NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Concord

#42726 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Concord »

Karindza ih raja ne prestaje :D
Korovjev

#42728 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Korovjev »

Ali je meni milina gledati Jokića kako basketa polufinale konferencije kao da igra ‘pobjednik ostaje’ ispred škole basket na jedinom košu. Baš igra evropski i nema kao svi Ameri taj mentalni sklop po kojem su pare i pobjeda sve. Neku sam gledao sad u seriji protiv clipersa mislim da su je na kraju izgubili nugetsi, ali njegova igra u prvoj četvrtini te tekme to je nešto najljepše što sam gledao u košarci odavno. Post leđima, poludistanca, trica sa naskokom na jednu nogu kao da šara iz reketa, a ne sa 8 metara. A da ne pričam o asistencijama i slanju po ćevape komplet Clipersa, Kalifornije i cijele Sjeverne Amerike. Reggie prenosio, svršavao javno na poteze. Istina je i da ga to ne bi daleko dovelo da Milsap nije povukao u 5 tekmi u 3/4 i malo ovim mangupima iz Clipersa pokazao da im oni nisu Dallas da se sila neka prosipa. A serija haman bila gotova. Zato kažem Dalasu treba takav jedan ili Draymond Green, još bolje Smart, ili Jimmy Buckets...
A ko malo duže prati sport mogao je pretpostaviti da sva ova priča, hampa, preseravanje Clipersa ih vodi u propast. Nema se tu šta dodati.
Zato neka Nugetsa i Jokića barem neće biti čvor prevelik, pa šta bude. Niko živ im nije davao nikakve šanse ni protiv LAC pa eto šta je bilo. Premda fakat ne vidim kako mogu proći Lakerse, ali kao što rekoh nisam vidio ni kako mogu proći Clipperse.
Korovjev

#42729 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Korovjev »

Pogledao sam i prvu finale istoka i prvi put Miami u playofu i mora se priznati da su jako nezgodni. Ovaj centar što zalijepi Tatuma je sad odličan, a ima more prostora za napredak. Dobro je to Riley složio, stari je to lisac, prava kombinacija starih (Butler, Dragić...) i mladih koji slušaju i rade prave stvari. Mislim da su za Heroa komentatori rekli da je ljeto prošlo proveo sa Butlerom u treningu po njegovom režimu (buđenje u 4...). Ali mi je centar najveći potencijal ima kretanje, tehniku sa loptom, pregled igre ko mladi Olajuwon.
Premda je ovu po meni Boston prosuo sa insistiranjem davanja ključnih lopti Tatumu. Dobar je mali ali em nije Jordan em je još fakat mlad, a ovakve stvari ga lako mogu ubit u pojam. A ono igraš finale istoka nije sad vrijeme za ‘izgradnju karaktera za budućnost’. Nek izgube sad još jednu padaju skroz u to sam siguran. Premda imaju Smarta ali onda njemu trebaju dati veće ovlasti a obavezno ključne lopte. A ne ovo na kraju regularnog dijela tekme imaju i timeout da pripreme napad i loptu do kraja u egalu oni je je daju Tatumu da je pelja do zadnje sekunde i ošine sa 8 metara. Ako je to plan trenera e onda fakat ne znam. To se da Smartu na ulaz neki nešto natjeraće sudiju da svira neki faul. Kao što je Miami Buketsu dao zna da će ovaj i loptu i igrača i sve gurati do koša pa šta bude.
ultima_palabra

#42730 Re: NBA - National Basketball Association

Post by ultima_palabra »

Kad god su Kembi dali zadnji napad izburgijao je nesto. Mada generalno se slazem da u zadnjem napadu lopta treba da kruzi kao da je bilo koji drugi napad.
Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#42731 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Evolution_IV »

ma ide miami dalje,budale su to :D
Evolution_IV

#42732 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Evolution_IV »

kako coek igra odbranu :thumbup:
moke_31

#42733 Re: NBA - National Basketball Association

Post by moke_31 »

Kakav karakter Miamija i povratak u 3. četvrtini, a onda na kraju Jimmy Buckets uzima stvari u svoje ruke i završava tekmu na vrijeme da opet ne ode u produžetak. Miami jednostavno ima prednost u iskustvu Jimmyja i Dragića i to bi moglo na kraju prevagnuti.

