Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#42701 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ah taj kuric poznati domoljub iz inozemstva... znam ga kad je za pive kucko prije dvajs godina sad se tisHucama baca, begovski... de ba vezite te pudlice puno se kuraze...
- kmirsad
#42702 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Vlada Kantona Sarajevo
35 min. ·
Vlada KS predstavlja činjenice o Institutu za kulturu i umjetnost
U vezi s jučer objavljenim tekstom o odluci Vlade Kantona Sarajevo da podrži djelovanje Instituta za kulturu i umjetnost, u nastavku vam dostavljamo niz činjenica i kratak historijat.
Institut kao projekt je predstavljen prethodnoj Vladi Kantona Sarajevo i tadašnjem sazivu Skupštine KS još krajem 2017. godine, a prilikom donošenja Nacrta budžeta za 2018. godinu. Tada je prihvaćen i uvršten u budžet za 2018. godinu. Pozadina kreiranja Instituta je nasušna potreba da se zbog nedostatka državnog resora koji se bavi kulturom, kreira mehanizam koji bi omogućio zajedničko djelovanje svih u kreiranju boljih prilika za sektor kulture u BiH.
Vizija ministra kulture i sporta Mirvada Kurića bila je upravo stvaranje projekta koji bi imao za cilj obuhvatiti jedinstveni kulturni prostor na području cijele BiH i uz učešće kantona i oba entiteta sa svojim predstavnicima. Krajnji cilj je raditi na jedinstvenim standardima, podržavati zajedničke projekte iz različitih djelova BiH i zajednički nastupati prema EU. Ministar Kurić je i lično tokom susreta sa kolegama van Kantona Sarajevo govorio o ovoj ideji i pozivao na učešće svih nivoa vlasti u radu ovog Instituta, između ostalog tako što će nominirati svoje predstavnike i finansijski podržati isti.
"Iz budžeta KS tokom 2018. i 2019. godine nije uplaćena niti jedna marka u svrhu ovog projekta, jer još uvijek nije dobio oblik fondacije u kojoj bi se nalazili svi učesnici ovog procesa. Vlada će, ukoliko ovaj projekat ne zaživi, osnovati instituciju u Kantonu Sarajevo i raditi na normama i standardima u oblasti kulture ali bi učešće svih djelova BiH imalo mnogo značajniji efekat," rekao je ministar Kurić.
Premijer Forto je rekao je da ovo nije prvi put da se težnja Vlade da bude kohezivni faktor u BiH pokušava negativno predstaviti.
"Ovaj projekat je usvojen u prošlom sazivu. U pitanju je planirano izdvajanje, naglasak na riječ planirano, a ne realizirano. Vlada koju vodim je u ovom kratkom periodu više puta pokazala i dokazala koliko insitiramo na transparentnosti. Građani mogu biti sigurni da nećemo uplatiti niti jednu kovertibilnu marku bez opravdanosti i prethodne provjere," rekao je premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i dodao da Vlada KS vodi politiku zdravog razuma, a ne podobnosti.
"Pozivam svakako medije da kada imaju pitanja o našem radu da nas slobodno kontaktiraju i mi ćemo im rado dati detaljne odgovore kako bi se izbjeglo širenje nepotpunih informacija. Mi ćemo nastaviti da radimo za naše građane, a želimo da nas oni prate, propitkuju, sugerišu i ako treba kritikuju. Samo tako možemo zajednički promijeniti ovaj ambijent," poručio je premijer Forto.
- insomnia78
#42703 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dje su pare Vasilije, dje su pare Vaso
Jbt fali mi Sabina da zavapi nemojte ljudi Nos... Forte radi naše djece
-
ragib
#42704 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jah jakog objasnjenja wahahakmirsad wrote:Vlada Kantona Sarajevo
35 min. ·
Vlada KS predstavlja činjenice o Institutu za kulturu i umjetnost
U vezi s jučer objavljenim tekstom o odluci Vlade Kantona Sarajevo da podrži djelovanje Instituta za kulturu i umjetnost, u nastavku vam dostavljamo niz činjenica i kratak historijat.
