Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

nema me tamo

#42726 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by nema me tamo »

Point. wrote:
nema me tamo wrote:
vicious wrote:Napiši bolan naslove, sto da nabijamo klikove imdb-u :)

Point je jedini koji klikne i pogleda nakon preporuke ovo ja iskreno da ti kazem reda radi samo postavim iako znam da 99,99 nece uopšte upaliti film..
Bar ne odma. :D
Sta ja, dze ja, ovo vi nesto preko mojih ledja? :mrgreen:
Mislim da si ti jedini koji se ovako vrati na temu nakon par dana i citirao si mene 2 puta cini mi se i rekao mi kako je dobar film
Ima ih još samo ti zbog avatara ostao u sjecanju :D

Al' sto jest jest više u naviku preslo da ovdje nesto preporucim iako znam da to sigurno niko nece gledati..
Kao Johny što s tva preporucuje svaki dan, a za godinu dana ili ima više koliko to radi mislim na prste jedne ruke mozes nabrojati likove koji su ustvari gledali. :lol:
Point.

#42727 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Point. »

nema me tamo wrote: Mislim da si ti jedini koji se ovako vrati na temu nakon par dana i citirao si mene 2 puta cini mi se i rekao mi kako je dobar film

Al' sto jest jest više u naviku preslo da ovdje nesto preporucim iako znam da to sigurno niko nece gledati..
Kao Johny što s tva preporucuje svaki dan, a za godinu dana ili ima više koliko to radi mislim na prste jedne ruke mozes nabrojati likove koji su ustvari gledali. :lol:
Ma samo stavljaj preporuke zbog toga i ova tema postoji. Pogledo sam dosta dobrih filmova sa ove teme. :thumbup:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#42728 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by JoseMujica »

Tom of Finland (2017)
Unrated | 1h 55min | Biography, Drama | 24 February 2017 (Finland)

http://www.imdb.com/title/tt5226984/

Image

gay film, pa kome se ne gadi pogledajte jer je dobar :D
karanana

#42729 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

evo vidi kako to mujica fino stavi. i naslov i slikicu i imdb link. perfektno, uredno, pregledno....

ne gadi mi se gay, naviko sam se jer u svakom netflix serijalu sad ima gay stvari poljubaca i tako to. valjda nema mechanja.
JoseMujica

#42730 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by JoseMujica »

nema

biografija lika koji je radio, hajde da ih nazovemo, gay pinupove....kad pogledaš film skontaš odakle Freddie iz Queena styling vuče
Artest

#42731 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Artest »

vicious wrote:
nema me tamo wrote:
vicious wrote:Napiši bolan naslove, sto da nabijamo klikove imdb-u :)

Point je jedini koji klikne i pogleda nakon preporuke ovo ja iskreno da ti kazem reda radi samo postavim iako znam da 99,99 nece uopšte upaliti film..
Bar ne odma. :D
Ma ne, volim ja pročitati preporuke, ali ovako se iznerviram jer gubim vrijeme, po deseti put otvaram isti film na imdb. :)
Onako kad vidim naslov filma znam šta je, ako mi je nepoznat kliknuću da vidim o čemu se radi.
Ja bih banovao svakog ko ne napise ime filma ili stavi poster istog.

Nisam se jednom mikro-iznervirao, upravo iz pomenutih razloga. Em kliknem na neku egzotiku iz Tadzikistana, koju u startu ne mislim gledat, em na nesto sto sam gledao, em na onog felsavog goslinga...

Elem, vec duze vremena samo skrolam.
JoseMujica

#42732 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by JoseMujica »

haj šta ćete kad ima ljudi koji više vole da pametuju nego da predlože nešto za gledati

ps

ne potcjenjuj Tadžikistan :D

evo jedan solidan argentinac

The Summit (2017)
La Cordillera (original title)
Not Rated | 1h 54min | Drama, Mystery, Thriller
http://www.imdb.com/title/tt6047298/

Image

malo su ga ovi zadali s ovim mistery/thriller...film je zapravo o relapolitici jal how thing works in reality ;-)
vicious

#42733 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by vicious »

Ima li ijedan argentinski film bez Ricarda Darina :D
johnnykola

#42734 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Point. wrote:
nema me tamo wrote: Mislim da si ti jedini koji se ovako vrati na temu nakon par dana i citirao si mene 2 puta cini mi se i rekao mi kako je dobar film