Kelti su dobri ali fali im malo više iskustva i osim Kembe i Smarta ostali su svi zeleni. Kemba opet nema nekog velikog playoff iskustva. Plus, imaju problema na kraju tekme u smislu kome da daju loptu da završava izolacijama ključne posjede, je li to Tatum ili Kemba. Obojica nisu baš najsigurnije opcije, posebno sad Tatum poslije one banane Adebaya. S druge strane Miami ima Jimmyja i Dragića.
ultima_palabra

#42734 Re: NBA - National Basketball Association

Post by ultima_palabra »

Miami indijanci pravi, kad krenu Herro i Olynik sa tricama iz gaca, preko glave :-) Ko nekad Finska na EP...
Evolution_IV

#42735 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Evolution_IV »

sta to znaci,da lose igraju i imaju srece ili ? :-)
ultima_palabra

#42737 Re: NBA - National Basketball Association

Post by ultima_palabra »

Ma imaju oni klase, Butler, Dragic i Adebayo. Ali cesto ovi igraci iz drugog plana zaredaju sa nelogicnim potezima, divljim sutevima... i sve im prolazi zasad u playoffu.

Ako ih stane u eventualnom finalu, to bi bila jednosmjerna ulica za Lakerse.
ZyzzSar

#42738 Re: NBA - National Basketball Association

Post by ZyzzSar »

ultima_palabra wrote: 18/09/2020 17:51 Ma imaju oni klase, Butler, Dragic i Adebayo. Ali cesto ovi igraci iz drugog plana zaredaju sa nelogicnim potezima, divljim sutevima... i sve im prolazi zasad u playoffu.

ima miami dobre opcije u napadu, prava su ekipa, crowder, robinson, herro svi mogu zabiti 15+ ako im je dobar dan, olynyk ce isto da pogodi ako ga se ostavi samog
bitno je samo da ne bude kakve ozlijede, jer svi igraci doprinose njihovim rezultatima
do sad u ove dvije tijesne utakmice protiv bostona dragic je bio kljucni igrac kad se utakmica lomila
spree

#42739 Re: NBA - National Basketball Association

Post by spree »

kakavdanakneiskustvu wrote: 18/09/2020 17:47
Image
Korovjev

#42740 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Korovjev »

Miami izbalansiran tim do krajnosti. Pogledajte im samo statistiku u ove dvije tekme. U prvoj 5 dvocifrenih, u ovoj 6. Najbolji skakač im najniži Hero, premda su i tu kao i u asistencijama pa i u koševima svi izjednačeni. Sad vidim tom Herou falila asistencija u prvoj do triple double. A ne mora se ni gledati statistika da se vidi da svi sve rade i u odbrani i u napadu. Tako da mislim da nema tu nekog pada ili da će ih stati ako prođu u finale. Naročito jer kako čujem precizni su i u sezoni bili, rekoše sinoć samo Uta bolji procenat trice imala.
Imaće Nugetsi problema sa njima.
Cienfuegos

#42741 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Cienfuegos »

Jebeni turnovers, 20 puta sinoc. Pa nema tog vodstva koje to moze izdrzati. A kako smo lijepo igrali odbranu u prvom poluvremenu, bas su se morali napatiti da zabiju kos. I onda u trecoj titanic. :?
Oni su odlicna i izbalansirana ekipa, imaju super trenera koji stvari mjenja on the fly dok nas Stevens skrstenih ruku gleda kako nas gaze 37:17 u 3/4.
U trecoj tekmi ce izgleda Hayward zaigrati barem malo, vidjecemo hoce li to sta promjeniti ali nisam ovo ocekivao. Sto je najgore ne mogu reci da je nezasluzeno jbg.
Evolution_IV

#42742 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Evolution_IV »

ultima_palabra wrote: 18/09/2020 17:51 Ma imaju oni klase, Butler, Dragic i Adebayo. Ali cesto ovi igraci iz drugog plana zaredaju sa nelogicnim potezima, divljim sutevima... i sve im prolazi zasad u playoffu.

