom prelaska u 19. To je rezultat te njihove odluke. Narednih 30 godina cilj svake buduce vlade bice da dodju na nivo iz 2014.

ali ostavimo to po strani. na osnovu cega su donijeli tu odluku, i koji im je uopste bio cilj? cim je zapucalo raspali su se po svim savovima, vojska je dezertirala, a vecina tehnika im je tako odrzavana da je haman neupotrebljiva. gdje su se uputuili? u nato? pa i njemacka i francuska su im rekli da nema govora o tome. zar su vjerovali da ce ih neko branit i da ce III svjetski pocet zbog njih?sta su mislili u ekonomskoj buducnosti kada im je ubjeljivo najveci ekonomski partner bla rusija? da li su stvarno vjerovali da ce njih 40 miliona past na grbacu brisela? da li su se ikada zapitali sta u slucaju gruzijskom scenarija koji je "juce" bio?

pa oni nisu imali nikakvog jebenog plana, vec sve ad hoc i ne znam jel veca glupost ako su to sami smislili ili ih je neko nalozio.

a tek ce da najebu jer ce ameri i rusi prije ili kasnije naci novi interes i nove zrtvene jarce, a ukrajina ce smao poslati nepotrebni balast, a umjesto neskirvenih simpatija i razumijevanja sa zapada i ponesto para ce uskoro pocet stizat upozorenja o korupciji, nerazjasnjenim ubistvima, reformama, sve dok ne padnu u zaborav vjecne "tranzicije".

sto se tice jermenije ne znam zasto njih uze za primjer? jermenima vise treba rusija nego oni rusima. jermenija je drzava u poluratnom stanju vec decenijama. prije par mjeseci im je ubijeno 20 vojnika, ali ih nisu roknuli rusi vec azeri. par mjeseci prije toga azeri su im oborili helikopter. kada dodas i "prijateljsku" tursku u komsiluku, okretanje ledja rusiji u kojoj pritom radi par stotina hiljada jermena bi bio jos veci idiotizam od ukrajinskog jer bi oni izlaskog iz ruskog zagrljala njihova jedina promjena sto bi im uskoro alijev postao predsjednik.

i jermeni su dobar primjer bad lucka, mad aima i puno gorih primjera poput palestine ili onih nesrtenih tibetanaca.
Kaligula I

#4286 Re: RUSIJA

Post by Kaligula I »

vivaldi wrote:
Ne bih se slozio.

prije bilo kakve istorijske odluke ukrajinci su imali vise od 20 godina da "istorijski" sebe preispitaju zasto su najgori od sve istocnoevropske i sovjetske djece (ovog evropskog dijela), iako su poslije rusije najmnogoljdnija drzava? oni su imali ogorman prostor za napredak prije nego sto bi im rusija na bilo koji nacin postala prepreka.

kako je moguce da ttoalni ruski satelitipoput bjelorusije i kazahstana budu zapad za ukrajinu!? kako rusija nije bila prepreka da antiruski sadasšnji predjsendik napravi imperiju od 3 milijarde dolara, koja sad brw vrijedi 1 milijardu jer mu toliko daje nestle (sto je najbolja ilustracija aktuelnog politickog idiotizma).

to im je trebalo biti fundamentalna odluka, ali su diletanti kakvi jesu smislili da je vrijeme da se vise ne ponasaju "kao stidljiva mlada" i kao rezultat toga, vratuli zemlju na pocetak 20 vijeka, sa tendencijom prelaska u 19. To je rezultat te njihove odluke. Narednih 30 godina cilj svake buduce vlade bice da dodju na nivo iz 2014.

ali ostavimo to po strani. na osnovu cega su donijeli tu odluku, i koji im je uopste bio cilj? cim je zapucalo raspali su se po svim savovima, vojska je dezertirala, a vecina tehnika im je tako odrzavana da je haman neupotrebljiva. gdje su se uputuili? u nato? pa i njemacka i francuska su im rekli da nema govora o tome. zar su vjerovali da ce ih neko branit i da ce III svjetski pocet zbog njih?sta su mislili u ekonomskoj buducnosti kada im je ubjeljivo najveci ekonomski partner bla rusija? da li su stvarno vjerovali da ce njih 40 miliona past na grbacu brisela? da li su se ikada zapitali sta u slucaju gruzijskom scenarija koji je "juce" bio?

pa oni nisu imali nikakvog jebenog plana, vec sve ad hoc i ne znam jel veca glupost ako su to sami smislili ili ih je neko nalozio.

a tek ce da najebu jer ce ameri i rusi prije ili kasnije naci novi interes i nove zrtvene jarce, a ukrajina ce smao poslati nepotrebni balast, a umjesto neskirvenih simpatija i razumijevanja sa zapada i ponesto para ce uskoro pocet stizat upozorenja o korupciji, nerazjasnjenim ubistvima, reformama, sve dok ne padnu u zaborav vjecne "tranzicije".

sto se tice jermenije ne znam zasto njih uze za primjer? jermenima vise treba rusija nego oni rusima. jermenija je drzava u poluratnom stanju vec decenijama. prije par mjeseci im je ubijeno 20 vojnika, ali ih nisu roknuli rusi vec azeri. par mjeseci prije toga azeri su im oborili helikopter. kada dodas i "prijateljsku" tursku u komsiluku, okretanje ledja rusiji u kojoj pritom radi par stotina hiljada jermena bi bio jos veci idiotizam od ukrajinskog jer bi oni izlaskog iz ruskog zagrljala njihova jedina promjena sto bi im uskoro alijev postao predsjednik.

i jermeni su dobar primjer bad lucka, mad aima i puno gorih primjera poput palestine ili onih nesrtenih tibetanaca.
... :thumbup: ...