Ma samo stavljaj preporuke zbog toga i ova tema postoji. Pogledo sam dosta dobrih filmova sa ove teme. :thumbup:
Nema me tamo, šta je namjera, možda da mi na kraju kakaš u usta? Šta hoćeš od mene, znamo li se lično pa me iz nekog razloga mrziš i otkud znaš koliko je filmova koje sam ja preporučio ili bilo ko drugi konkretno ljudi pogledalo? Ova je tema s bar sto i pedeset puta pregleda dnevno, a na nju odgovori dnevno dva ili tri čovjeka. Ljudi se jednostavno ne javljaju, plaše se nečega, uglavom komentara govedara kao što si ti. Takvima bih preporučio da si na Fejsu udare follow na Gary Vaynerchuka i sve će im biti jasno, drugi dan će ovdje po tebi oplesti, jer se u životu nema vremena za pakašliće, zaključit će tad. I ne zbog pakašlića kakav si ti, ne stavljam filmove, stavljam ih prije svega zarad sebe da imam arhivu koje sam i kakve gledao sebi kad prođu godine. Izvoli ti sjedi iz dana u dan radi nešto što voliš pa onda pljuj po meni do besvijesti. Evo obećajem daj mi link na nešto takvo, ili nema veze opiši to što radiš, seri onda po meni koliko god hoćeš, svaki idući tvoj post ići će meni u potpis. Može li tako? Bolan, gledaj ili ne ono što preporučim, ali nemoj bacati hejt, Kerbera ti. To svako može raditi, a konstruktivno nešto napraviti ne može svako. Ili može, ali će to držati za sebe kao zadnji kreten i bilde. Kontaš. Najlakše je razvaljivati, mrziti, hajde voli, gradi. No, znam da ćeš ostati pakaš jer ovom je temom bilo i prošlo takvih hejbet, a da su postali bolji, jesu, ali u panjevima.

Lijepi pozdravi za listopada, kinaskog, zomrića, hasana 006 i druge!<3<3<3

P.S. Znaš šta mi je drago? Zato što me ne možeš, naprosto to tako ide, vrlo malo ćeš filmova koje ja preporučim pogledati. :kiss: A ja preporučujem dobro filmove, dječko.

CineStar TV 22.55.

Image

Iz kataloga SFF-a:

Image

Pink Premium 15.50.

Image

Film na TV-u
Last edited by johnnykola on 13/02/2018 03:03, edited 3 times in total.
johnnykola

#42735 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

KB9 wrote:koliko je novi blejd raner ustvari nastavak prvog ili moze bez problema bit kao zaseban film?

da li je pozeljno prethodno prisjetiti se prvoj djela?

:mrgreen:
Jedan od najboljih filmova prošle godine. Ne moraš se nužno podsjetiti prvog djela. Ovdje.
nema me tamo

#42736 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by nema me tamo »

Namjera je tacno ova...

Znao sam da ces se upalit' i napisati referat.

Ps: vrati historiju zadnji mjesec i provjeri koliko si puta preporucio It follows i Beach.

Inace sve što si ti preporucio a da ja nisam gledao bio je jedan film, a to je Deliverance iz 72. :kiss:
johnnykola

#42737 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

I vidi đavla Beach do danas unatrag mjesec - nijednom. Sutra ili prekosutra će na TV-u ići odličan Farhadijev film koji je prošle godine dobio Oscara za najbolji strani. Kako sam ga već preporučio maksimalno jednom prošle godine da ga ne preporučujem, šta misliš? Dođu bolan novi ljudi na temu, šta ima veze ako je film preporučen više puta. Novih ima koliko god pa na pet strana bar po jednom bude preporučen. Eto pogledaš svaki koji preporučim haman. Pa šta me onda miniraš, šta si k'o Okonorova Šinejd, bipolarna četaljka? :D

P.S. I super ti je namjera ići okolo i ljudima vaditi živce. I to može apsolutno svako jer je to lako, jaranko moj. I zašto bih nakon takvog napisa o namjeri s tobom ikad više komunicirao? U ril lajfu komuniciraš li ti s ljudima koji ti otovreno kažu znaš došao sam danas samo i jedino da ti vadim živce. Od takvih ljudi se bježi - jer ti mogu samo problem napraviti, nikad ti ništa dobroga donijeti neće. Pa vidi da i ti nastaviš biti takav vrhunski primjer pakašlića.
Last edited by johnnykola on 13/02/2018 06:02, edited 1 time in total.
nema me tamo

#42738 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by nema me tamo »

Ma ne dođu novi ljudi, a vjeruj da ti to niko nije gledao što se vracam na svoje da na prste jedne ruke mozes prebrojat nas koji smo gledali na tvu tvoju preporuku..
I ja sam samo jednom ako mi vjeruješ i to tamo oko 11 zamisli sjetim se odjednom jer sam gledao tad taj kanal i reko sace ovdje evo ni dan danas ne mogu da vjerujem da mi je to palo na pamet.. :D

Pazi na kraju dana radi to što radiš moje laprdanje svakako nece promjenit ništa meni ni tamo ni vamo niti me dotice to što postavljaš malo sam trolao istina a mrvicu mozda malu mrvicu je samo kritika na postavljanje istih filmova..

