https://www.youtube.com/watch?v=nIDkWujVhA0
Edin Džeko
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- jeza u ledja
#42730 Re: Edin Džeko
U prvoj sezoni sigurno ne jer je pola iste Dzeko proveo na klupi. U drugoj sezoni, kad su osvojili titulu, Dzeko nije bio ni prvi strijelac ekipe. Tek u trecoj je bio glavna zvijezda i prvi strijelac Bundeslige. No cijelo to vrijeme, osim mozda onu zadnju polusezonu koja se ni "ne pika" jer je tad gledao gdje ce otici (to je ja mislim vec cetvrta sezona), Wolf je igrao sa dva centarfora. Zaboravljas Grafitea. I naravno Misketa.MyTao wrote:U prvoj sezoni mozda ne, ali u drugoj definitivno se igra gradila oko Dzeke.jeza u ledja wrote:
Nije se igra u Wolfu gradila oko Dzeke.
A i ne kontam zasto bi mu odgovarali timovi u kojim igraju Torres ili van Persie?
Pitanje je sta znaci to pod "odgovarali"? Mislim da nijednom centarforu danas ne odgovara tim sa centarforom slicne kvalitete.
Nisam rekao da bi mu odgovarali timovu u kojim igraju van Persie i Torres, vec Liverpool i United iz dana kada su oni tu igrali... jer se kod njih tada igrao fudbal koji je za focal point u napadu trebao napadaca Dzekinih kvaliteta (on i Persie su slicni napadaci, i ne kazem to samo zbog ovog zadnjeg gola vec u globalu).
Neusporedivo sa ovim danas u Romi.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#42731 Re: Edin Džeko
Zavrsit ce na spici LP za iducu sezonu 
- MyTao
#42732 Re: Edin Džeko
Dobro, pomjesao sam... ja sam 1. sezonu brojao onu kada su uzeli titulu. moja greska.jeza u ledja wrote:U prvoj sezoni sigurno ne jer je pola iste Dzeko proveo na klupi. U drugoj sezoni, kad su osvojili titulu, Dzeko nije bio ni prvi strijelac ekipe. Tek u trecoj je bio glavna zvijezda i prvi strijelac Bundeslige. No cijelo to vrijeme, osim mozda onu zadnju polusezonu koja se ni "ne pika" jer je tad gledao gdje ce otici (to je ja mislim vec cetvrta sezona), Wolf je igrao sa dva centarfora. Zaboravljas Grafitea. I naravno Misketa.MyTao wrote:U prvoj sezoni mozda ne, ali u drugoj definitivno se igra gradila oko Dzeke.jeza u ledja wrote:
A i ne kontam zasto bi mu odgovarali timovi u kojim igraju Torres ili van Persie?
Pitanje je sta znaci to pod "odgovarali"? Mislim da nijednom centarforu danas ne odgovara tim sa centarforom slicne kvalitete.
Nisam rekao da bi mu odgovarali timovu u kojim igraju van Persie i Torres, vec Liverpool i United iz dana kada su oni tu igrali... jer se kod njih tada igrao fudbal koji je za focal point u napadu trebao napadaca Dzekinih kvaliteta (on i Persie su slicni napadaci, i ne kazem to samo zbog ovog zadnjeg gola vec u globalu).
Poenta koju sam zelio da napravim je da je on napadac oko kojeg se treba graditi igra, da bude taj focal point u napadu. Lester je uzeo titulu u Engleskoj prije dvije godine takvom igrom.
- leškarenje
#42734 Re: Edin Džeko
Ovo kroz noge slucajno proslo
al zato za volej nemam rijeci 
- Šibicar
#42735 Re: Edin Džeko
I to slabijom lijevom nogom,baš bih volio vidjeti kad je neki od ovih što su nabrajani iz "prve klase" zabio sličnu golčinu slabijom nogom.....