Institut kao projekt je predstavljen prethodnoj Vladi Kantona Sarajevo i tadašnjem sazivu Skupštine KS još krajem 2017. godine, a prilikom donošenja Nacrta budžeta za 2018. godinu. Tada je prihvaćen i uvršten u budžet za 2018. godinu. Pozadina kreiranja Instituta je nasušna potreba da se zbog nedostatka državnog resora koji se bavi kulturom, kreira mehanizam koji bi omogućio zajedničko djelovanje svih u kreiranju boljih prilika za sektor kulture u BiH.
Vizija ministra kulture i sporta Mirvada Kurića bila je upravo stvaranje projekta koji bi imao za cilj obuhvatiti jedinstveni kulturni prostor na području cijele BiH i uz učešće kantona i oba entiteta sa svojim predstavnicima. Krajnji cilj je raditi na jedinstvenim standardima, podržavati zajedničke projekte iz različitih djelova BiH i zajednički nastupati prema EU. Ministar Kurić je i lično tokom susreta sa kolegama van Kantona Sarajevo govorio o ovoj ideji i pozivao na učešće svih nivoa vlasti u radu ovog Instituta, između ostalog tako što će nominirati svoje predstavnike i finansijski podržati isti.
"Iz budžeta KS tokom 2018. i 2019. godine nije uplaćena niti jedna marka u svrhu ovog projekta, jer još uvijek nije dobio oblik fondacije u kojoj bi se nalazili svi učesnici ovog procesa. Vlada će, ukoliko ovaj projekat ne zaživi, osnovati instituciju u Kantonu Sarajevo i raditi na normama i standardima u oblasti kulture ali bi učešće svih djelova BiH imalo mnogo značajniji efekat," rekao je ministar Kurić.
Premijer Forto je rekao je da ovo nije prvi put da se težnja Vlade da bude kohezivni faktor u BiH pokušava negativno predstaviti.
"Ovaj projekat je usvojen u prošlom sazivu. U pitanju je planirano izdvajanje, naglasak na riječ planirano, a ne realizirano. Vlada koju vodim je u ovom kratkom periodu više puta pokazala i dokazala koliko insitiramo na transparentnosti. Građani mogu biti sigurni da nećemo uplatiti niti jednu kovertibilnu marku bez opravdanosti i prethodne provjere," rekao je premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i dodao da Vlada KS vodi politiku zdravog razuma, a ne podobnosti.
"Pozivam svakako medije da kada imaju pitanja o našem radu da nas slobodno kontaktiraju i mi ćemo im rado dati detaljne odgovore kako bi se izbjeglo širenje nepotpunih informacija. Mi ćemo nastaviti da radimo za naše građane, a želimo da nas oni prate, propitkuju, sugerišu i ako treba kritikuju. Samo tako možemo zajednički promijeniti ovaj ambijent," poručio je premijer Forto.
- kmirsad
#42705 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Koje su mu mane.
Ja ne vidim ni jednu.
SDA vlada uvrstila u Buđet UG Institut za hale i kanale..., ova to nije sprovela , isplatila niti ima namjeru..
Institut za Kulturu i umjetnost će dobiti tih 200 000, ali onaj koji ova vlada osnuje kao Kanronalnu instituciju.
Gdje je problem ?
Ja ne vidim ni jednu.
SDA vlada uvrstila u Buđet UG Institut za hale i kanale..., ova to nije sprovela , isplatila niti ima namjeru..
Institut za Kulturu i umjetnost će dobiti tih 200 000, ali onaj koji ova vlada osnuje kao Kanronalnu instituciju.
Gdje je problem ?
- Hajlac
#42706 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sad ce zeleni poceti - problem je sto nije 200.000 otislo za Žuč, Merhamet i tako to.kmirsad wrote:Koje su mu mane.
Ja ne vidim ni jednu.
Gdje je problem ?