Jer It follows mogu se zakleti da je u zadnjih mjesec dana bio bruku puta..

Tako da ti nastavi jer voliš i prisvajaš ovu temu kao svoju i to je potpuno ok.
A u zadnje vrijeme ovo trolanje moje u vezi tebe je iskljucivo zbog toga što ne gledaš ništa novo americko ili vrlo malo dok gledaš svakako bugarsko sranje i ostalo..
johnnykola

#42739 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Jarane, valjaš bombe vrhunske. Vidi vraga i It Followsa nije bilo unatrag mjesec. I vidi to je američki film i vidi kao i Žal je američki film - i vidi - imaš predrasudu, cijeli svijet po sebi ravnaš, a ne znaš je li neko ili ne po mojoj preporuci film gledao. Imaš i još jednu predrasudu, a to je da svaki bugarski, a posredno i svaki eksjugoslovenski film smatraš kenjažom, a znaš kako se kaže uzdaj se u se i u svoje kljuse, a ti se u svoje pokako. Ako ne budeš sebe cijenio neće te ni drugi cijeniti. I vidiš do čega smo sve došli zbog jednog Žala i It Follows. U Žalu imaš ljude koji govore hrvatskim jezikom, tvoji drugovi Amerikanci ih stavili u film, da pokažu između ostalog kako nijedna utopija ne može opstati jer dođu pakaši i u to se iskenjaju. Baš mi je drago, tako da nećeš u narednim danima pogledati švedski film Turist od možebitnog režisera dobitnika Oscara za Square ove godine, a niti iranski prošlogodišnjeg dobitnika. Vidi kako da upratiš vanzemaljce u U.S. i ipak baci oko na It Follows i Žal jer se svi ljudi, na kraju bave jednom jedinom temom na svijetu - a to je čovjek. To radi i iranski i bugarski i tajvanski i češki film. Tvoj je čojs ostaći osakaćen za te kinematografije i ovdje trolati do besvijesti.

P.S. Evo ti još jedan od mene američki preporučeni film:

Image
nema me tamo

#42740 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by nema me tamo »

Ma gledao sam ih ja bruku pogotovo ove što su oskare dobili godinama unazad nije to vec to sto ti konstantno postavljaš neke depre koje ne bi trebao dok s druge strane ako ti neko preporuci americku depru ti se zgražaš na pomisao da gledaš to to je meni..Gledao sam ba i Turista i Salesmana..
Nego ti ideš korak dalje i postavljaš neke za koje ljudi nisu culi niti su dobri filmovi nisi ih postavio 10 vec ima situacija..Sad što se tice Jugoslovenskih pa pisali smo vec o tome i vjerovatno od svega sto valja ono top 50 ja nii jedan nisam preskocio dok ti s druge strane neces da pogledas Apsolutnih 100

http://www.imdb.com/title/tt0292432/

Naravno na kraju istina možda se bave temom o covjeku i ostalom svi, al' to ne znaci da sve što je filozofski bazirano mora biti dobro zar ne?

Ps: Blejd prvi dio sam gasio nekoliko puta prije nego sam ga završio i to prije mjesec dana tako nešto i cim je izašao HD snimak za novi pogledao sam ga u dahu. :D
johnnykola

#42741 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

nema me tamo wrote:Ma gledao sam ih ja bruku pogotovo ove što su oskare dobili godinama unazad nije to vec to sto ti konstantno postavljaš neke depre koje ne bi trebao dok s druge strane ako ti neko preporuci americku depru ti se zgražaš na pomisao da gledaš to to je meni..Gledao sam ba i Turista i Salesmana..
Nego ti ideš korak dalje i postavljaš neke za koje ljudi nisu culi niti su dobri filmovi nisi ih postavio 10 vec ima situacija..Sad što se tice Jugoslovenskih pa pisali smo vec o tome i vjerovatno od svega sto valja ono top 50 ja nii jedan nisam preskocio dok ti s druge strane neces da pogledas Apsolutnih 100

http://www.imdb.com/title/tt0292432/

Naravno na kraju istina možda se bave temom o covjeku i ostalom svi, al' to ne znaci da sve što je filozofski bazirano mora biti dobro zar ne?