-
°u°
#42736 Re: Edin Džeko
U drugoj Edinovoj sezoni u Wolfsburgu on je bio drugi strijelac Bundeslige s 26 golova vs Grafiteovih 28 s tim da je taj Grafite pucao sve penale, i čini mi se da ih je bilo 8. A ukupno najbolji strijelac ekipe u svim takmičenjima je bio Džeko s 36 vs 35 Grafitea.jeza u ledja wrote:U prvoj sezoni sigurno ne jer je pola iste Dzeko proveo na klupi. U drugoj sezoni, kad su osvojili titulu, Dzeko nije bio ni prvi strijelac ekipe. Tek u trecoj je bio glavna zvijezda i prvi strijelac Bundeslige. No cijelo to vrijeme, osim mozda onu zadnju polusezonu koja se ni "ne pika" jer je tad gledao gdje ce otici (to je ja mislim vec cetvrta sezona), Wolf je igrao sa dva centarfora. Zaboravljas Grafitea. I naravno Misketa.MyTao wrote:U prvoj sezoni mozda ne, ali u drugoj definitivno se igra gradila oko Dzeke.jeza u ledja wrote:
Te godine u ligi je Miske dao 7 golova ali imao i 20 asistencija, Džeko 10 a Grafite 11.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#42737 Re: Edin Džeko
Vugda - ''Gol ide na dušu Kurtoe'' 
- Šibicar
#42738 Re: Edin Džeko
"Da je samo ostao na mjestu lopta bi ga pogodila u čelo"Tomahawk11 wrote:Vugda - ''Gol ide na dušu Kurtoe''
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#42739 Re: Edin Džeko
To, toŠibicar wrote:"Da je samo ostao na mjestu lopta bi ga pogodila u čelo"Tomahawk11 wrote:Vugda - ''Gol ide na dušu Kurtoe''
Vugda stari trol
-
mali_balon
#42740 Re: Edin Džeko
Daj gif i onog sto ga glavom zabi i to je majstorija....samo ga upratiti kako se majstorski izvuce iza igraca.....mora da je kolarovu isaretio gdje da je sutne
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#42741 Re: Edin Džeko
Hvala ti

Odigrao sjajan meč: Džeko oduševio trenera, Lamparda, Pletikosu, ali i komentatora
Edin Džeko postigao je dva pogotka protiv Chelseaja na Stamford Bridgeu u utakmici 3. kola grupne faze Lige prvaka, a tokom i nakon meča bh. napadač dobio je veliki broj pohvala.
Jedan od najzanimljivijih komentara ostavio je legendarni veznjak Plavaca Frank Lampard koji je na najbolji način opisao koliko je zapravo težak bio volej udarac kojim je Džeko postigao svoj prvi, a za Romu drugi pogodak.
"Taj volej udarac možete pokušati izvesti više od 50 puta na treningu, ali je pitanje da li ćete i nakon toliko pokušaja uspjeti postići ovako savršen pogodak", istakao je Lampard.
Nakon meča vidno raspoložen je bio i trener Rome koji je rekao da je zadovoljan partijom koju je na Stamford Bridgeu pokazao njegov napadač.
"Svi znamo da Edin Džeko postiže veliki broj pogodaka, a ja sam nakon ovog meča posebno zadovoljan njegovim pristupom, kao i performansom koji je prikazao na Stamford Bridgeu", rekao je trener Rome Eusebio di Francesco.
Komentator RTS-a Aleksandar Stojanović s velikim oduševljenjem dočekao je pogodak kojim je Edin Džeko poravnao rezultat na 2:2, a nakon toga dijelio je salve komplimenata na račun pogotka koji je postigao kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine.
VIDEO
Nakon završetka utakmice golove koje je postigao Edin Džeko komentarisao je i bivši golman reprezentacije Hrvatske Stipe Pletikosa koji je detaljno analizirao golove napadača reprezentacije Bosne i Hercegovine.
"Odbrana i golman ovdje ne mogu ništa napraviti jer se radi o fenomenalnom dodavanju, fenomenalnom otkrivanju Džeke, čije su kretnje zaista fantastične i ova završenica je čista umjetnost. Kod drugog pogotka me najviše fascinirala njegova kretnja jer je krenuo iz centra i napravio polukružnu kretnju, čime je došao u zonu gdje je znao da ako bude pravovremen, može postići pogodak", rekao je bivši golman nogometne reprezentacije Hrvatske Stipe Pletikosa.