...ideja o urusavanju Ukrajine dosla je izvana, a izvođači radova su domaći ultra nacionalisti koji svoj politički angazman baziraju na patoloskoj mrznje prema Rusiji i ruskom narodu...i doslovno ubij ga, prebij ga, iskopaj mu oko, nema problema ako ćeš to isto uradit i Rusu...naravno, ideolozi 'ukrajinskog projekta' su to prepoznali i debelo iskoristili za realizaciju svojih ciljeva i ideja...takav bezuman, emotivni angazman i objasnjava pogubne posljedice po Ukrajjinu i ukrajinski narod...da su radili glavom umjesto guzicom sve bi bilo bolje...ali onda oni ne bi bili oni...jer to je njihov modus operandi...
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#4287 Re: RUSIJA

Post by Domaci izdajnik »

Odličan post :thumbup: samo džaba ti to nekima pišeš ne kontaju pa ga jebi.... :skoljka:
JohnnyS

#4288 Re: RUSIJA

Post by JohnnyS »

Čuditi se patološkoj mržnji prema Rusiji mogu samo oni koji nisu imali "sreću" na svojoj koži osjetiti rusku čizmu. Inače bi im ta mržnja bila fiziološka...
Domaci izdajnik

#4289 Re: RUSIJA

JohnnyS wrote:Čuditi se patološkoj mržnji prema Rusiji mogu samo oni koji nisu imali "sreću" na svojoj koži osjetiti rusku čizmu. Inače bi im ta mržnja bila fiziološka...
A ti si je iskusio jel?
JohnnyS

#4290 Re: RUSIJA

Post by JohnnyS »

Lajavikrelac wrote:
JohnnyS wrote:Čuditi se patološkoj mržnji prema Rusiji mogu samo oni koji nisu imali "sreću" na svojoj koži osjetiti rusku čizmu. Inače bi im ta mržnja bila fiziološka...
A ti si je iskusio jel?

Poznajem dosta ljudi koji jesu.
Domaci izdajnik

#4291 Re: RUSIJA

Poznajem i ja, ali ja nisam osjetio tu čar, srećom. Niti sam obožavalac Putina niti onanišem na Rusiju, al me nerviraju gluposti i hejtovanje nečeg oko čega se nema pojma....
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4292 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

vivaldi wrote:
Ne bih se slozio.

Sjajan post :thumbup:

Sve zvuci tako poznato.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4293 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

Lajavikrelac wrote:Poznajem i ja, ali ja nisam osjetio tu čar, srećom. Niti sam obožavalac Putina niti onanišem na Rusiju, al me nerviraju gluposti i hejtovanje nečeg oko čega se nema pojma....
Mnogi ljudi su ovdje dosli sa unaprijed formiranim zakljuckom da hejtuju, a razloge za hejt su kupili onako usput.
agnostic_front

#4294 Re: RUSIJA

Post by agnostic_front »

_BataZiv_0809 wrote:
Lajavikrelac wrote:Poznajem i ja, ali ja nisam osjetio tu čar, srećom. Niti sam obožavalac Putina niti onanišem na Rusiju, al me nerviraju gluposti i hejtovanje nečeg oko čega se nema pojma....
Mnogi ljudi su ovdje dosli sa unaprijed formiranim zakljuckom da hejtuju, a razloge za hejt su kupili onako usput.
Pa i da bismo imali unaprijed formiran zaključak(?) da hejtujemo, moramo imati neki razlog. Nešto sitno, nebitno, ali mora postojati razlog. Recimo, volimo holivudske filmove gdje su Rusi prikazani negativno i zbog toga smo odlučili da hejtujemo. Ili podrška Rusije Srbiji u toku agresije na RBiH, tako neke sitnice.
Domaci izdajnik

#4295 Re: RUSIJA

A Rusija glasala za uvođenje sankcija toj istoj Srbiji 1992....baš podrška :-)
agnostic_front

#4296 Re: RUSIJA

Post by agnostic_front »

Lajavikrelac wrote:A Rusija glasala za uvođenje sankcija toj istoj Srbiji 1992....baš podrška :-)
xe xe dobar dobar :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4297 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

Najjace mi je kad se ucesce placenika, pasa rata iz Rusije, na strani VRS percipira kao podrska Ruske Federacije :lol:
Domaci izdajnik

#4298 Re: RUSIJA

_BataZiv_0809 wrote:Najjace mi je kad se ucesce placenika, pasa rata iz Rusije, na strani VRS percipira kao podrska Ruske Federacije :lol:
Navedi mi jedan sukob gdje nema stranih plaćenika, vikend ratnika i inih dobrovoljaca... :roll:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4299 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

Lajavikrelac wrote: Navedi mi jedan sukob gdje nema stranih plaćenika, vikend ratnika i inih dobrovoljaca... :roll:
Nema ga, ali mislim da me nisi najbolje shvatio. Naime u dijelu javnosti, pa tako i forumske, se ucesce tih placenika posmatra kao pomoc zvanicne Rusije.
Domaci izdajnik

#4300 Re: RUSIJA

Ma shvatio sam to je moja dopuna na tvoj post. Podrška Rusije nije nego, koliko je to vojne i logističke pomoći stiglo u VRS i Srbiju tad.... :roll:
Post Reply