Ps: Blejd prvi dio sam gasio nekoliko puta prije nego sam ga završio i to prije mjesec dana tako nešto i cim je izašao HD snimak za novi pogledao sam ga u dahu. :D
Pa sačekaj je li ti gledaš ili ne samo američke filmove, bi li piškio ili kakio? Postavljam filmove koje smatram odličnim, da. Ne stavljam ih bezveze da ih navaljam. Bilo je dana nema na TV-u da valja ništa, ne ide i vozdra.

Za ovo konkretno:
Nego ti ideš korak dalje i postavljaš neke za koje ljudi nisu culi niti su dobri filmovi nisi ih postavio 10 vec ima situacija..
Izvoli napiši koji su to. Najlakše je bombe valjati. I ako ljudi za njih nisu čuli = ti filmovi ne valjaju. Pa ni ja nisam čuo za njih stotine i vjerojatno će svaki drugi od njih biti bolji i bolji od onih koje sam dosad pogledao. Upravo zato i stavljam takve filmove da ljudi čuju za njih.
ti konstantno postavljaš neke depre koje ne bi trebao dok s druge strane ako ti neko preporuci americku depru ti se zgražaš na pomisao da gledaš
Ko si bolan ti da odlučuješ koje bih ja filmove trebao ili ne postavljati, jesam li ja kad tebi pisao koje filmove trebaš ili ne postavljati? Šta, misliš da si u nacističkoj Njemačkoj, dohavizaj se bolan. Vidi đavla i ja smijem komentirati filmove kao i ti pa se nad nekim zgražati, a ne samo ti ili bilo ko drugi, sve da ih nisam ni pogledao kao što nisi i ti, a ocijenio si ih kao bugarska sranja.
Last edited by johnnykola on 13/02/2018 06:32, edited 2 times in total.
nema me tamo

#42742 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by nema me tamo »

Pogledaj apsolutnih 100 ako voliš filmove o covjeku.
johnnykola

#42743 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

nema me tamo wrote:Pogledaj apsolutnih 100 ako voliš filmove o covjeku.
Jaranko moj, ne ide to tako. Po meni se iskenjo i sad da geldam film na tvoju preprouku. Samo sve ovo prebaci u ril lajf. Bi li ti pogeldao na preporuku nekoga ko te vrijeđa? Tim bih samog sebe unizio, po sebi se posrao. Dakle, Apsolutnih 100 pogledati neću nikada.
nema me tamo

#42744 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by nema me tamo »

Nisam htio da spominjem ovo jer je forum i nije bitno, al' upravo si me nekoliko postova prije nazvao debilom i ogranicenim covjekom i pišeš meni da te vrijeđam..

Pogledaj apsolutnih 100 ja sam vec pogledao tvoju preporuku sad se ponašaš kao Gay SS-ovac. :D
johnnykola

#42745 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Hahahahahah koje izvrtanje svega. Pa kako je sve krenulo, dječko? Tako što si odadro po meni. Šta, ne trebam se braniti, trebam pustiti da kenjdaraš po meni? Vidjeti pod kljuse, vidjeti pod bugarski film, vidjeti pod unižavanje. Pa sam si napisao da si tačno znao kakva će reakcija biti i planski si htio da me iznerviraš.
JoseMujica

#42747 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by JoseMujica »

vicious wrote:Ima li ijedan argentinski film bez Ricarda Darina :D
:lol: :lol: :lol: :lol: jebga skoro da i nema a da valja :D
John Cleese

#42748 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by John Cleese »

JoseMujica wrote:
vicious wrote:Ima li ijedan argentinski film bez Ricarda Darina :D
:lol: :lol: :lol: :lol: jebga skoro da i nema a da valja :D
Ima... ali onda igra Oscar Martinez :| :D
markioni
Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar

#42749 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by markioni »

ma i da ima odakle im..
nKrkan

#42750 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by nKrkan »

Noviji je film, gledao sam ga al ne mogu se sjetiti imena nikako.

Par scena se sjećam , negdje na početku filma kao mladi par s djetetom se doselio u neki kvart i imaju komšije jevreje, ugl lik je bio s tom kapicom , i tu se oni nešto gledali u nekom parku gdje su im se djeca igrala i ovaj jevrej pozove ove nove kući na večeru. Kad su novi došli gledali su neka djela od ovog što ih je pozvao , neki umjetnik šta li već. Međutim tu kreće priča bluda i razvrata :D bilo je svega, thresomea etc ima scena negdje oko bazena gdje se taj što ih je pozvao skida pred ovim gostujućim parom , pa ovaj ne može vjerovati koliki mu je ,pa ga pođoše tješit :zzzz:
Post Reply