"Salu" na stranu, procitao sam obrazlozenje vec ranije trazenog amandmana Segmedine Srne na tu, od strane Kurica, predlozenu stavku u Budzetu i puno je logicnije dati iznos tako rasporediti nego ljuhnuti u neko fantomsko UDRUZENJE GRAdžANA bez IKAKVIH KONKRETNIH PROJEKATA U SMISLU KAKO I GDJE BI TE PARE TREBALE BITI UTROSENE!!!
U tom Kuricevom UG "projektu" nesto je mutno! Ne mozes prvo iskamciti stotine hiljada NASIH KM pa tek onda smisljati i razradjivati kako ce biti potrosene!
- insomnia78
- insomnia78
#42708 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa bas je lijepo cojk objasnio. Nije to ovu udruzenje za koje pise da cemo mu dati i ciji je osnivac gospoDza od ovog naseg no cemo mi osnovati svoje. A to sto pise to je samo onako
- kmirsad
#42709 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jedva čekam da Vlada KS osnuje JU Institut za kulturu i umjetnost BiH i doznači joj ta sredstva sa Buđetske pozicije,Zicer koji joj je još bivša SDA Vlada uvrstila u Buđet.
Udruženje Građana Institut za kulturu i umjetnost BiH može se obrisati za te nameračene pare.
Udruženje Građana Institut za kulturu i umjetnost BiH može se obrisati za te nameračene pare.
- pici
#42710 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
dzes .BA vizionar otvorili se kaki centar ko onomade Mikser House pa se pare saprase i zatvorise, pojela maca... otvorili se koji kafic pa zatvori, kuricu, kuricu... jedva cekam kad ce doc nareda ko ovi operacija "hirurg" u operacija "dramaturg"... nicija nije do zore... selamim brata ivicu saricaVizija ministra kulture i sporta Mirvada Kurića bila je upravo stvaranje projekta koji bi imao za cilj obuhvatiti jedinstveni kulturni prostor na području cijele BiH i uz učešće kantona i oba entiteta sa svojim predstavnicima. Krajnji cilj je raditi na jedinstvenim standardima, podržavati zajedničke projekte iz različitih djelova BiH i zajednički nastupati prema EU. Ministar Kurić je i lično tokom susreta sa kolegama van Kantona Sarajevo govorio o ovoj ideji i pozivao na učešće svih nivoa vlasti u radu ovog Instituta, između ostalog tako što će nominirati svoje predstavnike i finansijski podržati isti.
-
tutku
#42711 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ima mana naravno, ovo je greska i nije se trebala desiti, bez obzira sto su pare samo planirane, a ne i isplacene. Pare se planiraju dodijeliti NGO osnovanom 10 dana prije usvajanja budzeta, odgovorno lice bracni partner clana NS i lica sa plakata. Ako se predstavljas kao drugaciji ovakvi se kiksevi ne smiju desavati, jer SDA ce to znati iskoristiti.kmirsad wrote:Koje su mu mane.
Ja ne vidim ni jednu.
Gdje je problem ?
-
Nivelacija
#42712 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
moraju bolje kamuflirati kradju to hoces reci ? 
- pici
#42713 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
naravno, pogotovo ovi novi-stari miniseri aka kuric i onaj mu celavi haver od sbb oje oje ojeNivelacija wrote:moraju bolje kamuflirati kradju to hoces reci ?

- pici
#42714 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ako se misli ici u restart mora se ovo izbjegavati... bolje i raskinuti partnerstvo al sacuvat obraz... mala bara puno krokodila a milijarda upitanju... na tankom ste ledu.tutku wrote:Ima mana naravno, ovo je greska i nije se trebala desiti, bez obzira sto su pare samo planirane, a ne i isplacene. Pare se planiraju dodijeliti NGO osnovanom 10 dana prije usvajanja budzeta, odgovorno lice bracni partner clana NS i lica sa plakata. Ako se predstavljas kao drugaciji ovakvi se kiksevi ne smiju desavati, jer SDA ce to znati iskoristiti.kmirsad wrote:Koje su mu mane.
Ja ne vidim ni jednu.
Gdje je problem ?