"Pogledajte remek-djelo nevjerovatnog 'bosanskog dijamanta', ovakve golove zabijaju samo pravi strijelci. 'Bomba kroz uši' i kraj priče!", opisale su kolege s Jutarnji.hr gol koji je Džeko postigao za 2:2.
VIDEO
Podsjećamo, meč između Chelseaja i Rome završio je rezultatom 3:3, a nakon tri odigrana kola londonski klub se nalazi na prvoj poziciji s osvojenih sedam bodova, dok Roma nakon tri odigrane utakmice ima pet osvojenih bodova.
VIDEO
Izvor
-
last mohicans
#42742 Re: Edin Džeko
Magija,ovo treba unučadima pokazivati. Zadugo ovakog igrača necemo imati. To je apsolutno jasno. Dugo,dugo..Hvala mu za sve, sretan sam sto ga mogu gledati i svakom golu se radujem, a on ih zabija s toliko zara da to i na navijače prenosi. Da ga zdravlje posluzi i da nas makar jos 4-5 godina uveseljava.kafanski_covjek wrote:eto![]()
- kafanski_covjek
#42743 Re: Edin Džeko
mali_balon wrote:Daj gif i onog sto ga glavom zabi i to je majstorija....samo ga upratiti kako se majstorski izvuce iza igraca.....mora da je kolarovu isaretio gdje da je sutne

- ovo_malo_duse
#42744 Re: Edin Džeko
Nije je kurton ni vidio kud je lopta prosla. Ako pazljivije pogledas gif. kasne ruke jedno pola sekunde.Tomahawk11 wrote:Vugda - ''Gol ide na dušu Kurtoe''
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#42745 Re: Edin Džeko
Jasno je to meni, ali Vugda je poseban slučaj.ovo_malo_duse wrote:Nije je kurton ni vidio kud je lopta prosla. Ako pazljivije pogledas gif. kasne ruke jedno pola sekunde.Tomahawk11 wrote:Vugda - ''Gol ide na dušu Kurtoe''
-
mali_balon
#42746 Re: Edin Džeko
kafanski_covjek wrote:mali_balon wrote:Daj gif i onog sto ga glavom zabi i to je majstorija....samo ga upratiti kako se majstorski izvuce iza igraca.....mora da je kolarovu isaretio gdje da je sutne
- shake69
#42747 Re: Edin Džeko
Mene kopka ako on nastavi ovako, a zasto ne bi, je li realno da stigne neka ponuda do narednog ljeta koja bi Pelloti izbila fasciklu iz ruke? Nesto mi je previse zaljubljen u Rim, kao da mu se ne ide nigdje a bilo je transfera u njegovim godinama za vecu lovu i u veci klub pa mi nelogicno da u Italiji ostane do 2020 gd..
Real nije bas realan, ali zasto ne Chelski ili Arsenal recimo!?
Real nije bas realan, ali zasto ne Chelski ili Arsenal recimo!?
-
L u c i f e r
#42748 Re: Edin Džeko
Majstorski brate i ovaj drugi go 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#42749 Re: Edin Džeko
Neka ga u Romi, ne čačkaj mečku
Vidiš da mu je Rim legao, Rimljani su ludi kad je fudbal u pitanju, on je tamo već stekao status svetinje.
Ali recimo, vidi ovo, kad bi i ako kojim slučajem Lewa otišao za Real, onda bi se otvorio prostor u MinKenu....sad ne znam kakav bi bio stav Baye spram njegovih godina, ali mislim da bi im dobro došao par sezona.
Vidiš da mu je Rim legao, Rimljani su ludi kad je fudbal u pitanju, on je tamo već stekao status svetinje.
Ali recimo, vidi ovo, kad bi i ako kojim slučajem Lewa otišao za Real, onda bi se otvorio prostor u MinKenu....sad ne znam kakav bi bio stav Baye spram njegovih godina, ali mislim da bi im dobro došao par sezona.
- Jack Be Nimble
#42750 Re: Edin Džeko
Sinoc i bez golova je odigrao za desetku
Trazio lopte, slao sajne lopte sa strane na stranu, nije dopustio odbrani da pravi levata od njega itd. Nadam se da ce ova roma uspjeti izaci iz ove grupe.