:thumbup:
ZyzzSar

#42743 Re: NBA - National Basketball Association

Post by ZyzzSar »

gadi mi se kad vidim ovakvo sudjenje i navlacenje lejkersima
90minut

#42744 Re: NBA - National Basketball Association

Post by 90minut »

Ubili ih Lakersi nogama, nema više potcjenjivanja svaka na nož.
Rob_Atl

#42745 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Rob_Atl »

Brutalan matchup za Denver, nemaju sanse nikakve. Jedino ako ih krenu neke lude trice. Ovo mirise na metlu, Davisa nema ko da cuva, ja mislim da je svaki duel protiv Jokica Davis ubacio preko 30 poena. Dok sa druge strane imas 3 igraca koji mogu cuvati Jokica pogotovo Howard koji igra na snagu. Za Lebrona nema se sta reci igra koliko je potrebno, kad je trebalo da se odvoje preuzeo stvari u svoje ruke, poslije samo dodavao ovi trpali.
90minut

#42746 Re: NBA - National Basketball Association

Post by 90minut »

Rob_Atl wrote: 19/09/2020 06:54 Brutalan matchup za Denver, nemaju sanse nikakve. Jedino ako ih krenu neke lude trice. Ovo mirise na metlu, Davisa nema ko da cuva, ja mislim da je svaki duel protiv Jokica Davis ubacio preko 30 poena. Dok sa druge strane imas 3 igraca koji mogu cuvati Jokica pogotovo Howard koji igra na snagu. Za Lebrona nema se sta reci igra koliko je potrebno, kad je trebalo da se odvoje preuzeo stvari u svoje ruke, poslije samo dodavao ovi trpali.
Ne miriše na metlu, al' definitivno miriše da mogu uzeti maksimalno jednu.

U prošlosti se znalo šta Davis voli raditi Nikoli i Denveru sad se potvrdilo samo ono što se ocekivalo, Lakersi jednu jedinu utakmicu se nece opustiti jer znaju da su se ovi vracali s 3-1.

Denver više nikad u buducnosti nece imati toliko srece koliko su imali u ove dvije serije oni su bukvalno bili na koljenima protiv Jute i nekako se vratiše 2 puta s 3-1 i to protiv klipersa gubili po 15 razlike više puta kad im je prijetilo ispadanje.

A opet ne mogu biti toliko siguran da se Lakersi nece sasrati vec u narednoj pogledaj samo Kliperse dobili prvu bez znoja i onda konstantno igrali kao da pitanje prolaska uopšte nije upitno.

Nemojte zaboraviti da je Denver odigrao ravno 6 utakmica više od Lakersa u PO nek' vam se malo slegne to u mozgu..
6. :lol:
Korovjev

#42748 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Korovjev »

Malo navijam za Denver ali brate 25 slobodnih u četvrtini ne ide. Ok to im je igra idu na snagu, po malo provociraju, ali nije to kraljevski ako već pričamo o legasiju LBJ i tradiciji Lakersa. Onda oni neki faulovi Jokiću u gombanju sa Howardom to se ne sudi u playofu. Neću reći da su sudije šiljile ali su imali kriterij koji odgovara Lakersima.
Ali su bolji Lakrersi za klasu, imaju još dvije brzine nema šanse Denver. Osim nekog teškog umrtvljavanja i nedopuštanja tranzicije i kontre jer Lakersima je to igra. Na postavljene odbrane imaju probleme. Ali igraju odličnu odbranu pa im se otvara puno kontri i tranzicije.
Raigor Stonehoof

#42749 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Raigor Stonehoof »

il je faul, ili nije, nema "ne sudi se u plejofu" a sudi u regularnoj sezoni

isto ko fudbal, ako je faul, faul je, ili u 16ercu ili izvan, svejedno.
Evolution_IV

#42750 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Evolution_IV »

a kad je basket u pitanju,ne svira se nista :lol: :lol:
Post Reply