- cyprus
#42715 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hajte ljudi da mi vratimo SDA nazad... Vidite da su svi svakako isti lopovi, a SDA nas makar brani od četnika
Ne glasam inače za SDA, ali evo sad sam se malo zamislio
- drug_profi
#42716 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa jel ovaj Vukasović (jel se njegova žena pominje u tom nekom NVO?) demantovao povezanost supruge ili nije?
Ako jeste, onda se pitanje ovih 200K treba postaviti Vladi i ministru iz cijeg resora je ovaj grant. To je prava adresa.
Ako jeste, onda se pitanje ovih 200K treba postaviti Vladi i ministru iz cijeg resora je ovaj grant. To je prava adresa.
-
palermo
#42717 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
i ti ušao u surucyprus wrote:Hajte ljudi da mi vratimo SDA nazad... Vidite da su svi svakako isti lopovi, a SDA nas makar brani od četnika![]()
- insomnia78
#42718 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dovoljno da vidis ko ih podrzava na ovom forumu i da se maknes od istih
- cyprus
#42719 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nije uvijek dobro biti različit... Nekad se treba i uklopitpalermo wrote:i ti ušao u surucyprus wrote:Hajte ljudi da mi vratimo SDA nazad... Vidite da su svi svakako isti lopovi, a SDA nas makar brani od četnika![]()
Ne glasam inače za SDA, ali evo sad sam se malo zamisliomislim, ovu forumsku....mašala
- cyprus
#42720 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kao što je i vrlo simptomatično kad vidiš ko ih napadainsomnia78 wrote:Dovoljno da vidis ko ih podrzava na ovom forumu i da se maknes od istih
-
palermo
#42721 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
znam, ev ja više i ne pričam gotovo ni sa kim (mislim na forumu)....pametna ti je odluka uklopiti se u forumski mainstreamcyprus wrote:
Nije uvijek dobro biti različit... Nekad se treba i uklopit
- cyprus
#42722 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Daj ba... Nemoj mi to radit... Kakav q, ja i mainstreampalermo wrote:znam, ev ja više i ne pričam gotovo ni sa kim (mislim na forumu)....pametna ti je odluka uklopiti se u forumski mainstreamcyprus wrote:
Nije uvijek dobro biti različit... Nekad se treba i uklopit
- Leverage
#42723 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mrzim SDA, ali zapitajmo se malo, Srbi biraju Dodika, Hrvati Čovića, a mi dopuštamo da nam komuLJare poture nekog četnika i ustašu i da nas takvi kradu, pa ako će nas krast bolje da je naš biće nešto i za nas, ovako Kojović odnese pare u Beograd.cyprus wrote:Hajte ljudi da mi vratimo SDA nazad... Vidite da su svi svakako isti lopovi, a SDA nas makar brani od četnika![]()
Nisam nikad glasao za SDA ali ako ovako nastave da brane državu bit ću primoran. Inače ne podnosim SDA.
-
putokaz1
#42724 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
SDA brani državu ...ja provaleLeverage wrote:Mrzim SDA, ali zapitajmo se malo, Srbi biraju Dodika, Hrvati Čovića, a mi dopuštamo da nam komuLJare poture nekog četnika i ustašu i da nas takvi kradu, pa ako će nas krast bolje da je naš biće nešto i za nas, ovako Kojović odnese pare u Beograd.cyprus wrote:Hajte ljudi da mi vratimo SDA nazad... Vidite da su svi svakako isti lopovi, a SDA nas makar brani od četnika![]()
Nisam nikad glasao za SDA ali ako ovako nastave da brane državu bit ću primoran. Inače ne podnosim SDA.
-
Hakiz
#42725 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A zar može drugačije?Leverage wrote:Mrzim SDA, ali zapitajmo se malo, Srbi biraju Dodika, Hrvati Čovića, a mi dopuštamo da nam komuLJare poture nekog četnika i ustašu i da nas takvi kradu, pa ako će nas krast bolje da je naš biće nešto i za nas, ovako Kojović odnese pare u Beograd.cyprus wrote:Hajte ljudi da mi vratimo SDA nazad... Vidite da su svi svakako isti lopovi, a SDA nas makar brani od četnika![]()
Da te nije Alija...